14 Μαρ 2010

εσείς τι θα κάνατε αν...




Σε αραιοκατοικημένες περιοχές όπως είναι και οι περισσότερες στη Μύκονο δεν θα δείτε κάδους σκουπιδιών σε κάθε γωνιά του δρόμου. Υπάρχουν μεγάλοι κάδοι κάθε 500 μέτρα περίπου και εκεί συλλέγονται τα σκουπίδια από τα σπίτια της περιοχής. Δηλαδή μεταφέρουμε τα σκουπίδια με το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι μέχρι τον κάδο. Μερικοί προφανώς βαριούνται να τα πάνε μέχρι εκεί και τα αφήνουν στον δρόμο, όπου κρίνουν ότι τα σκουπίδια τους θα έχουν την ομορφότερη θέα. Αυτό συμβαίνει το καλοκαίρι που το νησί γεμίζει κόσμο. Όχι πως τον Χειμώνα δεν θα δούμε σκουπίδια εκτός κάδου. Μόνο που αυτά περιορίζονται γύρω από αυτόν. Κάποιοι βαριούνται να κατέβουν από το αυτοκίνητό τους ή δοκιμάζουν την ευστοχία τους. Η σακούλα γίνεται η μπάλα και ο κάδος το καλάθι. Το αποτέλεσμα είναι όλα τα χωράφια τριγύρω να γεμίζουν σκουπίδια και τα ζωντανά να στέκονται ξαφνιασμένα από την επιδρομή των περίεργων αντικειμένων που εισβάλουν στο λιβάδι τους. Φροντίζουν οι δυνατοί άνεμοι γι αυτό.
Τώρα θα μου πείτε, εδώ ο κόσμος χάνεται εσύ με τα σκουπίδια ασχολείσαι; Ναι με τα σκουπίδια! Είναι δίπλα μου, γι αυτά μπορώ να κάνω κάτι άμεσα. Σκέπτομαι λοιπόν τι θα μπορούσα να κάνω στον απαράδεκτο που δεν κάνει το χρέος του..

α) Κρύβομαι πίσω από ένα θάμνο με την πέτρα στο χέρι ως άλλος εκδικητής της ασφάλτου

β) Του κλείνω τον δρόμο και του δείχνω ότι κόλπα έμαθα στo Σίου Ζίτσου

γ) Τοποθετώ κάθε πέντε μέτρα πινακίδες γράφοντας «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣ!!!» Κάδος στα 500μ, στα 495, στα 490 κτλ.
Στον κάδο η πινακίδα θα γράφει «τώρα που έφτασες στον κάδο μην προσπαθήσεις να βάλεις τρίποντο.. Θα αποτύχεις!»

δ) Αδιαφορώ

ε) Παίρνω μπόλικες σακούλες σκουπιδιών γίγας και μαζεύω κάνοντας τον περίπατό μου. Μέχρι να φτάσω στον κάδο έχω γεμίσει κάμποσες και μετά αγγαρεύω κάποιον γνωστό που να μην μπορεί να μου αρνηθεί (τον μπαμπά μου) με φορτηγάκι, να τις πάει στον κάδο.

Όπως καταλάβατε επέλεξα το ε!
Εσείς τι θα κάνατε;


Υ.Γ.1 Μήπως ακούσατε ότι η Κική Δημουλά παρέλαβε χθες το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας; Εγώ όχι.. Θα έπρεπε να είναι είδηση και από τις πιο σημαντικές αλλά δεν! Διαβάστε στο blog της Ιπατίας της Αλεξανδρινής σχετικά..

Υ.Γ2 Η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με το θέμα είναι απλά από τα προσεχώς.. έχει έρθει η Άνοιξη ας μη το ξεχνάμε. Το λουλούδι ταπεινό αλλά όμορφο. Ακριβώς από πάνω του η καμινάδα που βλέπετε είναι από τον κάπασο της κουζίνας μου. Με λίγα λόγια τον ρόλο του απορροφητήρα παίζει η καμινάδα και μόνο. Έτσι όταν μαγειρεύω ακούω μόνο τον αέρα και τα πουλάκια που κάθονται πάνω στα ανοίγματα της καμινάδας;)

98 σχόλια:

roadartist είπε...

Ναι για την Δημουλά το ήξερα από προχτές.. Σκέφτηκα να το αναρτήσω, αλλά όντας πολλές ώρες εκτός σπιτιού (και όταν ήμουν..εντός, έχοντας πολλά άλλα εδώ, αμέλησα το blogging).. Εξοργίστηκα που πέρασε ένα τέτοιο γεγονός στα "ψιλά", το συζητάγαμε με φίλους.. Πρώτη είδηση στα πολιτιστικά ήταν το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στην εurovision.. Ας σταματήσω γιατί..αν συνεχίσω..

ΥΓ το ε..

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Δεν ήξερα πως το λένε εκείνο το τεράστιο χωνί, πάνω από την κουζίνα της γιαγιάς.
Το γκρέμισε ο παππούς, όταν πήρανε ηλεκτρική με φούρνο.
Για την Δημουλά, το είπανε οι ειδήσεις της ΕΡΤ, αλλά ποιός βλέπει;
Καλή εβδομάδα,

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Στην Αθήνα είμαστε πιο "πολιτισμένοι" και έχουμε πάάάάρα πολλούς κάδους. Αλλά προτιμάμε ν' αφήνουμε τις (ανοιχτές) σακούλες των σκουπιδιών μας δίπλα ους, γιατί έχουν κλειστά τα καπάκια τους και δεν θέλουμε να λερώνουμε τα χέρια μας. Ευτυχώς, πετυχαίνουμε και κανένα κάδο με ανοιχτό το καπάκι, οπότε φροντίζουμε να τον ξεχειλίζουμε, ώστε πάλι να στολίζουμε την περίμετρό του με την ευώδη συνεισφορά μας. Όσο για τους μπλε κάδους, α πα πα πα! Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές για να κάνουμε διακρίσεις!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

στ. Την στήνω με την φωτογραφική μου μηχανή κάπου κοντά στον κάδο και φωτογραφίζω τον αχρείο en flagrant delit ("επ' αυτοφώρω", δηλαδή, αλλά τόχω και το γαλλικό, να μη στο δείξω;!!!) και μεςτά ανεβάζω την φωτογραφία στο MykonosZoo, κατά προτίμηση!!!
;-)))

Καλό κυριακόβραδο στο νησί!

Dinos-Art είπε...

Τι όμορφο!!! Στολίδι πάνω στο άσπρο και το βαθύ μπλε τα ανθάκια.
Γιαυτό είπες κάποτε ότι δεν μετάνοιωσες που πήγατε Μύκονο.

Το κακό με τα σκουπίδια είναι παντού υπαρκτό και, ακόμη χειρότερο, οι άλλοι Ευρωπαίοι, που έρχονται τα καλοκαίρια στη Χαλκιδική, γίνονται ένα με μας και τα πετούν όπου νά'ναι, πράγμα που δεν θα μπορούσαν ούτε να διανοηθούν στις πατρίδες τους.

Καλά δεν παρακολουθήσατε την προ-εκδήλωση για τη eurovision, ποιο τραγούδι θα μας κάνει εθνικά περήφανους και στο Oslo; (!!!)
A πα, πα. Καλέ ποια είναι αυτή η Δημουλά; (!!!)
Καλό απόγευμα σε όλους.

ξωτικό είπε...

