13 Μαΐ 2010

Φταίω φταις φταίμε


Αυτό το blog δεν μιλά για την πολιτική ούτε θα μιλήσει ποτέ. Μιλά για τη ζωή και ότι συμβαίνει δεν είναι πολιτική πια.. είναι το ίδιο μας το μέλλον. Λυπάμαι και ανησυχώ που ακόμη ο κόσμος μιλά για κόμματα, συμπεριφέρεται σαν πολιτικός, μιλά σαν πολιτικός και πάει όπου τον πηγαίνουν.

Ένα χρόνο πριν, όταν τίποτε δεν έδειχνε ότι τα οικονομικά μας πάνε από το κακό στο χειρότερο ένας δύο άνθρωποι μας πληροφόρησαν ότι δεν πάμε καλά. Δεν τους πιστέψαμε.. Ακόμη και όταν άρχισαν να μιλούν επιτέλους οι πολιτικοί μας για την θλιβερή οικονομία μας δεν μπορούσαμε να φανταστούμε που θα φτάναμε και ακόμη δεν ξέρουμε που πρόκειται να καταλήξουμε. Και ρωτώ με το φτωχό μου μυαλό, κανείς δεν ήξερε; Κανείς πολιτικός, κανένας δημοσιογράφος; Ήταν πιο σημαντικό ποιος είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός και οι μικροκομματικές κόντρες μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων με κομπάρσους τα μικρά κόμματα, από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας; Είχαμε καταντήσει να μην ανοίγουμε την τηλεόραση για να μην ακούμε τις ανούσιες κόντρες τους. Τώρα όλοι φωνάζουν και οδύρονται για την διαφθορά και τις λαμογιές. Γιατί δεν μιλούσε κανείς για την διαφθορά πριν; Δεν ήξεραν; Τώρα τα ανακάλυψαν όλα;




Και ο πολίτης δεν μίλαγε δε θα μας βγάλω απ’ έξω. Δεν μιλήσαμε για τον υπάλληλο που ξέραμε ότι τα έπαιρνε και αναγκαστήκαμε να του δώσουμε και εμείς για να κάνουμε τη δουλειά μας, ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που η εξουσία που του χαρίστηκε του έδωσε το δικαίωμα να βάζει, για να μπορεί να μας εκβιάζει. Η κοινωνία μας είναι ένα μεγάλο ψέμα, αυτό είναι!
Πώς επέτρεπαν να δίνονται δάνεια σε ανθρώπους με δόση 1200 ευρώ όταν ο μισθός τους ήταν 1000; Φταίνε αυτοί που τα έπαιρναν αλλά έφταιγαν και αυτοί που τα έδιναν. Γιατί τα έδιναν θα μου πει κάποιος; Οι τραπεζίτες δεν είναι χαζοί. Ο κόσμος είναι!

Σιχάθηκα να διαβάζω για τα τεράστια ποσά που τσεπώθηκαν από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο.

Ανησυχώ πολύ για τα ανταλλάγματα που σίγουρα έχουν δώσει στους πιστωτές μας και που έχω την εντύπωση ότι μας κρύβουν.

Λυπάμαι να βλέπω τον κόσμο να αλληλοτρώγεται αντί να δράσει αποτελεσματικά.

Αναρωτιέμαι αν αυτή τη στιγμή όλα άλλαζαν και τους έδιναν πάλι ένα ξεροκόμματο παραπάνω, θα σταματούσαν τις διαμαρτυρίες; Οι μισθοί και οι συντάξεις είναι το πρόβλημα μόνο; Ο ευτελισμός της ζωής μας δεν είναι; Μας σερβίρουν σκουπίδια και εμείς τα τρώμε.. πότε θα απαιτήσουμε ποιότητα στη μίζερη ζωή μας;

Τέλος, φαντάζομαι όπως τώρα έσκασε η βόμβα για το οικονομικό, μετά από μερικά χρόνια να σκάσει η βόμβα για το περιβάλλον. Όταν θα έχουν μολυνθεί τα νερά μας, όταν θα έχουν καεί τα δάση μας, όταν θα έχουν εξαντληθεί οι πόροι μας, όταν ο αέρας μας θα είναι 100% τοξικός, τότε θα μας πουν.. λυπόμαστε αλλά πεθαίνετε από ασφυξία, εμείς σας χαιρετάμε για άλλη γη άλλα μέρη.
Ας ξυπνήσουμε πριν είναι αργά!


photo by Laorentiu Margalin


74 σχόλια:

Roadartist είπε...

"Λυπάμαι να βλέπω τον κόσμο να αλληλοτρώγεται αντί να δράσει αποτελεσματικά....
Σιχάθηκα-Ανησυχώ πολύ-Λυπάμαι."

..συμφωνω με τους προβληματισμους σου..Οπως το ξερεις απο οσα εχουμε συζητησει..
Χαιρομαι που υπαρχουν ανθρωποι που αρχιζουν να μιλουν οπως εσυ. Φοβαμαι ομως πως δυσκολα θα αλλαξει τοση βρωμια..

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς Μαρία μου πάντα βρίσκομαστε ένα βήμα πριν τα γεγονότα.
Έχω γράψει κάπου για μια έρευνα που έκανε ένας ανθρωπολόγος και που έλεγε ότι ό άνθρωπος έιναι το μοναδικό "ζώο" που μπορεί και σκέφτεται το μέλλον και κάνει σχέδια που το αφορούν.
Κάπου άλλου διάβασα για τις επιπτώσεις που είχε η λοβοτομή το πάλαι ποτε στους ανθρωπους και που ο λοβοτομημένος δε διέφερε σε τίποτα με του κοινούς ανθρώπους πέρα του ότι ζούσε σε ένα απέραντο ευτυχισμένο παρόν χωρίς να μπορεί να συλλάβει την έννοια του μέλλοντος.

Και έρχομαι εδώ και σε ρωτάω...

Λοβοτομημένοι ζούσαμε όλοι, όλα αυτά τα χρόνια...?

Πλεόν έχω πάψει να ρωτάω...

Με χορτάσανε τα αποτελέσματα ...


