12 Ιουν 2013

"Σιγή"

Είχα συνηθίσει να το ανοίγω με το πρώτο φέξιμο  της μέρας και κάθε φορά που επέστρεφα στο σπίτι πριν ακόμη καλά καλά ξεφορτωθώ την τσάντα με όλα της τα βαρίδια. Το Sharp που πήρα  με τα πρώτα μου χρήματα ήταν συντονισμένο άλλοτε στο τρίτο πρόγραμμα άλλοτε στο δεύτερο και μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο για κάτι αξιόλογο επέστρεφε πάντα στις ίδιες συχνότητες. Τα Σάββατα δεν το έκλεινα ούτε τη νύχτα και όταν έπρεπε να κλείσει κοιμόμουν με ακουστικά στ' αυτιά ώστε να μην ενοχλώ κανέναν. Όταν εγκαταλείψαμε το κλεινόν άστυ μου στοίχισε πάρα πολύ που έχασα τους αγαπημένους μου σταθμούς. Το διαδίκτυο έδωσε μια λύση αλλά όχι ικανοποιητική. Σύνδεση αργή, κάκιστη. Ο υπολογιστής από την άλλη, δεν μπόρεσε να γίνει ο μόνιμος σύντροφός μου όπως ήταν το ραδιόφωνο. Συνήθισα σε αυτόν τον νέο τρόπο ακρόασης ώσπου το Degia ήρθε στη ζωή μας άρα και το ψηφιακό κρατικό ραδιόφωνο στην τηλεόραση πια. Όπως καταλαβαίνεις έπαιζε όλη μέρα με εξαίρεση τις μεσημεριανές ώρες που ήταν η ώρα του παιδιού. Μικρός Νικόλας, Σαρλώ, μικρός πρίγκιπας, animalia.. Το ένα καλύτερο από το άλλο.

Και μια ωραία καλοκαιρινή ημέρα μαύρισε ο τόπος, σίγησε η μουσική. Ταυτόχρονα σιώπησαν οι πάντες. Αποκοπήκαμε. Όλο αυτό θυμίζει άλλες, μαύρες εποχές. Λέξη δεν πίστεψα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τους λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ και τις αγνές προθέσεις τους. Μόνο για μια στιγμή κόντεψα να συγκινηθώ για το πόσο μας νοιάζονται για το "χαράτσι" της  ΕΡΤ  αλλά κρατήθηκα..

Τώρα πρέπει να περιμένουμε τι νέο θα (μας) ξημερώσει και έως τότε θα πρέπει να συγκρατώ τη μικρή μου που είναι έτοιμη να βγει στους δρόμους να διαδηλώσει. Το τι έχει πει το στόμα της από εχθές δε λέγεται. Η τελευταία της φράση ήταν: αμάν αυτή η κρίση... τη μισώ!
Μέχρι εχθές με ρωτούσε τι είναι η κρίση και γιατί όλοι μιλούν γι αυτήν. Σήμερα μάλλον ξέρει...







65 σχόλια:

Άιναφετς είπε...

Ελπίζω αυτή η σιγή να είναι η βαλβίδας την χύτρας που σιγοβράζει και είναι έτοιμη να εκραγεί... αν όχι τι;
Ο Παραμυθάς και εγώ έχουμε δουλέψει για την ΕΡΤ και πονάμε διπλάσια...

Ανώνυμος είπε...

Margo μου καλημέρα! συμφωνώ απολύτως με τα λεγόμενά σου, και πρέπει να ομολογήσω πως ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω!! πόσο εύκολο είναι να διαγράψεις μια ολόκληρη...ιστορία!!!

έχεις την αγάπη μου

ξωτικό είπε...

Mάργκω μου
στα είπα και στο δικό μου....
(έχει δυσκολέψει απίστευτα η σύνδεση και εδώ)
αυτή η μαυρίλα δεν μπορεί να είναι εξυγείανση ,ποτέ ένα λάθος δεν διορθώθηκε απο ένα μεγαλύτερο ...
Βαθύτατη η θλίψη και η αγωνία ατέλειωτες οι απορίες .