Το γ΄όπωσδήποτε !!!! γιατί όσο και να μαζεύεις μόνη σου δεν φτάνει !!
(και πόσο ν'αντέξει κι ο μπαμπάς σου) και μήπως νομίσουν οτι ο δήμος τα μαζεύει απ'όπου κι αν τα πετάξουν και γίνουν και χειρότεροι...
Μια για καλό παράδειγμα σίγουρα καλή είναι
και το στ΄ ως επιπλέον μετά το γ΄ μια χαρά μ'αρέσει !!!!!
τα σχόλια για την βράβευση τα διάβασες στης Υπατίας ....
εγώ παίρνω και τηλ στα κανάλια πια και τους τα "χώνω"...απλώς για να μην σκάσω μουγγή !!!
και μια κοκκινομάγουλη αγκαλίτσα για την ....αγάπη σου !!!

b|a|s|n\i/a είπε...

τι είναι ο κάπασος;; :)
το λουλούδι είναι λουλούδι ή δεντράκι; πολύ όμορφο!! τι είναι;
και υποψιάζομαι ότι η αυλή είναι ακόμα ομορφότερη!
όσο για τα σκουπίδια δεν μπορώ να καταλάβω πώς έχουνε μάθει έτσι μερικοί. εδώ που έχουμε και τόσους κάδους και πάλι δεν.
στο παγκράτι που έμενα παλαιότερα δύο τρεις φορές στο τσακ γλύτωσα την σακούλα με τα σκουπίδια που πετάνε από τα μπαλκόνια!
και χθες μόλις μία κυρία βγαίνοντας από τον φούρνο της πέφτει ένα κουτί με γλυκά. το είδε (είχε τα χέρια της γεμάτα) και απλά μπήκε στο αμάξι και έφυγε.
δεν έκανε καν τον κόπο να τα πετάξει στο κάδο που είναι πέντε μέτρα πιο δίπλα.
πολύ καλή σου εβδομάδα! φιλιά πολλά!

ELENI είπε...

συμφωνω με τη asteroid!! απολυτα ...καλη βδομαδα!!!

{.πavλος.} είπε...

akoma kai sta pio apla o ellhnas den ta katafernei...ti na leme twra gia thn krisi...ekei na deis...ta skoupidia htan to prwto pragma pou mou ekane entypwsh otan hr8a sthn ellada...zoume sthn pio vromikh xwra...pantou skoupidia...oso gia tous mple kadous...gia thn anakyklwsh...den pisteyw oti yparxei...ola megalo psema...

...poly wraia h foto me to louloudi.

thn kalispera mou :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Δυστυχώς δεν υπάρχει πιο εξοργιστικό θέαμα.Είναι συνήθεια των Ελλήνων και λυπάμαι αφάνταστα.Το έχω πει άπειρες φορές πως όταν ο άνδρας μου ήρθε στην Ελλάδα με άλλη ..παιδεία και πήρε μια μαύρη σακούλα στη πλαζ και μάζευε τα σκουπίδια έγινε περίγελος απο κάποιες παρέες που του πετούσανε τις γόπες...

H.Constantinos είπε...

Είναι και κάποιοι που βάζουν την σακκούλα στο καπώ, και όταν φθάσουν στον κάδο φρενάρουν γιά να πέσει.
Βέβαια αν πέσει πριν δεν κάνουν τον κόπο να σταματήσουν...

Άστρια είπε...

Η Δημουλά είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Πόσο δίκηο έχει η roadartist, για τη σύγκριση με το "σημαντικό" γεγονός της eurovision!

Τια τα σκουπίδια, θα έλεγα στον Δήμο να βάλει σε πιο πολλά σημεία κάδους ή να υπάρχει και κάποιος τρόπος αποκομιδής τους από τα σπίτια τουλάχιστον, πληρώνοντας κάποιο αντίτιμο ο καθένας.
Margo μου, διαβάζοντας, σκεφτόμουν να έκανες το β, και γελούσα:))

Πολύ όμορφο το λουλούδι και το παράθυρό σου. Αλλά ακόμα θυμάμαι εκείνο το άλλο μαγικό παράθυρο που βλέπει τον ουρανό και τ΄άστρα:)

Θαλασσινό μου αεράκι, σε φιλώ, καλή εβδομάδα!

υγ. λόγω θέματος, δεν μπόρεσα να μη σου αφήσω σχόλιο και στην προηγούμενη ανάρτηση:)

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Αν και στο θέμα με τα σκουπίδια δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε συμπονώ, δεν μπορώ παρά να σταθώ στην φωτογραφία σου.
Είναι απλά υπέροχη. Μου άρεσε πάρα πολύ!!!

Όσο για την Κική Δημουλά μόλις το έμαθα από σένα....

Καλό σου βράδυ Μαργκούλα μου :))

α Κενταύρου είπε...

Δεν θα καταφέρεις πολλά πράγματα ,είναι θέμα αγωγής ,ακόμη και η δημοτική αστυνομία να ελέγχει πάλι το πρόβλημα θα υπάρχει.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα όταν καθαρίζω τα παράθυρα του αυτοκινήτου μου με ρολό κουζίνας ασυναίσθητα το πετάω κάτω δεν έχω αγωγή ,η σύντροφος μου και η κόρη μου με φωνάζουν αυτές δεν πετάνε κάτω τίποτα έχουν αγωγή.

Φώτης είπε...

Καλησπέρα, κόρη της Μυκόνου!

Δύο "απαράδεκτα" και δύο "συγχαρητήρια":
α)ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι απαράδεκτη και δείχνει την ανατροφή, το επίπεδο και την παιδεία των νεοελλήνων.
Λυπάμαι και ντρέπομαι...

β)ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Η βράβευση μιας τόσο σημαντικής ποιήτριάς μας να περνάει απαρατήρητη, μέσα στη μπόχα και τη βλακεία της ελληνικής τηλεόρασης αλλά και των εφημερίδων.
Λυπάμαι και ντρέπομαι...

γ)ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Σου αξίζουν γιατί συνδύασες αυτά τα δύο σημαντικά θέματα, που δεν είναι καθόλου άσχετα. Όποιος δεν έχει τη στοιχειώδη ευαισθησία να διατηρήσει καθαρή την πόλη και τη χώρα του, πώς να ενδιαφερθεί για τις διακρίσεις του ελληνικού πολιτισμού;...
Σκουπίδια και έξω, σκουπίδια και μέσα...

δ)ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Σου αξίζουν για την όμορφη φωτογραφία, αλλά και για την επιλογή σου να απαρνηθείς τη μεγαλούπολη και να μείνεις στο νησί!

Καληνύχτα, Margούλα
(αλήθεια, πώς είναι το όνομά σου;
η απάντηση είναι προαιρετική φυσικά)

Άιναφετς είπε...

Λοιπόν ας αρχίσω με τα σκουπίδια, ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχουμε στο βουνό που μένω, το κάθε σπίτι απέχει κάτι χιλιόμετρα από τους κάδους και το χειρότερο είναι που στους κάδους ανακύκλωσης ρίχνουν τα μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια, καμιά φορά αισθάνομαι ηλίθια που ξεπλένω τα κεσεδάκια γιαουρτιού...αλλά είπαμε η επανάσταση αρχίζει από μέσα μας!
Τελειώνοντας, σου έχω την συνέχεια της μεγάλης αγκαλιάς! ΑΦ.

lena_zip είπε...