Σε φιλώ Μαρία μου :*
(χθές βράδυ είδα το μέιλ σου.Είναι περίοδο εξετάσεων αγγλικών- γερμανικών και σχολείου της μικρής και διαβάζουμε σαν καλές μαθήτριες και οι δύο μας:)


GCTMT

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ανεχθήκαμε πολλά, αυτό είναι αλήθεια... αλλά κι ακόμα ανεχόμαστε, μου φαίνεται. Μας πετάξανε ψίχουλα περισσευούμενα από το πλούσιο φαγοπότι τους και μας αποπλάνησαν, γιατί το θέλαμε κι εμείς λίγο να αποπλανηθούμε. Ωστόσο τώρα που το πάρτυ τέλειωσε, αν θέλουν να διασωθούνε και να μας δούνε να συστρατευόμαστε οφείλουν να δώσουν όραμα σε μας και ελπίδα διεξόδου, αλλά οφείλουν, επίσης, να καθαρίσουν πραγματικά, όχι με εξαγγελίες προθέσεων, την κόπρο του Αυγείου ανάμεσά τους.

H.Constantinos είπε...

Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα, όλοι συνεχίζουν να λειτουργούν στο ίδιο κλίμα, απλώς βρίσκονται σε μία κάπως διαφορετική υστερική κρίση. Ο πυρήνας παραμένει ο ίδιος.

Ολοι μιλούν γιά τα λαμόγια και τις μίζες, αλλά κανείς γιά τους 3.500 μόνιμους + 1000-1500 συμβασιούχους της ΕΡΤ.

Ολοι μιλούν γιά τους δημόσιους υπάλληλους που λαδώνονται, αλλά κανείς γιά τους άλλους που κάααααθονται.

Ολοι μιλούν γιά την Siemens, αλλά κανείς γιά το 1,5 δις τον χρόνο που χάνει ο ΟΣΕ.

Βλέπει κανείς κάποια διαφορά στον τρόπο σκέψης του έλληνα; Η διαφορά είναι μόνο στο αντικείμενο της υστερικής κρίσης.

Πριν ένα χρόνο όλοι έψαχναν υστερικά τον διορισμό, την σιγουριά και την αργομισθία.
Τώρα οι μισοί προσπαθούν να διατηρήσουν τα ανωτέρω κεκτημένα, και οι άλλοι μισοί απλώς έχουν απελπισθεί και θα ήθελαν να εγκαταλείψουν την χώρα γιά να σταματήσουν να πληρώνουν τους παραπάνω μισούς -που φυσικά θα ήθελαν να είναι στη θέση τους.

Αυτή είναι η Ελλάδα, forever and ever...

b|a|s|n\i/a είπε...

πρέπει να είμαστε από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που η πρωτεύουσα της χώρας συγκεντρώνει τον μισό πληθυσμό αυτής.
μόνο αν αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι και όσοι είμαστε "αλλαγμένοι" να προσπαθούμε να αλλάζουμε τους κοντινούς μας ανθρώπους θα αλλάξει η κοινωνία μας προς το καλύτερο.
σοκαρίστηκα όταν για μια ακόμα φορά τόσο ανήθικα ακόμα δεν είχαν βγάλει τα σώματα των τριών ανθρώπων από το κτίριο και ήδη είχαν αρχίσει να εκμεταλλεύονται το γεγονός όλοι τους. μα όλοι τους. είναι τόσο τραγικό. μα τόσο τραγικό.

{.πavλος.} είπε...

den pisteyw oti 8a allaksei kati...isws gia 1-2 xronia...meta pali 8a vroun merikoi ta para8yra gia na fane xrhmata - an den ta exoun vrei hdh - apla den tous pairnei twra na kanoun kati...perimenoun san ta ornia na pesoun pali panw se oti vroun...kai emeis 8a tous psifisoume pali...fysiologika...an den dw ekloges pou o kosmos 8a katapsifisei olous aytous tous kleftes den pisteyw tipota...ypomonh...se 3 xronia...isws kai pio prin an ptwxeysoume san xwra...eimai apaisiodoksos nai...dioti ola ta stoixeia einai pros ayth thn katey8ynsh...asxeta me ayta pou mas lene...otan kapoios eipe tosa psemata ston lao mexri twra, poios o logos na ton pistepsw twra...aplo

thn kalispera mou...akoma paixnidiarika. ;)

zoyzoy είπε...

Μείναμε θεατές στην οικονομική καταστροφή της χώρας μας αλίμονο αν δεν αντιδράσουμε στην περιβαλλοντολογική καταστροφή του πλανήτη θα'μαστε άξιοι της τύχης μας
Ήδη μας οδηγούν σ'αυτήν την καταστροφή με μαθηματική ακρίβεια!

Καλό βράδυ με φιλιά θαλασσινά!!

55fm είπε...

Κορίτσι μου γλυκό,έχεις δίκιο...
Δυστυχώς δεν υπάρχει συλλογικότητα και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ενωμένοι...
Ατομιστές γίνανε οι άνθρωποι και για 100 ευρώ πουλάνε και τη ψυχή τους!
Οι πολιτικοί...οι πολίτες σγιχταγκαλιάζονται για το κέρδος!
Και η ζωή πως θα συνεχιστεί...ένας θεός το ξέρει...
Σε φιλώ Margo μου και μακάρι να έρθουν καλύτερες μέρες!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Εχουν επιμελώς φροντίσει για τους ίδιους και εννοώ το κεφάλαιο..

Εμείς οι υπόλοιπο μιας και είμαστε της λογικής να χαιρόμαστε και να χαμογελάμε στο σήμερα μιας και το μέλλον μας βέβαιο προδιαγράφεται) θα εισπράξουμε ό,τι μας άφησαν, γιατί ξέρουν καλά να μας εξουσιάζουν, όπως και τώρα που μας έφεραν προ τετελεσμένου...
' Ενα τοις εκατό στον Φ.Π.Α 'εκανε ο προηγούμενος ακατονόμαστος και ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων και τώρα που διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας σιωπούμε...

Και ακούγονται κάτι ανεγκέφαλες μαργαρίτες "ό,τι για ολον τον κόσμο...και για μας"...
΄Αξιοι των επιλογών μας...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ευρύνοος είπε...

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι μας περιμένει κι όμως, πάμε κατα πάνω του με πολλά χιλιόμετρα..

έτσι είμαστε..
μην γελιέστε..

δέν αλλάξαμε καθόλου..
φοβισμένοι και με καχεκτικό νού θα πάμε όπου μας πάνε..
δέν είναι ηττοπάθεια, δέν είναι μοιρολατρεία..
είναι απλά η αλήθεια..

η μάζα, θα γίνει ότι έχει οριστεί για μοίρα της..

ολίγοι θα ξε-φύγουν..

πώς να ξεφύγει κανείς απο την εξέλιξη;

μην αγχώνεστε, η ζωή είναι ωραία :)

Άιναφετς είπε...

