30 Απρ 2010

τότε... και σήμερα



το πάλαι ποτέ..
στην παραδοσιακή κοινωνία, η εκπαίδευση και η αγωγή του ατόμου δεν αποτελούσε ένα μεμονωμένο περιστατικό στην ζωή του, αλλά μια κατάσταση που διαρκούσε σε όλη του την ενσάρκωση η οποία απλωνόταν από την γέννηση έως και το θάνατο. Και ήταν αυτός ένας από τους βασικούς στόχους της εκπαίδευσης. Πως δηλαδή να βοηθήσει τον άνθρωπο στο πέρασμα του από την ζωή να είναι όσο το δυνατόν πιο συνειδητός και υπεύθυνος, αλλά και να τον προετοιμάσει να εγκαταλείψει τον φυσικό κόσμο, την υλική του υπόσταση, χωρίς φόβο και άγνοια. Ο Πλάτωνας στους Νόμους μιλάει για τον άνθρωπο και τον περιγράφει σαν ένα ήμερο ζώο που αν έχει την σωστή εκπαίδευση γίνεται "θεϊκότατο και ημερώτατο ον" ενώ σε διαφορετική περίπτωση μεταβάλλεται στο "αγριότερο απ' όλα τα ζώα που τρέφει η γη". Μας λέει επίσης ότι η πολιτεία με τους νόμους της πρέπει να ρυθμίζει την εκπαίδευση των παιδιών και των νέων από πολύ νωρίς με μοναδικό σκοπό, να κάνει από την παιδική ηλικία, ανθρώπους ενάρετους, προικισμένους με σοφία και δικαιοσύνη -"μετά νου και δίκης"-, ώστε να γίνουν τέλειοι πολίτες, οι οποίοι θα ξέρουν καλά και να άρχουν αλλά και να άρχονται δίκαια. Εξετάζοντας τώρα το σύστημα εκπαίδευσης στην Αρχαία Ελλάδα θα δούμε ότι ο άξονας κινείται στο δίπολο γυμναστική-μουσική που συντελεί στην ανάπτυξη ολόκληρης της προσωπικότητας του παιδιού....*


και σήμερα..
η πολιτεία αφήνει απλήρωτους 9 μήνες τους καθηγητές που στελεχώνουν το Ωδείο Αθηνών που τόσα προσέφερε και προσφέρει στον πολιτισμό μας, ενώ την ίδια στιγμή εγκρίνει ποσό 1.500.000 ευρώ για υπολογιστές στους 300 Βολευτές μας!!!




*το απόσπασμα από εδώ

53 σχόλια:

Margo είπε...

Μου κάνει εντύπωση η ομοψυχία τους όταν πρόκειται για το δικό τους συμφέρον. Ούτε ένας δεν τα αρνήθηκε τα 5.500 ούτε καν όσοι κόπτονται για τον λαό!!!!!!!

faraona είπε...

Ειμαστε γενικώς σε μεγάλα χάλια Μαργκώ μου και το κακό ειναι οτι πάμε προς συνεχώς προς το χειρότερο.


καλή μέρα!

ξωτικό είπε...

Πολύ ωραία το παρουσίασες Μάργκο μου και το συνέδεσες !!
Σ'ευχαριστώ
Καλή σου ημέρα !!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοια δεν θα έπρεπε πλέον να γίνονται αναρτήσεις στα προσωπικά μας blog.
Θα έπρεπε, με τη μορφή σχολίου, να μπαίνουν στα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ BLOG, τις δικές τους σελίδες.
Έχουν οι περισσότεροι.
Και πιθανόν και να ήταν χρήσιμο να φτιάξουμε έναν τέτοιο "κατάλογο" με τις διευθύνσεις τους, πρόχειρο για όλους μας.
Αφού θέλουν να επικοινωνούν και να χρησιμοποιούν την τεχνολογία, να πιάσουν τουλάχιστον τόπο και τα λεφτά μας.
Να ανοίξουμε δημόσια τον διάλογο για όλα τα μικρά και τα συγκεκριμένα και να σταματήσουμε κι αυτοί και εμείς, να αναλωνόμαστε και να κρυβόμαστε πίσω από γενικότητες.

Πολλά φιλιά και καλημέρες άλλες τόσες :)

Νικόλας K. είπε...

