18 Μαΐ 2011

Ουπς!!!


Να που καλοκαίριασε.. η θερμοκρασία ανέβηκε, τα σύννεφα αραίωσαν (μόνο στον ουρανό) και το βλέμμα άρχισε να κοιτά με ανυπομονησία τη θάλασσα, αναμένοντας λίγο ακόμη να ζεστάνει.
Είπα και εγώ να αφήσω για λίγο τις συνήθεις σκέψεις και να απολαύσω τη φύση που αλλάζει ραγδαία και από πράσινη παίρνει όλες τις αποχρώσεις του κίτρινου και του χρυσού.

Βγήκα λοιπόν στον κήπο με άλλη διάθεση, ξεχορτάριασα τα φασόλια, φρόντισα τα νέα φυντάνια, μάζεψα βότανα, οργάνωσα τα ποτίσματα και πανευτυχής που κατάφερα να διώξω τις μαύρες σκέψεις, ξεκίνησα έναν περίπατο χαζεύοντας τον καταγάλανο ουρανό και φυσικά με τη φωτογραφική μηχανή στα χέρια και παρέα το νέο μέλος της οικογένειας τον Φρέντυ! 


Δεν σας έχω συστήσει, όμορφος δεν είναι; Ο Φρέντυ θα γίνει μεγάλος σκύλος και ήδη δείχνει απίστευτη εξυπνάδα και πίστη στην οικογένεια. Κακά τα ψέματα, νιώθουμε όλοι πιο ασφαλής που τον έχουμε στην παρέα μας και οι καιροί δεν είναι καθόλου εύκολοι. Προχθές ακούσαμε πως σε ένα σπίτι τη νύχτα, μπήκαν κάποιοι και πήραν τα τρία γουρουνάκια και τις σαράντα κότες που είχε η οικογένεια. Μάλιστα τα έσφαξαν επί τόπου και οι ιδιοκτήτες όταν ξύπνησαν βρήκαν μόνο τα κεφάλια τους.. 

Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω.. εκεί που περπατούσα ανέμελη και αποφασισμένη να το παίξω αισιόδοξη* ένα δυνατό ΚΡΑΚ και διπλώθηκα στη μέση του χωραφιού βλέποντας με έκπληξη το βραχάκι που έχασκε κάτω από τα πόδια μου. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου πέρασαν από το μυαλό μου (όσο έχει απομείνει) όλες οι υποχρεώσεις και εργασίες επείγουσες και αναγκαίες που είναι να γίνουν στο πολύ εγγύς μέλλον και με πιάνει απελπισία. Ο πόνος όσο δυνατός κι αν ήταν ωχριούσε μπροστά στην προοπτική της κουτσής Μαρίας που δε θα μπορούσε να κουνήσει ρούπι. 
Συμπέρασμα.. δεν περπατάμε σε ανώμαλο έδαφος κοιτώντας τον ουρανό, με ένα μικρό παιχνιδιάρη σκύλο να μπλέκει στα πόδια μας και δεν προσπαθούμε να ξεγελάσουμε την οικτρή πραγματικότητα κάνοντας πως δεν την βλέπουμε.

*-Μπορεί κάποιος να είναι αισιόδοξος ακόμη κι όταν καταγράφει (ρεαλιστικά) μια αδιέξοδη πραγματικότητα?
 -Αισιόδοξος είναι αυτός που ενώ όλα γύρω του βουλιάζουν, εκείνος παραμυθιάζεται πως όλα πάνε καλά και μάλιστα δίχως να κάνει τίποτε γι αυτό?

Απορίες από κουβέντες που γίνονται με αφορμή την κρίση ΜΑΣ!

υ.γ. επιστρέφω γρήγορα στους τάκους.. σαν πολύ ξεπόρτισα;-)



92 σχόλια:

ELENI είπε...

ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΕΑ ...EVER!!! ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ....ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ!!!ΑΑΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Ενα ψήγμα αισιοδοξίας χρειάζεται για να προχωρήσουμε μπροστά..
να παλέψουμε..

Ο Φρέντυ απίθανος!!

kovo voltes... είπε...

Αισιόδοξος είναι αυτός που ενώ όλα γύρω του βουλιάζουν, εκείνος παραμυθιάζεται-και ελπίζει- πως όλα ΘΑ πάνε καλά αλλά παλεύοντας με τις δικές του δυνάμεις γι αυτό. Έτσι θα το έλεγα εγώ. Αλλη απορία: σε τέτοια φύση-παράδεισο που όλοι θα ευχόμασταν να ζούσαμε, μπορεί να σκοτεινιάζει η ψυχή?...
*να γίνει δυνατός σκυλάκος, προστάτης...;)
**δεν κατάλαβα ακριβώς. Χτύπησες δηλαδή? περαστικούλια

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

γλυκύτατο το νέο μέλος της οικογένειας. κάθε φορά που θα ζορίζεσαι να παίζει μαζί του, να τον χαϊδεύεις και πολύ γρήγορα θα γαληνεύει η ψυχή σου…

Τα σπορτέξ είπε...

Tυχερος ο Φρεντυ γιατι ειναι σε καλη οικογενεια (σιγουρα δεν εισαι μονο εσυ αλλα ολη η οικογενεια σου καλη, δεν πανε αλλιως αυτα)και θα τον προσεχουνε και θα τους προσεχει..
καλο καλοκαιρι!!

roundel είπε...

