21 Δεκ 2008

Χακούνα Ματάτα


Τούτες οι μέρες των Χριστουγέννων προσφέρονται ως αντίδοτο κατά της κατάθλιψης. Δεν χρειάζεται και πολύ προσπάθεια για να ξεχάσουμε τα υπαρξιακά μας ερωτήματα. "Να ζει κανείς ή να μη ζει;" Ιδού η απορία. Με μερικές κινήσεις ξεχνάμε όλες τις εσώτερες αναζητήσεις μας.
Κίνηση πρώτη: Στολίζουμε το δέντρο μαζί με πιτσιρίκια τραγουδώντας δυνατά και με κέφι όλα τα γνωστά άσματα. Βέβαια η δική μου προσπάθεια έπεσε στο κενό. "Ω! έλατο" τραγουδούσα εγώ, "Η αγάπη που μένει....ανεβαίνει..."  τραγουδούσε η κόρη.
Κίνηση δεύτερη: Φτιάχνουμε στολίδια για το δέντρο από ύφασμα για να τα πιάνουν άφοβα τα μικρά χεράκια.





Κίνηση τρίτη: Φτιάχνουμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Οι συνταγές φυσικά από το internet. Μία μίξη από τις πολλές που βρήκα από δω και από κει. Φέτος είπα να απ αρνηθώ την κλασική συνταγή της Θείας "Φα" (Θεία Νότα) από την Πόλη.



Κίνηση τέταρτη: Φωνάζουμε την γάτα Windows να μας κάνει παρέα από τη θέση που της αρέσει, το παράθυρο, εκεί οπού παίρνει συνήθως τα μεζεδάκια της.



Κίνηση πέμπτη: Πιάνετε κουβέντα με τα παιδιά σας για τον επικείμενο ερχομό του Αη Βασίλη. Ρωτώντας την κόρη μου τι δώρο θέλει, μου απαντούσε ένα αστέρι ή ένα φύλλο που έπεσε από το δέντρο. Τελικά η επιθυμία της έγινε πιο χειροπιαστή. "Ένα κοντούπτελ μαμά θέλω να μου φέρει ένα κοντούπτελ (κομπιούτερ), να το γράψουμε στο γράμμα". Τι άλλο να ζήταγε το παιδί ό,τι βλέπει!
Αν τα κάνετε όλα αυτά συν τα καθημερινά (ήθελα να κάνω και σπανακόπιτα δεν μου έφταναν όλα τ΄άλλα) θα σας έχουν βρει τα μαύρα μεσάνυχτα χωρίς να πάρετε ανάσα . Αν όμως αντέχετε κάνετε κανά δίωρο blogging και μετά κοιμόσαστε ένα τετράωρο το πολύ για να πάρετε δυνάμεις για την επόμενη μέρα. Ο σκοπός επετεύχθη οι στενοχώριες έφυγαν μακρυά. "Πανταπάνε" που λέμε και στο χωριό μου, ή αλλιώς "χακούνα ματάτα".
Άντε γιατί θα χρειαστούμε δυνάμεις. Το 2009 προβλέπεται πολύ δύσκολη χρονιά, όμως οι δυσκολίες φέρνουν και αλλαγές... ας ελπίσουμε λοιπόν όλα αυτά που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες και αυτά που πρόκειται να ζήσουμε στο μέλλον, να φέρουν αλλαγές προς το καλύτερο!


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Υ.Σ. Θα ήταν καλά να ακούγαμε ταυτόχρονα και το "σφύριξε χαρούμενα μπορείς" (ή κάπως έτσι). Αν το βρω θα το βάλω.


9 σχόλια:

Dorothy είπε...

Και του χρόνου Margo! Με το καλό να έρθουν τα Χριστούγεννα και το 2009 (μακάρι να είναι πολύ καλύτερο από το 2008 για όλους). Πολύ όμορφα τα υφασμάτινα στολίδια για το δέντρο, αλλά όλα τα λεφτά είναι η γάτα Windows!Καλό απόγευμα!

Μαρία Δριμή είπε...

Η ατμόσφαιρα αυτών των ημερών είναι πραγματικά μοναδική. Νομίζω ότι είναι οι πιο αγαπημένες μου ημέρες. Να προσθέσω και τα δωράκια κάτω από το δέντρο που περιμένουν ν' ανοιχτούν την παραμονή και βέβαια τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που δίνουν το ρυθμό των ημερών. Χρόνια πολλά και καλές γιορτές. Να ακούγεσαι πάντα το ίδιο χαρούμενη, όπως στη σημερινή ανάρτηση.

Δημιουργία είπε...

Και του χρονου με υγεια να ξαναστολισετε μαζι με τους βοηθους σου,κι ας τραγουδανε Χατζηγιαννη.Χαλαλι τους.

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Μεγάλο μούτρο αυτός ο Τιμόν, δεν συμφωνείς; Ο αγαπημένος της κόρης μου..Χακούνα Ματάτα λοιπόν και για όσους δεν κατάλαβαν, καλά Χριστούγεννα και έχει ο θεός..Οσο για μας, έχουμε ο ένας τον άλλον και ίσως αυτό να είναι ήδη πολύ.Καλό βράδυ

Margo είπε...

Dorothy
Και του χρόνου να είμαστε εδώ και να τα λέμε, με έναν καλύτερο απολογισμό για την χρονιά που πέρασε! Εύχομαι να περάσεις καλά με τη ζεστή σου οικογένεια.

Maria
Aπό πια ηλικία και έπειτα μπορούν και περιμένουν τα δώρα κάτω από το δέντρο, γιατί για την ώρα δεν μπορώ να αφήσω ούτε τις παντόφλες μου! Χρόνια Πολλά τρυφερά και γλυκά για όλους εύχομαι!

Margo είπε...

Δημιουργία
Να είσαι καλά και να περάσετε τις γιορτές με χαρά και αγάπη. Καλά Χριστούγεννα μέσα από την καρδιά μου!

Carpe Diem
Έχουμε ο ένας τον άλλον και αυτό είναι πολύτιμο!! Σου εύχομαι τα καλύτερα για σένα και την οικογένειά σου. Καλές Γιορτές!!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν στολίζεις με μεράκι το δέντρο των Χριστουγέννων και τα γλυκά των ημερών μοσχοβολούν στον φούρνο του σπιτιού προικίζεις με τις καλύτερες αναμνήσεις τα παιδιά.
Χαίρομαι να βλέπω σύγχρονες οικογένειες που κρατούν τις παραδόσεις!

Ευτυχισμένα Χριστούγεννα

Margo είπε...

Pandora
Σ'ευχαριστώ πολύ.. ευτυχία και σε σένα εύχομαι, προϋπόθεση για υγεία και δημιουργία! Καλό βράδυ!

creationsbyeve είπε...

Aχ! όταν είναι μικρά τα παιδιά είναι πράγματι χαρούμενες αυτές οι μέρες!!! Τώρα ο γιος μου μεγάλωσε και δεν στολίζουμε πια μαζί το δένδρο, ούτε φτιάχνουμε μαζί μπισκοτάκια, αλλά εγώ πάντα χαίρομαι να στολίζω το σπίτι!
Τα στολίδια σου μοναδικά :)
Χρόνια πολλά εύχομαι και κοιτάζω τη νέα χρονιά με αισιοδοξία ;)
φιλιά