Καλημέρα Μαρία μου,
Σχεδόν σε κάθε τι υπάρχει μια κατάφωρη αδικία, που πλήττει τον απλό άνθρωπο που πλέον, προσπαθεί να επιβιώσει! Αλλά θα δεις και θυμήσου του δεν είναι αργά η στιγμή που θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και τότε όλα θα αλλάξουν και οι φύλακες θα γίνουν φυλακισμένοι...

Ανώνυμος είπε...

Ποσο πιο σιχαμένη μπορεί να γίνει αυτή η κοινωνία;

Dinos-Art είπε...

Ας μην γενικεύουμε και τα ρίχνουμε όλα μόνο στους συγκεκριμένους. Εξάλλου εμείς όλοι τους στέλνουμε στα έδρανα και είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας και μας μοιάζουν.
Ας μας προβληματίζει η γνωστή ρήση του John F. Kennedy "Αναρωτηθείτε όχι τι μπορεί η πατρίδα να κάνει για σας, αλλά τι μπορείτε εσείς να κάνετε για την πατρίδα". Αφορισμοί και ψευτοεπαναστάσεις δεν οδηγούν πουθενά. Ο καθένας στο σπίτι του, τη γειτονιά του, την πόλη του ας προσπαθήσει να αλλάξει ό,τι μπορεί προς το καλύτερο.
Πιστεύω ότι είμαι ο μεγαλύτερος της παρέας με πείρα χρόνων αρκετών.
Μόλις αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε τη ζωή, ήρθαμε αντιμέτωποι με μια ξένη κατοχή, τη Γερμανική. Στην εφηβία μας, με έναν αδελφοκτόνο εμφύλιο. Ακολούθησαν "Δημοκρατίες" και Δημοκρατίες. Στα πιο δημιουργικά μας χρόνια, ήρθε η χούντα των συνταματαρχών.
Σήμερα λέμε ότι ζούμε σε μια από τις καλύτερες Δημοκρατίες. Ας μην κατασπαταλήσουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε όλοι προς το καλύτερο και τη σκοτώσουμε. Είναι πολύ τραγικό και επικίνδυνο αυτό που άκουσα χθες από εκπρόσωπο νόμιμου κόμματος της Βουλής ότι το κόμμα του δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα.
Καλή πρωτομαγιά σε όλους.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ, ΜΕΛΑΝΑ, ΔΥΣΟΙΩΝΑ...ΟΛΑ και για ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ και οι 300 ΑΛΗΤΕΣ και ΑΧΡΗΣΤΟΙ επιμένουν να κλέβουν...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Margo είπε...

@faraona..

Θα γινόταν κάποτε Φαραώνα μου από χρόνια αναρωτιόμουν πώς ζει τόσο άνετα ο κόσμος. Εμείς με καλή δουλειά και ζούσαμε μετρημένα. Όλα ήταν πλασματικά, κάποτε θα έσκαγε η φούσκα. Απορώ πώς οι τράπεζες έδιναν έτσι αβέρτα κουβέρτα λεφτά.
Δύναμη και καθαρό μυαλό να έχουμε να περάσουμε τα δύσκολα.
Σε φιλώ!

Margo είπε...

@ξωτικό..

Όλη αυτή η ιστορία έχει γίνει η μόνη μας σκέψη πια. Πολύ φοβάμαι όμως ότι όσο κι αν φωνάζουμε κανείς δε μας ακούει. Η πρόταση της φοραδίτσας από κάτω έχει ενδιαφέρον.. κοίταξέ τη..

Margo είπε...

@ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ..

Πολύ καλή ιδέα δεν γνώριζα ότι έχουν και σελίδα τα καμάρια μας. Έτσι και αρχίσουμε να τους γράφουμε όλοι βλέπω να χαρίζουν τα πισιά στον πρώτο περαστικό:)
Πάντως θα αρχίσω να τους ψάχνω..
Φιλιά πολλά και ευχαριστίες!

Margo είπε...

@ Νικόλας K..

Νικόλα μου το νιώθω αυτό που λες αλλά φοβάμαι το αποτέλεσμα. Προς τα πού θα γύρει η ζυγαριά και με πιο τρόπο θα κινηθεί ο κόσμος. Αν είναι για το γενικό καλό τότε ναι, θα πετύχει. Αν είναι για την πάρτη του τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα!
Μακάρι να γίνει όπως το λες…
Σε φιλώ!

