27 Αυγ 2012

Μύκονος.. ποια Μύκονος?

Στην Μύκονο έρχομαι από παιδί. Τότε ήταν το χωριό μας, η γιαγιά που μας περίμενε με λαχτάρα, οι μυρωδιές από δυόσμο σανό και θυμάρι, το φως που έκανε τα πάντα πιο φωτεινά, τη θάλασσα την κεχριμπαρένια, τα φιλόξενα πανηγυράκια των ντόπιων, τους ανθρώπους της και τη γλύκα του συναπαντήματος. "Καλημέρα μάτια μου" άκουγα στις τυχαίες συναντήσεις μου στους χωματόδρομους με τους ντόπιους ακόμη κι αν τους ήμουν άγνωστη.

Τότε ήταν ένα νησί άγνωστο στους πολλούς. Στη συνήθη ερώτηση στο σχολείο, πού πήγες διακοπές και στη συνήθη απάντηση, άκουγα τη συνήθη ερώτηση.. ποια είναι η Μύκονος, που είναι;
Όταν μπαίναμε στο κατάμεστο από κόσμο καράβι της γραμμής περιμέναμε να κατέβουν και οι τελευταίοι επιβάτες στη Τήνο, τότε ήταν σαν να είμαστε ήδη στον προορισμό μας. Εμείς και κάμποσοι τουρίστες με τα σακίδια στη πλάτη, όμορφοι, διακριτικοί, ευδιάθετοι, από όλα τα μέρη του πλανήτη με τους χάρτες στα χέρια και τον αέρα ενός κόσμου διαφορετικού από τον δικό μας.



Ο κόσμος πάντα ήταν πολύ περισσότερος από όσο μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε σε αντίθεση με τα γειτονικά νησιά. Ποτέ δεν έφταναν τα δωμάτια και κάθε χρόνο φτιάχνονταν όλο και περισσότερα. Κάποτε ήρθαν και επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα και έστησαν επιχειρήσεις. Η Ελλάδα άλλαζε και μαζί της άλλαζε και το νησί. Το life style που ήθελε τα όμορφα μέρη να κατακλύζονται από τους έχοντες, επηρέασε μοιραία και τον τόπο μας. Ήρθαν πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, γνωστές τηλεπερσόνες, και πίσω τους ακολουθούσαν οι θαυμαστές τους. Τα ΜΜΕ έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, έδωσαν στο νησί τον χαρακτήρα που ήθελαν ώστε να ενισχύουν την εικόνα του ανούσιου ξεσαλώματος.  Η Ελλάδα γέμισε με φανατικούς λάτρεις της Μυκόνου αλλά και φανατικούς εχθρούς, φυσικό, για ένα μέρος που ακούγεται και διαφημίζεται τόσο πολύ.




 Όμως, μαζί με την καινούργια της εικόνα η Μύκονος, ευτυχώς για εμάς, δεν έχασε και την παλιά. Δεν έπαψαν ποτέ να έρχονται εκείνοι οι τουρίστες που αγνοώντας όσα ακούγονται και γράφονται, απολαμβάνουν τις ομορφιές του νησιού και την φιλοξενία των ντόπιων ή όσων έχουν ενσωματωθεί πια στην τοπική κοινωνία. Μοιραζόμαστε την θάλασσά μας και την αμμουδιά μας, που δεν είναι κατά ανάγκη οργανωμένη και πηγμένη στον κόσμο, με πολίτες από όλο τον πλανήτη. Μου αρέσει που παίζουν με τα παιδιά τους και με τα παιδιά μας στην άμμο και απολαμβάνουν τον ήλιο μας. Που εκτιμούν τη φιλοξενία μας και έρχονται ξανά και ξανά. Που ο καθένας μπορεί να είναι ο εαυτός του και να μην κρίνεται από κανέναν.

 Η Μύκονος είναι ένας ευλογημένος τόπος και το αποδεικνύει η αντοχή της στο χρόνο, η αναλλοίωτη ομορφιά της όσο κι αν θέλουν κάποιοι να πλουτίζουν εις βάρος της. Η Μύκονος αντιστέκεται σε μια παρακμιακή συγκυρία που έχει μολύνει όλη τη χώρα. Δείξτε μου ένα μέρος όπου οι άνθρωποι δεν έχουν επιδείξει την ματαιοδοξία τους..



Ως blogger και ως κάτοικος αυτού του τόπου, έχω δεχθεί επισκέψεις από φίλους bloggers με μεγάλη μου χαρά, αφού μου δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο να τους γνωρίσω εγώ και η οικογένειά μου, αλλά και να μοιραστώ μαζί τους τη ζεστασιά του σπιτικού μου. Θεωρώ μεγάλη ασέβεια, μετά από μια επίσκεψη σαν αυτή και την ολιγόωρη διαμονή στο νησί μας από τη συγκεκριμένη blogger, να διαβάζω ένα κείμενο σαν αυτό, τη στιγμή που στο σπίτι μου δεν ειπώθηκε ούτε κουβέντα.

Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να αγαπήσει τη Μύκονο και να την επισκεφθεί. Αν όμως τύχει ο δρόμος του από εδώ, ακόμη και αναγκαστικά και τύχει να του ανοίξω την πόρτα του σπιτιού και της καρδιάς μου, ας κρατήσει τις κακίες και το δηλητήριο στο δικό του νου, αλλιώς να μην με πλησιάσει καν. Δεν είμαι ένα ξεχωριστό κομμάτι αυτής της μικροκοινωνίας. Είμαι αναπόσπαστο κομμάτι της.. εγώ είμαι η Μύκονο, όχι το 18χρονο που πίνει μέχρι το πρωί και ξερνάει έξω από τα ξενυχτάδικα. Αυτό είναι το δικό σου παιδί που ήρθε στο νησί να ξεσαλώσει γιατί αυτό θεωρεί διασκέδαση. Σήμερα είναι εδώ και όλο τον υπόλοιπο χρόνο είναι μέσα στο σπίτι σου.

Κι αν σου φαίνεται το νησί ακριβό, φύγε από τα σοκάκια της λάμψης και περπάτα στα σοκάκια που περπατώ εγώ και όλοι όσοι ζούμε εδώ πάνω. Θα ανακαλύψεις ομορφιές που δεν φαντάζεσαι. Μείνε και ζήσε την αληθινή Μύκονο, όμως θα πρέπει να το θέλεις και να μην έρχεσαι προκατειλημμένος. Κι αν πάλι δεν μπορείς, κατέβα στη Τήνο και προσκύνησε την Παναγιά τη Μεγαλόχαρη, απέναντι ούτε να κοιτάς. Αν μπορείς σβήσε μας και από τον χάρτη, ξέχασε ότι υπάρχει αυτό το περίεργο νησί που έχει την τύχη να είναι δίπλα στη Δήλο. Γιατί είμαστε τυχεροί, τι να κάνουμε τώρα. αυτό δεν αλλάζει. Άσε να την χαίρονται όλες οι φυλές του κόσμου και εμείς που την κατοικούμε..

υ.γ.1.  Ζουζού αν δεν έσβηνες το σχόλιό μου δεν θα υπήρχε λόγος γι αυτή την ανάρτηση. Λυπάμαι ειλικρινά!

υ.γ.2. Η ανάρτηση αυτή ήταν έκτακτη.. λόγω αγροτικών εργασιών απέχω γενικώς από τη γειτονιά μας όχι ακόμη για πολύ. Απομένει ο τρύγος που σημαίνει και το τέλος του καλοκαιριού στον κήπο. Αύριο θα πατήσουμε τα σταφύλια.