Με ψήνεις φέτος το καλοκαίρι να έρθω στη Μύκονο να μαζεύουμε τα σκουπίδια παρέα! Να ακούσω κι εγώ λίγα πουλάκια.

Πολύ καλύτερα, όσο πάει και καλύτερα.
Φιλιά πολλά. Καλή εβδομάδα.

Ευρύνοος είπε...

χαχαχα

τώρα κατάλαβα γιατί με "αγγαρεύουν" όλοι..
έχω φορτηγάκι!!
εκτός απο τα δικά μου που πηγαίνω στους κάδους, κουβαλάω ΠΟΛΥ συχνά και φίλων, γνωστών και συγγενών..

είδες οτι πολύς κόσμος σκέφτεται έτσι;

καλό είναι αυτό :)

καλό σας ξημέρωμα :)

kanivallos είπε...

Λοιπόν, τα σκουπίδια:
Παρατηρώ τον αναιδή οδηγό που πετάει τη σακούλα σκουπιδιών έξω από τον κάδο, τη μαζεύω γρήγορα, τον προλαβαίνω με το μηχανάκι και στην πρώτη στάση που θα κάνει του ανοίγω γρήγορα την πόρτα, του την αδειάζω στο πίσω κάθισμα και του λέω ευγενικά "κάτι σας έπεσε στο δρόμο"

mermyblue είπε...

καλημέρα Μαργκό μου
νομίζω ότι όλα αυτά μαζί πρέπει να του κάνεις του κυρίου.
κ ζίου ζίτσου κ πέτρα κ πινακίδα κ να οργανώνεσαι να μαζεύεις ό,τι μπορείς. και να τον φωτογραφήσεις πρέπει κ μαζί με τις πινακίδες να έχεις κ μιά φωτογραφία του με τη λεζάντα "ο κύριος εδώ πέταξε τα σκουπίδια του εκτός κάδου" (ή ό,τι άλλο θελήσεις να τον στολίσεις )

για την Δημουλα δεν το είχα μάθει
πολύ χαίρομαι
καλή εβδομάδα να έχεις

όσο για την καμινάδα σου, ζήλεψα και χάρηκα για σένα! χαιρετήσματα στους ιπτάμενους επισκέπτες που ακούγονται όσο μαγειρεύεις :)))

Margo είπε...

@roadartist..

Είναι να μη θυμώνουμε μωρέ με αυτά τα χάλια; Τι άνθρωποι καλύπτουν τις θέσεις της ενημέρωσης; Αυτή είναι η κατεύθυνση που τους δίνουν; Το απαίδευτο μυαλό θα ακούσει ότι του πλασάρεις. Δεν είναι μόνο η θεαματικότητα που τους απασχολεί, δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό.

Καλή βδομάδα καλλιτεχνάκι μου!

Margo είπε...

@ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ..

Και εδώ μόνο τα παλιά χωριά το είχαν όταν ακόμη μαγείρευαν με φωτιά και αργότερα με γκάζι. Στο δικό μας το ζήτησα από τον μπαμπά μου να το φτιάξει, υπήρχε η δυνατότητα αφού το σπίτι είναι μονοκατοικία. Το μυστικό είναι να πετύχει, να τραβάει δηλαδή, τότε είναι πολύ καλύτερο και σε αποτελεσματικότητα σε σχέση με τον απορροφητήρα.

Για τη Δημουλά τι να λέμε ακολούθησε τον κανόνα της φθηνής ενημέρωσης.

Καλή βδομάδα Δύσπιστε

Margo είπε...

@Υπατία η Αλεξανδρινή..

:)
Όταν έφυγα από τον Πειραιά είχα μείνει στον έναν κάδο κάθε σπίτι. Αυτό ήταν καλό γιατί έχοντας ο καθένας τον κάδο έξω από την πόρτα του τον φρόντιζε ανάλογα. Βέβαια ήταν μερικοί που όταν είχαν σκουπίδια που βρωμάνε πολύ όπως ψάρια, τα πήγαιναν στα κρυφά στον κάδο του γείτονα!!!
Οι μπλε κάδοι ήρθαν όταν φύγαμε.. Όπως λέει και Asteroid από κάτω θέλει να τους μαγνητοσκοπείς με κρυφή κάμερα και μετά να δημοσιεύεις τα κατορθώματά τους.
Καλημέρεεεεεεεεεεεεεεεες:)

Margo είπε...

@Asteroid..

Ναι καλόοοοοοοο!:-)))
Και αφού το κάνεις μερικές φορές μετά να μπει παντού πινακίδα «η περιοχή παρακολουθείται»:-))
Πλάκα πλάκα είναι η πιο έξυπνη ιδέα και θα είναι η πιο αποτελεσματική αν μάλιστα μπουν και πρόστιμα για όποιον πιάνεται να πετά τα σκουπίδια του όπου να ναι. Θα την λατρέψει και ο Δήμος, ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο!!!

Καλή βδομάδα στην πρωτεύουσα;-)

55fm είπε...

Margo μου κι εγώ το ε)θα διάλεγα...
Παντού τα ίδια προβλήματα,σκουπίδια παντού!
Η φωτογραφία πανέμορφη!
Όσο για τη Δημουλά,είμαστε για μια ακόμη φορά για κλάματα.
Πέρασε στα ψιλά...
Καλή βδομάδα!
Να χαίρεσαι τις ομορφιές του νησιού σου!

Margo είπε...

@Dinos-Art..

Η φύση μόνο όμορφη μπορεί να είναι οπουδήποτε Ντίνο μου. Έχει μεγαλύτερη ποικιλία σε ήχους, χρώματα, μυρωδιές.

Όταν πηγαίνουμε βόλτα με τα μικρά και βρίσκουμε σκουπίδι πεταμένο στο δρόμο το παρατηρώ και σχολιάζω αρνητικά αυτόν που το πέταξε. Έχει μάθει και η μικρή μου 4.5χρ. και όταν βλέπει σκουπίδι αρχίζει να λέει και με δυνατή φωνή! Καταλαβαίνεις τι γίνεται:)

Το θέμα eurovision δεν το σχολιάζω, χθες ήμουν σε κάτι γενέθλια και όλοι μιλούσαν γι αυτό, εγώ είχα βγάλει καντήλες!
Καλή βδομάδα!!!

Margo είπε...

@ξωτικό..

Όταν μαζεύω γίνομαι παράδειγμα μόνο στα παιδιά μου, οι άλλοι κάνουν πως δε βλέπουν.. εγώ θα ντρεπόμουν να μαζεύουν κάποιοι τα σκουπίδια που βαρέθηκα να φροντίσω σωστά.

Ναι το τηλέφωνο στα κανάλια κάτι είναι. Αν το κάνουμε περισσότεροι ίσως φιλοτιμηθούν, πάντως θα τα βγάζουμε από μέσα μας!
Καλή βδομάδα ξωτικούλι μου
Σε φιλώ;-)

Margo είπε...

@b|a|s|n\i/a..

Ο κάπασος είναι αυτό το χωνί (φαντάσου όπως του τζακιού μόνο που ξεκινά πιο ψηλά στο ύψος του απορροφητήρα) που με την βοήθεια του αέρα τραβάει τους ατμούς.