Φοβερή φάτσα!!
Να τον χαίρεστε!
Τραγικό το σκηνικό με το πλιάτσικο...μιλάμε ότι έχουμε ξεφύγει εντελώς!!Εντελώς όμως...

Ελπίζω να μην χτύπησες πολύ και εύχομαι περαστικά:)

φιλιά

delta είπε...

Τι να μας κάνει η αισιοδοξία Μαρία μου στην κατάσταση που βρισκόμαστε; Συνειδητότητα και εγρήγορση χρειάζεται και ανάληψη δράσης. Αν θέλεις διάβασε το σχόλιο μου προς την Ελένη στο τελευταίο άρθρο στο Ξάνθη.

delta είπε...

Από κεκτημένη ταχύτητα ξέχασα να πω πως ο Φρέντυ έχει μια απίστευτα έξυπνη φατσούλα και ...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !!!

(κι αυτό θα περάσει)

Ανώνυμος είπε...

Καλορίζικος ο Φρέντυ...!
Εμείς εκτός από τον Ζαφάρ, προσφάτως αποκτήσαμε και δυο πετούμενα του ουρανού (καναρίνια) και ένα ψάρι, που ακόμα κατοικοεδρεύει σε τάπερ λόγω αχρηστείας της κυράς του σπιτιού να αγοράσει γυάλα! Όλα όλα από τα χέρια μου πρέπει να περνάνε.:Ρ

Καλορίζκος Margo μου :)))

Aθηνά Π.Κ. είπε...

O Φρέντυ είναι ομορφοφατσούλας και ποζάρει σαν μοντελάκι !!
Προσπαθούμε παρά τις αντιξοότητες να αισιοδοξούμε , άλλωστε και τις μαύρες μας να έχουμε, μια βόλτα στην εξοχή, λίγος ουρανός, λίγος ήλιος, λίγο πράσινο είναι αρκετά για να φτιάξει λίγο η διάθεσή μας, αρκεί να κοιτάμε και που πατάμε !!

Άστρια είπε...

:))
Τί βλέμμα έπιασες! αλήθεια τα μάτια των σκύλων σε κοιτούν τόσο διαπεραστικά απ' ευθείας στην καρδιά! ε, και στην κλέβουν :))

πόσο ανθρώπινα όμορφη ανάρτηση..!!
να σου πω ότι θυμήθηκα με την ιστορία σου κάτι που διάβασα για τον Θαλή τον Μιλήσιο νομίζω:)
Έχεις πολύ δίκηο, είναι πολύ πρόσφατο το πέσιμο και το καταγματάκι στον καρπό μου που τόσο με ταλαιπώρησε.

Και η προηγούμενη ανάρτησή σου καταπληκτική!

Margo μου, σ' ευχαριστώ γι' αυτή τη γωνιά σου και το σήμα καλοσύνης που εκπέμπει.
Σε φιλώ, να είσαι καλά,
καλό βραδάκι:)

α Κενταύρου είπε...

Mερικά σχόλια σβήστηκαν στη προηγούμενη ανάρτηση.
Η απαισιοδοξία πηγάζει και από το γεγονός της ασυνενοησίας και της αλληλεγγύης.Το κυρίαρχο πρόβλημα δεν είναι αυτών που εργάζονται αλλά των ανέργων που στερούνται πλέον τα στοιχειώδη και όμως δεν έχει δημιουργηθεί ένα ταμείο αλληλεγγύης εργαζομένων από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ώστε όλοι να προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους.

magda είπε...

Περαστικά σου, ελπίζω να μην πονάς... Πολύ γλυκός ο Φρέντυ, να μου τον φιλήσεις !
Πολλά φιλιά

Margo είπε...

@LENA..

Λένα μου έχει αλλάξει η καθημερινότητά μας από την ημέρα που ήρθε στο σπιτικό μας. Χαλαρώσαμε, παίζουμε οικογενειακώς, τον αγαπάμε πολύ και τον έχουμε μόνο πέντε μέρες!
Καλό μας καλοκαίρι!!!

Margo είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη..

Το έχουμε Αντιγόνη μου γι αυτό και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε πολύ.. ήδη το κάνουμε για τη δική μας ζωή.. τώρα πρέπει για όλους!
Ο Φρέντυ σε ευχαριστεί;)
Φιλάκια πολλά!

Margo είπε...

@kovo voltes..

Συμφωνώ βολτίτσα μου, αυτός που πιστεύει πως όλα ΘΑ πάνε καλά. Αυτό όμως που βλέπει τα στραβά και του φαίνονται ίσια δεν είναι αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, απλά φοβάται πολύ!

Χτύπησα αλλά θα περάσει και αυτό έχει σημασία. Σ’ ευχαριστώ πολύ!!!

Margo είπε...

@ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ..

Το τέλειο αγχολυτικό λύχνε μου μάλλον ξέρεις πώς είναι:)

Όνειρα γλυκά και όμορφο ξημέρωμα να έχεις!

Margo είπε...

@ΤΡΕΧΑΛΑΚΗΣ..

Είχαμε άγχος πριν έρθει στο σπίτι, πρωτάρηδες βλέπεις και μας έλεγαν όλοι πως είναι δύσκολη ράτσα.. άλλα από την πρώτη στιγμή τον αγαπήσαμε και εκείνος εμάς:)

Να σαι καλά Γιώργο μου

Margo είπε...

@Roundel..