 Καλή βδομάδα φίλοι μου…




57 σχόλια:

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Κρίμα!
Για πολλούς λόγους...
Ανάλογη συζήτηση είχα κι εγώ αυτό το καλοκαίρι, μόνο που αφορούσε το χειμώνα στο νησί. Υπερασπιζόμουν τον τρόπο ζωής που έχεις επιλέξει, γιατί βέβαια το νησί σου δεν το έχω επισκεφτεί.
Αυτό που ξέρω εγώ είναι αυτό που έλεγε η γιαγιά μου: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

Margo είπε...

@Υπατία η Αλεξανδρινή..

Υπατία μου εγώ βγάζω προς τα έξω τον τρόπο που έχω επιλέξει να ζω. Δεν είμαι μόνο εγώ. Εδώ βλέπεις τον ξενοδόχο να έχει και τα πρόβατά του να φτιάχνει τα τυράκια του και να διατηρεί τον λαχανόκηπό του και από αυτά να φιλεύει τους επισκέπτες του. Δεν το βγάζει προς τα έξω αλλά υπάρχει. Αλλά ποιον ενδιαφέρει να το βρει; Οι ξένοι απολαμβάνουν γιατί οι Έλληνες κοιτάνε να βγάλουν ο ένας το μάτι του άλλου. Έτσι είναι από συγγενή σε συγγενή, από γειτονιά σε γειτονιά από νησί σε νησί από πόλη σε πόλη. Αμάν πια βαρέθηκα αυτή την ιστορία. Καλύτερα να μην μας ήξερε κανείς. Μια κουκίδα στο Αιγαίο που την ξέρει όλος ο κόσμος εκτός από τους Έλληνες.

Συγνώμη για την ένταση αλλά έχω στεναχωρηθεί πολύ..

Να είσαι καλά Υπατία μου.. να είσαι καλά!

Georgina είπε...

Όποιος θεωρεί τη Μύκονο ακριβό προορισμό...δεν έχει επισκεφτεί την Κάρπαθο!
Σας διάβασα και τις δύο και συμπάσχω μαζί σου Margo. Δυστυχώς οι περισσότεροι μπλογκερ δεν έχουν το κριτήριο της διάκρισης που χρειάζεται για να εκφράζουν την προσωπική τους γνώμη δημόσια, όταν αναφέρονται σε φιλικό διαχειριστή ιστολογίου.
Το έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει δυστυχώς. Η φιλία είναι ιερός δεσμός και αν θέλουμε να είμαστε απλοί, καθημερινοί και ιδεολόγοι πρώτα πρέπει να φροντίζουμε για τα ιερά μας καθήκοντα που είναι οι ενσαρκωμένες ιδέες μας.
Δε μπορείς να μιλάς για ευγένεια και απλότητα και να υπονομεύεις το φίλο σου που σε φιλοξένησε. Ένα στεγνό "ευχαριστώ που ξεχωρίζεις μέσα στη λίγδα και τη χλιδή", δεν είναι αρκετό για έναν άνθρωπο ανεκτικό, φιλόξενο και εγκάρδιο που σε εμπιστεύτηκε και σε έβαλε στο σπίτι του. Είναι πίκρα. Οι άνθρωποι δενόμαστε με τον τόπο μας και τα παίρνουμε προσωπικά αυτά. Είναι σαν να σου βρίζει ο φίλος την οικογένεια αγαπητή Ζουζού.
Εσύ λες τα παράπονά σου στο φίλο και μπορεί και να βρίζεις αλλά άμα γυρίσει ο φίλος και σου πει κακό για τη φαμίλια σου πονάς, κι ας ξέρεις πως είναι αλήθεια. Αυτό είναι διάκριση. Να ξέρεις πως και η αλήθεια πονάει χωρίς όφελος κανένα όταν αναφέρεσαι σε φίλο.
Νομίζω πως οφείλεις άλλο ποστ στη Μάργκο και όχι αυτό που παρουσιάζει τον τόπο της ως το νησί της ακολασίας, της ακαθαρσίας και της δηθενιάς, γιατί μάλλον δε στο σύστησε έτσι εκείνη.
Βέβαια αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα αν το θέμα δεν είναι τόσο επιφανειακό και το παραξηλώσατε...
Όπως και να έχει καλά θα κάνετε να το λύσετε πιο ιδιωτικά!
Αλλιώς πείτε μου να πάρω σπόρια!
Ευχές πολλές και να φιλιώσετε ξανά εύχομαι. Είναι κρίμα χαζά στερεότυπα να καταστρέφουν φιλίες.

ξωτικό είπε...

Αχ !!
Πόσο μα πόσο κρίμα.

Εύχομαι να κατεβάζατε και οι δυό γρήγορα αυτές τις αναρτήσεις.

Έχουμε τόσα να μας πονάνε ,τις φιλίες τις φροντίζουμε σαν ευαίσθητα σπάνια λουλούδια που ένας παγερός άνεμος μπορεί να τα καταστρέψει.

(Ομολογώ οτι βρήκα πιο παγερό άνεμο το σβήσιμο του σχολίου ,αν δεν ήταν παρεξήγηση....)

Λέω να μην επεκταθώ ελπίζοντας



Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Ολοι οι Τόποι έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.Τα περισσότερα απο τα δεύτερα τ απέκτησαν οταν ο Τουρισμός εισέβαλε ασυγκράτητος στο χώρο τους. Εμείς που ζούμε όλες τις εποχές του χρόνου τα αντιλαμβανόμαστε και τα βιώνουμε κι έχουμε και πολλούς λόγους παραπάνω να τα στιλιτεύουμε.Είναι τουλάχιστον άκομψο όμως ως επισκέπτης να μην βρίσκεις ΕΝΑ καλό να πεις για τον τόπο που σε φιλοξένησε. Ας μην τον προωθήσεις αν δε του αξίζει,μη τον θάβεις όμως σα νάναι ο μοναδικός αμαρτωλός τούτης της Χώρας. Ο,τι γίνεται στην Μύκονο γίνεται παντού ανα την Ελλάδα, αλλού περισσότερο κι αλλού λιγότερο, απλά η Μύκονος έχει την κατάρα της υψηλής δημοσιότητας.
Είναι όμορφα τα νησιά μας,αρκεί να μην πιαστείς στο δόκανο της ευτελούς πολυτέλειας και ανούσιας γκλαμουριάς. Αυτό που έχω πει κι απο το δικό μου για τον δικό μου Τόπο:δες τον κάθε τόπο μέσα απο τα μάτια του ντόπιου που τον πονάει και τον έχει ζήσει. Οχι παραβλέποντας τα μείον,αλλά τουλάχιστον χωρίς να υπερτονίζονται
Καλό πάτημα Μαργκουλίνι μου και γλυκόπιοτο το κρασί σας!

Margo είπε...

@Georgina Kassavetes..

Δεν θα χρειαστεί να κρατάς σπόρια χαχα :-)

Τζορτζίνα μου δεν υπάρχει περίπτωση να το συνεχίσω γιατί δεν έχει νόημα. Η αλήθεια είναι πως η Ζουζού και η ανάρτησή της ήταν η αφορμή.. με την ανάρτησή μου ήθελα να εκφράσω όλα όσα νιώθω για όσους πολύ εύκολα κακοχαρακτηρίζουν τον οποιοδήποτε τόπο ή και χώρα αν θέλεις ή λαό. Η Μύκονο δέχεται κυρίως επιθέσεις και αυτό κουράζει πολύ.

Θα τα πούμε σύντομα με πιο ευχάριστα :-)





Margo είπε...

@ξωτικό..

