26 Φεβ 2010

σιωπηλή επανάσταση

Τα πράγματα δεν πάνε καλά, όχι πως ήταν ποτέ, όμως τώρα η λάβα βράζει ψάχνοντας την διέξοδο για τον έναν και μοναδικό χορό.. θα κρατήσει λίγο, όσο ένα πυροτέχνημα. Μετά θα κυλήσει νωχελικά στις πλαγιές του βουνού και στη συνέχεια θα παγώσει για πάντα. Κάπως έτσι δεν καταλήγουν οι επαναστάσεις; Έφερναν αποτελέσματα ανάλογα με την δύναμη της "έκρηξης" και αν υπήρχαν απώλειες. Η απώλεια της ανθρώπινης ζωής πάντα ευαισθητοποιεί.. ή εκθέτει!



"Επανάσταση" όμορφη λέξη, η αγαπημένη της εφηβείας μου, όχι πως τώρα δεν είναι. Όμως σήμερα μετρώντας τέσσερις δεκαετίες την αντιλαμβάνομαι διαφορετικά. Τότε ήταν πορείες, συνθήματα, χέρια ενωμένα, πανό.. τα συνθήματα κλασικά και διαχρονικά. Κάτι κερδίσαμε κάτι χάσαμε και τα σημάδια των καιρών λένε ότι θα τα χάσουμε όλα. Ότι κι αν στερηθούμε όμως είναι ένα κομμάτι μας που δεν μπορεί να μας το στερήσει κανείς. Ο νους, ο ελεύθερος, ο ανεπηρέαστος. Η φαντασία, η δημιουργικότητα, η ομορφιά.  Η τέχνη.. Η αγάπη.. είναι τα πιο δυνατά όπλα, μια σιωπηλή επανάσταση που αλλάζει συνειδήσεις.. γιατί η φτώχεια πονάει πολύ λιγότερο από την απανθρωπιά.
Σήμερα δε θα κατέβω σε πορείες, δε θα φωνάξω.. θα ζήσω λιτά, θα μποϊκοτάρω την απάτη, θα διαβώ εσωτερικά μονοπάτια  και θα μετρήσω  +1000  θαύματα απόδειξη όσων γράφω..


photo: Some Hope by Owen O' Meara


78 σχόλια:

Roadartist είπε...

"Ο νους, ο ελεύθερος, ο ανεπηρέαστος. Η φαντασία, η δημιουργικότητα, η ομορφιά. Η τέχνη.. Η αγάπη.. είναι τα πιο δυνατά όπλα, μια σιωπηλή επανάσταση που αλλάζει συνειδήσεις.. γιατί η φτώχεια πονάει πολύ λιγότερο από την απανθρωπιά."

Προσυπογράφω..
Καλό μεσημέρι margo μου..

α Κενταύρου είπε...

Υπάρχει κρίση οικονομική ,η φτώχια είναι το συνώνυμο της απανθρωπιάς.
Το χειρότερο όμως είναι ότι υπάρχει κρίση ιδεολογική.
Όταν λυθεί η ιδεολογική κρίση τότε θα λυθεί και η οικονομική κρίση .
Όταν από τη μοναρχία, τη φαιουδαρχία,το φασισμό η ανθρωπότητα αποδέχθηκε τη Δημοκρατία λύθηκαν πάρα πολλά προβλήματα.

Ευρύνοος είπε...

Σιωπηλή επανάσταση κάνουμε διαρκώς καλή μου Margo..

και να σου πώ την αλήθεια (επειδή κι εγώ διανύω την τέταρτη+ δεκαετία) δέν έχω κουράγια να βγώ στους δρόμους, παρά μόνο για να μοιράζω αγκαλιές..

δέν ξέρω αν αυτό θα άλλαζε τίποτα..

καλησπέρα σου :)

Margo είπε...

@Roadartist..

Είσαι και εσύ μία ακόμη απόδειξη Road.. να σαι καλά!

Καλό σου απόγευμα..

Margo είπε...

@α Κενταύρου..