Κάπου διάβασα και "αναγνώρισα" την πραγματικότητα, πως από εδώ και στο εξής τα κράτη θα διοικούνται από τις τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες...όλα τα κράτη ακόμα και τα δήθεν πλούσια, το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και αυτό είναι το μέλλον των παιδιών μας...
Παρόλα αυτά ας πάψουμε να λατρεύουμε τον θεό χρήμα, γιατί όλοι ξέρουμε ότι η Ζωή είναι ωραία, όπως λέει και ο Τρελός μας φίλος!

vague είπε...

"Αναρωτιέμαι αν αυτή τη στιγμή όλα άλλαζαν και τους έδιναν πάλι ένα ξεροκόμματο παραπάνω, θα σταματούσαν τις διαμαρτυρίες;"

ΝΑΙ !
(μην αναρωτιέσαι)

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

"Αυτό το blog δεν μιλά για την πολιτική ούτε θα μιλήσει ποτέ."
Μα ακριβώς αυτά, Margo, είναι πολιτική!
Διαφθείρανε και τις λέξεις. Αυτό που εκείνοι ονομάζουν "πολιτική" δεν είναι τίποτε άλλο παρά διαχείριση/άσκηση εξουσίας.
Και σωστά συνέδεσες και το ζήτημα του περιβάλλοντος με την όλη κατάσταση. Όπως το κέρδος, πάνω στο οποίο στηρίζουν τις αντιλήψεις τους, δεν μπορεί ν' αυξάνεται επ' αόριστον, το ίδιο δεν μπορεί επ' άπειρον να εκμεταλλεύονται τους φυσικούς πόρους αυτού του έρμου του πλανήτη.

Ανώνυμος είπε...

"Τέλος, φαντάζομαι όπως τώρα έσκασε η βόμβα για το οικονομικό, μετά από μερικά χρόνια να σκάσει η βόμβα για το περιβάλλον" πολύ σωστή (δυστυχώς) σκέψη, πρόβλεψη.......

Dinos-Art είπε...

Πάρα πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα εκθέτεις Margo μου. Άλλαξε όμως τον τίτλο σε: ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ!!!

a-kentavrou είπε...

Αν η δημοκρατία λειτουργεί σωστά τότε φταίμε όλοι λαός και ηγεσία για τις επιλογές μας.
Αν η δημοκρατία δεν λειτουργεί σωστά τότε ένα διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς για να διατηρήσει την εξουσία του και τα προνόμια του κολάκευε το λαό ικανοποιούσε τις ποιο παράλογες αξιώσεις του και τον οδήγησε στο χείλος της καταστροφής.Τότε δεν φταίμε.Πιστεύω τη δεύτερη εκδοχή.

Dinos-Art είπε...

@ a-kentavrou,
ή ο λαός ήταν βλάκας και βολεύονταν με τις κολακείες και την ικανοποίηση των πιο παράλογων αξιώσεών του, ή ωχαδελφιστής.
Γιαυτό λέω φταίμε όλοι.

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Ε, δεν χρειάζεται τύπου απολογία όταν μιλά κανείς πολιτικά. Κάθε κοινωνική έκφανση μέσα στο πλέγμα της πολιτική περιβάλλετα.
Εγώ σου λέω ανάρτησε, συζήτα, φώναξε, ό,τι αρνητικές εντυπώσεις έχεις κι από κάτω θα φανερωθούν θετικές. Ακριβός επειδή πάντα υπάρχουν, η διάθεση τις χρωματίζει.
Προσωπικά είμαι σε φάση να αισθάνομαι πως η Ελλάδα σε δύο χρόνια θα κελαηδά ξανά σαν κότσυφας:) Τσίου Τσίου:)

Καλό βράδυ.

Margo είπε...

@Roadartist..


Ροντάκι μου αν έκανα ένα μικρό γκάλοπ στα σχόλια αυτής της ανάρτησης, η απαισιοδοξία θα έβγαινε ο απόλυτος νικητής. Δε θα αλλάξει τίποτε, αυτή είναι η άποψη των περισσοτέρων.
Λυπάμαι πολύ.. γμτ θέλω να ελπίζω…..

Margo είπε...

@GCTMT..

Όχι Λίνα μου δεν ήμασταν λοβοτομημένοι καλά μαθηματικά δε ξέραμε. Χαρτί και μολύβι, πρόσθεση και αφαίρεση και όλα θα τα βρίσκαμε. Με λίγο παρατηρητικότητα θα βλέπαμε ότι γύρω μας ζούσαν άνθρωποι που χαλάγαν πολλά περισσότερα από αυτά που φαινομενικά τουλάχιστον έβγαζαν. Όταν χαλάς πιο πολλά από όσα βγάζεις τι θα συμβεί; Θα φαλιρίσεις, απλά πράγματα. Το ίδιο έκανε και το κράτος. Γινόταν μια επισκευή σε σχολείο και η πινακίδα έλεγε προϋπολογισμός έργου 100.000.000 ευρώ. Για επισκευή!!!! Και μόνο από τέτοιους κατασκευασμένους προϋπολογισμούς το κράτος δε θα άντεχε.. και να μη ξεχνάμε ότι όλα τα κρατικά έργα δεν έχουν και μεγάλη διάρκεια ζωής.. σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή. Ας μην αναφέρω και υπαλλήλους σε διάφορες υπηρεσίες που φεύγουν από τη δουλειά για να πάνε για ψώνια ή χτυπάνε κάρτα γι αυτούς άλλοι και οι ίδιοι πάνε διακοπές ή κάθονται πίσω από τον κισσέ και απαξιούν να εξυπηρετήσουν και και και…. Μία ιδιωτική επιχείρηση θα τους κρατούσε; Όχι βέβαια γιατί δε μπορεί να πληρώνει ανθρώπους που δεν παράγουν. Θα πέσει έξω..

Μόνο που για όλα αυτά που τα ξέραμε όλοι δε μιλούσαμε, δε διαμαρτυρόμασταν, δεν καταγγέλλαμε.. ανεχόμασταν!!! Μα ακόμη κι αν φωνάζαμε το δίκιο μας δε το βρίσκαμε.

Πολλά είπα και το σημαντικότερο είναι οι εξετάσεις σας. Εκεί να συγκεντρωθείτε!!!
Καλή επιτυχία και στις δυό σας:))
Φιλιά πολλά!

σταγόνα είπε...

Aν καταφέρουμε να πιάσουμε πάτο τότε μόνο ισως κάτι να αλλάξει.. ίσως να είμαστε κοντα..
σε φιλώ Μargo μου

Margo είπε...