Ξωτικούλι μου αυτό με πείραξε και εμένα περισσότερο και από την ανάρτηση.

Η αλήθεια είναι ότι δε θέλω να μην επιστεύομαι τους κατά καιρούς επισκέπτες μου, δε θέλω να αμφιβάλω ή να φοβάμαι.. θα περάσει σίγουρα..

Σε φιλώ!

Τσαλαπετεινός είπε...

Απρεπές το ποστ που έγινε αφορμή για το δικό σου. Θα μπορούσε να γραφτεί πριν την επίσκεψη στο νησί, ή χωρίς καν επίσκεψη, γιατί είναι εμφανές ότι η γενικότερη "κριτική" στάση ήταν προαποφασισμένη, ό τι κι αν γινόταν, ότι κι αν έβλεπε.

Λυπάμαι και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί και πόσο στεναχωρήθηκες.

υ.γ. Δυο φορές έχω έρθει στο νησί σου. Η πρώτη ήταν Νοέμβρη κι η δεύτερη Μάρτη. Κι ήταν υπέροχο...

Margo είπε...

@Χαρά Θ.

Χαρά μου δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο...
Σ΄ ευχαριστώ, αύριο θα μεθύσουμε λιγάκι από το άρωμα του μούστου και θα τα ξεχάσουμε όλα :-)

Φιλιά!

Margo είπε...

@Τσαλαπετεινός..

Τι να σου πω Τσαλαπετεινέ μου, τώρα που τα έγραψα κάπως εκτονώθηκε το συναίσθημα, αλλά.. νιώθω άσχημα για όλο αυτό.

σ΄ευχαριστώ...

thinks είπε...

Εμείς είμαστε Τήνος κατά το 1/8, αλλά θυμάμαι την Μύκονο, όπως ακριβώς την περιέγραψες από το '65, και '70... και θυμάμαι την αλλαγή που είδα τα '80 όταν έπαιρνα φωτογραφίες για τον τουρισμό... και η ανάρτησή σου είναι ακριβώς όπως αισθάνομαι κι εγώ για το θέμα. Καλό τρύγο! Στείλε από εκείνα τα καταπληκτικά αμυγδαλωτά (;) που έβρισκα στην Άνω Μέρα :-)

zoyzoy είπε...

Φαίνεται ο δαίμων του ίντερνετ ήθελε να χαλάσουν τις σχέσεις μας.

Και μάλιστα τώρα που είμαι εκτός δικτύου.
Δεν είναι του χαρακτήρα μου να λύνω τις διαφορές μου στο διαδίκτυο θα'θελα να γινόταν αυτή η συζήτηση με μέιλ!


Πραγματικά λυπάμαι δεν είχα καμία πρόθεση να σε στεναχωρήσω.


Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Καλή μου Margo.. την εικόνα κάθε τόπου την χαλούν όσοι θέλουν να την ξεπουλήσουν.

Αυτοί που βγαίνουν για λίγες ώρες, σαν και του λόγου μου βλέπουν αυτά που δείχνουν οι εικόνες των περιοδικών...
Η παράδοση και η αξία μένει αναλλοίωτες από όσους την σεβάστηκαν ..μα δυστυχώς αυτό δεν προβάλλεται.

Την ήρεμη Ιο ονομάτισαν, νησί των ναρκωτικών.. έτσι αβίαστα από τη δεκαετία του '70!


issallos είπε...

Margo ...
απ οτι καταλαβα γνωρισες
τι σημαινει να δειχνεις το περισευμα της καρδιας σου και αφου το φανε και χορτασουν...να στο φτυνουν στα μουτρα ....!!!!
Αυτο στο μερος μου λεγεται αχαριστια ή "ολα σ' ενα ντορβα"!!!

Τα συμπερασματα δεν θα θελα να τα γενικευσω αφου ειναι απο μονα τους ειδικα και αφορουν καποια μπλογγερ

Το "ισωμα" που ειδα ενα πραγμα μου θυμισε το....

Δοκίμιο Περί Ανθρώπινης Βλακείας του CIPOLLA CARLO
Ο μοναδικός που κατάφερε να δώσει έναν πειστικό ορισμό στη βλακεία ήταν, το 1988, ο ιστορικός και οικονομολόγος Κάρλο Τσιπόλα: «Βλάκας είναι αυτός που με τις ενέργειές του προκαλεί ζημιά σε κάποιον άλλο, αλλά παράλληλα δεν πετυχαίνει κάποιο πλεονέκτημα για τον εαυτό του ή ακόμα υφίσταται ζημιά και ο ίδιος.»«Η ζωή μας είναι γεμάτη απώλειες χρήματος, χρόνου, ενέργειας, ησυχίας και καλής διάθεσης, λόγω των απίθανων πράξεων κάποιου παράλογου πλάσματος που μας τυχαίνει τις πιο απρόσμενες στιγμές και ζημιώνει, ακυρώνει και δυσκολεύει τη ζωή μας, χωρίς να έχει απολύτως τίποτα να κερδίσει από τις πράξεις του». Ένα πράγμα είναι λοιπόν ξεκάθαρο: η βλακεία έχει μια ευκρινή κλίση να μετασχηματίζεται σε πράξεις, και αυτό την καθιστά επικίνδυνη.Η δε προαναφερθείσα μοναδική ικανότητα των βλακών να συσπειρώνονται και να επιβιώνουν την καθιστά ανίκητη.
http://www.terrapapers.com/?p=12786

καλησπερα και ελπιζω να ληξει εδω

ElenaG είπε...

αγαπημένη μου είμαι σίγουρη πως η zoyzoy (την οποια προσωπικά δε γνωρίζω) ένιωσε όπως ακριβώς και γω...είχε ίσως περισσότερο χρόνο και είδε και τα αλλα...μάλλον χιουμοριστικό ύφος κατάλαβα πως έδωσε στο κείμενο...κοίτα να πατήσεις καλά τα σταφύλια και φύλαξε κάνα μπουκάλι κρασί για του χρόνου!!!! φιλια

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Εγώ κρατώ "τις μυρωδιές από δυόσμο σανό και θυμάρι, το φως που κάνει τα πάντα πιο φωτεινά, τη θάλασσα την κεχριμπαρένια, τα φιλόξενα πανηγυράκια των ντόπιων, τους ανθρώπους της και τη γλύκα του συναπαντήματος".

Αααα... και κάτι ακόμη! Λέω πως πρέπει να επισπεύσω μια εκδρομή από τα μέρη σου, θα ήθελα πολύ - πολύ να σε γνωρίσω ολοζώντανα!

Καλό σου βράδυ "μάτια μου"! Και καλό τρύγο!

Margo είπε...

@thinks..


Ώστε είμαστε και κατά το 1/8 κοντονησιώτες :-)

Εκείνα τα καταπληκτικά αμυγδαλωτά άλλαξαν διεύθυνση αν εννοούμε τα ίδια, αλλά φτιάχνονται ακόμη.. κάτι προσπαθώ πάντως κι εγώ στην κουζίνα μου ;-)

Γεια και χαρά σου Δημήτρη!

Νάσια είπε...

Οι πιο καλοί μου φίλοι είναι αυτοί που όταν τους φιλοξένησα στην Κύπρο έφυγαν λέγοντας πως γνώρισαν έναν τόπο ομορφότερο απ' αυτόν που περίμεναν. Και δεν είναι πως θέλω να πω πως είναι ένας όμορφος τόπος ο τόπος μου ή εγώ ένας καλός ξεναγός. Είναι που μου έδειξαν οι φίλοι μου πως είναι να 'χεις ανοιχτή ματιά και μεγάλη καρδιά. Γι αυτό και νιώθω άνετα να είμαι μαζί τους ο εαυτός τους, γι αυτό και με τιμά η φιλία τους.