Ίσως να είναι και έτσι, όμως νιώθω περισσότερο παρά σκέπτομαι, ότι έχουμε χάσει τον δρόμο του ίδιου μας του εαυτού. Ο ένας θέλει να εξαφανίσει τον άλλον να τον πατήσει κάτω να του πάρει ότι έχει και δεν έχει. Ο άνθρωπος που θα ζήσει την ομορφιά της τέχνης, την ομορφιά της αγάπης δεν θα μπορεί να ζει απομυζώντας τις ζωές των άλλων.

Καλό απόγευμα Κένταυρε..

Margo είπε...

@Ευρύνοος..

Αυτό ακριβώς Ευρύνοε αγκαλιές.. αν δεν το έχεις ήδη κάνει διάβασε την ανάρτηση του Delta στα εσωτερικά μονοπάτια..

Χμμ δε θα ήταν άσχημα μια τέτοια πορεία με λουλούδια και αγκαλιές:)

Καλό βραδάκι:)

b|a|s|n\i/a είπε...

ίσως να θυμώνω. γιατί όλοι αυτοί που στο όνομα μίας δημοκρατίας εκλέγονται (και οι εδώ και οι έξω) μόνο δημοκρατία δεν υπηρετούν.
πώς είναι δυνατόν να καθορίζουν το πόσο θα δουλέψουμε όταν αυτοί στα οχτώ χρόνια βγαίνουν σε σύνταξη;
πώς είναι δυνατόν να αποφασίζουν για 500 600 700 ευρώ μισθούς όταν δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πώς είναι να ζει κάποιος με 700 ευρώ που ίσως να είναι μόνο οι λογαριασμοί των κινητών τους που εμείς πληρώνουμε; γιατί αλήθεια;
ναι και εγώ δεν ξέρω τι να κάνω. παρά να σιωπώ. γιατί ίσως κουράστηκα. και διέξοδο δεν βλέπω. και το μόνο που (θέλω να) κάνω είναι να βυθίζομαι σε ήχους και να σκορπίζω σπόρους σε μία μικρή αυλή.
καλησπέρα σου!

Margo είπε...

@b|a|s|n\i/a..

θυμωμένοι είμαστε Βασίλη μου και απελπισμένοι, μα περισσότερο απ' όλα αδύναμοι, σαν να μας νίκησε το τέρας. Και εγώ φυτεύω σπόρους και δε χάνω ευκαιρία να χώνομαι στην ιαματική αγκαλιά των παιδιών, ζωγραφίζω, χαζεύω τα ηλιοβασιλέματα.. δε γυρνώ τη πλάτη στο πρόβλημα αλλά δε ξέρω τι άλλο να κάνω. Η μοίρα μας μοιάζει προδιαγεγραμμένη. Δε ξέρω, ίσως είμαστε σε σύγχυση ακόμη, δε ξέρω..
Καλησπέρα!

Ανώνυμος είπε...

Όλο και περισσότερο μ΄αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.
Μ΄αρέσει, μ΄εμψυχώνει και με ηρεμεί.
:))

Δυό φιλιά
Ένα για σένα κι
Ένα για τους αέρηδες

Dinos-Art είπε...

Σας καταλαβαίνω όλους απόλυτα, της μεταπολίτευσης καϋμένη γενειά, που λέει και το τραγούδι. Για σκεφτείτε όμως κι εμάς, μόλις ανοίξαμε τα μάτια μας μια ξένη κατοχή (διάβαζε πρόγονοι Μέρκελ), μετά ένας σκληρός εμφύλιος, δημοκρατίες σε εισαγωγικά, χούντα, μεταπολίτευση και τώρα λέμε ότι βιώνουμε μια από τις καλύτερες δημοκρατίες. Πολλές φορές ανεμίσαμε τις σημαίες της ουτοπίας, ίσως και τώρα ακόμη. Το μόνο που δεν μας απογοήτευσε (προσωπικά) ήταν η τέχνη.
Καλό βράδυ σε όλους.

α Κενταύρου είπε...

Σε παρακαλώ μπορείς να μου εξηγήσεις με δυό λόγια ,αν θέλεις και με περισσότερα,τι είναι τα slide ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ.