Το λουλούδι είναι αγριολούλουδο. Το συγκεκριμένο φύτρωσε στην αυλή μέσα στο μπετό! Έχω πολύ χώρο για φύτεμα αλλά ο αέρας δεν μου αφήνει τίποτα, τα καίει όλα. Ζει μόνο ότι είναι δίπλα σε τοίχο και μάλιστα ψηλό. Γι αυτό και φυτεύω περισσότερο εποχιακά λαχανικά και φρούτα. Το παλεύω..

Σακούλες ίπτανται στον ουρανό πριν προσγειωθούν με φόρα στο κράσπεδο, ολόκληρα γεμάτα κουτιά να κείτονται στο πεζοδρόμιο.. δεν πάμε καθόλου καλά!
Καλή βδομάδα Βασίλη μου
Σε φιλώ!

Margo είπε...

@ELENI..

Είναι πράγματι η καλύτερη ιδέα!!!
Ο Asteroid είναι απίθανος φωτογράφος, μάλιστα η Μύκονο έχει πρώτη θέση στη δουλειά του. Σου προτείνω να τον επισκεφτείς, θα σου αρέσει.

Καλή βδομάδα Ελένη μου

Margo είπε...

@{.πavλος.}..

Φαντάζομαι την απογοήτευσή σου Παύλο μου, καταλαβαίνω και την δυσπιστία για την ανακύκλωση. Πώς να λειτουργήσει κάτι που θέλει οργάνωση και θέληση, σε μια κοινωνία που δεν μπορεί να νοικοκυρέψει ούτε τα της οικίας της;

Καλή βδομάδα σου εύχομαι!

Margo είπε...

@αχτίδα..

Είναι εξοργιστικό Αχτίδα μου αντί να ντρέπονται κορόιδευαν από πάνω. Τι να πεις θυμώνω πάαααααααααρα πολύ!!!!!
Την καλημέρα μου και μια υπέροχη βδομάδα σας εύχομαι.

Margo είπε...

@H.Constantinos..

Αυτό είναι αστείο ε; Δεν μπορεί αστείο είναι…
Καλή βδομάδα Κωνσταντίνε

Margo είπε...

@Άστρια..

Η Δημουλά είναι και για μένα αγαπημένη ποιήτρια. Είναι τόσο θλιβερό να μη δίνουν το βάρος που θα έπρεπε σε τέτοιους δημιουργούς, που δεν αποσκοπούν στην αγορά παρά μόνο στην ίδια την τέχνη.

Δεν γίνεται να μπει κάδος σε κάθε σπίτι είναι πολύ μακριά το ένα από το άλλο και πολλές φορές δεν είναι καν πάνω στον δρόμο. Αφού όλοι κάνουμε τον κόπο να τα πάμε μέχρι εκεί τι κοστίζει να τα βάλουμε και μέσα στον κάδο;
Καλή βδομάδα αστεράκι μου και ένα γλυκό φιλί

υ.γ. θα πάω και στην προηγούμενη ανάρτηση;)

Γιώργος είπε...

γ) Τοποθετώ κάθε πέντε μέτρα πινακίδες γράφοντας «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣ!!!» Κάδος στα 500μ, στα 495, στα 490 κτλ.
Στον κάδο η πινακίδα θα γράφει «τώρα που έφτασες στον κάδο μην προσπαθήσεις να βάλεις τρίποντο.. Θα αποτύχεις!»


Το καλύτερο είναι αυτο που σκέφτηκες γιατί παντού υπάρχουν ασυνειδητοι πολίτες και γι'αυτό έχουμε καταντήσει την Ελλάδα εν απέραντο και βρώμικο σκουπιδιαρό.Καλή σου μέρα Margo και καλό αγωνα για τα σκουπιδια.

απλο"Ποιηση" είπε...

τα σκουπίδια στο περιβάλλον
δείχνουν το επίπεδο
του πολιτισμού μας...
δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω...

ο αέρας μαζί με τα πουλιά
τριγυρνούν στην καμινάδα σου
και σου προσφέρουν εξαίσιους ήχους
με αντάλλαγμα
υπέροχες μυρωδιές...

καλημέρα!

Margo είπε...

@Μια φορα κι εναν τρελο...

Σου άρεσε αλήθεια; Ευχαριστώ πολύ πολύ:)

Μαθαίνουμε ότι θέλουν να μαθαίνουμε, δυστυχώς. Το θέμα ενημέρωση είναι μεγάλη ιστορία μαμούφι μου.

Καλή βδομάδα να έχουμε!!!

Margo είπε...

@α Κενταύρου..

Δε λέω ότι το να πετάξεις ασυναίσθητα κάτω ένα χαρτί είναι λιγότερο ενοχλητικό. Όμως όταν πετάς στο πουθενά μία σακούλα σκουπιδιών ή τα μπάζια που δεν κάνεις τον κόπο και τα έξοδα να τα πας εκεί που πρέπει, δεν γίνεται ασυναίσθητα και δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα.

Καλή σου μέρα!

leondokardos είπε...

Μα Margo μου εμείς οι ίδιοι χαλάμε το τόπο μας, αδιαφορώντας για τα σκουπίδια, βάφοντας ανόητα τους τοίχους,αρνούμενοι να φροντίσουμε έστω και το χώρο έξω απο τη πόρτα μας.
Εσύ είχες την ευασιθησία να μαζέψεις τα σκουπίδια των άλλων. Ξέρεις πως θα σε ανατμίψουν; Λέγοντάς σου οτι είσα....ανόητη !!
Αυτή το νοοτροπία έχουμε δυστυχώς.

Lúcia είπε...

Margo, Your blog has fantastic images and wonderful photos. I was in Mykonos in 2008 and came back in love with the island. What an unique place!
A hug from Brazil,
Lúcia
www.fazemosdeconta.com
www.luciamrusso.com

Margo είπε...

@Fotis..

Φώτη μου καλημέρα!

Καταρχήν να σ’ ευχαριστήσω για το σχόλιό σου, δύναμη και χαρά παίρνω όταν συναντώ ανθρώπους που συναντιόνται οι απόψεις μας και μάλιστα σε τόσο σημαντικά θέματα. Η ουσιαστική ποιότητα θα φέρει πληρότητα στη ζωή μας και όχι οι πλαστές μας ανάγκες.

Το όνομά μου είναι Μαρία. Οι πιο παλιοί το γνωρίζουν γιατί πέρυσι τον Αύγουστο την έκανα την γιορτή μου εδώ, που συμπίπτει και με τα γενέθλιά μου.

Σου εύχομαι να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!

Margo είπε...

@Άιναφετς..

Παντού είμαστε οι ίδιοι μαγισσούλα μου. Θυμάμαι παλιά πριν η Μύκονος γίνει γνωστή στους Έλληνες, όταν είχε μόνο ξένους επισκέπτες, τότε που δεν υπήρχαν καν κάδοι στους δρόμους.. δεν έβλεπες στον δρόμο ούτε οδοντογλυφίδα! Περπατούσαμε πολύ αφού ούτε μεταφορικό μέσο είχαμε. Ήταν αληθινός παράδεισος!
Θα έρθω και από εκεί, έχει πέσει πολύ δουλειά:)

Καλή μας βδομάδα και πολλά ΑΦ!

Margo είπε...

@ lena_zip..

Αν έρθεις κατά εδώ δε χρειάζεται να σου πω πόσο θα χαρώ. Δε θα σε βάλω βέβαια να μαζεύεις σκουπίδια:)

Χαίρομαι πάαααρα πολύ που είσαι καλύτερα, σε λίγες μέρες είμαι σίγουρη πως θα πετάς!