Γι αυτό και καταλαβαίνω πως νιώθεις, Margo...

Είσαι τυχερή τουλάχιστον που κι αν σε απογοητεύουν οι άνθρωποι έχεις τη θάλασσα και την ανοιχτοσύνη της!

Margo είπε...

@zoyzoy..

Οι σχέσεις δεν χαλάνε αν διαφωνούμε, ο τρόπος που εκφράζεται η διαφωνία έχει σημασία και εγώ εδώ εξέφρασα τις σκέψεις μου όπως και εσύ τις δικές σου.. με απόλυτη ειλικρίνεια!

Οι διαφορές λύνονται και στο τηλέφωνο αλλά εδώ δεν υπάρχει διαφορά, το θέμα δεν είναι να δεις με καλό μάτι τη Μύκονο αυτό ποσώς με ενδιαφέρει.. ο τρόπος είναι το πρόβλημα..

Φυσικά δεν θα έχει συνέχεια όλο αυτό, για μένα ήταν αν θέλεις και η αφορμή για να γράψω σκέψεις που ήθελα από πάντα για όσους μαθαίνουν για τη Μύκονο από τις ειδήσεις του star και από τα χαζοπεριοδικά..


Margo είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη..

Αντιγόνη μου.. απ όταν έγινα μόνιμη κάτοικος της επαρχίας, κατάλαβα πως τίποτε από ότι ακούω ή διαβάζω που να χαρακτηρίζει κυρίως αρνητικά κάποιον άνθρωπο ή τόπο δεν το δένω σχοινί κορδόνι. Σχεδόν πάντα είναι ψέμα, υπερβολή και βασίζεται στην πολύ σοβαρή αρρώστια που λέγεται κουτσομπολιό. Εγώ θα κρίνω τον άνθρωπο ή τον τόπο, εγώ προσωπικά και η άποψη θα είναι μόνο δική μου δεν θα την μεταφέρω παρά έξω.

Κάπως έτσι Αντιγόνη μου βγήκαν οι ταμπέλες για περιοχές του Πειραιά, της Αθήνας και των περιχώρων. Όπως μας αρέσει να βγάζουμε παρατσούκλια μας αρέσει να στιγματίζουμε ανθρώπους και συνοικίες.

Καλή σου νύχτα Αντιγόνη μου

Margo είπε...

@ElenaG..

Έλενά μου τα μάτια έχουν πολλούς τρόπους να βλέπουν. Το μυαλό ορίζει και οι πεποιθήσεις που δουλεύουμε μέσα μας με περισσή επιμέλεια.

Του χρόνου με το καλό έχει κρασάκι και τσιπουράκι ΑΑ ;-)
Φιλιά πολλά πολλά!

Margo είπε...

@Is Sallos..

Ίσαλλε συγνώμη, προσπέρασα.. είναι αργά και αύριο πάμε και πάλι πρωί πρωί στ΄ αμπέλια:-)

Εξαιρετικός ο ορισμός περί βλακείας. Το λυπηρό είναι πως όντως κανείς δεν κερδίζει τίποτα από χαζομάρες σαν κι αυτές. Γι αυτό και το θέμα λήγει εδώ. Υπάρχουν τόσα που μπορούν να γίνουν που να έχουν νόημα και σκοπό.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα για το link!

Καλό σου ξημέρωμα..

υ.γ. ευχαριστώ θερμά και τη melli σου…

Margo είπε...

@η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα..

Καναρινένια μου, είσαι ένας από τους λόγους που ένα ταξίδι στο Βορρά είναι όνειρο για το μέλλον… και χαίρομαι ιδιαίτερα που έχεις επανέλθει στη σοφίτα σου τον τελευταίο καιρό. Θα μαζευτώ κι εγώ τόσο που γλυκαίνει η γειτονιά και πάλι όπως παλιά.

Σε γλυκοφιλώ…. Ευχαριστώ :-)

Margo είπε...

@Νάσια..

Νάσια μου καταλαβαίνω τι λες. Με τέτοιους φίλους καρδιές ολάνοιχτες, ομορφαίνει όλος ο κόσμος, η κάθε στιγμή. Αυτά είναι που αξίζουν..

υ.γ. σ΄ευχαριστώ θερμά για το πέρασμά σου από αυτήν ειδικά την ανάρτηση που ήταν κάπως δύσκολη.. για μένα τουλάχιστον. Δεν σε ξέρω καλά, αλλά θα σε μάθω μόλις επανέλθω και πάλι πιο μόνιμα στη γειτονιά μας.
Να σαι πάντα καλά!

Thalassenia είπε...

Τα προβλήματα υγείας του παππού και άλλες υποχρεώσεις κρατούν και εμένα μακριά, αλλά σε κάποιους αγαπημένους δεν μπορώ να αντισταθώ.
Θέλω να το δω ως παρανόηση, ως παρεξήγηση που θα λύσετε και δεν θα μείνει ούτε σκιά........
Έχει δόσεις αλήθειας το ποστ της zoyzoy αλλά έχει απόλυτη αλήθεια αγάπης, νοικοκυροσύνης, ανθρωπιάς, ζεστασιάς και τάξης το σπιτικό σου......που βρίσκεται στη Μύκονο!

Φιλιά θαλασσένια

Roadartist είπε...

Δεν έχω επισκεφτεί την Μύκονο για να έχω προσωπική άποψη, αλλά είμαι σίγουρη πως θα έχει πανέμορφες γωνιές.
Η αλήθεια είναι πως όταν επισκέπτεσαι κάθε τόπο, ξέρεις εκ των προτέρων το τι θα συναντήσεις, που επιλέγεις να πας, αν πηγαίνεις σε ένα "κοσμοπολίτικο" ή ένα πιο "ερημικό" νησί. Κ αναλόγως τις προτιμήσεις σου επιλέγεις.
Σίγουρα υπάρχει "και η άλλη Μύκονος", για την οποία έχω ακούσει αρκετά από γνωστούς κ φίλους που έχουνε την επισκεφτεί.
Πάντως αξίζει, όταν επισκεπτόμαστε ένα τόπο, να μη μένουμε μόνο στην αμιγώς τουριστική του εικόνα, αλλά να προσπαθούμε να το δούμε και λίγο παραμέσα, από τη ματιά των ντόπιων, πόσο μάλλον όταν έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους που αγωνίζονται, και μένουν εκεί μόνιμα. Κρίμα που η ζουζού δεν μπόρεσε να "δει" αυτή την πλευρά του τόπου σου, ίσως κάποια άλλη φορά. Περισσότερο όμως κρίμα να πικραίνονται άνθρωποι, δεν αξίζει.

kariatida62 είπε...