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Εμείς που μεγαλώσαμε με Πετρίδη και Πανθέους, ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει το μαύρο.

mahler76 είπε...

Πάει το ραδιόφωνο μας, πάνε οι λίγες καλές σειρές και τα ντοκιμαντέρ... Εδώ πάντως http://www.ert.gr/ παίζει ζωντανά μέσω δορυφόρου και Ζούγκλα τι-βί.

α Κενταύρου είπε...

Μην ανησυχείς παιχνίδια εντυπώσεων.Θα ανοίξει πάλιτο κομματικό φέουδο.

syros2js είπε...

Απλά, υπάρχουν φορές (όλο και πιο συχνά πλέον) που αδυνατώ να πιστέψω όλα αυτά που βλέπω να συμβαίνουν γύρω μου...
...
Σε φιλώ, γλυκιά μου...

thinks είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση γιατί εικονογραφεί την θέση του Έλληνα ακροατή, και την ψυχολογία του απλού πολίτη. Πέρα από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, ή οποιεσδήποτε γνώμες, βρίσκεται ο τρόπος με τον οποίον έκλεισαν την εθνική τηλεόραση και ραδιόφωνο, και η σιωπή για τουλάχιστον τρεις μήνες. Εγώ έχω μείνει άφωνος από το σκεπτικό τους.

ElenaG είπε...

έτσι που λες...έμαθε και το κοριτσάκι μας τι σημαίνει κρίση!!!!!!!!!!!!!!!

Έχουμε πολλά ακόμα να ακούσουμε και να μάθουμε margo μου!

σας φιλώ σας αγαπώ και σας σκέφτομαι!

kovo voltes... είπε...

Προσπαθώ να είμαι εκεί με τους συναδέρφους που έμειναν ξαφνικα μετέωροι. Η μαυρίλα στα μάτια τους να δεις πώς είναι...Σοκαρισμένοι βέβαια ακομη. Αλλά φτάνει με αυτά τα...σοκ. Απορώ τι άλλο περιμένουμε? Τι άλλο???

Διάττων είπε...

Στην τελευταία σου παράγραφο γράφεις "Τώρα πρέπει να περιμένουμε τι νέο θα (μας) ξημερώσει"... Το Νέο λοιπόν να στο πω εγώ αγαπητή μου φίλη. Αυτός ο προδότης (μαζί με όλους τους άλλους ομογάλακτους που τον στηρίζουν) είναι ικανός να φτάσει μέχρι και τη σημαία και να την καταργήσει κι αυτή! Αλλά και πάλι θα πω ότι καλά κάνει. Προδότης είναι, έχει σπουδαίο έργο να επιτελέσει! Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Κι εμείς συνεχίζουμε αυτό που έχουμε μάθει και, μάλιστα, μας χαρακτηρίζει σα λαό! Κοφεύουμε κι εθελοτυφλούμε! Κι έρπουμε! Έρπουμε σαν τα φίδια και τα σκουλήκια! Αντί να υψωθούμε ως άνθρωποι!...

ΥΓ. Δεν έκανα σήμερα ανάρτηση, όσα ήθελα κι εγώ να γράψω τα κατέθεσα στο δικό σου χώρο... Καλό σου απόγευμα αγαπητή Margo. Πάντα σου εύχομαι τα καλύτερα...

ΦΛΩΡΑ είπε...

Εγώ χθες περίμενα η αγανάκτηση του κόσμου να βρει ευκαιρία και να ξεχειλίσει, παρόλο που δεν συμφωνώ καθόλου με την τακτική που τόσα χρόνια ακολουθούν οι δημοσιογράφοι τόσο της δημόσιας όσο και της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Εν πάσει περιπτώσει όμως 2600 οικογένειες μένουν απ' τη μια μέρα στην άλλη, εν μέσω κρίσης χωρίς ψωμί κι αυτό δεν λέει τίποτα σε κανέναν.
Επιπλέον μόλις κατέβηκαν οι διακόπτες έσβησε και η τελευταία ελπίδα αντίστασης του κόσμου.