@Asteroid..

Ποιος είναι ικανός να μας δώσει όραμα Asteroid ποιος μπορεί να αναστρέψει την δυσπιστία που έχουμε για τους πολιτικούς; Μόνο όσοι είναι φανατισμένοι τους πιστεύουν αλλά αυτοί δεν πιάνονται..:)
Αν αρχίσουν να ξεμπροστιάζουν τους δικούς τους, τότε κάτι μπορεί να γίνει. Η διαφθορά από εκεί μέσα ξεκινάει και είναι κοινό μυστικό. Ας μείνουν 100 αλλά να είναι σωστοί!
Καλό ξημέρωμα!

Margo είπε...

@H.Constantinos..

Έτσι όπως περιγράφεις την εικόνα στο δημόσιο φαντάστηκα ένα παλιό καράβι που έχει μεγάλη πιθανότητα να βουλιάξει όμως οι ναυαγοί προσπαθούν να ανέβουν για να σωθούν και δεν τολμούν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή. Φορτώνει φορτώνει το καράβι ώσπου αρχίζει να γέρνει και αυτοί επιμένουν.. και για να σώσουν το τομάρι τους πετάνε στη θάλασσα όποιον βρουν μήπως και σωθεί το πλοίο, ώσπου αυτό βουλιάζει και τους παίρνει όλους μαζί του.

Επιλέγουν τι θα μας πουν και δεν είναι τωρινό αυτό, δυστυχώς. Το κακό είναι ότι ο πολίτης κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.. ακόμη και τώρα!
Αυτή είναι η Ελλάδα; :(

Margo είπε...

@b|a|s|n\i/a..


Βασίλη μου έχω αποδεχτεί ότι ο καθένας μας έχει άλλη αίσθηση της πραγματικότητας. Από την εικόνα που έχει πλάσει στο νου του δε ξεφεύγει εύκολα.. μόνο αν του συμβεί κάτι που να τον συνταράξει όπως μία φυσική καταστροφή, μία σοβαρή ασθένεια.. ίσως και η φτώχεια να λειτουργεί θετικά σε κάποιες περιπτώσεις. Όταν ο άνθρωπος δεν περιστοιχίζεται από άχρηστα πράγματα δίνει λίγο χρόνο στο μέσα του όπως και στους ανθρώπους γύρω του.

Εκμεταλλεύονται τα πάντα Βασίλη μου είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Ψυχροί επαγγελματίες..

Margo είπε...

@{.πavλος.} ..

Κανείς δεν τους πιστεύει πια Παύλο, για πτώχευση μιλούν πολλοί.. μα σωστά λένε κάποιο άλλοι ότι ήδη είμαστε σε πτώχευση. Όταν κλείνουν τα μαγαζιά το ένα πίσω από το άλλο, όταν η ανεργία αυξάνεται ανησυχητικά όπως και η εγκληματικότητα, όταν έχουν παγώσει όλα και οι επιταγές μένουν ακάλυπτες .. πτώχευση δεν είναι αυτό;
Είμαι και εγώ περίεργη πώς θα ψηφίσουμε την επόμενη φορά. Πολύ περίεργη..
Καλό ξημέρωμα!

Margo είπε...

@Ρίκη Ματαλλιωτάκη..

Εδώ είναι το περίεργο Ρίκη μου είναι πολλοί άνθρωποι μορφωμένοι και ιδιαίτερα έξυπνοι που είναι οπαδοί σε κάποιο κόμμα και δε το αμφισβητούν ποτέ!
Μου φαίνεται τρομερό ειδικά αν αυτοί είναι νέοι..

Margo είπε...

@zoyzoy..

Αυτή η καταστροφή όμως δεν έχει περιθώρια διόρθωσης, ήδη είναι αργά και εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα.. δε θα πω τι κάνουν όλοι αυτοί εκεί πάνω γιατί θα παρεκτραπώ..

Πολλά φιλιά Ζουζού μου

ξωτικό είπε...

Δεν θα δεχτώ ποτέ οτι όταν εσύ κι εγώ (απλοί μουσικοί) βλέπαμε που πάμε εδώ και κάποια χρόνια ,οτι δεν "ήξεραν" ΟΛΟΙ .Οι πολιτικοί στην καλύτερη περίπτωση δεν τολμούν ,οι πολίτες εφησυχάζουν, και στο τέλος επιζούν μόνο οι πολύ κακοί που και έσπρωξαν και ήξεραν και πήραν τα μέτρα τους.Μόνη μου ελπίδα οτι δεν είναι η πλειοψηφεία... άρα αν με το σοκ οι πολίτες ξυπνήσουν και οι πολιτικοί τολμήσουν.......

«Ας είμαστε ρεαλιστές, ας ζητούμε το αδύνατο»

(αντέγραψα απ'τα συνθήματα του Μάη που έβαλε η roadartist)

Φώτης είπε...

Καλημέρα, Μαρία μου!

Κι εγώ θέλω να ελπίζω, αν και δε μας αφήνουν πολλά περιθώρια γι' αυτό...

Το βλέπω και λίγο "μεταφυσικά"...

Σε γήινο και ανθρώπινο επίπεδο, σύμφωνα με τη λογική και βάση των κοινωνικοπολιτικών και οικονομικών συνθηκών, η κατάσταση είναι απελπιστική και όλοι νιώθουμε παγιδευμένοι στο ψέμα, την απάτη και την ανελέητη επίθεση στις ζωές και το μέλλον μας...

Στο επίπεδο της Μίας και Αιώνιας συλλογικής μας Ψυχής, στον Υπερκόσμιο και Άχρονο Συμπαντικό χώρο, εκεί που όλοι είμαστε το Ένα, το Αγέννητο και το Αθάνατο, όλα αυτά μοιάζουν αστεία, απλώς δεν υφίστανται...

Μεταφυσικές παρηγορίες, θα μου πεις...
Καλά τα ουράνια και τα υπερκόσμια, τώρα τι κάνουμε, εδώ σ' αυτό το μαγγανοπήγαδο που μας όρισε η ζωή να πολεμούμε...

Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να παραμείνεις Άνθρωπος...
"Όταν πάψουμε να αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλο, τότε χάνουμε το κυριότερο γνώρισμα της ανθρωπιάς μας..."

Ανθίσταμαι κι ελπίζω...
""

Margo είπε...

@50fm..