Margo είπε...

@Merlin..

Παραπάνω δεν γίνεται θα αυτοκτονήσει χωρίς δεύτερη σκέψη…
Καλησπέρα Merlin

Margo είπε...

@Dinos-Art..

Ντίνο μου δεν μίλησα για τη κυβέρνηση ειδικά, όλοι μαζί έχουν την ευθύνη και όσοι τους ψήφιζαν όλα αυτά τα χρόνια παραδομένοι στις πελατειακές σχέσεις που είχαν μαζί τους. Όχι εγώ μα είμαι μειοψηφία.
Έχεις ακριβώς την ηλικία του μπαμπά μου, εμείς τα παιδιά σας δεν έχουμε ζήσει πόλεμο και δικτατορία όμως γευτήκαμε τις συνέπειές τους. Ο μπαμπάς μου με το ζόρι έβγαλε το δημοτικό άρχισε να δουλεύει από τα 12 όταν έφυγε από το νησί και ήρθε στην Αθήνα και συνέχισε πάνω σε μία σκαλωσιά μέχρι και σήμερα ακόμη. Μεγαλώσαμε με ρούχα δανεικά και ελάχιστα μέσα αλλά με αξιοπρέπεια και πολύ δουλειά από όλη την οικογένεια για να φτιάξουμε το σπιτικό μας και να σπουδάσουμε εγώ και τα δύο μου αδέλφια. Όμως τότε ήμασταν όλοι το ίδιο και η διαφθορά δεν είχε τέτοια έκταση. Σήμερα ακόμη κι αν πέσεις θύμα εκβιασμού δεν βρίσκεις το δίκιο σου. Ποιος τιμωρήθηκε από όσους κατά καιρούς ξεσκέπασαν. Τους παίρνουν από τη μία θέση και τους πηγαίνουν σε άλλη. Οι ίδιοι οι βουλευτές έχουν το ελεύθερο δεν τους πειράζει κανείς. Εγώ σαν Έλληνας πολίτης δεν ενέχομαι να πεινάσει ο παππούς και η γιαγιά των 500-700 ευρώ και όλοι όσοι κακοδιαχειρίστηκαν τη χώρα να μην κουνιέται τρίχα από το κεφάλι τους.
Είναι ακραίο να μην αναγνωρίζει κάποιος, και μάλιστα βουλευτής, το Σύνταγμα! Μα όλοι παίζουν τα παιχνίδια τους. Αν δεν ξυπνήσουμε τώρα δε θα ξυπνήσουμε ποτέ!!!
Καλή πρωτομαγιά!

Margo είπε...

@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ..

Νομίζω ότι αυτό το κομμάτι του εξαιρετικού κειμένου τα λέει όλα!


Μας ζητούν να αυτοκτονήσουμε για να μη μας σκοτώσουν. Και εδώ έρχεται με αφοπλιστική επικαιρότητα ο γνώμονας Λόγος-απάντηση του κυρ Γιώργη Καραϊσκάκη στον Τούρκο μπέη πριν τη μάχη της Αράχοβας, στο αίτημα να παραδοθεί. «Δεν παραδίνομαι. Αν με σκοτώσετε στ' αρχ.....μου, αλλά αν ζήσω θα σας γαμ....» Αν αποφασίζαμε οικειοθελώς την πτωχεία μας, θα διατηρούσαμε τουλάχιστον την ελευθερία μας ως αφετηρία μιας νέας ανάπτυξης. Αλλά υφίσταται προς τούτο διαθέσιμος λαός ;

Άιναφετς είπε...

Αχ καλή μου Margo, έχουμε καταντήσει μια παρέα γκρινιάριδων και πως αλλιώς; Κάθε μέρα ακούς απίστευτα...
Αλλά αν μου επιτρέψεις να πω και γω κάτι, ξέρεις για τους 26 Παραμυθάδες που δουλέψαμε οικογενειακώς σχεδόν ένα χρόνο, αυτό ήταν παραγγελία της ψηφιακής ΕΡΤ για κωφάλαλα και τυφλά παιδιά με χρήματα της Ευρ. Ένωσης, παραδώσαμε Ιούνιο και επρόκειτο να πληρωθούμε Σεπτέμβριο, όταν μας είπαν ότι τα χρήματα είχαν "φαγωθεί" αλλού!
Την περασμένη βδομάδα μας ανακοίνωσαν πως τώρα θα μας δώσουν το 40%...Όλο αυτό το διάστημα "ζούσαμε" με δανεικά τα οποία πρέπει να επιστρέψουμε χωρίς να μας μείνει τίποτα...
Η εκπαίδευση αρχίζει από το σπίτι και λένε πως ότι πάρει το παιδί το παίρνει μέχρι τα 5, εκεί διαπλάθεται ο χαρακτήρας. Ε που θα πάει θα βάλουμε μυαλό θέλουμε δεν θέλουμε, στα εγγόνια μας!
Συγνώμη για την γρίνια ΑΦ...

b|a|s|n\i/a είπε...