Φρίντα είπε...

Σαν παιδί ραδιοφώνου, μου λείπουν ήδη εκείνες οι ζεστές και θαμπές φωνές από τις συχνότητες, με την εξαίρετη επιλογή των μουσικών κοματιών. Την τηλεόραση δεν τη ζήλεψα ιδιαίτερα, παρ'εκτός από κάποια αξιόλογα ντοκιμαντέρ.

Μόνο που δεν υπήρξε "ξαφνικός θάνατος". Το τέλος είχε ήδη προαναγγελθεί.. σε ένα πτώμα που εξακολουθούν να ασελγούν, οι κάποιοι επιτήδειοι που έφαγαν μέσα κι έξω από το χώρο με χρυσά κουτάλια και τώρα το παίζουν άμοιροι ευθυνών!

Και μόνο που εμείς οι λοιποί δεν χρωστάμε -παρά μόνο της Μιχαλούς- να υποστούμε τη σιωπή, τη σιωπή που τώρα συνοδεύεται από άναρχες ιαχές "συμπαράστασης" κάποιων συνηθισμένων "επωνύμων" που μόνο μ' αυτόν τον τρόπο έχουν λόγο ύπαρξης!

Το αγαπημένο μου 2ο και λατρεμένο μου 3ο πρόγραμμα Margo μου, ελπίζω να ξανάρθει στο ραδιοφωνάκι μου, σύντομα. Για όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν και θα συμβούν, τους αφιερώνω με τη σειρά μου την πολύτιμη σιωπή μου.

Φιλιά πολλά και .. μη χάνεστε .. να κρατηθείτε όσο γίνεται .. κρίση είναι θα περάσει ..

karagiozaki είπε...

πραγματικά μόλις το έμαθα, μου ήρθε να βάλω τα κλάμματα. αυτά που ζούμε είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Άστρια είπε...

Δεν θα μπορούσα να πω ότι παρακολουθούσα συστηματικά την ΕΡΤ και γενικότερα τηλεόραση, όμως είχε κάποιες εκπομπές και αφιερώματα πέραν κάθε σύγκρισης με ιδιωτικό κανάλι και χωρίς την συνεχή διακοπή για διαφημίσεις.
Επίσης το αρχείο της ήταν ένας πολιτιστικός θησαυρός.

Αυτό που λυπεί όμως ιδιαίτερα είναι ότι δεν έγινε κάποια προσπάθεια διοικητικής βελτίωσης, αν αυτό ήταν το πρόβλημα (ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε κυρίως απο τους εκάστοτε κυβερνώντες) και ακολουθήθηκε μια κάθε άλλο παρά δημοκρατική διαδικασία για έναν φορέα που πρέπει να λειτουργεί χωρίς διακοπή για λόγους τουλάχιστον δημόσιας ασφάλειας.

Margo μου, ίσως να μην είναι τυχαίο ότι σήμερα, μετά από απουσία και των δύο μας επιλέξαμε να μιλήσουμε για το ίδιο θέμα.

Παρά ταύτα, θαλασσινό μου αεράκι, κλείνω τα μάτια κι ονειρεύομαι το καλοκαίρι όπως το ξέρουμε να είναι και εύχομαι...
Σε φιλώ πολύ:)

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Οχι μόνο εμείς μα και τα παιδιά μας μεγάλωσαν με την μαυρόασπρη!
Οι μουσικές ραδιοφωνικές επιλογές εξαιρετικές μακράν των ιδιωτικών... που για συμπαράσταση απλά κατέβασαν τα ρολά! Εχουν να πάρουν μέρος της διαφημιστικής "πίτας"!!

Σιωπές;
Τι να φοβίζει τα πλήθη;

"Μπήκαν στην πόλη οι Οχτροί..
τις πόρτες 'σπάσαν οι Οχτροί
και εμείς γελούσαμε την πρώτη μέρα"


Να είσαι καλά κορίτσι μου!