Γίνονται πολλά Μυρτώ μου ακόμη και εδώ που είναι νησί. Λογικά θα μπορούσαν (αν ήθελαν) να τους βρουν. Ληστείες ακόμη και ένοπλες σε τράπεζες, σε σπίτια και πολλά άσχημα που δεν ακούγονται επίσημα. Έχουμε ξεφύγει και αυτό είναι ότι χειρότερο για την κοινωνία μας.

Σήμερα είμαι καλύτερα γι αυτό και μπορώ να είμαι καθιστή.
Ευχαριστώ γλυκιά μου Μυρτώ:)

Τσαλαπετεινός είπε...

Περαστικά και γρήγορα!
Καλορίζικος ο μικρός και εύχομαι να γίνει γρήγορα καλός -αχρείαστος όμως- φύλακας.
Και καλό μας καλοκαίρι!

(όχι τίποτα άλλο, είναι κι αυτά τα γεμιστά που λέγαμε...;-)

Margo είπε...

@delta..

Δημήτρη μου το διάβασα και θα το ξαναδιαβάσω όπως και το άρθρο σου. Περνάω πολύ ώρα στο Ξάνθη Φιλοσοφείν είναι μια γωνιά που μου δίνει δύναμη και με βοηθάει ακριβώς σε αυτό που λες. Στην εγρήγορση!

«Και αυτό θα περάσει» αυτό δεν το ξεχνώ ποτέ!

Ευχαριστώ!

Margo είπε...

@Λένα..

Τι ωραία, τόσες όμορφες ψυχούλες μέσα σε ένα σπιτικό μόνο ομορφιά μπορούν να χαρίσουν..

Για αχρηστία μη μιλάς πόσα να προλάβουμε οι δόλιες;))
Τώρα που είμαι χάμω αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος μας Λένα μου κανείς δεν μπορεί να μας αντικαταστήσει!

Φιλάκια πολλά πολλά:)

Margo είπε...

@Aθηνά..

Όταν βλέπει τη κάμερα ορμάει να τη δει από κοντά, σαν μικρό παιδί:)

Αισιοδοξώ Αθηνά μου κι ας λέω.. όμως θεωρώ πως έχω πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει. Θέλω να είμαι έτοιμη γι όλα!

Καλά να περνάς στο παραδεισένιο νησί σου:)

Margo είπε...

@Άστρια..

Αστεράκι μου καλό, τονωτική ένεση παρουσία σου.. πάντα!
Το έχω παραμελήσει τα μπλοκάκι μου αλλά όλο αναποδιές εφέτος.. το ένα μετά το άλλο με βρίσκουν αλλά δε χάνω την υπομονή μου.

Και εγώ όταν χτύπησα μου ήρθαν στο μυαλό όσοι γνωρίζω με ανάλογα προβλήματα και κάποιοι από αυτούς μόνιμα.. όπως για παράδειγμα κάποιος γνωστός που έχασε το πόδι του. Πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστεί κανείς σε μια τέτοια πραγματικότητα. Κι όμως ο άνθρωπος μπορεί να είναι πολύ δυνατός!

Ο Φρέντυ είναι δύσκολο μοντέλο.. μέχρι να συνηθίσει τον φακό;)

Φιλιά σου πολλά πολλά!

Margo είπε...

@α Κενταύρου..

Πώς μπορεί να είναι αισιόδοξος ο άνεργος;
Πώς μπορεί να είναι αισιόδοξος ο ανήμπορος όταν το κράτος δεν μπορεί να τον βοηθήσει;
Παρόλα αυτά οι αισιόδοξοι πάντα βρίσκουν την λύση στα δύσκολα.
Προσωπικά αγαπητέ Κένταυρε δεν φοβάμαι τη φτώχεια, φτωχοί μεγάλωσαν οι παππούδες μου και οι γονείς μου, μόνο το ξεπούλημα της πατρίδα μου φοβάμαι και την ανελευθερία.
Καλό σου ξημέρωμα!

Margo είπε...

@magda..

Δύο μέρες ήταν δύσκολα και έτσι αποφάσισα σήμερα να πάω στον γιατρό. Βοήθησε πολύ, έτσι μπορώ να είμαι εδώ και να γράφω:)
Σ’ ευχαριστώ Μάγδα μου
Σε φιλώ!

Margo είπε...

@Τσαλαπετεινός..

Εύχομαι και εγώ να μη μας χρειαστεί η ιδιότητα του φύλακα. Είναι όμως μικρό το νησί και γίνονται πάρα πολλά.
Σε κάποιους έκλεψαν την πατάτα από το χωράφι. Έσκαψαν δηλαδή μέσα στη νύχτα, τη φόρτωσαν σε καφάσια και πάει! Και δε μιλώ για τις ληστείες.

Όχι, φαντάζεσαι να την πέσουν στις ντομάτες; Πάνε τα γεμιστά;)

maximus είπε...

Περαστικά σου Μαρία μου! Φαντάζομαι πόσο δύσκολη θα είναι η μέρα σου με τέτοιου είδους δουλειές.

Ζηλεύω το σκύλο σου και τις βόλτες σου να ξέρεις :)

Το παραμύθιασμα και η αισιοδοξία δεν απέχουν και πολύ αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι είναι ο φόβος που μας καθηλώνει, ίσως είναι η απογοήτευση που κατά βάθος κανείς δε νοιάζεται πραγματικά για να διορθώσει κάτι ή για να συμβάλλει σε κάτι, έστω σε κάτι μικρό. Όλοι έχουν γίνει ειδήμονες στο να εντοπίζουν τα προβλήματα και τέρμα, έως εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Ο αισιόδοξος δεν είναι αναγκαστικά αιθεροβάμονας, ελπίζει ότι η καταιγίδα θα περάσει, θα ανοίξουν τα συννεφα και θα ξαναλάμψει ο ήλιος...