δεν αντέχεται πλέον τέτοιος παραλογισμός. απλά δεν αντέχεται. και δεν ξέρει κανείς μας τι να κάνει προς τα πού να φωνάξει πώς να αντιδράσει. από την άλλη κάπου διάβασα ότι οι καταθέσεις στις τράπεζες μόνο για τον μήνα μάρτιο έφτασαν τα 380 δις. και πολύ απλά γιατί δεν δανείζονται από κει στην τελική; και ας κόψουν ό, τι θέλουν. το θέμα είναι ότι η καθημερινότητα πλέον έχει γίνει τόσο αδικαιολόγητα ακριβή.
δεν ξέρω. απίστευτος παραλογισμός πλέον.
κατά τα άλλα πολύ καλό σου βράδυ!
καλό μήνα για αύριο. πάντα όμορφο και χαμογελαστά ανθισμένο. φιλιά σου πολλά!

a-kentavrou είπε...

Καλή μου φίλη είμαστε κοινωνία σε κρίση χωρίς αξίες χωρίς ιεραρχήσεις δεν θεωρούμε το πολιτισμό τη μουσική εκπαίδευση τόσο σημαντική,ετσι όπως θα γνωρίζεις υπάρχει βαθμίδα της εκπαίδευσης το Λύκειο που απουσιάζει ολοσχερώς η μουσική παιδεία.
Υπάρχουν βέβαια τα Μουσικά Λύκεια αλλά αυτά εξυπηρετούν άλλο σκοπό ,και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τη μουσική καλλιέργεια όλου του μαθητικού πληθυσμού.

Ανώνυμος είπε...

ε, δεν πρέπει και αυτοί οι κακομοίρηδες να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο;

Αν τα έδωσαν για laptop δε θα χρειαστούν άλλα κονδύλια, αν είναι tower θα πρέπει να δώσουν ακόμη κάμποσα δις για οθόνες και πληκτρολόγια. Α! ξέχασα και τα antivirus! (καμιά πεντακοσαριά εκατομμυριάκια, ψιλοπράματα δηλαδής)

Ευρύνοος είπε...

Αυτά είναι που "διδάσκουν" τον λαό..
αυτά εννοώ όταν λέω οτι έχουμε λάθος δασκάλους..
τι μαθαίνουμε λοιπόν;
οτι σε καιρό κρίσης, μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα και να ψωνίζουμε ότι να'ναι χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες..
για άλλη μία φορά λειτουργούν με το σκεπτικό του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα..

η αλήθεια είναι οτι δέν υπάρχει γυρισμός απο την πτώση τούτη και θα τιμωρηθούμε όλοι, φταίμε δέν φταίμε..

καλή Πρωτομαγιά Margo :)

vague είπε...

Το ζήτημα είναι αν υπάρχει τελικά σχέδιο να μένουν αμόρφωτα τα παιδιά, όπως λένε χρόνια τώρα κάτι περίεργοι συνωμοσιολόγοι. Έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά.

Ίσως πράγματι έχουν στο νου τους ότι τα παιδιά όσων έχουν λεφτά για να τα μορφώσουν είναι αρκετά και όλα τα υπόλοιπα να αποτελέσουν απαίδευτες στρατιές ανέργων και άρα πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.
Είναι ανάγκη πλέον να αντισταθούμε.

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Είναι φορές που δεν ξέρω με ποιους να τα βάλω περισσότερο...
μ' αυτούς που σχεδιάζουν την εκπαίδευση ετούτης της κοινωνίας και την ανικίκανότητά τους - αν και η λέξη "ανικανότητα" είναι μάλλον πολύ αθώα και υπεραπλουστευμένη - ή με μας που τους αφήνουμε το χώρο να κομματιάσουν το μυαλό, το πνεύμα και τις ψυχές των παιδιών μας.