α Κενταύρου είπε...

Επειδή έγινε με φασιστικό τρόπο ,αναγκαζόμαστε να υπερασπιζόμαστε τη σαπίλα.

Margo είπε...

@Άιναφετς..

Κι εγώ έτσι νομίζω μαγισσούλα μου. Έτοιμη είναι η χύτρα από καιρό να κάνει το μπαμ.
Αυτό πόνεσε πολλούς. Εσείς που δουλέψατε εκεί ένα παραπάνω. Κάποτε πέρασα κι εγώ από την ΕΡΤ. Έπαιξα ζωντανά στο τρίτο πρόγραμμα. Από τις στιγμές που θυμάμαι έντονα για πολλούς λόγους…

Margo είπε...

@Silena..

Σιλένα μου αυτό είναι που μας πονάει, η ιστορία της ΕΡΤ που είναι και η δική μας ιστορία. Όχι πως δεν είχε τα αρνητικά της αλλά ας τα φτιάχνανε, ποιος θα τους έλεγε όχι; Δεν πείθομαι πως τώρα θα το κάνουν…

Καλό σου βράδυ φίλη μου

Margo είπε...

@ξωτικό..

Ή ανίκανοι είναι ή βαλτοί να τα διαλύσουν όλα. Είναι επικίνδυνοι σε κάθε περίπτωση.
Δεν νομίζω να πιστεύει έστω και ένας πολίτης πως την έκλεισαν για το καλό μας και πως οι προθέσεις τους είναι αγνές;;;;;

Margo είπε...

@ΠΑΥΛΟΣ..

Έτσι ακριβώς Παύλο μου…

Margo είπε...

@mahler76..

ert.gr τέλος Μαλεράκο. Τώρα που δοκίμασα να ξαναμπώ δεν ανοίγει η σελίδα. Σιγά μην την αφήνανε κι αυτή…

Margo είπε...

@α Κενταύρου..

Αυτό είναι που φοβάμαι και πως αυτή τη φορά στην προσπάθειά τους να την κάνουν ανταγωνιστική θα εξομοιωθούν όσον αφορά την ποιότητα με τους γνωστούς ιδιωτικούς σταθμούς ..

Margo είπε...

@syros2js..

Έτσι είμαστε όλοι μας, μπερδεμένοι και χαμένοι στο λαβύρινθο της κρίσης.

Φιλιά πολλά γειτονάκια..

Margo είπε...

@thinks..

Αυτό μάλλον κανείς δε το περίμενε. Και είναι ο τρόπος όπως λες που προκαλεί αμφιβολίες, γιατί κανείς δεν αντιλέγει για την ανάγκη της εξυγίανσης της ΕΡΤ όπως και του δημοσίου τομέα στο σύνολό του.

Καλό σου βράδυ Δημήτρη!

Margo είπε...

@ElenaG..

Δεν μας έχουν μείνει και πολλά για να απολαμβάνουμε φίλη μου και εμείς και τα παιδιά. Μας τα κόβουν ένα ένα. Πολύ υποβάθμιση :-(

Ας είμαστε καλά φίλη μου όσο μπορούμε..
Φιλιά και αγκαλιές σε όλους σας!

Margo είπε...

@kovo voltes..

Είναι ικανοί για όλα βολτίτσα μου… πολύ δύσκολα και για όσους βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά λες και πέρασε τσουνάμι και τα ισοπέδωσε όλα!
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους!

Margo είπε...

@Διάττων..

Κι όμως υπάρχει αγανάκτηση που δεν ξεσπά. Δεν ξέρω γιατί κάνουμε σαν να μην καταλαβαίνουμε. Μάλλον υπάρχει πρόβλημα ενότητας. Είμαστε περισσότερο από ποτέ διασπασμένοι. Όμως η καταστροφή φέρνει κοντά τους ανθρώπους και η ζωή μας γκρεμίζεται μέρα με την ημέρα. Κάποτε θα απλώσουμε το χέρι στον διπλανό μας και εκείνος σε εμάς.
Να σαι καλά φίλε μου και να κρατάς γερά!