Margo είπε...

@ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ..

..και εμένα μου αρέσει ο τρόπος που τα σκέφτεσαι και τα λες. Χωρίς περιστροφές στα ίσα!:)

Πολλά φιλιά από μένα.. και από τους αέρηδες:)

Margo είπε...

@Dinos-Art..

Δεν έχεις άδικο Ντίνο μου, δεν ζήσαμε εκείνες τις εποχές, δεν έχουμε τέτοιο μέτρο σύγκρισης.
Ευτυχώς έχουμε την τέχνη που όλα τα γιατρεύει και αποτελεί την σημαντικότερη διέξοδο σε όλα τα προβλήματα.
Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!

Margo είπε...

@α Κενταύρου..

Είναι οι ζωγραφιές μου. Ξεκίνησα με κάτι σκίτσα με κάρβουνο που είχα από παλιά και το εμπλουτίζω με χρωματιστά εργάκια που κάνω παρακολουθώντας το εικαστικό καφενείο με τη Μαριέλα..

IZA είπε...

Επανάσταση είναι να μη δέχεσαι αμάσητα όλα αυτά τα σκουπίδια που σου πλασάρουν γύρω σου, στην τηλεόραση και στα περιοδικά. Επανάσταση είναι να είσαι υποψιασμένος και να μην πιστεύεις όλα αυτά τα ψέματα που σου λένε. Κι αν δεν μπορεις ν' αλλάξεις τον κόσμο ,όπως πίστευες κάποτε, τουλάχιστον προσπάθησε να μην αλλάξει ο κόσμος εσένα και την οικογένειά σου. Προσπάθησε να μη χάσεις την ανθρωπιά και την ομορφιά που κρύβεις μέσα σου, σ' έναν κόσμο απάνθρωπο και βρόμικο. Αυτό είναι επανάσταση.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Ομορφο βράδυ το αποψινό με έντονη τη θετική αύρα όλων σας.
Καλώς με έφερε εδώ ο δρόμος μου.
Ξαστέρωσε η ψυχή μου και φεύγω αγκαλιά μ' ένα χαμόγελο.
Καλά να είστε όλοι,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Η ομορφιά αναδεικνύεται από την ασχήμια που την περιβάλλει, όπως η μαργαρίτα ανάμεσα στα αγριόχορτα. Η μαργαρίτα, που επιμένει να φυτρώνει και να ξανανθίζει ανάμεσα στις τσουκνίδες, κάνει τη δική της επανάσταση.
Και μην ξεχνάμε ότι η επανάσταση κρύβει μέσα της μιαν ανάσταση. Φροντίδα μας: να κρατήσουμε άθικτο τον πυρήνα της ζωής, την ανθρωπιά μας.
Όσο για τις γενιές των ανθρώπων, καθεμιά είχε τους δικούς της αγώνες. Μόνο που παλιότερα ο εχθρός του ανθρώπου (ο δουλοκτήτης, ο φεουδάρχης, ο πρωτοεμφανιζόμενος κεφαλαιούχος) ήταν ορατός. Τώρα ο εχθρός κρύβεται πίσω από στρεβλωμένους θεσμούς και απογυμνωμένες λέξεις, αφοπλίζοντας και αποδυναμώνοντας τους νέους ανθρώπους.
Στη γνώση και την τέχνη (που είναι οι εξ ορισμού επανάσταση) διασώζεται η αξία της ανθρώπινης ζωής.
Συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου, αλλά είναι καιρός που περνοδιαβαίνω και απολαμβάνω χρώματα και ήχους, χωρίς να βρίσκω λίγα αντάξια λόγια ν' αφήσω.
Να 'σαι καλά, Margo.

k είπε...

Νομίζω πως αυτή τη φορά μόνο σιωπηλή δεν πρέπει να είναι η επανάσταση! Το ηφαίστειο κάνει μεγάλο θόρυβο όταν εκρύγνειται αλλιώς... πως θα κυλήσει η λάβα;

Eulie Aeglie είπε...