Καλή βδομάδα Λενάκι μου γλυκό
Σε φιλώ

Margo είπε...

@Ευρύνοος..

Όταν έχεις φορτηγάκι και είσαι και καλός, σε «αγγαρεύουν» για πολύ περισσότερα από τα σκουπίδια αν κρίνω από τον μπαμπά μου. Όλοι Δημήτρη φωνάζουν:)

Ναι πολύς κόσμος σκέφτεται έτσι απλά δεν είναι ακόμη πλειοψηφία κάποτε θα γίνει.. το εύχομαι!

Απ’ ότι είδα κάτι κινήθηκες στον τρελό του χωριού όταν τελειώσω έρχομαι δριμύτερη:)
Καλή μας βδομάδα!

Margo είπε...

@ kanivallos..

Ναι ναι είναι και αυτός ένας καλός τρόπος. Μου θύμισες έναν παππού, πολύ γλυκό κύριο που όταν βλέπει να πετά κάποιος ένα σκουπίδι το μαζεύει, πάει κοντά του και του λέει με απίστευτη ευγένεια και γλύκα «σας έπεσε αυτό» και του το δίνει. Χαχχαχαα είναι καταπληκτικός!

Ήρθα και από το σπιτικό σου.. θα στα πω καλύτερα από εκεί..
Καλωσόρησες!!!

Margo είπε...

@mermyblue..

Και δεν είναι ένας Mermy μου είναι πολλοί! Ειδικά το καλοκαίρι γίνεται χαμός. Και σάμπως είναι μόνο τα σκουπίδια, τι να πω για έναν ασυνείδητο που για να μην αδειάζει τους βόθρους του με βυτίο έχει κάνει σύστημα και τρέχουν στον δρόμο μέχρι να πέσουν στο λαγκάδι που το νερό οδηγείται από εκεί στο φράγμα. Θυμώνω πολύ, πάρα πολύ..

Αυτή την εποχή που τα πουλιά κάνουν φωλιές ακούμε το τραγούδι τους όλη μέρα:)
Καλή σου βδομάδα Mermy μου

Margo είπε...

@50fm..

Είμαι σίγουρη ότι θα διάλεγες το ε, αν και δεν παραδειγματίζει όσο θα ήθελα, είναι κάτι. Κατά βάθος δε σου κρύβω θα ήθελα να κάνω κάτι πιο αποτελεσματικό:)

Σ’ ευχαριστώ Όλγα μου να σαι καλά
Καλή βδομάδα να έχουμε!

Margo είπε...

@george-zampiakis..

Καλημέρα Γιώργο μου. Αναρωτιέμαι αν στα σπίτια τους κάνουν το ίδιο. Δεν είναι όλοι νοικοκύρηδες όμως επικρατεί και η νοοτροπία του δεν με μοιάζει τι γίνεται έξω από το σπίτι μου έξω από μένα. Είναι ανόητο γιατί όλα δε μας γυρνάνε..

Καλή σου βδομάδα και σ’ ευχαριστώ πολύ:)

Margo είπε...

@απλο"Ποιηση"..

Δυστυχώς είμαστε πίσω . Ίσως οι γενιές που μεγαλώνουν τώρα ίσως αυτές αλλάξουν την κακή εικόνα μας.

Ξέρεις τι είναι να μαγειρεύεις και να χαμογελάς από τα τιτιβίσματα των πουλιών; Φωνάζω και τα μικρά τους αρέσουν πολύ.

Ακόμη και η μυρωδιά από το φαγητό είναι αλλιώς. Δεν μπερδεύεται με της μυρωδιές της πόλης.
Καλή βδομάδα Νίκο μου;)

Margo είπε...

@leondokardos ..

Έτσι είναι Λεοντόκαρδε και νιώθω το υποτιμητικό τους βλέμμα γιατί δεν είναι μόνο τα σκουπίδια όπως καταλαβαίνεις, είναι η όλη στάση ζωής που διαφέρει από την δική τους. Όμως είμαι πολύ χαρούμενη με τον τρόπο που ζω, μαζεύω πχ τα σκουπίδια και το κάνω με χαρά. Καθαρίζω τον δρόμο που περπατώ και τον χαίρομαι. Εκείνοι δεν έχουν το τζιπ που ονειρεύονται και λυπούνται, ζηλεύουν παράφορα του γείτονα και ο ένας θάβει τον άλλον. Ποιος είναι ο ανόητος;
Καλή μας βδομάδα!!!

Margo είπε...

@Lúcia Russo..

Lucia welcome!!!
Thank’ s a lot for your words.
I visited your blogs and liked very much. I’ m painting too.. as a student. I liked very much your works. I’ll watching you:-)
Kisses
Margo

zoyzoy είπε...

Και'γω θα συμφωνήσω με τον Asteroid να τον κάνεις τον αχρείο ρεζίλι του νησιού!

Είναι θαυμάσιο το νησιώτικο παραδοσιακό σπίτι σου!
Λευκό με μπλέ της θάλασσας και η σκούρα πέτρα το στολίζει υπέροχα!!

Καλή εβδομάδα με φιλιά θαλασσινά!!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

1. Νησιώτισα και εσύ και μάλιστα Κυκλαδίτισα??

2. Να γίνει οτιδήποτε να βάλει μυαλό ο σκουπιδορίχτης.

3. Για τη Δημουλά το μάθαμε από εδώ και ευχαριστούμε θα κοιτάξουμε και για την αστρολογική της χροιά.

Την καλησπέρα μας.

logia είπε...

Πρώτον: >έχεις υπέροχο σπίτι
δεύτερον: >Ειδήσεις σαν κιαυτη για την Κική Δημουλά περνάνε πάντα στα ψιλά, πού ζεις χρυσή μου;
τρίτον:> καλώς ήλθες στο κλαμπ!!!πάσχεις και συ από το σύνδρομο του αιωνίου θύματος
αν μέτραγα πόσα σκουπίδια μαζεύω από την παραλία ίσως να ήμουν πια πολύ πλούσια

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Τι να κάνεις για, (που λέμε οι Σαλονικείς)
Του ανοίγεις το κεφάλι με μιά πέτρα και φωνάζεις μέσα του να καταλάβει.
Επειδή όμως αυτό είναι πράξη βάρβαρη πας στο υπουργό παιδείας και του ζητάς να προσθέσει αντίστοιχο μάθημα στο σχολείο.
Γιατί ετούτο είναι ζήτημα παιδείας κι ό,τι κι αν κάνεις μόνο τα νεύρα σου θα εκτονώσεις δίχως μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.
Αν είναι με φοβέρα να καταλαβαίνει ο άνθρωπος τότε ζήτω η επιστροφή της μαϊμούς!
Επίσης ζήτημα παιδείας είναι να τρέχει 150,000 λαού να αγοράσει το dvd της Τζούλιας και να μη γνωρίζει ουδείς τη βράβευση της Κικής.
Άστα να πάνε σου λέω, φόρτσα Ελλαδάρα και Ελληναρά :)

Καλή βδομάδα, η μουσική υπέροχη!

Ανώνυμος είπε...

Margo μου κάποτε που ήμουν κι εγώ νιά, ρομαντική και με μεγαλύτερες αντοχές :), κι εγώ τα μάζευα.
Aπό τις παραλίες, γύρω απ΄τους κάδους, από το σπίτι μου μπροστά όταν είχε αστοχήσει ο "αθλητής" στο να βάλει καλάθι με τη σακούλα του στον κάδο...
Πλέον με το που θα τον πάρω πρέφα, απλά θα βγω μπροστά και θα του πω ΓΕΛΑΣΤΑ, χωρίς φωνές,
"Μα καλά, πόσο μαλάκας μπορεί να είστε;..." :))
Σε διαβεβαιώ είναι πολύ πιο αποδοτικό....