Margo είπε...

@FLORA GIA..

Το ότι δεν παρακολουθούμε τι συμβαίνει στο κέντρο δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνει τίποτα. Κοίτα στον παρακάτω σύνδεσμο εικόνες από εχθές

http://tsalapetinos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_12.html

Σε μια φωτογραφία πρόσεξε το χαρτί που γράφει « την επανάσταση δεν θα την δείξει η τηλεόραση!»

Margo είπε...

@Φρίντα..

Το τέλος έχει προαναγγελθεί για όλη τη χώρα Φρίντα μου. Δεν το έχουν σε τίποτα να πουν μια ωραία μέρα «Η Ελλάδα μας τελείωσε. Τέλος!»
Ότι και να γίνει όμως θα ζήσουμε, το πώς είναι άλλη ιστορία.
Ευτυχώς που έχουμε ακόμη το διαδίκτυο και μπορούμε να επικοινωνούμε. Μήπως το κόψουν κι αυτό ως ασύμφορο; Όλα είναι πιθανά..

Φιλιά πολλά Φρίντα μου, καλό ξημέρωμα να έχεις..

Margo είπε...

@karagiozaki..

Μαζική συναισθηματική αναμπουμπούλα προκάλεσαν οι αποφάσεις τους. Η αγωνία πρωταγωνιστεί τώρα για το τι θα γίνει…

Margo είπε...

@Άστρια..

Τις ίδιες σκέψεις κάνω και τα ίδια ερωτηματικά. Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δεν είχαν άλλη λύση παρά μόνο το οριστικό κλείσιμο; Και τόσο καιρό γιατί δεν προσπάθησαν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα; Είχαν τα κότσια να τα γκερμίσουν όλα και όχι να τα διορθώσουν;

Αστεράκι μου το καλοκαίρι υπόσχεται ξεκούραση και εύχομαι να την βρούμε.
Να είσαι πολύ πολύ καλά και να τα λέμε. Το καλοκαιράκι θέλει καλή παρέα ;-)

Πολλά πολλά φιλιά!

H.Constantinos είπε...

Κάπως έτσι κι εγώ...
Εδώ και χρόνια τα ραδιόφωνα ήταν συντονισμένα στον Kosmos 93.6 με κάτι λίγες εναλλαγές στον Εν Λευκώ 87.7.

Το ίδιο και στην τηλεόραση, αυτό το ελάχιστο που βλέπω το 80% ήταν ΕΡΤ.
Λείπει πολύ.

Να προσθέσω όμως και κάτι: Η ΕΡΤ είναι νεκρή τώρα, αλλά ήταν νεκρή και στις πολυήμερες απεργίες της ΠΟΣΠΕΡΤ, τότε που οι συνδικαλιστές έκαναν ότι γούσταραν στο μαγαζί που κληρονόμησαν από τον μπαμπά τους με τα λεφτά τα δικά μας.

Μου λείπει ο Kosmos τώρα, μου έλειπε όμως και στις απεργίες που έπαιζε άσχετα και κάθε λίγο τα αγωνιστικά μηνύματα αυτών που μάχονταν γιά τα κεκτημένα τους.

Μου λείπει η ΝΕΤ τώρα, μου έλειπε όμως και τότε που έπαιζε γιά εβδομάδες ντοκυμανταίρ με σαύρες και μάλιστα με το αγωνιστικό μήνυμα πάνω-πάνω που έπιανε το 1/3 της οθόνης.

Και το τέλος υπέρ ΕΡΤ το πληρώναμε και στις απεργίες.

Margo είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη..