Όσο για τους ανθρώπους τι να πω; Μόνο αν βρεθεί κανείς στη θέση τους θα μπορέσει να καταλάβει τι σημαίνει 9(;;;)μήνες δίχως ανταμοιβή για την εργασία τους.

ΥΓ: είναι μέρες τώρα που προσπαθώ να σου στείλω mail και όλο μου γυρίζει πίσω...

logia είπε...

Margo μου

επιτέλους, κατάφερα να μπω!!!

ένα ευχαριστώ να αφήσω εδώ


όμορφα το παρουσίασες το πρόβλημα, σωστά τα μονοπάτια που πήρες και τα σταυροδρόμια που σταμάτησες, καίρια!!

καλό μήνα!

a-kentavrou είπε...

H Έλληνες εκφράζονται μέσα από τα πολιτικά κόμματα.
Η λύση για τη κρίση των γαλαζοπράσινων είναι γνωστή και απαράδεκτη κοινωνικά.
Οι αριστερές πολιτικές δυνάμεις εκφράζουν ανεδαφικές πολιτικές στο σύστημα του παγκοσμιοποιημένου ανταγωνισμού.
Αδιέξοδο?
Μπορεί να υπάρξει λύση, η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος?
Η λύση να φορολογηθεί το κεφάλαιο σωστό.Σε μια διεθνοποιημένη οικονομία που με τόση ευκολία μετακινούνται τα κεφάλαια ,είναι δυνατό να γίνει?Οταν απλοί μισθοσυντήρητοι πολίτες αναζητούν τρόπο να βγάλουν στο
εξωτερικό τις οικονομίες τους.
Τα τραγικά αδιέξοδα οδηγούν σε βία.
Η βία πάνω στο κοινωνικό σώμα να δεχθεί τα μέτρα θα οδηγήσει σε αυτό που ιστορικά έχει αποδειχθεί σε βίαιη αντίδραση?

roadartist είπε...

συμφωνω με κειμενο και σχολια και η πικρα μου ειναι παρα πολυ μεγαλη. Θλιβομαι.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα σας και καλο μηνα εγω πιστευω οτι η διαφορα μεταξυ των λαων κρινεται απο την επιστημη και οχι απο την τεχνη. αλλο πραγμα η αληθεια της λογικης και αλλο η συναισθηματικη κατανοηση..( τι να τα κανω τα 2 νομπελ που επικαλεσθηκε ο πετσαλνικος και τα 2 λενιν συμπληρωνω εγω , οταν η παιδεια μας συνεχιζη να εχει αυτα τα χαλια , ας ειχαμε την επιστημονικη παραγωγη των γερμανων κι΄ας μην ειχαμε νομπελ.. καλο βραδυ γιωργος-λευκαδα

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Πληγές ξύνεις, 2,500 χρόνια μετά είμαστε 5,000 χρόνια πίσω.

Ζαλίστηκε και μπουρδουκλώθηκε το σύμπαν με την περίπτωσή μας.
Άκουσα να ψιθυρίζεται στους ουρανούς πως θα γυρίσουν λέει τον χρόνο πίσω να ξεκινήσουμε ξανά από κει που μείναμε. Εγώ βέβαια δεν τους πιστεύω αλλά το μεταφέρω μπάς και το πιστέψει κάνας άλλος:))

Καλή Κυριακούλα.

ELENI είπε...

καλο μηνα!!!

Άστρια είπε...

Margo, θαλασσινό μου αεράκι, ας κρατήσουμε μέσα μας τουλάχιστον ό,τι όμορφο μπορούμε σαν πολύτιμο φυλαχτό. Γιατί αυτόν, τον δικό μας πλούτο κανείς δεν μπορεί να μας τον πάρει!

Κι ας τον χαρίσουμε στους αγαπημένους μας απλόχερα και σε όσους μπορούμε..δεν θα είναι σκόρπισμα, είναι από τα λίγα που σου επιστρέφονται πάντα περισσότερα!

Σε φιλώ,
Καλό μήνα!

"Ground Control to Major Tom" είπε...

Με το δεξί στο ΔΝΤ Μαργκό.
Λένε ότι φέρνει τύχη έτσι...
Πρώτη φορά που νοιώθω εγκλωβισμένη μέσα στην ίδια μου τη χώρα και το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει και πουθενά αλλού να πάω...