A! παπα! Τι έγινε εδώ ρε κορίτσια και δεν σας πρόλαβα?
Μια παρεξήγηση είναι όλα!
Ειλικρινά βεβαιώνω πως όλα είναι μια απλή παρεξήγηση! Δεν πιστεύω πως η Ζουζού είχε πρόθεση να θίξει το πανέμορφο νησί μας, που αποτελεί κομμάτι του παζλ της Κυκλαδίτικης ομορφιάς της Ελλάδας μας!
Η Μύκονος είναι νησί απείρου κάλλους με μοναδικές παραλίες ξεχωριστής ιδιαίτερης αμμουδιάς! Λόγια της Ζουζούς που μου εκμυστηρεύτηκε πριν ακόμα την επισκεφθούμε....(Εκείνη έχει ξανάρθει άλλες δύο φορές)
Θεωρώ ότι τα άσχημα του τουρισμού που σε πολλά νησιά συναντούμε επιτρέποντας και θυσιάζοντας στο βωμό του τρίμηνου κέρδους στάθηκαν αιτία για την καυτή κριτική του ποστ που ανέβασε η Ζουζού.
Σε καμμία περίπτωση δεν πιστεύω πως ήθελε να κρίνει και να επικρίνει τους κατοίκους της και πολύ περισσότερο εσένα γλυκειά μας Μαργκώ με την υπέροχη φιλοξενία που μας προσέφερες!
Θεέ μου πόσο λυπάμαι...γι'αυτή την παρεξήγηση!
Επέστρεψα στην γειτονιά μας μόλις χθες και δεν πρόλαβα ούτε καν να σε ευχαριστήσω...ξεκίνησα αφιέρωμα με την Δήλο και σκοπό να το ολοκληρώσω στο λευκό νησί των ανέμων Μαργκώ μου και θα το κάνω το δίχως άλλο στην συνέχεια!
Μη μου στεναχωριέσαι κούκλα μου,το νησί σου είναι και δικό μας νησί, καμάρι μας στον κόσμο ολόκληρο! Κανένα ποστ δεν μπορεί να μειώσει ή να υπεβάλλει την ομορφιά του!
Η Μύκονος στέκει εκεί λευκή όμορφη, γραφική και αγέρωχη κόντρα όχι μόνο στους ασκούς του Αίολου αλλά και στους περίεργους καιρούς μας! Τρανό παράδειγμα εσύ και η υπέροχη οικογένειά σου!
Σ'αγαπούμε πολύ φίλη μας καλή!

A.G.Selena είπε...

Πω πω διαβάζω από νωρίς και τα έχω πάρει!

1)Ας μου πει κάποιος ένα τουριστικό μέρος που είναι πεντακάθαρο σε περιόδους αιχμής? Εγώ δεν έχω πετύχει κανένα!
2)Ας μου πει ένα μέρος που δεν έχει ανεβασμένες τιμές? Ούτε από αυτό έχω πετύχει!
3)Που πας για να αγοράσεις τοπικό προϊόν και στο χαρίζουν? Πουθενά ρε φίλε γιατί υπάρχει μόνο εκεί και τιμή τους και καμάρι τους που το κάνουν κι αν θες να το πάρεις θα τα σκάσεις!!! Αλλιώς μην πάρεις χίλια χρόνια!!!
4)Κι από πότε στα νησιά θα πρέπει να σερβίρονται σπαλομπριζόλες αποκλειστικά? Εγώ νόμιζα πως το να φας θαλασσινά σε νησί είναι το πιο φυσικό πράγμα! Ανάλογα με την ζήτηση και την τσέπη του κόσμου και το είδος των θαλασσινών...
5)Σοκ με τις τιμές στα ρούχα??? Και σε πιο μέρος στο "κέντρο" του δεν είναι ακριβά τα μαγαζιά??? ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!!
6)Πόσοι έχουν τη δυνατότητα ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ να πάρουν και το αυτοκίνητο μαζί για να μετακινούνται? Πόσοι ξεκινάνε να πάνε διακοπές και φορτώνονται στον ώμο σάκους, ομπρέλες, ψάθες κιόλα τα σχετικά? ΚΑΝΕΙΣ όλοι κοιτάνε να πηγαίνουν σε οργανωμένες παραλίες κοντά στο μέρος που μένουν και είναι ΦΥΣΙΚΟ να γίνετε ΧΑΜΟΣ!!! Αν έχεις αμάξι απλά πήγαινε να εξερευνήσεις άλλες όμορφες πλευρές του τόπου που δεν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν οι πολλοί έτσι θα είσαι και ήρεμος και σχετικά μόνος!!!
7)Σε χαλάει που δίπλα στα σαντουϊτσάδικα είναι τα μαγαζιά με τα κοσμήματα??? Πού να δεις κάτι νησιά που τα μαγαζιά τους είναι "παντοπωλεία"!

Ο κάθε τόπος "κινείται" ανάλογα με τον κόσμο που μαζεύει και με την ζήτηση σε "προϊόντα"!!!
Τι να κάνουμε δηλαδή που αυτός έτυχε να μαζεύει "επώνυμους"???

Το εξοργιστικότερο όλων δε, είναι η επίμονη αναφορά στις εκκλησίες που ήταν ανοιχτές για να "κονομήσουν"... ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ!!! ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ!!! Είμαι από τους πρώτους που ωρύομαι για το εμπόριο που έχουν στήσει στο όνομά Του αλλά ΑΛΛΟ το ένα και ΑΛΛΟ το άλλο!!! Παρ'όλα αυτά, ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ?????????????????

Αυτά ήταν λίγα από αυτά που ήθελα να πω! Στεναχωρέθηκα γιατί ότι έγινε, έγινε μεταξύ δύο ιντερνετικά γνωστών μου ανθρώπων, αλλά πιο πολύ γιατί όντως θεωρώ πολύ κακοπροαίρετη την ανάρτηση της Ζουζού και με λυπεί αυτό!!! Δεν το περίμενα!!! Πόσο μάλλον όταν η ίδια αναφέρει πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος αυτού του τόπου, της άνοιξε το σπίτι του και της φέρθηκε ζεστά και φιλόξενα!!!

ΑΑΑΑΑΑαααααα και για να μην ξεχάσω!!! Εμένα που η τσέπη μου δεν σηκώνει τη Μύκονο και που είμαι "απλός καθημερινός άνθρωπος", οι διακοπές μου ήταν 3 μέρες σε ολόκληρο ΧΡΟΝΟ, όχι καλοκαίρι, με έξοδα αλλουνού και όχι...Μύκονο,Δήλο,Κρήτη(και στοίχημα πως είναι κι άλλα μέρη)!!! Να τι είναι ΔΗΘΕΝ!!!

Φιλιά Margo μου και συγγνώμη αλλά δεν άντεξα!!!

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Μαριώ μου
καταρχήν μια τεράστια καλημέρα από την Ήπειρο (που ευτυχώς για μένα, ακόμα χαίρομαι τις θάλασσές της) έως εκεί στην Μύκονο.
Εκεί που σήμερα θα στήσετε το πανηγύρι του τρύγου σας, που θα ετοιμάσετε τον κήπο να υποδεχτεί τον χειμώνα, που θα πάρετε πάλι απ' το χέρι τα παιδιά, σε λίγες μέρες, να τα πάτε στο σχολειό. Εκεί, δηλαδή που πραγματικά υπάρχει κι "ανασαίνει" ο τόπος σου.

Σίγουρα υπάρχει και το περιτύλιγμα. Πάντου υπάρχει άλλωστε, όπου εμπλέκεται η ανθρώπινη απληστία κι ασυνειδησία. (ποιά Μύκονο; στο χωριό μου να δεις, που ξαφνικά την είδε "in" χειμερινό θέρετρο, τι γίνεται να φρίξεις...) Αυτό όμως είναι μέρος της αλήθειας, το πιο μικρό ίσως. Αλλά το πλέον ορατό. Θέλει τον κόπο του να το σκίσεις αυτό το περιτύλιγμα και να κοιτάξεις από κάτω.

Καλή μου Μαριώ δεν γίνεται επίσης να μη σου πω πως πάντα θυμόμαστε και νοσταλγούμε την ζεστή φιλοξενία σας (ακόμα λέμε για κείνο το πορτατίφ που σας έσπασε η Αριάδνη), την γλυκιά αγκαλιά που κάνατε το σπίτι σας για να μας δεχτεί. Σας ευχαριστούμε πολύ για τότε και για τώρα.