Τι να φοβίζει τα πλήθη; Μήπως το ότι ο εχθρός είναι πολύ δυνατός; Ή μήπως για να μην χάσουν ό,τι τους έχει απομείνει;
Οι οχτροί είναι εδώ και καιρό πάνω από το κεφάλι μας και κανείς δε γελά πια. Πια είναι η επόμενη κίνηση;

Καλό σου ξημέρωμα Αντιγόνη μου

Margo είπε...

@α Κενταύρου..

Δεν υπερασπιζόμαστε όμως την σαπίλα που όλοι αντιλαμβανόμαστε πιστεύω. Κανείς δεν θέλει να συνεχίσει όπως ήταν. Δεν νομίζω όμως πως μπορούν να την εξυγιάνουν οι ίδιοι που την φτάσανε στην καταστροφή…

Margo είπε...

@H.Constantinos..

Όταν πρωτοήρθα στο νησί δεν είχα καθόλου ραδιόφωνο. Δεν έπιανε τίποτα και με τον υπολογιστή δεν είχα καθόλου καλή σχέση. Πήγα λοιπόν επίσκεψη σε οδοντίατρο και είχε καταπληκτική μουσική υπόκρουση όσο δούλευε. Τον ρώτησα είναι σταθμός ή CD και μου απάντησε είναι το ΚOSMOS! Όταν κατάφερα να πιάσω Αθήνα μπήκε και αυτός ο σταθμός στην παρέα. Ανάλογα τη διάθεση ..

Τον τελευταίο καιρό όντως ήταν δραματική η κατάσταση. Πιστεύω θα έπρεπε να γίνει κάτι πολύ νωρίτερα. Το να πέφτει ο ένας αναμεταδότης πίσω από τον άλλο δεν πιστεύω πως έδωσε λύση. Ποιος μου λέει πως οι επόμενοι που θα επανδρώσουν την νέα ΕΡΤ δεν θα επαναλάβουν τα ίδια λάθη ίσως και χειρότερα αφού θα έχουν το κράτος με το μέρος τους;

Διάττων είπε...

Αυτό που μας λείπει αγαπητή μου φίλη είναι η θετική συλλογική δράση κι αντίδραση. Δεν είναι τίποτα δύσκολο, συναντάται σε άτομα που τα διέπει η νοημοσύνη κι η πνευματική καλλιέργεια.

Κρατάω, ωστόσο, την τελευταία φράση που μου έγραψες στο σχόλιό σου... Την έχουμε όλοι ανάγκη...

dodo είπε...

Μού λείπει... αν καί πολλές φορές- περισσότερες τελευταία- θύμωνα, αγανακτούσα ή απογοητευόμουν.

~reflection~ είπε...

Να ναι το Θετικό του Πράγματος
ότι δόθηκε ένα Ζωντανό Μάθημα στα Παιδιά
για το πώς ορίζεται η Φασιστική Επιβολή,
η Κρίση Αξιών και Οικονομίας...

ΑΥΤΑ τα πέτυχε η Κυβέρνηση...

Την διαδικασία ΑΓΩΝΑ
πότε θα τη διδάξουμε στα Παιδιά μας?...
Αυτό το κεφάλαιο των Μαθημάτων
ανήκει στις δικές μας Παραδόσεις!.....

α Κενταύρου είπε...

την εξυγιάνουν οι ίδιοι που την φτάσανε στην καταστροφή…

Μα δεν θέλουν να εξυγιάνουν με την έννοια της ποιοτικής αναβάθμισης.Οικονομία θέλουν να κάνουν,το είπαν δεν το έκρυψαν να μη στοιχίζει 230.
000.000 αλλά 100.000.000

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Απλά τα πράγματα. Όσο δεν υπάρχει ενεργή διαμαρτυρία, ΕΝΕΡΓΗ όμως λέμε, τόσο θα κάνουν ότι γουστάρουν. Τι άλλο θα δούμε, το ξέρουν αυτοί που θα μας κάνουν την νύχτα μέρα. Κομμάτια σπασμένα οράματα η ζωή μας. Σε φιλώ Μαρία μου.

Margo είπε...

@Διάττων..