Αυτά και καλό σου ξημέρωμα Μαρία μου

Margo είπε...

@Άιναφετς..

Για κλάματα είμαστε μαγισσούλα μου. Τα χρήματα είχαν «φαγωθεί» αλλού!!!!! Και να ήταν για καλό σκοπό πάει καλά. Μα δεν είναι, ποτέ δεν είναι. Αυτή η αδικία μας πνίγει πιο πολύ και όχι η πτώχευση.
Ααα τώρα που μιλάμε για ΕΡΤ θυμήθηκα και τον Σπύρο Παπαδόπουλο πόσο πληρώνεται την κάθε εκπομπή. Δε λέω πως φταίει αυτός, αλλά είναι παράλογα άνιση όλη αυτή η ιστορία με τις αμοιβές.
Αν υπάρχει θεός θα μας κάψει δεν τη γλιτώνουμε!
Μη ζητάς συγνώμη δεν είναι γκρίνια είναι αγανάκτηση..
ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ αφορολόγητα.. ευτυχώς:)

Margo είπε...

@b|a|s|n\i/a..

Δεν υπάρχει λογική Βασίλη μου καμία. Οι μισθοί κόβονται, δουλειές δεν υπάρχουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες και όλα ακριβαίνουν!!! Παραξενεύομαι γιατί δεν έχει αρχίσει η αντίδραση. Μήπως επειδή είμαι μακριά χάνω κάτι; Μήπως η τηλεόραση θέλει να κρύψει τις αντιδράσεις;
Σήμερα προσπαθώ να μαζέψω τον κήπο, ο δυνατός αέρας τον ταλαιπώρησε πολύ.. μίλαγα στα φυτά και τους έλεγα, μη μας εγκαταλείψετε κι εσείς..
Καλό μήνα Βασίλη μου και καλή βδομάδα!
Σε φιλώ

Margo είπε...

@a-kentavrou..

Η μουσική πάντα ήταν σε δεύτερη μοίρα πόσο μάλλον τώρα. Είναι βέβαιο πως η πολιτεία δεν θέλει καλλιεργημένους πολίτες, ούτε και όσοι διευθύνουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Αν δεν αλλάξει αυτό μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή προς το καλύτερο, μπορούμε να ελπίζουμε στη νέα γενιά;

Margo είπε...

@ηλιογράφος..

Βαλτός είσαι να με αποκάμεις; Είναι που είναι τα νεύρα μου πειραγμένα θα σπάσουνε στο τέλος και θα ορμίσω στους λεβέντες μας που έχουν αρχίσει και έρχονται στο νησί. Έρχεται και καλοκαίρι….

Margo είπε...

@ Ευρύνοος..

Αυτό βλέπω και εγώ Ευρύνοε, όλοι θα τιμωρηθούμε και τίποτε δε θα αλλάξει. Όσοι είχαν μακρύ χέρι δεν θα σταματήσουν να πίνουν στην υγεία των κορόιδων και η δημόσια ζωή.. σχολεία, νοσοκομεία, δρόμοι κτλ θα ρημάξουν.
Καλή Πρωτομαγιά και καλή δύναμη σε όλους μας μα περισσότερο καθαρό μυαλό!!!

Margo είπε...

@Riski..

Αυτό ακούγεται εφιαλτικό μα κάπου εκεί πηγαίνει το πράγμα. Αντιστεκόμαστε σε μία εχθρική πατρίδα από την αρχή της ζωής μας Riski τώρα το κάνουμε για τα παιδιά μας δε θα τα αφήσουμε να γίνουν τα γρανάζια της μηχανής τους.
Καλή βδομάδα!

Margo είπε...

@Μια φορα κι εναν τρελο...

Γυρίζουμε πίσω, αυτό είναι σίγουρο.. θυμάμαι στην εφηβεία μου πάλεψα για να μάθω αυτό που διάλεξα να κάνω. Πολλές οι δυσκολίες και οικονομικές και κοινωνικές, έζησα τον ρατσισμό διαλέγοντας τη μουσική. Όλα αυτά όμως με έκαναν να παθιαστώ και να ξεπεράσω τον εαυτό μου.. γι αυτό και ελπίζω πως όλα τα εμπόδια θα γίνουν αφορμή για να ξεπηδήσουν δε διάφορους τομείς αξιόλογοι άνθρωποι.