Κι ας μην ξεχνάμε πως οι άνθρωποι πλάθονται από τον τόπο τους. Κι οι τόποι απ' τους ανθρώπους τους.

φιλιά σε όλους σας

Ανώνυμος είπε...

Τώρα για να λέμε και του στραβού το δίκιο η Μύκονος είναι τα σύγχρονα Σόδομα και Γόμορα.Ξέρεις κανέναν που να επισκέπτεται το νησί για τις ωραίες παραλίες του;
Aλλά αυτό δεν έχει να κάνει με εσένα η την οικογένεια σου.Το να υπερασπίζεσαι τη γνώμη σου για τον τόπο σου δεν σημαίνει οτι η Ζουζού δεν επιτρέπεται να πεί τη δική της!!Εγώ την μόνη ασέβεια που είδα είναι οτι προκάλεσες αιχμηρά σχόλια για την την ζουζού ενώ αυτή μίλησε για σένα με τα καλύτερα λόγια.
Ουτε εγώ συμφωνώ με όσα γράφει αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι εγω εχω τις σωστές απόψεις ενώ αυτή όχι.Βγές με περιγραφές και παραδείγματα να αποδείξεις το δίκιο σου και οχι με κακία απέναντι σε κάποιον που είπε αυτό που θα έλεγε ο περισσότερος κόσμος και που αν δείς στα σχόλια του μπλόγκ της συμφωνούν μαζί της πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι.Απο την άλλη μεριά βέβαια και αυτή θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτική τη στιγμή που ξέρει οτι είσαι εσύ στην μέση.
Καλή συνέχεια.

leondokardos είπε...

Margo ο καθένας βλέπει και νοιώθει ένα τόπο διαφορετικά, κάτω από διαφορετικά κριτήρια και ανάλογα με το τι τον ευχαριστεί.
Η Μύκονος έχει αντέξει χρόνια και τραβά ντίπιο και ξένο τουρισμό. Εξάλλου μη ξεχνάς ότι όταν ρώτησαν έναν Αμερικάνο αν γνωρίζει την Ελλάδα εκείνος απάντησε "ναι εκεί που είναι η Μύκονος"!!

Ανώνυμος είπε...

Margo μου το μόνο που μπορώ να πω είναι πως οι περισσότεροι αρέσκονται να κάνουν κριτική επί παντός επιστητού μα ξεχνάνε να κάνουν πρώτα αυτοκριτική! ίσως αυτό να αποτελεί και την κατάρα των Ελλήνων! Εύχομαι και ελπίζω πως οι άνθρωποι θα γίνουν πιο προσεκτικοί όταν θα πρέπει να εκφραστούν και αν μη τι άλλο να προσπαθούν να είναι ειλικρινείς. Μάλλον πολλά ζητάω!

Πολλά φιλιά και την αγάπη μου

με κάτι τέτοια απομακρύνεται κανείς από τους ανθρώπους

Μερμελέχας είπε...

Πράγματι η Μύκονος είναι ένας ευλογημένος τόπος.Οι αντιστάσεις και οι αντοχές της αμφισβητούνται και από εμένα.Μου κάνει εντύπωση ότι τώρα που η παρακμιακή συγκυρία υποχωρεί,επιμένουμε στην εικόνα που μας έδωσαν τα ανίσχυρα πλέον ΜΜΕ.Δεν νομίζεις ότι πρέπει να ξαναβγούν στην επιφάνεια όσα κάνουν αυτό τον τόπο ευλογημένο?

Κώστας είπε...

Προς ανώνυμο/η 10:13 π.μ. :

"Τώρα για να λέμε και του στραβού το δίκιο η Μύκονος είναι τα σύγχρονα Σόδομα και Γόμορα.Ξέρεις κανέναν που να επισκέπτεται το νησί για τις ωραίες παραλίες του;"

Φυσικά! Ξέρω ανθρώπους που πάνε στην Μύκονο, όχι για να ζήσουν τη νυχτερινή ζωή, αλλά για να περιηγηθούν στο νησί. Και μάλιστα για τις ωραίες παραλίες, γιατί το θεωρείς περίεργο;

Από την άλλη δεν είναι κακό να πηγαίνεις σε ένα νησί για να διασκεδάσεις! Το ότι με τέτοια οικονομική κρίση, η Μύκονος ήταν γεμάτη και ο κόσμος διασκέδαζε, θα μου έδινε χαρά, όχι τέτοια πρόκληση μιζέριας και γκρίνιας! Μακάρι να γινόταν και αλλού! Εδώ στην Αθήνα, που μένω, όλα έχουνε μαραζώσει και τα μαγαζιά κλείνουν.

Αυτό που βρίσκω κακό και μεγάλη ΝΤΡΟΠΗ είναι ο φθόνος του Έλληνα.

"Εγώ την μόνη ασέβεια που είδα είναι οτι προκάλεσες αιχμηρά σχόλια για την την ζουζού ενώ αυτή μίλησε για σένα με τα καλύτερα λόγια."

Εγώ πάλι πιστεύω πως η ζουζού έπρεπε να είχε κατεβάσει ήδη από μόνη της αυτή την ατυχέστατη ανάρτηση, και μετά ας κάνει το ίδιο η Μάργκο, η οποία νομίζω πως λίγα έγραψε...
-άσε που η αναφορά στη "φιλοξενία" της μάργκο ήταν ελάχιστη... το ποστ έθαβε με κάκιστο τρόπο το νησί και στο τέλος είχε μια μικρή αναφορά στην οικογένεια-που ούτε την πρόσεχες... Ας μάθουμε επιτέλους να σεβόμαστε τους ανθρώπους. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Άσε πείσμωνα τώρα για να επισκεφτώ την Μύκονο.

Rena Mentaki είπε...

Γειά σας, δυστυχώς δεν γνώριζα μέχρι χτες την ύπαρξη αυτού του blog, διαφορετικά μπορεί να είχα γνωρίσει κι εγώ τη Margo. Μόλις γύρισα από Μύκονο! Δεν είμαι "ψώνιο" ούτε διαθέτω αρκετά χρήματα για να κανονίζω ακριβές διακοπές. Όμως, προσπαθώ να περάσω έστω και λίγες μέρες κάθε χρόνο στη Μύκονο, γιατί -ΝΑΙ- έχει φοβερές παραλίες, και δεν εννοώ απαραίτητα τις γνωστές. Επίσης ο κόσμος είναι ακομπλεξάριστος και δεν γυρίζει να κοιτάξει ο ένας τον άλλον. Θεωρώ ότι οι Μυκονιάτες -αλλά και όσοι κάνουν διακοπές στη Μύκονο- κοιτάζουν τον "εαυτό" τους και δεν κρίνουν ή κατακρίνουν τον κάθε τουρίστα που μπορεί να είναι "γκέϋ", να είναι "ψώνιο" και ένα σωρό άλλα. Αυτό δεν το έχω συναντήσει σε άλλο μέρος της Ελλάδας, παρά μόνο στο εξωτερικό. Εδώ έχουμε συνηθίσει να "κοιτάμε" τον διπλανό μας και να ψάχνουμε τι κουσούρι θα του βρούμε για να αρχίσουμε το κουτσομπολιό. Μπορείς να κάνεις πραγματικά οικονομικές διακοπές στη Μύκονο. Αρκεί να νοικιάσεις ένα από τα χιλιάδες σπίτια που προσφέρονται για ενοικίαση και να αποφασίσεις να μαγειρεύεις που και που ώστε να αποφύγεις τα έξοδα των ακριβών εστιατορίων - παρόλο που υπάρχουν και πιο οικονομικά. Τώρα όσον αφορά στο πώς θα περάσεις στη Μύκονο, εξαρτάται από τον προσωπικές προτιμήσεις του καθενός. Μπορείς να κάνεις πιο ήσυχες και ήρεμες διακοπές - ακόμα και από την Πάτμο - αρκεί φυσικά να το επιλέξεις.