Όπως λέει κι ένας φίλος, πλούσιος δεν είναι εκείνος που έχει πολλά αλλά εκείνος που ευτυχεί στα λίγα.
Μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει αν μειώσουμε στο ελάχιστο την κατανάλωση; Ένας καινούργιος κόσμος θα γεννηθεί!
Η αληθινή επανάσταση, άλλωστε, δεν είναι αυτή που προσθέτει κάτι στο εισόδημα ως αντίκρισμα, μάλιστα, ακόμα και σε ζωές που χάθηκαν στους αγώνες. Την ώρα που απλώς οι συνθήκες απαιτούσαν αλλαγές στα οικονομικά μικροσυστήματά μας, για να αποθηκεύεται πλούτος εκεί που πάντα.
Αλλά αυτή που μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες και τις δυνάμεις μας για έναν αληθινά όμορφο και θαυμαστό κόσμο. Και, ναι, κάθε μέρα συμβαίνει το θαύμα. Με καρδιά ανοιχτή και νου διαυγή θα το αντιληφθούμε μια μέρα όλοι μαζί.

Μαρια Νικολαου είπε...

Αυτή η επανάσταση είναι η δικη μας δύναμη
Αυτο΄πρέπει να κανουμε παντα

Καλό ΣΚ να εχεις

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

επ-ανάσταση...

τίποτα δεν μπορεί να αναστηθεί ξανά αν πρώτα δεν το αναστήσουμε μέσα μας.

κι αν το αναστήσουμε σωστά τότε θα ξέρει ακριβώς τι να κάνει σαν το αφήσουμε να βγει έξω από το στήθος μας

σε φιλώ πολύ και σου εύχομαι καλημέρα :))

Margo είπε...

@IZA..

Τα είπες όλα Ίζα μου, αντιστέκομαι όσο θυμάμαι τον εαυτό μου αντιστέκομαι, στα παιδιά τώρα όλη η προσοχή με παράδειγμα την δική μας επανάσταση.
Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Margo είπε...

@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ..

Έχουμε ανάγκη την θετικότητα όλοι μας, όσο μεγαλώνει ο κύκλος της γίνεται όλο και πιο σταθερή όλο και πιο μόνιμη. Τη χρειαζόμαστε πάντα, λίγο περισσότερο αυτήν την εποχή.

Να σαι καλά γλαρένια μου
Ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!
Φιλιά

Margo είπε...

@Υπατία η Αλεξανδρινή..

Ευχαριστώ θερμά για αυτή σου την κατάθεση Υπατία. Με τιμά να φιλοξενώ εδώ τέτοιες σκέψεις, απόψεις ζωής.. μα περισσότερο χαίρομαι που ένας άνθρωπος όπως εσύ διδάσκει νέους ανθρώπους. Σίγουρα θα περνάς τέτοια μηνύματα στους μαθητές σου, ουσιαστικά εφόδια για την ζωή τους.
Σ΄ευχαριστώ και πάλι..
Να σαι καλά!

Margo είπε...

@kayadesigner..

Το μπαμ θα γίνει Kaya μου γιατί ο κόσμος από τη μια δε θα αντέξει όσα του ζητούν να δώσει αλλά κυρίως γιατί τον πνίγει η αδικία. Μόνο που μέσα στους επαναστάτες θα είναι και όλοι αυτοί οι κακομαθημένοι υπάλληλοι με τις μεγάλες τσέπες που έχουν μάθει στα πολλά και εύκολα λεφτά. Δε ξέρω πώς ήταν παλαιότερα όμως η διαφθορά έχει φτάσει στο κόκκινο. Έπρεπε να φτάσουμε στο φαλιμέντο για να ανησυχήσουν όλοι αυτοί που κάθονται στις ζεστές καρέκλες τους. Ότι είναι να γίνει εύχομαι να γίνει για καλό.
Καλό ΣΚ.
Φιλί!

Margo είπε...

@Aeglie..

Έτσι ακριβώς Αίγλη μου αυτή την αλλαγή ονειρεύομαι και εγώ και την κάνω πράξη από πάντα. Όταν συμβεί, ο κόσμος θα είναι πραγματικά ευτυχής και πιο δημιουργικός.