Ήμασταν ήδη απογοητευμένοι Όλγα μου, τώρα ήμαστε και απελπισμένοι βλέποντας το μέγεθος της ανθρώπινης κατρακύλας. Προχωράμε όμως με γοργά βήματα προς τον πάτο, το τσεκούρωμα στους μισθούς είδαμε μόνο μέχρι στιγμής.. φοβάμαι πολύ μήπως τσεκουρωθούν οι όποιες ελευθερίες μας έχουν απομείνει.. αυτό που δε θέλω όμως να φαντάζομαι ούτε στους εφιάλτες μου είναι να ξεπουληθούμε σαν χώρα και μάλιστα χωρίς καμία αντίσταση!
Καλή σου μέρα Όλγα μου

Margo είπε...

@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ..

Μπροστά στον φόβο της πτώχευσης πολλοί δέχονται πολλά.. όμως ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Πείνα δεν έχω ζήσει όμως προτιμώ να πεινάσω εγώ και τα παιδιά μου παρά να υποδουλωθώ αμαχητί.

Καλή σου μέρα γλαρένια μου

Margo είπε...

@Ευρύνοος..

Εξέλιξη λέγεται αυτό Ευρύνοε;
Εξέλιξη είναι να μας χρησιμοποιούν; Το κράτος χρησιμοποιεί τη βλακεία μας τα άλλα κράτη χρησιμοποιούν τη ανικανότητα και την δειλία των κυβερνόντων μας και πάει λέγοντας. Δε θα πω πάλι για τις κλεψιές γιατί έχει καταντήσει βαρετό!
Η ζωή είναι ωραία; Πες μου είναι; Θα αγριέψουν πολύ τα πράγματα και διαμαρτυρόμαστε όλοι για λάθος πράγματα. Άλλα μας ετοιμάζουν χειρότερα και το ξέρεις..

Για το μόνο που αγχώνομαι είναι που δε μου βγήκαν τα φασόλια:)
Καλημέρα!

Margo είπε...

@Άιναφετς..

Επειδή ακριβώς δεν ήμαστε από αυτούς που λατρεύουν το χρήμα γι αυτό ακριβώς μας πονάει πολύ μαγισσούλα μου.
Μου κάνει εντύπωση που τα παιδικά καρτούν, που έρχονται όλα απ’ έξω βέβαια, έχουν έναν κακό και δυνατό που θέλει να κυβερνήσει όλο τον κόσμο και έναν σούπερ ήρωα που τον νικά. Όλα μα όλα!!!
Η ζωή μας μοιάζει με καρτούν μόνο που λείπει ο σούπερ ήρωας..
ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ γιατί η ζωή μέσα μας μπορεί να είναι ωραία:)

Margo είπε...

@Riski..

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα δηλαδή:(

Margo είπε...

@Υπατία η Αλεξανδρινή..

Έχεις δίκιο Ιπατία μου αυτό είναι πολιτική, μα μόνο στην αρχαιότητα είχε την πραγματική της σημασία. Στερέψαμε από μυαλά, από προσωπικότητες ή τις έδιωξαν όλες για να μη τους χαλάσουν το έργο;

Το περιβάλλον θα το πληρώσουμε ακόμη πιο ακριβά αλλά ποιος νοιάζεται;
Καλή σου μέρα!

Margo είπε...

@ηλιογράφος..

Σαν να μας βλέπω Ηλιογράφε μου όταν μας ανακοινώνουν πως η κατάσταση στο περιβάλλον είναι μη αναστρέψιμη και εμείς όλο απορία θα τους ακούμε και θα αναρωτιόμαστε γιατί μας το είπαν τελευταία στιγμή. Οι δημοσιογράφοι θα κάνουν εκπομπές για όσους μολύνουν με τα απόβλητά τους ποτάμια, θάλασσες, αέρα, οι επιστήμονες θα λένε πόσο καλύτερα θα ήμασταν αν είχαμε τις μισές πισίνες αν το κράτος χρησιμοποιούσε εναλλακτικούς τρόπους να παράγουν ενέργεια, οι πολίτες όσοι είναι φιλοκυβερνητικοί θα λένε ότι φταίει ο κόσμος που δε σεβάστηκε τη φύση και οι υπόλοιποι θα κατηγορούν το κράτος και όχι τον εαυτό τους που για να πάνε στο περίπτερο έπαιρναν το αυτοκίνητο και παρήγαγαν σκουπίδια όσο το βάρος τους κάθε βδομάδα… δυστυχώς!

Margo είπε...

@Dinos-Art..

Ακούγεται πολύ το φταίμε όλοι τελευταία, αν το πιστέψουμε όλοι πραγματικά, τότε έχουμε ελπίδα.
Μα ο εγωισμός δεν μας αφήνει Ντίνο μου, έχεις δίκιο με την διευκρίνιση που κάνεις παρακάτω, το κράτος λάδωνε τον λαό για να κάνει ελεύθερα τη «δουλειά» του και τον αποκοίμιζαν με τα «πολιτιστικά σκουπίδια» της τηλεόρασης. Όσοι αντιστέκονταν ήταν ντεμοντέ, τώρα να τους δω όσους τους έπιασε η νέα πραγματικότητα στον ύπνο..
Καλό σου μεσημέρι!

Margo είπε...

@ a-kentavrou..

Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια για μένα αγαπητέ Κένταυρε. Δεν μπορώ α δεχτώ μορφωμένο άνθρωπο (στο κοντινό μου περιβάλλον) με ιδιαίτερη ευφυΐα να επιμένει να πιστεύει ότι όσοι είναι εκεί πάνω, κόπτονται για την δική μας ευημερία. Αυτός δε φταίει?
Όσοι τρέχουν στις εκλογές με τα σημαιάκια και προσκυνούν για μία θέση στην σιγουριά(;) δεν φταίνε?
Είναι και αυτοί που έχουν όραμα στη ζωή τους και παλεύουν να το επιτύχουν.. ε αυτοί και προσφέρουν και δε φταίνε.. είμαι σίγουρη πως είσαι από αυτούς!

Margo είπε...

@Κωνσταντίνος Κόλιος..

Κωνσταντίνε μου σε δύο χρόνια πιστεύω ότι θα έχουμε την πραγματική κρίση.
Όμως αν θα λέμε τσίου τσίου δε θα είναι απαραίτητα και καλό:)
Πάντως περνώ συχνά από το blog σου να δω εκείνη την εικόνα της Ακρόπολης με το «ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ» όμως έτσι όπως σε βλέπω με το γατί στο χέρι χαλαρώνω έτσι κι αλλιώς:))
Καλό σου μεσημέρι!

Margo είπε...

@σταγόνα..