Φιλιά και καλημέρες πολλές στην παραμυθένια "αληθινή ζωή σου" στο νησί, που κανένα "σκουπίδι" δεν μπορεί να βρωμίσει.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να βρεις σκουπίδια και στα πιο απομακρυσμένα μέρη, ακόμη και σε βουνό. Αθάνατη Ελλάδα.........

delta είπε...

Εύγε Margo !

Και για την φωτογραφία, και για την ευαισθητοποίηση και για την ενέργεια σου να μαζέψεις τα σκουπίδια.

Νομίζω ότι μπορούμε να πράξουμε οτιδήποτε εκτός του (δ). Γιατί η αδιαφορία είναι μη πράξη. Δεν μας παίρνει άλλο να αδιαφορούμε. Καλύτερα μια πέτρα στο καπώ του ασυνείδητου που παίζει μπάσκετ με τα σκουπίδια (και αστοχεί) παρά να μην κάνουμε τίποτα. Κάθε φωνή, και κυρίως, κάθε πράξη βοηθάει στην δημιουργία της κρίσιμης μάζας ώστε να πραγματοποιηθεί η ποθητή αλλαγή.

Καλό βράδυ

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Τί είπες τώρα; Ποιός να ακούσει για τη βράβευση της Κικής Δημουλά αφoύ η μισή Ελλάδα βλέπει ή ψάχνει για να δει τα DVD της συμφοράς με τη Tζούλια και η άλλη μισή είναι αποσβολωμένη από τα νέα μέτρα;

΄Εμαθα και για τον κάπασο που δεν ήξερα, μα ούτε και είχα ακούσει.


Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

A.G.Selena είπε...

Να σου πω Μαρία μου δε θα ήταν άσχημη ιδέα αν πιάναμε μερικούς κάφρους από το αφτί και τους αναγκάζαμε να τα μαζέψουν!!!
Προσωπικά το έχω κάνει!
Η κίνηση σου ήταν σωστή αλλά καμιά φορά σε πιάνει το "γμτ" και λες -γιατί ρε π....μπιπ να μαζέψω εγώ τις βρωμιές του κάθε μπιπ?

Γκρρρρρ με νευριάζουν πολύ!!!!

Φιλάκια γλυκιά μου :)Καλό βράδυ!

Υ.Σ.:Χάζευα τους πίνακες σου και....ΟΥΑΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!

Margo είπε...

@zoyzoy..

Να ΤΟΥΣ κάνει ρεζίλι. Αν ήταν ένας θα τον κανόνιζα:))

Η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική αν έχει μέτρο είναι όμορφη και δένει αρμονικά με το άγονο περιβάλλον.
Καλό ξημέρωμα Ζουζού μου
Σε φιλώ

Margo είπε...

@Αστρο - Συμμορίτες..

1. Ναι και κοντονησιώτισσα.. αν δεν κάνω λάθος η παρέα έχει να κάνει με την Άνδρο..
2. Θα το φροντίσω προσωπικά:))
3. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον μία προσέγγιση με τη δική σας αστρολογική ματιά.

Καλό ξημέρωμα συμμοριτάκια

Margo είπε...

@logia..

Πρώτον: Ευχαριστώ:)
Δεύτερον: Εδώ ζω παρόλα αυτά κάθε φορά εκπλήσομαι(?)
Τρίτον: Μα δεν μπορώ να μην τα μαζέψω μου γνέφουν. Δεν μου αρέσει να περπατώ σε βρώμικους δρόμους..

Margo είπε...

@Κωνσταντίνος Κόλιος..

Αυτό το για το λέει ο παππούς μου που είναι από τη Σμύρνη.
Λες αν έχει απ’ ευθείας μετάδοση να καταλάβει καλύτερα:))
Θέμα παιδείας και από το σπίτι μα αφού το σπίτι το έχει χάσει τελείως ας το κάνει τουλάχιστον το σχολείο.
Αν σου πω πως εδώ μέσα και με αφορμή αυτή την ιστορία έμαθα και για τη Τζούλια; Μα που ζω;-)

Καλό ξημέρωμα Κωνσταντίνε μου

Margo είπε...

@ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ..

Είναι δοκιμασμένο δηλαδή πετυχαίνει.. χμμ ίσως δυσκολευτώ λιγάκι γιατί όλοι εδώ τριγύρω είναι γνωστοί.. θα μου βγει το όνομα όχι πως δεν μου έχει ήδη βγει.. κι άμα σου κολλήσουν εδώ παρατσούκλι.. πάει το παντρεύτηκες για πάντα:)

Φιλιά πολλά από το δικό μου παραμύθι:)

Margo είπε...

@ηλιογράφος..

Μας αρέσει να αφήνουμε ίχνη μήπως και χάσουμε το δρόμο;-)

Margo είπε...

@delta..

Σ’ ευχαριστώ πολύ Δημήτρη θα σε θυμάμαι την επόμενη φορά που θα βγω για σκουπιδοσυλογή:)

Αν μη τι άλλο δίνω θετικά μηνύματα στα παιδιά. Βλέπουν σκουπίδια και αναρωτιούνται ποιος ανάγωγος τα πέταξε κάτω!

Καλό ξημέρωμα!

Margo είπε...

@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ..

Η ενημέρωσή μας είναι ελλιπής και κατευθυνόμενη δυστυχώς. Έχουμε καταντήσει να αποφεύγουμε να ακούμε ειδήσεις γιατί δεν τους εμπιστευόμαστε πια. Γι αυτό δεν ήξερα τίποτε γι αυτή τη Τζούλια. Η τηλεόραση ρίχνει το δόλωμα και τα πρόβατα τρέχουν να το φάνε. Πολύ λυπηρό!

Μπορεί κάπου αλλού να τον λένε αλλιώς.. και εδώ έχουν πάψει να τον φτιάχνουν, τα νέα σπίτια δεν έχουν.
Πολλά φιλιά γλαρένια μου

Margo είπε...

@Selena..

Αυτό καλό είναι αλλά είναι και λιγάκι επικίνδυνο. Ποτέ δεν ξέρεις με τι κάφρο έχεις να κάνεις!
Μη νομίζεις και εγώ στο δρόμο βρίζω πολλές φορές με αυτά που μαζεύω. Όταν φτιάχναμε το σπίτι ήμουν έγκυος 7 μηνών. Οι εργάτες δεν πέτρωναν τις σακούλες από τα τσιμέντα και τα νάιλον τα έπαιρνε ο αέρας και γέμιζε το χωράφι. Εγώ τα μάζευα και τους κάνει την παρατήρηση ο άντρας μου. Την πρώτη μέρα τα πρόσεχαν την επομένη τα ίδια. Τι να πεις ο κάθε άνθρωπος είναι άξιος της μοίρας του.. όταν δίνεις παίρνεις.

Σ’ ευχαριστώ πολύ.. για τις ζωγραφιές μου:)
Φιλάκι γλυκό Σελενάκι μου

Mariela είπε...

ΧΤΥΠΗΣΕΣ ΦΛΕβα τωρα με τα σκουπιδια.... δεν ξέρεις τι γίνεται εδώ...
φιλιά πολλά

Madame de la Luna είπε...