Μου αρέσει πολύ η σιγουριά σου για έναν κόσμο αληθινά όμορφο και θαυμαστό.. συστρατεύομαι μαζί σου σ' αυτήν την αισιόδοξη ματιά που ομολογώ δεν την είχα ποτέ:)
Σ' ευχαριστώ θερμά γι αυτό!
Καλό Σαββατοκύριακο

Margo είπε...

@Μαρια Νικολαου..

.. αυτό κάνουμε και μέσα στα blog συναντιόμαστε και δυναμώνουμε ακόμη πιο πολύ:)

Καλό μεσημέρι Μαρία μου

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Επανάσταση εναντίων ποιου?
Όταν το μέλλον φανερώνεται ζοφερό για όλους αν δεν κάνουμε όλοι τώρα ένα βήμα πίσω. Μόνο το αίσθημα της αδικίας μας πνίγει γιατί ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι πράγματι αθώο. Αλλά και ποιος δεν έχει στο περιβάλλον του άτομα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα τσάκωσαν?
Θα καούν και χλωρά μαζί με τα ξερά σίγουρα γιατί δέκα εκατομμύρια ανθρώπους δεν μπορείς να τους περάσεις από κόσκινο. Μακάρι να πονέσουν οι φταίχτες.

Καλό Σαββατοκύριακο.

zoyzoy είπε...

Μας έγινε συνήθεια πιά αυτή η επανάσταση μέσο διαδικτύου με λόγια!
Κάτι είναι και αυτή από την επανάσταση του καναπέ!
Τουλάχιστον το μυαλό δεν κοιμάται!

Καλό ΣΒΚ με φιλιά θαλασσινά γειτονικά!!

Margo είπε...

@Κωνσταντίνος Κόλιος..

Όλοι έχουμε γνωστούς που τα πήραν και ακόμη χειρότερα τα παίρνουν ακόμη.. και μας αντιμετωπίζουν όλους εμάς τους υπόλοιπους σαν παρακατιανούς! Όλοι θα καούμε.. ελπίζω και αυτοί.

Καλό Σαββατόβραδο Κωνσταντίνε.. με χαμόγελο:)

Margo είπε...

@zoyzoy..

Όχι μόνο λόγια Ζουζού μου και έργα. Είμαστε καταναλωτές και μπορούμε να μην είμαστε απερίσκεπτοι, να μην καταναλώνουμε ότι μας προωθούν.. θα μου πεις, ποιος μπορεί να καταναλώνει σήμερα; Σίγουρα μπορούμε να μην τρέφουμε το σύστημα, έστω και τώρα.
Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Διάβασες τα δύο link που έχω σημειώσει; Πολλά μπορούν να γίνουν έστω και μακροπρόθεσμα..
Καλό Σαββατοκύριακο Ζουζού μου
Φιλιά!

Margo είπε...

@Μια φορα κι εναν τρελο..

Ωχ ξέχασα το τρελό:))
Άρχισε πάλι τα τσαλίμια η σύνδεση και μπερδεύομαι. Έπεσε την ώρα που πήγα σου γράψω και μετά ξεχάστηκα..

Για όλα αυτά που λες είμαι αισιόδοξη και πιο πολύ γιατί βλέπω ότι η επ-ανάσταση ήδη συντελείται. Μένει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις:)

Σε φιλώ!

Unknown είπε...

Καλημέρα

Επανάσταση και δημιουργία

Οι δυο πιο όμορφές μου λέξεις
μαζί με την συνέπεια το γούστο
και το μεράκι.....

Καλό πρωινό Κυριακής

Νικόλας K. είπε...