Μακάρι να πιάσουμε πάτο σύντομα, πολύ καλύτερα από το να πέφτουμε λίγο λίγο. Μετά ο μόνος δρόμος που θα μας μείνει είναι αυτός της ανόδου. Μόνο που δε θα ήθελα η άνοδο να είναι μόνο οικονομική. Πώς θα γίνει να αλλάξουν και οι συνειδήσεις?
Να σαι καλά σταγονίτσα μου:)

Margo είπε...

@ξωτικό..

Η οικονομία μας θα φτιάξει ξανά ξωτικούλι μου αργά ή γρήγορα, φοβάμαι για πιο συνταρακτικές αλλαγές. Εύχομαι όσα ακούγονται να είναι ευφάνταστες ιστορίες. Πάντως την ελευθερία, την ατομική αλλά και τη συλλογική την έχουμε ήδη χάσει.. αυτό με τρώει..

Αυτό το σύνθημα είναι από τα πολύ καλά εκείνου του καταλόγου. Ο ξεσηκωμός εκείνος δεν ήταν αρκετός για τη μεγάλη αλλαγή. Τα φράγκα είναι πιο δυνατά από την ουτοπία ενός όμορφου και δίκαιου κόσμου.

Margo είπε...

@Fotis..

Τις έχουμε ανάγκη τις «μεταφυσικές παρηγοριές» Φώτη μου εκεί που όλα μοιάζουν αστεία.
Εύκολο δεν είναι.. όμως αν η ψυχή είναι γαλήνια θα μπορέσει να βρει λύσεις ο νους και το σημαντικότερο δε θα πάψει να δημιουργεί, δηλαδή να ζει!
Το βλέπω και σαν μια ευκαιρία να γυρίσουμε στο μέσα μας και φυσικά όχι μόνο να παραμείνουμε άνθρωποι αλλά να ανακαλύψουμε όσοι έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας. Εκεί θα βρούμε μόνο χαρές!

Σε φιλώ

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Κατά τη γνώμη μου βυθισμένο έθνος σημαίνει πλειοψηφικά βυθισμένοι πολίτες εντός τους, ως σύνολο.
Πιστεύω στην ψυχή και το μυαλό του Έλληνα όσο κι αν τα σκεπάζουν σύννεφα μιζέριας. Είμαι βέβαιος πως σε λίγο καιρό θα δούμε και θα ακούσουμε τρόπους αντιμετώπισης κρίσης, αλλά και διακωμώδησης, που θα τους υιοθετήσουν κι άλλα έθνη.
Ο Έλληνας, συν καλοκαίρι που είναι, δεν θα μείνει για πολύ κλεισμένος εντός του να σκάει. Δεν το αντέχει η καρδιά, ούτε η δική σου ούτε η δική μου. Θα κουρνιάσουμε, θα ζαρώσουμε, θα σκεφτούμε, θα βρούμε και θα εκτιναχτούμε. Ειδάλλως θα σκάσουμε:)
Ώπα!!

Margo είπε...

Χαχαχαχαχαα

Ώπα:))))

Έτσι θα γίνει Κωνσταντίνε άλλωστε καλύτερα να το αντιμετωπίσουμε γελώντας παρά κλαίγοντας.. σάμπως θα αλλάξει το αποτέλεσμα;;;;
Ή μήπως θα αλλάξει;)

Ανώνυμος είπε...

Ξεκίνησα να σου γράφω αλλά ...χάθηκα.
Μ΄αφήνεις να σου αφιερώσω μια ανάρτηση με την απάντησή μου; :))

φτερό στον άνεμο... είπε...

Μαργκούλα μας καλή..μέσα σε λίγες γραμμές είπες όλα όσα πάνω κάτω όλοι μας πιστεύουμε και σκεφτόμαστε αλλά καμιά φορά ξεχνάμε ή προσπαθούμε να ξεχάσουμε για να μην τρελαθούμε. Και αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντικές φωνές σαν τη δική σου. Στην αρχή του κειμένου είπες όμως και μια μεγάλη αλήθεια. Υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε, μας λένε, μας φωνάζουν ΠΡΟΣΟΧΗ, μα ποιος τους ακούει;; Η κοινωνία χλευάζει τέτοιους ηρωισμους και τους ανθρώπους αυτούς τους ονομάζει γραφικούς και τους κλείνει στο συρτάρι. Δεν ευνοεί η εποχή τις τολμηρές φωνές, και έτσι, και οι υπόλοιποι που σκέφτονται τα ίδια και θέλουν να μιλήσουν, να φωνάξουν την αλήθεια, στο τέλος επιλέγουν και αυτοί την άλλη οδό, την πιο περπατημένη.
Και αν δεν μιλάμε, τουλάχιστον ας ΑΚΟΥΜΕ, εκεινους που μιλάνε.
Γιατί αλλιώς ακούμε όταν πλέον είμαστε στο χείλος, και μετά τι;
Μετά συνήθως παίρνουμε μικρές παρατάσεις, σε όλα τα θέματα, Περιβάλλον, Κοινωνία, Οικονομία. Και μετά...;
Χρειάζεται "Υπέρβασις", όπως λέει και το ξωτικούλι μπας και βγει αυτή η ρημάδα η ζωή...
Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη, έτσι ΠΡΕΠΕΙ, είναι και αυτό μια υποχρέωση απέναντι στο Εμείς. Γιατί ο ένας περιμένει από τον άλλο. Και οι λιγότερο απελπισμένοι, οι ας πούμε πιο δυνατοί, ας μπουν μπροστά. Όλα μπορούν να αλλάξουν, έστω και την τελευταία στιγμή, δεν ΠΡΕΠΕΙ να το βάλουμε κάτω.
Φιλιά πολλά και χαμόγελα :)))

Ellada είπε...

Margot,
Ως συνήθως εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα.
Και ξέρεις, τι, πρέπει να σταματήσει,
πρέπει να ξυπνήσουμε και να καθαρίσουμε αυτή η βρόμια, αλλιώς θα μας φάνε αυτοί.

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Με κουρντίζεις εσύ:)Ζουζούνα :)

Φυσικά θα αλλάξει. Είναι γνωστό πως δεν υπάρχει πραγματικότητα, η πίστη μας την δημιουργεί. Μέγα παράδειγμα ο Χριστός. Πίστευε καλάθι γεμάτο ψάρια και τα ψάρια υποχρεωτικά δημιουργούνταν από την συμπαντική ουσία που είναι καμωμένα τα πάντα.