Φιλί

dodo είπε...

Περαστικά σου! Και ο τραυματισμός θα περάσει και η κρίση θα περάσει· ελπίζω μονάχα η τελευταία να μάς αφήσει λιγάκι σοφότερους...

Και τα παιχνίδια με το κουτάβι βοηθούν ;-)

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα! Καλημέρα Margo μου!
Εσύ χάμω και γω μονόφθαλμη εδώ και τρεις μέρες (μου καρφώθηκε μια ταμπέλα στο μάτι)! Έλα και να δεις...όσα έκανα με δύο μάτια, τα ίδια και περισσότερα κάνω και με ένα...
Άντε βρε περαστικά μας :))))

kariatida62 είπε...

Tι τόθελες να μελετήσεις τον καιρό??? χαχα! Περαστικά σου!
Τους ίδιους φόβους έχουμε...

Ο Φρέντυ υπέροχος!
Φιλάκια

jf είπε...

Αγνάντευε ψηλά μα πρόσεχε... :)

Α, και θυμήσου: τα βότανα είναι πλέον δια ευρωπαϊκού νόμου απαγορευτικά...

Καλή σου μέρα και περαστικά νάναι...

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ουυυπς...αν ήξερες πως σε καταλαβαίνωωωωωωω.....

Παπαστρατής Το "Θηρίο" Ιωάννης είπε...

Αυτό το γλυκούλικο τετράποδο κουκλάκι μπορείς να μου το στείλεις για καμιά βδομάδα;

Τον καλό καιρό που τον είδες;Εδώ μπουμπουνίζει και έχει μία μαυρίλα μούρλια!

Περαστικούλια...

Φιλιά!!

zoyzoy είπε...

Τι κουκλό πανέξυπνο είναι αυτό!
Και αυτή η μαργαρίτα δίπλα όνειρο.

Περαστικά γρήγορα σου εύχομαι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι μα ας κοιτάμε και λίγο τα χρώματα να ζεσταίνει η ψυχή μας!

Αλίμονό μας αν κλαίμε την μοίρα μας όλη μέρα.


Φιλιά θαλασσινά σ'ολους σας!

ξωτικό είπε...

Mαργκούλα πρώτα απ'όλα περαστικά γρήγορα.
Σαν σκωτσέζικο ντούς ήταν η ανάρτηση καλέ.... γλύκας ο σκυλάκος σου ...για την αισιοδοξία δεν προλαβαίνω τώρα .....
(είμαι κι εγώ ολίγον κουτσή και ολίγον κουφή χαχα καλά πάμε )

(κρίμα που μας έχασε τα σχόλια στην προηγούμενη ελπίζω να πρόλαβες να τα διαβάσεις τουλάχιστον..εμένα μου έστειλε κάποιο στα ανεπιθύμητα ξαφνικά....παλάβωσε τελείως )


φιλί μεγάλο και θεραπευτικό Μαργκούλα μου !!!!

Thalassenia είπε...

Ποια η διαφορά στην πράξη, στην καθημερινότητα του καθενός, η δήλωση αισιόδοξος ή απαισιόδοξος.
Τι από αυτά αλλάζει την πραγματικότητα, μόνο την εσωτερική μας κατάσταση δείχνει.
Αυτή τουλάχιστον ας την κρατήσουμε πολύχρωμη και όχι μαύρη.
Πολλοί από εμας είμαστε τόσο καλά που δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε από τη γκρίνια μας.
Πιανόμαστε χέρι χέρι και κατρακυλάμε, ας πιαστούμε να σηκωθούμε καλύτερα.
Δεν είναι προσωπικό το παραλήρημα.
Σκέψεις διάφορες κάνω.

Ο Φρέντυ γλύκας
περαστικούλια
φιλιά

Άιναφετς είπε...

Πρώτα απ' όλα περαστικά σου!
Όσοι από μας έχουν την τύχη να ζουν στην εξοχή, μπορούν πιο εύκολα να χαλαρώνουν γιατί η φύση ξέρει να γιατρεύει και να παρηγορεί!

ΑΦιλάκια στα μαγισσόπουλα μου! :))

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Αισιόδοξος είναι αυτός που μπορεί και αντιλαμβάνεται πως φυσικά και όλα γύρω του ΔΕΝ βουλιάζουν, κι αν οι άλλοι νομίζουν πως παραμυθιάζεται εκείνος τους χαμογελά απ' την καρδιά και συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλά να κάνει ;-)
Τον ουρανό τον έχουμε μέσα μας, οπότε πρόσεχε τα βραχάκια και το σκύλο όταν περπατάς ;-)
Το "οικτρή πραγματικότητα" θα το αφήσω χωρίς σχόλιο...
Να 'σαι καλά!

Margo είπε...

@maximus..

Ελένη μου στην αρχή απελπίστηκα τώρα όμως μπορώ να πω πως ήταν ευκαιρία να ξεκουραστώ. Το είχα πολύ ανάγκη και έγινε αναγκαστικά!

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου λέμε λέμε λέμε και τίποτα δεν κάνουμε και η αναμονή σκοτώνει..