Κανείς από αυτούς εκεί πάνω δεν ξέρει πώς είναι να ζεις με 600 ευρώ το μήνα ή να μη σε πληρώνουν γιατί απλά τα λεφτά «φαγώθηκαν»..
Καλή μας βδομάδα

Margo είπε...

@logia..

Μας αφορά όλους Νέλλη μου.. εγώ σ’ ευχαριστώ.
Καλή βδομάδα και εύχομαι τουλάχιστον να πληρωθήτε γιατί στα υπόλοιπα δε βλέπω φως.
Σε φιλώ!

Margo είπε...

@a-kentavrou..

Μέχρι σήμερα είχα την αίσθηση πως όλο αυτό το αδιέξοδο θα οδηγήσει σε βίαιη αντίδραση, όμως δε μιλά κανείς. Ίσως φταίει το τριήμερο; Περίμενα αντιδράσεις εκτός και αν η τηλεόραση θάβει πράγματα.
Για την ώρα νιώθω ότι γύρω μας έχει χτιστεί τοίχος.. ελπίζω να έρθει η ώρα που θα χαράξουμε έναν δρόμο σαν κοινωνία που μόνο μπροστά θα μας πάει.
Καλή βδομάδα εύχομαι!

Margo είπε...

@ roadartist..

Τι λες για την Κούβα καλλιτεχνάκι μου, ε;)
Και εκεί υπάρχει φτώχεια αλλά οι άνθρωποι είναι μέχρι το κόκκαλο μουσική.. αντίληψη ζωής!!!

Margo είπε...

@ Ανώνυμος..

Θα έλεγα και την επιστήμη αλλά και την τέχνη. Ο Πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας κοινωνίας. Μια χώρα θα μπορούσε να παράγει πολιτισμό και ιστορία και να ζει από αυτό. Ας δούμε την δική μας ιστορία πόσοι λαοί τη ζηλεύουν, γιατί;
Μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς μουσική, καθόλου όμως.. μπορείς;
Προσωπικά μπορώ να ζήσω και χωρίς ολοκληρώματα, χωρίς μουσική όμως ούτε στιγμή!
Γεια σου Γιώργο από τη Λευκάδα:)

Margo είπε...

@Κωνσταντίνος Κόλιος..

Αν γυρίσουν το χρόνο πίσω θα ταρακουνηθούμε πολύ.. αλλά καλό θα μας κάνει ένα καλό ταρακούνημα.. κι όποιος αντέξει:))

Καλή βδομαδούλα Κωνσταντίνε μου:)

Margo είπε...

@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS..

Καλό μήνα καλή βδομάδα Σκρουτζάκο:))



@ELENI..

Καλό μήνααααααα:)

Margo είπε...

@Άστρια..

Ευτυχώς αυτόν τον πλούτο λίγο ή πολύ, δεν μας τον παίρνει κανείς. Έχεις δίκιο αστεράκι μου και είναι αυτός που μας κάνει ακόμη να χαμογελάμε και να αντέχουμε.

Να σαι καλά γι αυτή τη γλυκιά φωνή αισιοδοξίας!
Σε φιλώ
Καλή βδομάδα να έχουμε!

Margo είπε...

@Ground Control to Major Tom..

Το θέμα της άλλης χώρας συζητήθηκε αυτές τις μέρες πολύ και από πολλούς. Εγώ ήδη σκέφτομαι που θα ήθελα να πάω:)

Μα μένουμε εδώ κι ας φεύγουν τόσοι και αγωνιζόμαστε Λίνα μου. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε ο ένας τον άλλον, στα δύσκολα απλώνουμε το χέρι για βοήθεια.. είμαι σίγουρη ότι αυτό δεν έχει χαθεί.