Όλα είναι ζήτημα συγκέντρωσης και πίστης. Αν ο κόσμος είναι χάος είναι επειδή δεν μπορούν καν να συντονιστούν και να συμφωνήσουν ένα ανδρόγυνο, πόσο μάλλον έθνη αφού είναι διαποτισμένα με χίλιες δυό αντιλήψεις και πεποιθήσεις.

Αν ξυπνούσαμε αύριο κι είχαμε όλοι μια ακλόνητη πίστη κι ένα μόνο σκοπό(όραμα), να σκεφτόμαστε και να νιώθουμε μια μεγαλειώδεις Ελλάδα... Αυτήν θα ανταποκρίνονταν με πιστότητα καθρέφτη στην επιθυμία μας. Βέβαια με την συνοδεία δράσης. Έτσι συνέβαινε και θα συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν πνευματικοί νόμοι. Η σκέψη προηγείται, ζυμώνει το συναίσθημα που εφάπτεται σε πραγματικές συνθήκες ζωής. Αν κάποιος λούζεται ένα δύσκολο σήμερα είναι επειδή το ζύμωσαν οι χθεσινές υπόνοιες και οι φόβοι.

Καλό Σαββατοκύριακο.

Margo είπε...

@ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ..

Αναμένω την απάντηση τότε:))

Καλό Σαββατόβραδο φοραδίτσα μου

Margo είπε...

@φτερό στον άνεμο...

Αχ φτερουλίνι μου πολύ πεσμένο σε νοιώθω. Γιατί μωρέ, μη πέφτεις… ετοιμότητα θέλει και προς θεού να μη φοβόμαστε. Μακριά από εμάς η ο φόβος και η κατάθλιψη. Μου είπε ο Τόλης Νικηφόρου ο ποιητής μας σε προηγούμενο σχόλιο: η πρώτη ευθύνη είναι να μην βυθιστούμε στην κατάθλιψη. Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να αγωνιστούμε. Να προσφέρουμε το όσο λίγο μπορεί ο καθένας στον εαυτό του και στους άλλους. Από μια κοινωνία της κατανάλωσης, της αρπαχτής και της πορνείας, να γίνουμε ένας τόπος αλληλεγγύης και δημιουργίας..

Μετά από αυτό καλό μου φτερό πήρα άλλη μια δόση οξυγόνου μαζί με το πείσμα να συνεχίσω δυναμικά. Μη το βάζεις κάτω, ακόμη κι αν δεν μιλάς.. πράξε, είναι πιο σημαντικό!
Σε φιλώ πολύ:)

Margo είπε...

@Ellada..

Σιγά σιγά ξυπνάμε, όχι ικανοποιητικά ακόμη αλλά σε καλό δρόμο είμαστε… προσωπική εκτίμηση.
Τίποτε δεν κερδίζεται εύκολα όμως, καλά κουράγια να έχουμε!
Γεια σου Ελλάδα:)

Margo είπε...

@Κωνσταντίνος Κόλιος..

Έχεις δίκιο Κωνσταντίνε, έχεις απόλυτο δίκιο. Συγκέντρωση και πίστη!!!
Ο φόβος όλα τα ισοπεδώνει και τώρα ο κόσμος ζει σε συνθήκες τρομοκρατίας. Στην αρχή η πτώχευση τώρα η επιδρομές της εφορίας, η ανεργία και η αναδουλειά.. είναι τόσο εύκολο να φοβίσεις τη μάζα.. όταν όμως αποφασίσεις ότι δεν έχεις τίποτε να χάσεις τότε ξυπνάς, σκέφτεσαι, πιστεύεις, υλοποιείς!
Είναι καταπληκτικό τι μπορεί να κερδίσει κανείς εκθέτοντας λίγες σκέψεις σε μια ανάρτηση:)
Ευχαριστώ! ...άκου ζουζούνα:))

leondokardos είπε...

Margo, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να μιλάμε για τη πολιτική κατάσταση της χώρας αφού επιρρεάζει πλέον πολύ τη καθημερινότητά μας.
Και εγώ έχω σιχαθεί τη πολιτική και τους πολιτικούς, που η μόνη τους έγνοια έιναι πώς θα ξανακυβερνήσουν αυτόν το έρημο τόπο.
Δυστυχώς πάντοτε καυγαδίζαμε μεταξύ μας και τώρα αυτό παρακολουθούμε κάθε μέρα σα τα κοκόρια να μαλώνουν ποιός φταίει. Μα όλοι φταίμε, ο καθένας στο τομέα του.Χρόνια τώρα θα έπρεπε οι ηγέτες μας να έχουν αντιληφθεί οτι η κατάσταση κάποτε θα σκάσει, θα έρθει το αδιέξοδο. Φοβάμαι οτι τα πράγματα θα χειροτερεύσουν πολύ όταν κα τά τον Οκτώβρη θα νιώσουμε τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν επιβάλει.
Εαν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον για τη πρόοδο της χώρας,δε θα φτάναμε ποτέ σε αυτό το χάλι. Τώρα.....

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΡΓΩ ΛΙΓΑΚΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΑΣ:))))))
ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

MYSTELIOS είπε...

Kαλή μου ΜARGO οι ανησυχίες σου μας προβληματίζουν όλους , πιστεύω χρειάζεται πάνω από όλα ενότητα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε λογικά την τραγική κατάσταση της πατρίδας μας .... καλό βράδυ και καλή σου εβδομάδα.

~reflection~ είπε...

Λιτα και αθορυβα θα αναρτησω ένα τραγούδι πο υείναι η τελευταια μας ελπίδα....

Αγκυστρωνω τις ανασες μου αναμεσα στις νοτες και δε σπαταλώ ούτε πνοή να μιλήσω ξανα για την καταντια και το Ναδιρ που μας κατατρώει την ποιότητα Ζωης....

Σε φιλώ ολογλυκα.... με κατακοκκινα φιλια, σαν σταγονες συναισθηματων....

Εχε το νου σου στο παιδι....
Γιατί αν γλιτωσει το παιδι...
Υπαρχει επλίδα!....


http://www.youtube.com/watch?v=l5b6xGGyAcw

kovo voltes... είπε...

Νομίζω ότι αν υπάρχουν πέντε δέκα άνθρωποι σαν εμάς που μιλάμε εδώ καλή ώρα, με ένα βλέμμα καθαρό ακόμη και όρεξη για ζωή, ομορφιά, σεβασμό, αξίες, πολιτισμό εν ολίγοις, θα υπάρχουν και πολλοί άλλοι εκεί έξω. Δεν έχει σημασία το περισσότερο ή λιγότερο ποσοτικά. Η θεληση, η μνήμη και η πίστη έχουν σημασία. Τι λες? :)

Mariela είπε...