Καλό Σαββατοκύριακο και προκαταβολικά χρόνια σου πολλά!
Θα τα πούμε και ιδιαιτέρως:)

Margo είπε...

@ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ..

Οδοιπόρε μου το αισιόδοξος το χρησιμοποίησα ως καρφί.. το χρωστούσα. Για μένα δεν υπάρχει ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος.. μόνο ρεαλιστής και αυτό είναι κομματάκι δύσκολο το να συμφωνήσουμε δηλαδή που είναι το πρόβλημα και να το λύσουμε.

Φιλιά σου πολλά:)

Margo είπε...

@dodo..

Dodo από το στόμα σου και στου Θεού τ΄αυτί!!!
Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία τώρα χάνουμε ολότελα την ευκαιρία.. για μένα όλο αυτό είναι ευκαιρία.

Από τότε που ήρθε ο σκύλος στο σπίτι γελάμε περισσότερο;)

Margo είπε...

@Λένα..

Χαχαα καταλαβαίνω!!!
Μα όσο και να θέλουν να βοηθήσουν οι άλλοι δεν μπορούν.. ή εμείς είμαστε παράξενες;)

Περαστικά μας και προκαταβολικά Χρόνια πολλά και καλά!!!

Θα περάσω να στα πω και από τα δικά σου λημέρια:)

Margo είπε...

@kariatida62..

Κάρυ μου κατέληξα μετά από πέντε μέρες πως έγινε για καλό μου. Ξεκουράστηκα μετά από πάρα πάρα πολύ καιρό. Μπορεί το πόδι να πονάει αλλά όλοι οι άλλοι μυοσκελετικοί πόνοι, πάνε! :)

Φιλιά πολλά!

Margo είπε...

@JamanFou..

Τα βότανα πρώτα και μετά τα κηπευτικά;;; Άλλο ένα «ευχάριστο» μας περιμένει και να δω αν θα αντιδράσουμε που κοιμόμαστε όρθιοι. Αν δεν κάνουμε κάτι με βλέπω να σας γράφω από το κελί 33 γιατί τόλμησα να φυτέψω καρπουζάκια και πεπονάκια Μυκονιάτικα με σπόρους που επέζησαν μέχρι και σήμερα.

Καλό σου βράδυ και ευχαριστώ πολύ:)

Margo είπε...

@Ρίκη Ματαλλιωτάκη..

Η κατανόηση είναι παρηγοριά Ρίκη μου..
Να προσέχεις!
Φιλιά σου στέλνω πολλά.

Margo είπε...

@Παπαστρατής Το "Θηρίο" Ιωάννης..

Εδώ δεν χάλασε καθόλου ο καιρός και σήμερα έχουμε και πανηγυράκι παραδοσιακό για την αυριανή γιορτή. Όλοι πήγαν εγώ εδώ με το πόδι ψηλά:(

Ο Φρέντυ όποτε θες;)

Ευχαριστώ Γιάννη μου.. καλό Σαββατοκύριακο!

Margo είπε...

@zoyzoy..

Στις κρίσεις Ζουζού μου απαντάμε μόνο με δράση είτε σε ατομικό είτε συλλογικό επίπεδο.. και πάντα με χαμόγελο!

Την απαισιοδοξία την δανείστηκα από επισκέπτη του blog που μου την κόλλησε ταμπέλα.
Πολλά φιλιά Ζουζού μου

Margo είπε...

@ξωτικό..

Για την αισιοδοξία δεν χρειάζεται να πεις τίποτα, κάτι χρώσταγα και το είπα. Η ρεαλιστική περιγραφή της πραγματικότητας όσο αφορά το παρόν και όχι το μέλλον, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αισιόδοξη ή απαισιόδοξη. Στην ανάρτηση χρησιμοποίησα τα λόγια κάποιου σχολιαστή.
Είμαι μια χαρά κι ας πονάει το πόδι. Άκου τη συμβουλή μου.. ξάπλωσε όσο πιο πολύ μπορείς, στο λέω εγώ που κοιμόμουν τέσσερις ώρες ημερησίως. Είδε κι απόειδε το κορμί και έπεσε στο λάκκο για να με αναγκάσει να παλουκωθώ στο κρεβάτι για λίγο καιρό. Στην αρχή μου κακοφάνηκε, τώρα όμως μπορώ να πω πως ξανάνιωσα.. όλοι οι άλλοι πόνοι που είχαν γίνει χρόνιοι εξαφανίστηκαν! Γι αυτό σου λέω.. ξεκούραση!!!!

Φιλάκια πολλά πολλά:)

Margo είπε...

@Thalassenia..

Θαλασσένια μου συμφωνώ απολύτως, διάβασε και την αρχή από την απάντησή μου στο ξωτικό.
Όταν τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα και θλιβερά τότε χρειάζεται να είμαστε πιο δυνατοί για να αλλάξουμε θετικά την επόμενη μέρα. Ακόμη κι αν το πλήγμα είναι μεγάλο μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Μόνο να είμαστε ρεαλιστές για να δράσουμε ανάλογα.

Margo είπε...

@Άιναφετς..

Είμαστε τυχεροί το λέω και το ξαναλέω. Η ζωή μας έχει αλλάξει ριζικά εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια που ήρθαμε στο νησί. Σε λίγο θα αρχίσουμε και τα μπάνια. Ψυχαγωγία δωρεάν κόντρα στην κρίση;)

Μαγισσούλα μου μια άλλη παρηγοριά είναι η ομορφιά της δημιουργίας το κάθε έργο που μένει για να το ακούμε και να το βλέπουμε είναι σωτήριο για την ψυχική μας υγεία.