Κράτα γερά Λινάκι μου!
Πολλά φιλιά:)

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Margo μου, δεν πιστευω στην απόλυτη ιδανικοτητα καμιας εποχης....αλλο εκεινα που γραφονται στα χαρτια κι αλλο η πράξης....δυστυχως εχω πεισθει οτι ανακαθεν κάποιοι ήταν οι προνομιούχοι...κάποιοι λιγοι....
Ισως ανεβασω ενα θεμα για την Μινωικη Κρήτη για να το αποδειξω

Καλημερα!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Η θέση, που ένα Κράτος και μια κοινωνία, κατ' επέκταση, επιφυλάσσει για την εκπαίδευση και τους παράγοντές της, δίνει και το μέτρο της ωριμότητάς τους, της προοπτικής τους στο μέλλον...
Εδώ, η εκπαίδευση, η παιδεία, γενικότερα, που κάποτε αποτελούσε για μας, για την Ελλάδα, αιχμή του δόρατος, περιορίζεται πλέον στην εξασφάλιση μέσων βιοπορισμού και τίποτε περισσότερο. Όσο και να πασχίζουν κάποιοι εκπαιδευτικοί εδώ κι εκεί, έχει απαξιωθεί τόσο σε επίπεδο οικογένειας και κοινωνίας ο ρόλος της, ώστε να είναι όλα μάταια.

φτερό στον άνεμο... είπε...

Μαργκουλίνι, τι κάνεις; Πώς είσαι; Διάβαζα τα σχόλια παραπάνω και έμεινα κυρίως σε δυο, σε εκείνο που έλεγε για τα μπλογκ των πολιτικάντιδων και την κουβέντα του Καραϊσκάκη, λεβέντης με τα όλα του, να γειάσει το στόμα του!!!

Αλλά διάβασα και άλλο ένα σχόλιο, το δικό σου, στου φρακτουλινίου....
Τι στο καλό μας έχει πιάσει όλους μου λες;; Θα είναι ίσως που κουραστήκαμε, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, είναι και το κλίμα στραβό...Και τελικά, τι είναι καλύτερο να κάνουμε;;
Να τα λειτουργούμε, να μην τα λειτουργούμε, να τα υπολειτουργούμε; Δεν ξέρω, μάλλον για τον καθένα η απάντηση είναι διαφορετική, όπως και να 'ναι, εύχομαι να κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου,

Φιλιά πολλά και να είσαι καλά :)))

leondokardos είπε...

Και μετά λέμε κάθε τόσο οτι θα φτιάξουμε επιτέλους ένα σύγχρονο εκαπιδευτικό σύστημα!! Με απλήρωτους εκπαιδευτικούς;;;;
Δυστυχώς φοβάμαι οτι ακόμα και γενικότερα, δεν είδαμε τίποτα....

Margo είπε...

@Ρίκη Ματαλλιωτάκη..

Δεν έχεις άδικο Ρίκη μου κάθε εποχή έχει τα μελανά της σημεία και η ιστορία δεν τα αγαπάει ιδιαίτερα. Θα περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανάρτηση για τη Μινωική Κρήτη..

Καλή σου μέρα Κρητικοπούλα μου:)

Margo είπε...

@Asteroid..

Ο παράγοντας οικογένεια είναι επίσης πολύ σημαντικός, αν ήθελε ο πολίτης πολλά θα άλλαζαν. Μέσα από αυτή τη γενικότητα όμως κάποιοι ξεχωρίζουν και αναρωτιέμαι αν απλά φέρουν από την αρχή της ζωής τους έναν «πολιτισμένο» εαυτό ή τον αποκτούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ίσως και τα δύο..
Καλό μεσημέρι Asteroid:)

Margo είπε...

@φτερό στον άνεμο...

Φτερό μου γλυκό είναι οι καταστάσεις. Όλων μας το μυαλό είναι κολλημένο εκεί, έτσι δεν είναι; Όλη μας η έννοια είναι στο τι θα γίνει.. είμαστε όλοι κουρασμένοι όχι από το blogging από την ένταση, το θυμό, την αδικία και αγωνιούμε για τις μέρες που έρχονται.
Είναι και η εποχή δύσκολη, πιο πολύ δουλειά για όλους. Όταν χειμωνιάσει θα μαζευτούμε πάλι και ο ένας θα φέρει κοντά τον άλλο.
Πάντως εγώ έκανα και ένα γενικό εδώ μέσα για να πάρω δυνάμεις:))

Σε φιλώ πολύ πολύ!!!

Margo είπε...

@ leondokardos..

Ήταν που ήταν η παιδεία μας τα μαύρα της τα χάλια τώρα θα παραγίνει. Εύχομαι να μην εξαπλωθεί το σκοτάδι και στα παιδιά μας. Θα χαθούν όλες οι ελπίδες!
Καλό μεσημέρι Λεοντόκαρδε