Στην Ελβετία, το ξέρω από φίλη που έμενε εκεί, αν έριχνες σακούλα εκτός κάδου (ή αν δεν είχες βάλει τα σκουπίδια στην ειδική σακούλα), οι γείτονες σε έδιναν χαλαρά στην Αστυνομία. Να σου πω, τέτοιοι που είμαστε, κάτι τέτοιο μας χρειάζεται. Ακραίο, αλλά..

Εσύ κάλλιστα έπραξες, αλλά οι άλλοι αγρόν ηγόρασαν, ε;

Καλό βράδυ.

ολα θα πανε καλα... είπε...

Καλή μου Μάργκο,

Καλησπέρα και πάλι!Σχετικά με την κυρία Κική Δημουλά,δυστυχώς,δεν έγινε τόσο γνωστό όσο θα έπρεπε.Ξέρω όμως και μια άλλη,καλή πηγή,το blog του Νίκου Δήμου,στο οποίο υπάρχει ειδικό άρθρο για το γεγονός.Παραθέτω και το λινκ:

http://www.ndimou.gr/newsarticle_gr.asp?news_id=415

Για όποιον δεν μπορεί να το ανοίξει,ας πάει στο www.ndimou.gr
και μετά ας ανοίξει τη στήλη "Επίκαιρα".Είναι το πιο πρόσφατο άρθρο,αυτό για την ποιήτρια.

Πολύ όμορφη η φωτογραφία σου,βλέπεις ωραίες εικόνες εκεί στο νησί!Να περνάς καλά!

Σχετικά με τους κάδους των σκουπιδιών δεν ξέρω τι θα έκανα,πάντως προσπαθώ μόνη μου όσο μπορώ.Αυτό που θα ήθελα ιδανικά,θα ήταν να χρησιμοποιούσαμε όλοι βιοδιασπώμενες,μεγάλες σακκούλες,κι όχι αυτές τις μικρές,τις διάφανες,που και αργούν να λιώσουν στις χωματερές και είναι φοβερά αντιαισθητικές,με το περιεχόμενο των σκουπιδιών σε περίοπτη...θέα(αν μπορώ να το πω αυτό).

Σε φιλώ,Μάργκο!

Side21 είπε...

Συγχαρητήρια στη Δημουλά !!!
Το έμαθα απ' το ίντερνετ φυσικά ...
Για τα σκουπίδια θα σου προτείνω μια καλύτερη λύση (αν δε βαριέσαι) ...
Κρύβεσαι κάπου και μετά παίρνεις τα σκουπίδια που άφησε ο Mr Απαράδεκτος και μερικές τσάντες ακόμα αν μπορείς ...
τον ακολουθάς και τ' αφίνεις ακριβώς έξω απ' την πόρτα του !!!

Thalassenia είπε...

Θα μπορούσα να συμφωνήσω με τον Side21 σχετικά με τα σκουπίδια.

Πολύ θα ήθελα να ακούσω τον αέρα και τα πουλιά μέσα από την καμινάδα.

Φιλιά θαλασσένια από μακριά για να μη χανόμαστε.

DaisyCrazy είπε...

Για την Κική Δημουλά το είπε η ΝΕΤ και το άκουσα και πολύ το χάρηκα :)
Τα ιδιωτικά κανάλια έχουν πολύ πιο "σημαντικές" ειδήσεις (βλ. αηδίες) και δεν πρόλαβαν να το πουν.. Γιατί δε θέλουν να πουν και κάτι θετικό μπας και σταματήσει ο κόσμος να είναι τρομοκρατημένος και απαισιόδοξος. Γκρρρρρρρ

Όσο για τα σκουπίδια μ'αρέσει πάρα πολύ το γ) γιατί έτσι θα υπάρχουν οι πινακίδες και στο μέλλον για όλους τους βαρεμένους. Ειδικά η τελευταία πινακίδα με το τρίποντο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ! :)))

fractal είπε...

Με τον τρόπο του ε μαζεύω τα σκουπίδια από τις παραλίες..
Εκεί να δεις τι γίνεται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ένα απόγευμα είχα μαζέψει δύο σακκούλες γόπες από τσιγάρα!

Margo είπε...

@Mariela..

Παντού τα ίδια Μαριέλα μου απλά εδώ θυμάμαι ένα πεντακάθαρο νησί πριν εξελληνιστεί ο τουρισμός..
Σε φιλώ!

Margo είπε...

@Madame de la Luna..

Και τέτοιο νόμο να ψηφίσουμε δε θα εφαρμοστεί μόνο αν φέρουμε αστυνομία εισαγωγής!
Ακραίο αλλά δεν καταλαβαίνουμε αλλιώς μόνο με βούρδουλα και τσουχτερά πρόστιμα..

Καλό ξημέρωμα κυρά του φεγγαριού:)

Margo είπε...

@ολα θα πανε καλα..

Γωγούλα καταρχήν σ’ ευχαριστώ για το άρθρο του Νίκου Δήμου..

Ευτυχώς που ακόμη η ομορφιά της χώρας μας διορθώνει τις ασχήμιες μας..

Το θέμα με τις σακούλες θα πρέπει να διαδοθεί.. όλοι βιοδιασπώμενες. Επιτρέπεται να υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν καν όπως εμείς; Και τα Σούπερ Μάρκετ θα έπρεπε να δίνουν τέτοιες, ΟΛΑ!!! Τι περιμένουν να καταστρέψουμε και τον τελευταίο εκατοστό εδάφους και υπεδάφους;
Καλό ξημέρωμα Γωγώ μου

Margo είπε...

@Side21..

Όπως όλοι μας από το internet!!!

Δεν καταλαβαίνουν από τέτοια δυστυχώς, πιθανόν να φάω και ξύλο από πάνω. Πλύση εγκεφάλου ίσως; Μεγάφωνα στους δρόμους και να λέει μια απαλή γλυκιά φωνή προτροπές για ένα καθαρό περιβάλλον;
Καλό ξημέρωμα:)

Margo είπε...

@Thalassenia..

Έχουμε μαζέψει κάμποσες λύσεις τώρα μου ήρθε άλλη μία ΣΥΛΟΓΟΣ.. τόσους έχουμε άλλον έναν με πρόεδρο τον απαράδεκτο.. τι θα κάνει; Την θέση ποιος απαράδεκτος την αρνείται;)

Φιλιά πολλά εκεί μακρυά:)

Margo είπε...

@DaisyCrazy..

Καλωσόρισες!!!
Μα φυσικά τους αρέσουμε περισσότερο μίζεροι και μουτζούφληδες.. ας μην τους κάνουμε την χάρη:)

Ναι και οι πινακίδες είναι ένας καλός τρόπος αν και ούτε που θα τις προσέξουν εδώ δεν προσέχουν τα σκουπίδια.. Αν τα έβλεπαν δε θα τα έριχναν δε μπορεί..
Καλή σου μέρα!

Margo είπε...

@fractal..

Πω πω αυτές οι γόπες στην παραλία, πώς θυμώνω όταν πηγαίνω με τα μικρά και το δακτυλάκι τους πάει όλο εκεί..
Καλημέρα Φρακαταλάκι μου:)

σταγόνα είπε...