Τα μαγισσόπουλα σε χαιρετάνε πάντα με ενθουσιασμό και όλη μέρα τραγουδάνε.. παραμυθά παραμυθά σου φτιάχνω ρύζι με αρακά… θέλεις και τηγανιτές πατάτες:)))))

ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ

Margo είπε...

@Χριστιάνα..

Θα στο πω όπως το νιώθω εγώ.. αισιόδοξος μπορεί να είναι κάποιος ακόμη κι όταν όλα γύρω του βουλιάζουν.. κι εγώ είμαι αισιόδοξη! Ότι έγραψα στην ανάρτηση ήταν γιατί κάποιος με θεώρησε απαισιόδοξη λόγω της κακής κριτικής μου για όσα συμβαίνουν. Αν πω πως όλα είναι καλά τότε παραμυθιάζω τον εαυτό μου. Για μένα και την οικογένειά μου όλα είναι καλά. Δεν μπορώ όμως να αγνοήσω τους ανθρώπους γύρω μου και είναι πάρα πολλοί εκείνοι που υποφέρουν.

Όταν η ξαδελφούλα μου που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας περνάει ΤΗΝ ταλαιπωρία κάθε φορά για να πάρει τα πανάκριβα φάρμακά της, όταν το 10χρονο ανιψάκι μου που έκανε μεταμόσχευση συκωτιού στο εξωτερικό κινδυνεύει η οικογένειά του να χάσει ότι έχει και δεν έχει γιατί το ΙΚΑ δεν πληρώνει τα νοσήλια.. ε τότε με ενδιαφέρει. Δεν περιμένω να χτυπήσει το κακό την δική μου πόρτα για να φωνάξω. Η πραγματικότητα είναι οικτρή. Γιατί η χώρα μας είναι στο έλεος των αδίστακτων δανειστών, γιατί μέρα με την ημέρα χάνεται η όποια ελευθερία μας, γιατί δεν υπάρχουν τολμηροί και ικανοί ηγέτες να μας βγάλουν από την κρίση, γιατί ότι αποκτήσαμε με στερήσεις και πολύ προσωπικό κόπο τώρα θα πρέπει να το πληρώνουμε ακριβά τη στιγμή που οι κλέφτες παραμένουν ανενόχλητοι, γιατί ακόμη σπαταλάνε τη στιγμή που το χαμόγελο του παιδιού πάει να κλείσει, γιατί προχθές που χτύπησα πήγα στο κέντρο υγείας και δεν υπήρχε ούτε ένας γιατρός, γιατί ούτε τα σκουπίδια μας δεν μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά, γιατί στο κράτος επικρατεί ΤΟ μπάχαλο… δε θα πω άλλα, εδώ ζούμε όλοι και τα ζούμε όλα αυτά.. ή μήπως όχι?

Όμως μέσα μου χαμογελώ πάντα και αγαπώ και δουλεύω και ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ!
Καλό σου Σαββατοκύριακο!

ΑΠΟΛΛΩΝ είπε...

Ο έρωτας μπορεί να ξεγελάσει την πραγματικότητα.

Ο έρωτας μπορεί να φτιάξει πραγματικότητες.

Ο έρωτας αντιμετωπίζει τους πόνους και δημιουργεί ζωή ! Κάθε μέρα.

Με αυτόν, δεν έχουμε ανάγκη την ελπίδα.
Χωρίς αυτόν, η ελπίδα είναι ανήμπορη.

~

Να κυττάς πάντα τον ουρανό με όποιο τίμημα ...

leondokardos είπε...

Σε ότι αφορά τα δικά μας. καμία αισιοδοξία δε μπορώ να νιώθω, μάλλον μαύρα μου φαίνονται.Τωρα γενικότερα, εξαρτάται απο το χαρακτήρα του καθενός να βλέπει πάντα το ποτήρι....τουλάχιστον μισογεμάτο!

nameliart είπε...

Margo μου, νομίζω στο έχω ξαναπεί: λατρεύω τα ζώα!!! Αυτή η φατσούλα της φωτογραφίας με ξετρέλανε. Αν ήταν κάποιος σε μια γωνιά θα με περνούσε για φευγάτη (και ίσως να μην έπεφτε και τόσο έξω): κοίταζα την οθόνη και ξεστόμιζα απ' αυτά τα "χαζά" λογάκια και σ' αυτούς τους "χαζούς" τόνους που χρησιμοποιούμε όταν μας βγαίνει το "χαδιάρικό" μας...
Να τον προσέχεις τον Φρέντυ, αλλά και τον εαυτό σου! Και οι δικοί σου και όλοι μας, σε θέλουμε υγιή και αρτιμελή!!
Φιλιά και καλή Κυριακή!

Unknown είπε...

ο Φρέντυ είναι κούκλος, να του το πεις ..

όσο για το παραμύθιασμα της αισιοδοξίας, τι να πω;
χρειάζεται σε δόση μικρή του τύπου .. "κάτι θα γίνει", έτσι, μόνο για να βρίσκουμε το "βήμα" να συνεχίζουμε ..

φιλί κορίτσι μου

Margo είπε...

@ΑΠΟΛΛΩΝ..

O έρωτας και η γέννηση! Η ζωή σε οποιαδήποτε μορφή της όταν ξεκινά, είναι η ίδια η ελπίδα.. δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ακολουθεί τον έρωτα:)

Θα το θυμάμαι Απόλλωνα.. με όποιο τίμημα!