Ανώνυμος είπε...

Προς Κώστας.
Kαι στα καμένα βούρλα να πάς το ίδιο μου κάνει...

Κώστας είπε...

Ανώνυμε προς τι τόση αγένεια; Εγώ δε σου μίλησα άσχημα. Από τον τρόπο σου, φαίνεται και η ισχύ της άποψης σου, λυπάμαι για τη μιζέρια σου. Dont worry, μια χαρά θα περάσουμε όπου κ αν πάμε, για σένα δεν είμαι τόσο σίγουρος.

Margo είπε...

Ώπα παιδιά, μην σφάζεστε!

Δεν μπορώ ακόμη να γράψω κολλάω από τους μούστους και όσο να ναι μια ευθυμία από τις αναθυμιάσεις την έχω:-)

Θα επανέλθω λίαν συντόμως, μόνο λίγο ψυχραιμία. Το θέμα δεν αξίζει για να γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες...

Margo είπε...

@Thalassenia..


Θαλασσένια μου στη αρχή σκέφτηκα πως ήταν ένα ατυχές post που όμως έβγαλε τα απωθημένα χρόνων για το νησί μας. Όλα δεκτά. Όμως αφού είδε πως με πείραξε και πάντα σε σχέση με την συνάντησή μας θα μπορούσε να γίνει διόρθωση….


Καλό απόγευμα και περαστικά στον παππού!

Φιλιά πολλά

Margo είπε...

@Roadartist..


Το θέμα Ροντάκι μου δεν είναι αν η Μύκονος είναι ένας αξιόλογος προορισμός για τις διακοπές μας ή για μια σύντομη βόλτα, δεν έχει άλλωστε ανάγκη διαφήμισης. Το θέμα είναι ότι ένας άνθρωπος που έκανα το παν να περάσει καλά εδώ, τις λίγες μόνο ώρες που έμεινε στο νησί, δεν εκτίμησε τίποτα!!!!!!!!! Το ευχαριστώ στο πρόσωπό μου τι να το κάνω; Ο τρόπος ήταν που με πείραξε τόσο. Αν διάβαζα αυτό το post χωρίς να είχε προηγηθεί η επίσκεψη δεν θα έδινα καν σημασία. Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του και των πράξεών του.

Τα λέμε ροντάκι μου…

Margo είπε...

@kariatida62..


Τώρα εσένα τι να σου πω; Με τέτοιο χαμόγελο και με τέτοιο μαμούνι μπορώ να διαφωνήσω;-)

Κάρυ μου μια χαζομάρα ήταν αλλά όντως με πείραξε. Δεν αποζητώ φουμίσια για το νησί ή για εμένα, αλλά αυτά που έγραψε παραήταν επιθετικά. Ειλικρινά δεν θα έδινα σημασία αν δεν είχε περάσει το κατώφλι του σπιτιού μου. Κάτι παρόμοιο έχει επαναληφθεί παλαιότερα, είναι εκείνη η μία φορά που σου είπα αν θυμάσαι, δεν θέλω να το ξαναζήσω. Μακριά από μένα και ας γράφει ο καθένας ότι θέλει.

υ.γ. Θα επικοινωνήσω με email, το θέλω από τότε, αλλά το έχω καθυστερήσει λόγω εργασιών.. θα τα πούμε..

Σε φιλώ!

Margo είπε...

@Selena..

Σελενάκι μου δεν είπαμε δεν χαλιόμαστε :-)))

Όταν το μυαλό κολλάει, ότι και να πεις, ότι και να γράψεις, ότι και να δείξεις, ούτε τα μάτια μπορούν να δουν, ούτε η καρδιά… κυρίως αυτή!
Δεν θέλουμε να αλλάξουμε την γνώμη κανενός, ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει βρε αδελφέ.. μόνο μακριά από εμάς. Μακριά κι αγαπημένοι όπως έλεγαν οι παλιοί :-)

Φιλιά πολλά Σελενάκι μου..

Margo είπε...

@μιά φορά κι ἕναν τρελλό..

Λενιώ μου, είναι δύσκολο να σχίσεις το περιτύλιγμα, έχεις δίκιο.. και καταλαβαίνω απόλυτα αυτόν που δεν θέλει ή δεν μπορεί να το κάνει.
Κάποτε, όταν είχαμε μόνο τη μικρή, πήγαμε στην Αράχοβα για δύο μέρες. Ήταν Σεπτέμβρης και γνωρίσαμε ένα πανέμορφο ήσυχο ορεινό χωριό, σίγουρα δεν θα ήταν το ίδιο αν πηγαίναμε Χριστούγεννα. Η απληστία έχει εισχωρήσει παντού, αν σταθούμε εκεί, χάνουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πανέμορφα μέρη. Κάπως έτσι δεν γίνεται και με τις σχέσεις μας; Απορρίπτουμε κάποιον μόνο και μόνο από το περιτύλιγμα.

Όταν βλέπω και εγώ την σπασμένη λάμπα, η οποία έχει μείνει έτσι, θυμάμαι με νοσταλγία εκείνη τη μέρα και την Αριάδνη.. συχνά ψιθυρίζω και το όνομά της.. δεν είναι περίεργο μια σπασμένη λάμπα να φέρνει τόση γλύκα ;-)

Φιλιά πολλά πολλά!

Margo είπε...

Ανώνυμε..

Γιατί ανώνυμος? Την άποψή σου λες, υπάρχει κάποιος λόγος να ντρέπεσαι γι αυτήν???

Και για να σου απαντήσω.. δεν έχω κανέναν λόγο να αποδείξω τι είναι το νησί. Δεν με ενδιαφέρει να έρθεις εσύ ή οποιοσδήποτε εδώ και να το αγαπήσει.

Τα αιχμηρά σχόλια δεν τα προκάλεσα εγώ, η ανάρτησή μου δεν διακατέχεται ούτε από φόβο, ούτε από πάθος. Και η δική της ανάρτηση νομίζω είναι ανοιχτή να την διαβάσει οποιοσδήποτε. Δίκαια πράγματα..

Και κάτι ακόμη, δεν νιώθω κακία για κανέναν, ούτε για την Ζουζού φυσικά. Στεναχωρήθηκα ναι, δεν κάκιωσα όμως.

Όσο για τα Σόδομα και τα Γόμορρα, λες τελικά η αιτία για την κατρακύλα μας να κρύβεται στη Μύκονο? Στη πυρά τότε να ησυχάσετε.. μα τι λες άνθρωπέ μου????

Margo είπε...

@leondokardos..

Πολύ καλά τα λες Λεοντόκαρδε ελεύθερα ζούμε και επιλέγουμε, μόνο που όταν δημοσιεύουμε τις σκέψεις μας προσέχουμε λιγάκι παραπάνω. Υποθέτω πως δεν διάβασες το post που έγινε αφορμή γι αυτή την ανάρτηση. Δεν θα την έγραφα αλλιώς.

Να σαι καλά!

Margo είπε...

@Silena..

Η τελευταία σου πρόταση είναι η πιο λυπηρή διαπίστωση...