θυμήθηκα πριν 10 χρόνια στο αυτοκίνητο με τα παιδιά μικρα στο πίσω κάθισμα και οδηγούσαμε να πάμε απο μία πόλη του εξωτερικού σε μια άλλη. Κάποια στιγμή χωρίς να το καταλάβω το ένα παιδί άνοιξε το παράθυρο και πέταξε έξω ένα χαρτάκι απο κάτι που έτρωγε.. το τι έγινε απο πίσω δεν μπορείς να φανταστείς.. όσοι το είδαν άρχισαν να κορνάρουν μανιασμένα φωνάζοντας και κάνοντας νοήματα.. ένιωσα τόση ντροπή..δεν ήξερα πού να κρυφτώ.. απο τότε βέβαια κανένα παιδί δε διανοήθηκε να ξανακάνει κάτι τέτοιο.. είναι θέμα παιδείας η απόκτηση αυτής της συνείδησης.. παιδεία που ξεκινάει κυρίως απο το σπίτι... όσοι διαθετουμε αυτήν την συνείδηση οφείλουμε να τη μεταδίδουμε και στους άλλους.. ανάλογα με την περίσταση θα βρούμε και τον τρόπο..πάντως το ομαδικό κορνάρισμα ήταν πολύ αποτελεσματικό..:):)
καλημέρα σου Margo:)

Poet είπε...

Το γαϊδούρι είναι ένα συμπαθέστατο και γλυκύτατο πλάσμα. Στην ανθρώπινη (μάλλον) εκδοχή του άκρως εξοργιστικό. Μου θυμίζεις λοιπόν, Margo μου, την ομάδα εκείνη στη Θεσσαλονίκη που βάζει αυτοκόλλητα στο παρμπρίτζ των αυτοκινήτων στο πεζοδρόμιο: «είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρότεινα κάποιος να αδειάζει τα σκουπίδια στην αυλή του δράστη.

Στη δική μου γειτονιά ρίχνουν μεν τα σκουπίδια στον κάδο, ποτέ όμως δεν τον κλείνουν. Αυτό έχω αναλάβει να το κάνω εγώ. Και να τους στερώ το άρωμα που προφανώς απολαμβάνουν.

Καλή σου μέρα.

Dream on the wave είπε...

Distixos kai sto diko mas nisi yparxei to idio problima. Ayth thn ebdomada exoume pali gia 5h fora thn "ebdomada kathariothtas" organomeno apo syllogous kai ethelontes. Kai kaname ayto pou eipes thn lisi e.
Einai dropi ti mazepsame kai fetos pali. Pote tha mathoume na deiksoume sebasmo sto periballon mas.
Exoume na mathoume polla akoma.

Dreamy Cloud είπε...

Από την στιγμή που κανείς δεν ενδιαφέρεται τουλάχιστον το κάνεις εσύ.. Λες και είναι τόσο δύσκολο να μπουν σε ένα κάδο! Αν το κάνατε και περισσότεροι ακόμα καλύτερα θα επεκταθεί κιόλας. Πάντως η ιδέα με τις πινακίδες θα επίσης καλή!! Φιλάκια πολλά :)

kiki είπε...

Δεν ξέρω τι θα έκανα εγώ, αυτό όμως που έκανες εσύ ήταν το καλύτερο!
Η φωτό εξαιρετική. Την καμινάδα και ό,τι κρύβει από κάτω, τη ζήλεψα!

α Κενταύρου είπε...

Για να συμπαρασταθώ και να ενθαρρύνω τον αγώνα σου, σου αφιέρωσα την τελευταία μου ανάρτηση:Mε το δίκιο της αγκαλιά αντιστέκεται.

Margo είπε...

@σταγόνα..

Ομαδικό κορνάρισμα.. το καταγράφω:))
Οτιδήποτε φτάνει να μην αδιαφορούμε. Πολύ παλαιότερα βγήκαμε έναν περίπατο με τον άντρα μου και ένα φιλικό ζευγάρι για πρώτη φορά και τελευταία. Πήραμε παγωτό και εκείνοι έβγαλαν το χαρτί και το πέταξαν με αξιοθαύμαστο θράσος στο πεζοδρόμιο. Ο άντρας μου έκανε την παρατήρηση στο φίλο του. Πέρασαν πολλά χρόνια και επικοινώνησαν τηλεφωνικώς.. εκείνος του είπε ότι ακόμη θυμάται πόσο ντράπηκε για εκείνο το χαρτί.

Καλή σου μέρα σταγόνα!
Ααα καλωσόρισες:))

Margo είπε...

@Poet ..

Αλήθεια γιατί έχει προσομοιαστεί το γαϊδούρι με τον ανάγωγο, τον απολίτιστο; Είναι πράγματι συμπαθέστατο ζώο από τα πλέον καλοκάγαθα ζώα του αγροτικού σπιτιού, τέρας υπομονής και εργατικότητας!
Στη γειτονιά του Πειραιά που έμενα όταν κάποιος είχε σκουπίδια από ψάρια και ήταν Καλοκαίρι τα πήγαινε κρυφά στον δικό μας κάδο, ο οποίος να σημειώσω πλενόταν κάθε βδομάδα. Υπόδειγμα κάδου δηλαδή:))

Καλή σου μέρα Τόλη μου

Margo είπε...

@Dream on the wave..

Καταρχήν να σε καλωσορίσω στα μέρη μου.
Η Πάρος είναι το νησί σου; Άκουσα χθες στο ραδιόφωνο για μια τέτοια κίνηση που ξεκίνησε από τις παραλίες.

Είναι πολύ καλό να γίνεται οργανωμένα όλο και περισσότεροι θα ευαισθητοποιούνται. Που θα πάει κάποτε θα γίνουμε μάθουμε!!

Καλή σου μέρα!

Margo είπε...

@Dreamy Cloud..

Ίσως στο μέλλον κάνουμε κάτι πιο οργανωμένα για την ώρα είμαι σαν καλαμιά στον κάμπο:)
Καλή σου μέρα συννεφούλα μου

Margo είπε...

@ kiki..

Ευχαριστώ πολύ Κική..
Η καμινάδα είναι το κάτι άλλο, απολαμβάνω τη μαγειρική:)

Margo είπε...

@α Κενταύρου..

Ήρθα και έφυγα με πολλές πολλές σκέψεις.
Σ΄ευχαριστώ και από εδώ Κένταυρε..
να είσαι καλά!!!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Τελευταία καικαταϊδρωμένη Μargo μου,και εγώ μένω εξω από την πόλη μεσολαβούν χωράφια ανάμεσα στα σπίτια και τα σκουπίδια δεν τους ενδιαφέρει αν θα τα βάλουν μέσα ή έξω απο τον κάδο.Και τα ζωάκια τα σκορπίζουν ολόγυρα.Τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα κανω το ίδιο πραγμα με σένα,μπας και α΄πο καμια γρίλια πιάσει κανεις την κίνηση και ευαισθητοποιηθεί.

Η κική Δημουλά αγαπημένη και εξαιρετική!!!

palalos είπε...

αυτός είναι ο πολιτισμός μΑς...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ...

Margo είπε...

@ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..

Αλλά που.. κανείς δεν ευαισθητοποιείται:(
Αφήνουμε το σημάδι μας παντού και καμαρώνουμε κι όλα..

Καλό Σαββατοκύριακο Ίλις μου

Margo είπε...

@Palalos..


Το κακό είναι ντρέπονται όσοι δεν ευθύνονται για την θλιβερή μας εικόνα..
Καλό μεσημέρι σου εύχομαι!