Margo είπε...

@leondokardos..

Μαύρα είναι! Το τι θα γίνει όμως είναι άλλη υπόθεση. Λέω πως θα λάμψει πάλι ο ήλιος μας και μιλώ για την Ελλάδα ως χώρα, γιατί κακά τα ψέματα αυτό είναι που μας πονά.

Margo είπε...

@nameliart..

Μελίνα μου που να τον δεις και από κοντά, είναι πολύ χαδιάρης! Πέφτει κάτω για να απολαύσει χάδια και όταν του τα στερείς τρελαίνεται:)
Τα μικροατυχήματα μας βάζουν περισσότερο μυαλό, ταρακουνήθηκα και συνήλθα με λίγα λόγια γιατί η υπερκόπωση με είχε καταβάλλει.

Καλό μεσημέρι Μελινάκι μου:)

Margo είπε...

@meggie..

Ο Φρέντυ μάλλον το έχει πάρει επάνω του, θα του το πω με τρόπο;)

Το παραμύθιασμα δεν πάει στην αισιοδοξία Meggie μου. Αυτό ήθελα να διαχωρίσω. Το να βλέπω την κατάσταση και να καταλαβαίνω πόσο σοβαρή είναι δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξη. Αν λέω πως όλα είναι καλά μάλλον φοβάμαι να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα η οποία μας έχει ήδη ξεπεράσει.

Γι αυτό όπως έγραψε και πιο πάνω ο φίλος μου ο Delta ούτε αισιοδοξία ούτε απαισιοδοξία.. συνειδητότητα και εγρήγορση!

Σε φιλώ γλυκά

mahler76 είπε...

τι φατσούλα είναι αυτή :)
Αν και όταν μεγαλώσει μάλλον θα προξενεί τρόμο :)

Margo είπε...

@mahler76..

Γεια σου Μαλεράκο:)
Αυτό θέλουμε και εμείς.. μόνο στους ανεπιθύμητους;)

Ένα ενήλικο ροτβάιλερ το βγάζει βόλτα στο γιαλό το αφεντικό του μέσα στον κόσμο και ότι του λέει το κάνει. Φαντάζομαι δεν είναι και τόσο εύκολο.. ήδη μας προβληματίζει η εκπαίδευσή του.

nameliart είπε...

Margo, πάντα σκεφτόμουν πως κάπως πρέπει να τιμήσω τους πιο παλιούς φίλους του nameliarte
και η συν-μπλόγκερ ΦΟΡΑ μου έδωσε μια ευκαιρία…
Πέρνα από το blog μου λοιπόν για ένα ποτηράκι κρασί βαρελίσιο…

Διάττων είπε...

Αγαπητή μου φίλη, θέλω να πιστεύω πως ξεπέρασες το ατύχημα και τις όποιες συνέπειές του. Όσο για το σκύλο, πραγματικά είναι χαριτωμένος! Χάρηκα επίσης και με τους πολλούς φίλους που επισκέφτονται την ιστοσελίδα σου. Λυπήθηκα όμως αφάνταστα με τα όσα - σε προηγούμενο σχόλιό σου - έγραψες ότι συμβαίνουν σε συγγενικά σου πρόσωπα...

Καλό σου βράδυ φίλη μου...

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζουμε με έναν καλό Φρέντυ και ότι γίνει.

Εκείνος είπε...

Τι γλύκα είναι αυτή; Φοβερός είναι, να τον χαίρεστε!!!

Όσο για το Καλοκαίρι, από χτες είναι εδώ για τα καλά!

Την καλησπέρα μου.

Margo είπε...

@nameliart..

Μελίνα μου σ΄ευχαριστώ και από εδώ για την τιμή!
Μια όμορφη και χαμογελαστή καλημέρα σου στέλνω:)

Margo είπε...

@Diatton..

Είμαι πολύ καλύτερα έχω αρχίσει να κυκλοφορώ. Σ’ ευχαριστώ πολύ:)

Συμβαίνουν σε όλες τις οικογένειες Διάτωνα, γύρω μας όλο και κάποιος υπάρχει με προβλήματα υγείας λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά.. το κακό είναι που σπάνια απολαμβάνουν ανθρώπινη αντιμετώπιση από όσους μπορούν να βοηθήσουν.

Καλή μας μέρα!

Margo είπε...

@ηλιογράφος..

Συνεχίζουμε ότι κι αν γίνει ηλιογράφε.. με τις αγάπες μας συντροφιά τα αντιμετωπίζουμε όλα!

Margo είπε...

@Εκείνος..

Είναι πολύ καλός μόνο που κάνει επιδρομές στον κήπο μου και παίζει με τα νέα φυτά:)

Εδώ ακόμη ο καιρός δε λέει να φτιάξει. Αέρας δυνατός και ψύχρα!

Καλή σου μέρα!

ANAZHTHΣH είπε...

ελπίζω να έχεις γιάνει...

ευλογημένος πράγματι ο τόπος που ζούμε...
ενώ οι δουλειές με περιμένουν μέσα στο σπίτι-η μετεγκατάσταση βλέπεις- δεν μαζεύομαι από τον κήπο και το μποστάνι...

φιλί σε σένα και τον Φρέντυ

kiki είπε...

Καλέ τι φατσούλα είναι αυτή!!!
Περαστικάααα!