Θα υπάρξει συλλογική δράση.. και πνευματική καλλιέργεια υπάρχει.
Λείπει η τόλμη, θα βρεθεί και αυτή γιατί δεν γίνεται αλλιώς.

Καλή σου νύχτα φίλε μου

Margo είπε...

@dodo..

Γι αυτό ακριβώς θα έπρεπε να την νοικοκυρέψουν, όχι να την εξαφανίσουν!
Εδώ εξαφάνισαν το ιστορικό της αρχείο, τι τους πείραξε;;;;;

Margo είπε...

@~reflection~…

Τη διαδικασία του αγώνα είχαν φροντίσει πολύ νωρίτερα να την ξεχάσουμε. Ξεχνιέται όμως η αντίδραση του ανθρώπου στο άδικο;

Margo είπε...

@α Κενταύρου..

Από ειλικρίνεια δεν μπορώ να πω, τους βάζουμε άριστα!

Margo είπε...

@epikuros..

Δεν μπορώ να πιστέψω πως δε θα υπάρξει ισχυρότατη διαμαρτυρία. Είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν τα πρόβατα να χάφτουμε ότι μας σερβίρουν;;;;;

Καλό σου ξημέρωμα Βαγγέλη μου

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

Δεν είναι αυτό που θα ήθελες αλλά -θα το ξέρεις μα δε γίνεται να μη σου το πω, το ακούμε εδώ: ΕΔΩ
κι επειδή λόγω πολλών συνδέσεων συχνά δεν ακούγεται ένα αγαπητό μου υποκατάστατο είναι το Στο Κόκκινο που κάνει συνεχή αντίσταση-συμπαράσταση στην ΕΡΤ.

Καλό ξημέρωμα Margo μου,
εύχομαι κάπου να σε πετύχω πριν χειμωνιάσει.

Dinos-Art είπε...

Μαρία μου, αντί για άλλη απάντηση στην ωραία σου ανάρτηση, τρία παλιά (πάντοτε επίκαιρα) μικρά ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου:

-Οι μεν της καταστάσεως
οι δε της αντιστάσεως,
μονάχα οι προθέσεις διαφέρουν

-Τα πρόβατα απήργησαν
ζητούν καλύτερες συνθήκες σφαγής

-"Είναι βαθιές οι ρίζες"
καυχήθηκαν τα δέντρα στη
μπουλντόζα

Καλό Σαββατοκύριακο-φιλιά.

Paraskevi Lamprini M. είπε...

μία ωραία μέρα... χάσαμε τον πολιτισμό μας... γιατί για μένα... έδινε πολιτισμό η ΕΡΤ.... έχω μάθει τόσα από αυτήν!!
κρίμα... να δούμε πού θα το πανε!!!

Roadartist είπε...

Κρατώ την τελευταία σου παράγραφο που τα λέει όλα πραγματικά.
Τι μισούμε όλοι! Η μικρή ευτυχώς έχει εσένα δίπλα της, οπότε θα είναι όπως κ να έχει πολύ ευτυχισμένη.
Σε φιλώ.

Margo είπε...

@Δάφνη Χρονοπούλου..

Δάφνη μου σ’ ευχαριστώ πολύ!

Το καλοκαίρι πυκνώνει ο κόσμος και μέσα του χανόμαστε εμείς. Θα έρθει όμως ο Σεπτέμβρης :)

Margo είπε...

@Dinos-Art..

Ο Χριστιανόπουλος που τα λέει έξω από τα δόντια!
Ευχαριστώ Νίνο μου

Να σαι καλά!

Margo είπε...

@Paraskevi Lamprini M..

Το πάνε όπου θέλουν αυτοί και το θέλω τους δεν συμβαδίζει με το δικό μας.. δυστυχώς :(

Margo είπε...

@Roadartist..

Η ευτυχία είναι δύσκολο πράγμα Μαίρη μου ή τόσο απλό που μας διαφεύγει. Δεν ξέρω αν μπορώ να εγγυηθώ την ευτυχία της. Ούτε μια κοινωνία που να την νοιάζεται μπορώ. Δύσκολα τα πράγματα…

Φιλιά

ΑΠΟΛΛΩΝ είπε...

