13 Νοε 2008

Μία βροχή θα μας σώσει


Ζω στη Μύκονο μόνιμα εδώ και ένα χρόνο. Αφού συνήθισα την μοναξιά , την αποχή μου από όλα τα όμορφα αλλά και τα άσχημα της πόλης, έγινα σιγά σιγά παρατηρητής της φύσης, όχι μόνο γιατί είναι η μόνη μου συντροφιά, αλλά και γιατί εξαρτώμαι άμεσα απ' αυτήν, όπως και όλοι, ο καθένας για το δικό του λόγο. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Μύκονο αλλά και πολλά άλλα μέρη στην Ελλάδα και αλλού. ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ !!!!!!!! Στο βάθος ίσα που φαίνεται η λίμνη από το φράγμα που έχει φτιαχτεί για την συλλογή των νερών της βροχής. Όσο για το έδαφος ίχνος πρασινάδας λες και είναι καλοκαιρινή εικόνα.



Στην παρακάτω εικόνα είναι ακριβώς το ίδιο τοπίο πέρυσι το Νοέμβριο. Και εδώ η λίμνη δεν είναι γεμάτη γιατί οι βροχές δεν ήταν αρκετά δυνατές για να τρέξουν τα νερά στα λαγκάδια.

Και αναρωτιέμαι τι μπορούμε να κάνουμε. Να αλλάξουμε τρόπο ζωής για να ανατρέψουμε τις δραματικές κλιματικές αλλαγές; Αυτό θα έπρεπε ήδη να το είχαμε κάνει αλλά δυστυχώς δεν έχει άμεσα αποτελέσματα και απ' ότι λένε οι επιστήμονες αν προσπαθήσουμε αρκετά, τα αποτελέσματα θα φανούν μετά από 50 χρόνια !!!!!! Αν όλοι μαζί μια καθορισμένη στιγμή συγκεντρώναμε την σκέψη μας στα συννεφάκια, μήπως τα οδηγούσαμε στην πολυπόθητη σύγκρουση; Αγωνιώ, θα έχω νερό του χρόνου το καλοκαίρι να ποτίζω τις ντοματιές και το μποστάνι μου; Τα νεαρά δεντράκια μου θ' αντέξουν εκτός από τον δυνατό αέρα και τη λειψυδρία; Μα πάνω απ' όλα ανυσηχώ για τις αμέτρητες πισίνες που έχει αυτό το μικρούλικο νησί. Πως θα τις γεμίσουν ???????? Όπως και να έχει ας μη θυμόμαστε πόσο πολύτιμο είναι το νερό μόνο την ημέρα της γιορτής του.....


5 σχόλια:

Μαρία Δριμή είπε...

Αφιερώνω το "Cloudbusting" της Kate Bush στο όμορφο νησί σου, μήπως και ξορκίσει τη λειψυδρία...Επιπλέον τα 29 τραγούδια που έχουν μέχρι τώρα συγκεντρωθεί στο blog μου στη λίστα "Βροχερά τραγούδια".
Πολύ ωραία η καινούρια μορφή του blog σου.

Margo είπε...

maria jose
νομίζω ότι οι αφιερώσεις σου θα φέρουν βροχή, μαζί με τον χορό της βροχής που χωρεύω κάθε μέρα με τα μωρά μου. Αν βγει αληθινό το meteo την Τρίτη θα έρθει καταιγίδα!!

Μαρία Δριμή είπε...

Σήμερα στην Αθήνα από το πρωί ο καιρός ήταν συννεφιασμένος, ταιριαστός με την ημέρα. Τώρα το βράδυ βρέχει. Εύχομαι κάποια πιο...κοσμοπολίτικα σύννεφα να κατευθυνθούν προς το νησί σου!

Margo είπε...

Αυτή την εποχή καλή μου Μaria Jose, τα κοσμοπολίτικα σύννεφα κατευθύνονται προς την Αράχοβα.

Δημιουργία είπε...

Μακαρι οι βροχες που λεν οτι ερχονται, να φτασουν στο νησι σου,και σε καθε τοπο που τις χρειαζεται.