Φυσικά και γνώριζαν, φυσικά και γνωρίζουν πάντα....
όμως ο κόμπος όχι μόνο έφτασε στο χτένι αλλά βρίσκεται στην καρδιά του...
καθότι φύση αισιόδοξη πιστεύω πως μέσα από αυτή την κρίση θα βγει κάτι καλό!
Θα μάθουμε όλοι (γιατί έχουμε ξεχάσει) να εκτιμάμε τα σωστά και όχι το λάθος,
θα έρθουμε πιο κοντά σαν άνθρωποι,
θα μάθουμε να είμαστε παραγωγικοί και όχι χασομέρηδες,
θα θυμηθούμε τα σημαντικά αυτής της ζωής και θα αφήσουμε την ανούσια και ευτελή υπερκατανάλωση στην άκρη,
θα γίνουμε ελπίζω άνθρωποι ξανά!!
Είμαι σίγουρη πως όσοι διαθέτουν ακόμα έστω και λίγη συναίσθηση,
όσοι είναι αυθεντικοί, θα βρουν τον τρόπο να επιβιώσουν και θα επιβιώσουν καλύτερα!
Σε φιλώ πολύ

Margo είπε...

@leondokardos..

Όλοι έχουμε τις ίδιες σκέψεις τους ίδιους φόβους και την ίδια απέχθεια στους πολιτικούς.. είμαι περίεργη Λεοντόκαρδε τι θα κάνουμε στις επόμενες εκλογές.. πολύ περίεργη!

Margo είπε...

@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS..

Καλό υπόλοιπο εβδομάδας Σκρουτζάκο:)

Margo είπε...

@ART-TRAVELLER..

Αυτό είναι που με φοβίζει περισσότερο δεν φημιζόμαστε ιδιαίτερα για την ικανότητά μας να εργαζόμαστε ομαδικά… ελπίζω η ανάγκη να μας κάνει..
Καλό βραδάκι ταξιδευτή.

Margo είπε...

@Κάκια Παυλίδου..

..τόσο επίκαιρο, πάντα επίκαιρο..
Έχω δύο μικρά 4.5 και 2.5.. στα μάτια τους χάνομαι, ελπίζω, μα θα γίνω και σκυλί αν μου τα πειράξουν, είτε έμμεσα είτε άμεσα.
Από τα πιο όμορφα του Σιδηρόπουλου, σ' ευχαριστώ πολύ Κάκια μου.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τη βροχή των συναισθημάτων.
Σε φιλώ!

Margo είπε...

@kovo voltes..

Το έχω σκεφτεί πολλές φορές.. είναι και ο κύριος λόγος που είμαι εδώ με πείσμα όλο αυτόν τον καιρό. Η θέληση και η πίστη έχουν σημασία, θα συμφωνήσω.. μόνο που φοβάμαι ότι η αρνητικότητα είναι δυνατότερη σαν ενέργεια, σαν σκέψη και πιο αποτελεσματική σε αυτό που πρεσβεύει. Πρέπει το θετικό να γίνει περισσότερο και να είναι δυνατό για να νικήσει.
Σε καλωσορίζω και χαίρομαι που μεγαλώνεις την αλυσίδα!
Καλό σου βραδάκι:)

Margo είπε...

@Μαριέλα..

Παίρνω από την αισιοδοξία σου Μαριέλα μου βάζω και την δική μου πίστη για καλύτερες μέρες κι ας περάσουμε από πολύ δύσκολα μονοπάτια. Ειλικρινά αυτό καθόλου δεν με νοιάζει φτάνει να βγει σε καλό.. ίσως είναι Η ευκαιρία!
Πολλά πολλά φιλιά!

kiki είπε...

Όλοι φταίμε όντως. Κι εγω απορώ. Πριν σκάσει μια είδηση, τίποτα; Τίποτα δεν υπήρχε που να δείχνει πού πάμε;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Πολύ σωστά τα λες φίλη μου, ολόσωστα!

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Φταίω φταις φταίμε.
Ναι.

Σε κάποιο σχόλιο σου εδώ, γράφεις "Λυπάμαι πολύ.. γμτ θέλω να ελπίζω….." Το κρατώ και θέλω να είναι και τα δικά μου λόγια εδώ.

Καλημερένια! Σε φιλώωω!

Margo είπε...

@kiki..

Τα ήξεραν όλα Κική μου όπως ξέρουν και τι θα γίνει άσχετα αν δεν μας το λένε…

Margo είπε...

@αχτίδα..

Αχ Αχτιδούλα μου μακάρι να είχα λάθος, φοβάμαι τα χειρότερα που έρχονται με μαθηματική ακρίβεια..

Margo είπε...

@η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα..

Όσο περνούν οι μέρες καναρινένια μου όλο και πιο σίγουρη γίνομαι. Σε καλό θα βγουν όλα αυτά μόνο που θα πρέπει να πονέσουμε πρώτα.. είμαστε έτοιμοι για όλα όμως, σωστά;)

Καλό τριήμερο γλυκό κορίτσι:)

απλο"Ποιηση" είπε...

η κρίση είναι ηθική, πολιτισμική
κρίση στον τρόπο σκέψης μας, κουλτούρας
και όχι οικονομική...
ίσως είναι για καλό αυτό που συμβαίνει μήπως και αρχίσουμε να αναθεωρούμε κάποια πράγματα...
καλημέρα Μαρία!

k είπε...

Να ξυπνήσουμε ναι! Και να γίνουμε μια βροντερή φωνή! Να γίνουμε ένα!! Χρόνος για άλλη παράταση δεν υπάρχει!! Ανησυχώ και μάχομαι! Μ' αυτά θα συνεχίσω! Καλημέρα!

Margo είπε...

@απλο"Ποιηση"..

Το θέμα είναι ποιος το βλέπει έτσι Νίκο μου, φοβάμαι ότι η ουσιαστική αλλαγή θα αργήσει πολύ. Δε νομίζω ότι ο πολύς κόσμος αντιλαμβάνεται με αυτό τον τρόπο την κρίση. Πώς θα αλλάξει η κακή νοοτροπία μας.. δε ξέρω.. ελπίζω όμως, είναι μία ευκαιρία όλο αυτό.
Καλή σου μέρα Νίκο μου

Margo είπε...

@kaya..

Αν τα καταφέρουμε να γίνουμε ένα Kaya μου, τότε θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές. Είμαστε όλοι σε εγρήγορση πάντως.. ανησυχώ και μάχομαι.. έτσι!
Καλημέρα πια:-)