Τον Μάιο του '12 6.476.818 άτομα και τον Ιούνιο του '12 6.216.798 άτομα ψήφισαν για την "δημοκρατία" που βιώνουμε σήμερα.

Οι κυβερνήτες φταίνε για το "μαύρο" (μας χάλι) ή εμείς ;

Μια βροντερή χαμογελαστή καλημέρα σου προσφέρω Margo για να σπάσει η "σιγή" ... :)

55fm είπε...

Μαυρίζουν τη ζωή μας...και προχωράνε...
Καλό σου καλοκαίρι Μάργκο μου.

kiki είπε...

Νομίζω ότι βουβαθήκαμε όλοι. Πιο πολύ με τον τρόπο παρά με το ίδιο το γεγονός...Τι άλλο μας περιμένει;

Side21 είπε...

Η σιωπή στα ερτζιανά συνεχίζεται ...
Το ίδιο και το μαύρο στις οθόνες ...
κόντρα στην κοινή λογική αλλά ...
και στην ίδια τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ εύχομαι ...

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Σίγησε η ελάχιστη -η αλήθεια να λέγεται- ποιότητα. Σιγήσαμε κι εμείς!
Το ψηφιακό αρχείο της άραγε -κιβωτός πολιτισμού και σημαντικότατο διδακτικό εργαλείο- πώς θα διαφυλαχθεί;
Καλό μήνα και καλό Σαββατοκύριακο

Διάττων είπε...

Μπαίνω και τρίτη φορά στην ανάρτησή σου για να σου ευχηθώ καλό υπόλοιπο καλοκαιριού αγαπητή μου φίλη... Εύχομαι να την έχεις συνδυάσει αυτήν την εποχή με ευχάριστες διακοπές...

Margo είπε...

@ΑΠΟΛΛΩΝ..

Μπορεί να πέρασε ένας σχεδόν μήνας αλλά είμαι εδώ έστω κι έτσι.
Ποιος φταίει; Όλοι! Τι μπορούμε να κάνουμε είναι το ερώτημα. Ατομικά πολλά συλλογικά δεν ξέρω. Αδυναμία συνεννόησης βλέπω.

Βροντερή και η δική μου καληνύχτα και να είναι δροσερή όσο γίνεται :)

Margo είπε...

@kiki..

Ο τρόπος ήταν Κική μου. Πέρασε τόσος καιρός και δεν μπορώ να συνηθίσω χωρίς ραδιόφωνο. Όλα τα άλλα μου φαίνονται βαρετά...

Margo είπε...

@Side21..

Πάει ο μήνας αγαπητέ side τον φάγαμε κι αυτόν.
Με σιωπή, με μαύρο στις οθόνες και αγωνία για τι έχουμε ακόμη να περιμένουμε.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού εύχομαι!

Margo είπε...

@Υπατία η Αλεξανδρινή..

Το αρχείο μόνο; Κανείς από όσους είχαν χρεωθεί το οτιδήποτε, από αρχείο μέχρι μικρόφωνο, βαν, κάμερα κ.τ.λ. δεν μπορεί να το παραδώσει. Το μόνο που ήθελαν είναι να εξαφανιστούν όλοι. Ούτε να κλείσουν μια επιχείρηση δεν ξέρουν. Τι να λέμε….

Margo είπε...

@Διάττων..

Σ΄ ευχαριστώ θερμά για το πέρασμα για τις ευχές και τη φιλία!
Όταν μένεις σε νησί λες πως κάνεις διακοπές μα διακοπές δεν είναι όταν δεν απομακρύνεσαι από την εστία σου. Η θάλασσα μας αποζημιώνει κι ας μην θέλει να ησυχάσει φέτος.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σου εύχομαι όπου κι αν βρίσκεσαι ότι κι αν κάνεις!