Margo είπε...

@ANAZHTHΣH..

Όταν υπάρχει κήπος το σπίτι μένει πίσω. Στην αρχή με ενοχλούσε πολύ τώρα το συνήθισα γιατί αλλιώς θα έσκαγα από το άγχος για να προλάβω:)

Το πόδι έχει πολύ αργή βελτίωση με έχει φέρει πολύ πίσω σε μια εποχή που η κήπος είναι πολύ απαιτητικός! Υπομονή κάνω..

Όμορφα να περνάς.. ευχαριστώ!

Margo είπε...

@kiki..

Ευχαριστώ Κική μου..
Σε φιλώ:)

Poet είπε...

Δεν θυμάμαι ποιος το είπε αλλά συμφωνώ απόλυτα : «η αισιοδοξία της πράξης είναι προτιμότερη από την απαισιοδοξία της σκέψης». Περαστικά, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι, Μαρία μου.

b|a|s|n\i/a είπε...

μελαγχολικά χαμογελαστή αισιοδοξία!
καλό σου μήνα! όμορφα ξέγνοιαστο.
φιλιά σου πολλά πολλά!

Mariela είπε...

Τι κάνεις Μαργκούλα;; έχω χαθεί από προσώπου γης... πέρασα να σου αφήσω ένα φιλί!
κούκλος ο Φρέντυ!!

Roadartist είπε...

Εεεεεεεε άργησα λίγο, αλλά οκ πέρασα. ΤΙ υπέροχος σκυλάκος είναι αυτός; Τι μουτράκι γλύκας!!! Να τον χαιρόσαστε.. Περαστικά, η υγεία πάνω από όλα! Σου αφήνω μια γλυκιά καληνύχτα! :)

nefeli είπε...

Απίθανος ο σκυλούκος.
Καλή συμβίωση:)

σταυροδρόμι είπε...

υπέροχα νέα για όλη την οικογένεια (φαντάζομαι τον ενθουσιασμό των παιδιών...)! κάποια τέτοια γεγονότα είναι που μας βοηθούν να αντλήσουμε λίγη χαρά και αισιοδοξία αυτές τις τόσο παράξενες και δύσκολες μέρες... κι ας μη χάνουμε την ελπίδα μας,,, πάντα υπάρχει Φως - ίσως να πρέπει να το αναζητήσουμε ακόμη πιο έντονα από πριν!

Μια φωτεινή καλημέρα από την Αθήνα κι από ένα μικρό σταυροδρόμι που δε σε ξεχνά, απλά έχει μάλλον πάρα πολλά τον τελευταίο καιρό και χρόνο ελεύθερο λιγοστό!

Thalassenia είπε...

Όλα καλά? Χάθηκες :-(

Να είστε καλά.

Poet είπε...

Και στη μικρή κοινωνία των ιστολογίων η κρίση. Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε να έχεις λείψει ένα μήνα σχεδόν. Ελπίζω και εύχομαι να είσαι καλά, Μαρία.

Margo είπε...

@Poet..

Αυτό που νιώθω αυτόν τον καιρό δεν ξέρω αν είναι απαισιοδοξία. Περισσότερο με απελπισία θα έλεγα μοιάζει..

Margo είπε...

@b|a|s|n\i/a..

Πέρασε ο μήνας Βασίλη μου και εγώ τώρα σου γράφω. Δύσκολα τα πράγματα πολύ.. με συνεπήρε το σκοτάδι..
Ας ξημερώσει μια καλύτερη μέρα.. για όλους!

Margo είπε...

@Mariela..

Μαριέλα μου χάθηκα και εγώ.. θα βρεθούμε ξανά όπως πάντα..
Σε φιλώ!

Margo είπε...

@Roadartist..

Είναι καλός, λίγο ανυπάκουος μόνο, αλλά και εμείς δεν ξέρουμε να τον κουλαντρίσουμε. Προς το παρόν ψοφάει για χάδια:)
Καλό σου ξημέρωμα ροντάκι μου

Margo είπε...

@nefeli..

Ευχαριστώ πολύ Νεφέλη μου..
να σαι καλά!

Margo είπε...

@σταυροδρόμι..

Αγαπημένο μου σταυροδρόμι, μάλλον εγώ χάθηκα αλλά πραγματικά δεν σας ξεχνώ. Μόνο που περισσότερο έχω ανάγκη να διαβάζω παρά να γράφω. Σαν να έχω χάσει τον δρόμο και ψάχνω να το βρω ξανά.
Μεγάλο μάθημα για εμάς όσα συμβαίνουν..
Να σαι καλά!

Margo είπε...

@Thalassenia..

Καλά δε θα το ΄λεγα.. όμως το μυαλό είναι που αφήνει περιθώρια για ξένους εισβολείς. Αναζητώ τις δυνάμεις μου..
Φιλιά πολλά Θαλασσένια μου

Margo είπε...

@Poet..

Κρίση κανονική Τόλη μου. Είμαι εδώ, θέλω να γράψω, όμως το μυαλό μου τριγυρίζει όλο στα ίδια και στα ίδια. Έχω μπει στη δίνη της κρίσης και δεν μπορώ να ξεφύγω ή αν το καταφέρω είναι για στιγμές. Θέλω να το αντιστρέψω ότι κι αν συμβεί..
Κατά τα άλλα καλά αγαπημένε μου ποιητή.
Να είσαι πάντα καλά!

Mariela είπε...

Που είσαι εσύ;;;