Όλοι μας Σιλένα μου έχουμε πέσει σε τέτοια «παραπτώματα» και έχουμε υποστεί τις συνέπειες. Μαθαίνουμε και προχωράμε.. η δημοσιότητα όμως περιπλέκει κάπως τα πράγματα και εδώ μέσα όπως και να το κάνουμε δεν μένουμε μόνοι με τις σκέψεις μας.

Πολλά πολλά φιλιά φίλη μου

Margo είπε...

@Μερμελέχας..

Η παρακμιακή συγκυρία υποχωρεί; Έτσι πίστευα και εγώ με την απαρχή της κρίσης, αλλά ακόμη δεν έχω νιώσει να μας έχει αλλάξει ουσιαστικά, σε θέματα αρχών και συμπεριφοράς.
Ελπίζω όμως.. όπως και προσπαθώ στην προσωπική μου ζωή αλλά και στον περίγυρό μου να κάνω πράξη όσα κάνουν αυτόν τον τόπο ευλογημένο. Δεν θεωρώ πως είμαι η μόνη, θα ήταν πολύ εγωιστικό.
Την καλησπέρα μου!

Margo είπε...

@Κώστας..

Κώστα σ΄ ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να αναλάβεις τον ανώνυμο, το σχόλιό σου με εκφράζει απόλυτα!

Margo είπε...

@Ρένα Μεντάκη..

Ρένα καλωσόρισες στο blog μου!
Η καλύτερη μαρτυρία για έναν τόπο είναι από ανθρώπους που τη ζουν. Οι εντυπώσεις που δημιουργούν τα ΜΜΕ δυστυχώς επηρεάζουν και κατευθύνουν αν θες τον κόσμο, στο να έρθει ή να μην έρθει. Η κακία που βγαίνει για έναν τόπο δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει. Ας είναι όμως αρκετά ασχοληθήκαμε νομίζω σημασία έχει να είμαστε καλά και να περνάμε όπως νιώθει ο καθένας.
Να σαι καλά και του χρόνου να κανονίσουμε να βρεθούμε :-)

MYSTELIOS είπε...

Προκαλώ όποιον κατηγορεί την Μύκονο να αποφασίσει να την επισκεφτεί Άνοιξη η Φθινόπωρο για να γνωρίσει την μοναδική ομορφιά του τοπίου και κυρίως των ανθρώπων της . Ο αυθεντικός χαρακτήρας του νησιού αποκαλύπτεται μόνο όταν αποχωρίσουν οι ορδές των καλοκαιρινών "βαρβάρων" !!!
Να είσαι καλά φίλη Margo που με την ανάρτηση σου δίνεις απάντηση σε όσους κατηγορούν το πανέμορφο νησί , σίγουρα για τις συμπεριφορές των ανθρώπων δεν φταίει ο τόπος αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι !!!
Χαιρετίσματα στο πανέμορφο νησί και καλή συνέχεια !!!
Υ.Γ. επιπλέον απόδειξη και η νεότερη ανάρτηση σου για με θέμα τον τρύγο και το πάτημα των σταφιλιών στην Μύκονο !!!

zoyzoy είπε...

@selena
Καλό θα'ταν τα σχόλια σου για την ανάρτησή μου να τα'κανες στο χώρο μου !
Το σχόλιο σου εδώ θα το χαρακτήριζα "κατινιά"!
Πες ό,τι θέλεις εκεί που πρέπει!
Είναι ωραίο να χαιδεύουμε τα'αφτιά των αλλων και να κατηγορούμε έξω απο'κει που πρέπει!


@Ανώνυμε
Σ'ευχαριστώ!Είσαι ο μόνος εδώ μέσα που με γνωρίζει μάλλον και δεν παρεξήγησες το πόστ ή μάλλον το είδες με τα δικά μου μάτια.

Η "φιλη μας" θα μπορούσε να μου πει πρώτα εμένα το παράπονό της εφ'οσον και μέιλ είχε και τηλέφωνό μου και όχι μέσω ανάρτησης.
Δεν νομίζω να πρόσβαλα εκείνη!
Αν μου λέγαν οτιδήποτε αρνητικό για το νησί μου θα το δεχόμουν άλλωστε αυτοί που με διαβάζουν γνωρίζουν ότι εγώ η ίδια κατηγορώ τα "κακώς κείμενα'"του νησιού που μένω!

Τεσπα δεν θέλω ν'ασχοληθώ περισσότερο άλλωστε αυτά είναι μαθήματα και εμπειρίες ζωής!

Να'στε όλοι καλά!

Margo είπε...

@ART-TRAVELLER..

Στέλιο μου το πρόβλημα δεν είναι το νησί αλλά η συμπεριφορά μας που πολλές φορές είναι ανάρμοστη. Η Μύκονο έχει και αυτή τα αρνητικά της όπως όλα τα μέρη της Ελλάδας και αυτό που προσπαθούμε όλοι πιστεύω, είναι να καλυτερεύουμε όσο μπορούμε και όπως νιώθουμε την καθημερινότητά μας. Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν νόημα και κρύβουν εμπάθεια και ρατσισμό!
Να σαι καλά!!!

Margo είπε...

@zoyzoy..

Αχ βρε Ζουζού θα μπορούσε όλη αυτή η βλακώδης παρεξήγηση να είχε λήξει, αλλά ο εγωισμός υπερβαίνει τη λογική. Προφανώς φιλία δεν υπάρχει και μάλλον δεν υπήρξε ποτέ.

Το τι γράφει ο καθένας και που το γράφει είναι δικαίωμά του.. εγώ ενόχλησα τους σχολιαστές σου;;;

Το παράπονό μου στο είπα μέσω σχολίου και το έστειλες στα ανεπιθύμητα, γιατί το είδα όταν δημοσιεύτηκε δεν πάει από μόνο του στα σκουπίδια. Αλλά και η στάση σου από εκεί και πέρα δεν έδειξε φιλική διάθεση. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και τα λόγια του και εγώ έχω ήσυχη συνείδηση, αν έχεις και εσύ όλα καλά!!!

Και φυσικά τέλος με αυτή τη γελοία ιστορία, πήγα παρακάτω απ΄ότι βλέπεις!

kiki είπε...

Θα συμφωνήσω με τη Χαρά. Όσοι ζούμε σε νησί, ξέρουμε πώς είναι τα πράγματα όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά όλο το χρόνο. Για έλα να δεις πόσο βρώμικη και λιγδιασμένη ήταν η Ζάκυνθος τον Αύγουστο...Τι να πρωτομαζέψεις όταν έχεις 4πλάσιο πληθυσμό; Δε λέω ότι ηταν καλό, αλλά έτσι είναι. Και όπως λέει η Χαρά, είναι ευλογία να πας κάπου και να μπορέσεις να δεις το μέρος μέσα από τα μάτια των ντόπιων. Γελάω όταν ακούω εδώ έλληνες τουρίστες να μου λένε πως πήγαν να μείνουν ή να επισκεφτούν το Λαγανά. Όπως και να έχει, ένας λόγος που θέλω να έρθω εκεί, είσαι εσύ και η Μύκονος που βλέπω χρόνια τώρα εδώ, μέσα από τα δικά σου μάτια :-)

Τσαλαπετεινός είπε...

Να τι λέει ο Αγγελής για τη Μύκονο (και τη Σαντορίνη)

http://angelisandtheistanbul.blogspot.gr/2012/08/12.html

Margo είπε...

@kiki..

Να σαι καλά Κική μου.. και σε περιμένω φυσικά όταν με το καλό το αποφασίσεις.

Margo είπε...

@Τσαλαπετεινός..

Σ΄ευχαριστώ πολύ Τσαλαπετεινέ μου, σημαντική η εμπειρία του Αγγελή..