Μαρία καλημέρα!
Πρώτα απ'όλα η αγάπη για τον άνθρωπο το μόνο σίγουρο είναι αυτό. Πιστεύω ότι μέσα από την καταπίεση και την οικονομική εξαθλίωση θα ξεσηκωθούν οι άνθρωποι γιατί θεωρούν ότι αδικούνται, θέλοντας να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο!
"...Αυτό που χρειάζεται πάνω απ' όλα
είναι να απελπιστούν οι άνθρωποι
από τον εαυτό τους και από την κοινωνία.
Από αυτή τη σφαγή των ελπίδων
θα γεννηθεί μια ελπίδα ματωμένη και ανελέητη:
Γίνεται κανείς αιώνιος αρνούμενος την επιθυμία να διαρκέσει.
Η νίκη θ' ανήκει σ' εκείνους που θα σπείρουν την αταξία χωρίς να την αγαπούν."
Internationale Situationniste
Μια καλή Κυριακή εύχομαι!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΜΠΗΚΕ Η ΑΝΟΙΞΗ :)))

ELENI είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ!!!

55fm είπε...

Mαζί σου,γλυκιά μου ΜARGO!
Φιλιά
Καλό μήνα!

Άστρια είπε...

Προσυπογράφω κι εγώ, όσα γράφεις, και η roadartist και ο αΚενταύρου και ο Βασίλης...
Και χαίρομαι που επικοινωνώ μαζί σας!
Θαλασσινό μου αεράκι, σε φιλώ, καλό μήνα!

olivetreegirl είπε...

Και όμως... Τώρα είναι που πρέπει να φωνάξουμε, να βγούμε στους δρόμους!! Αυτό προσπαθούσαν να κάνουν επί χρόνια, μα μας απελπίσουν, να μας φιμώσουν, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι τα εγκλήματά τους, παρέα με όλους τους Ευρωπαίους συνομότες! Ας μην τους κάνουμε το χατίρι!!

leondokardos είπε...

Margo μου, κάθε εποχή έχει ανάγκη την επανάστασή της.Τίποτα δε μπορεί να μένει στάσιμο. Εισαι τυχερή, ευτυχής γιατί είχες τα κότσια να παλέψεις. Κράτησέ το αυτό μέσα σου,να το χαίρεσαι σε όλη σου τη ζωή. Κιαν δεν υπήρχαν κάποιοι να ανατρέπουν καταστάσεις, δε ξέρω που θα βρισκόταν σήμερα η κοινωνία μας.
Καλό μήνα,νάσαι καλά.

Άιναφετς είπε...

Νομίζω Margo, πως αν λειτουργεί η διάκριση στα μικρά καθημερινά μας πράγματα, αυτό μας δίνει την δύναμη να κάνουμε την επανάσταση, μέσα μας.
ΑΦ, Αληθινά Φιλιά και καλό σου μήνα!

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Για το καλωσόρισμα του Μάρτη και της Άνοιξης πέρασα...

Margo είπε...

@Sailor..

Συμφωνώ σε όλες !

Καλό μήνα εύχομαι δημιουργικά επαναστατικό:)

Margo είπε...

@Νικόλας K..

Σπουδαίο απόσπασμα και με εκφράζει απόλυτα!

Ναι, θα ξεσηκωθεί ο κόσμος γιατί πέφτει πολύ το βιοτικό του επίπεδο και σε πολλές περιπτώσεις απελπιστικά, μα δε θα λυθεί το πρόβλημα μόνο απαιτώντας περισσότερα χρήματα ή σύνταξη στα 58.. νομίζω θα πρέπει να δούμε επιτέλους τους λόγους που μας έφτασαν ως εδώ όταν αλλάξει αυτό τότε η επανάσταση θα έχει αποτέλεσμα αλλά θα έχει και διάρκεια.

Καλό μήνα εύχομαι!

Margo είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS..

Καλό μήνα Σκρουτζάκο μου να σαι καλά!

Margo είπε...

@ELENI..

Καλό μήνα και σε σένα Ελένη μου!!!
Φιλί

Margo είπε...

@50fm..

Γεια σου Όλγα μου καλό μήνα να έχουμε!
Σε φιλώ

Margo είπε...

@ Άστρια ..

Είναι σημαντικό η φωνή μας να ενώνεται και η πορεία μας στη ζωή να μην είναι μοναχική.. και δεν είναι, ακόμη κι αν το μόνο σημείο επαφής είναι μια οθόνη.

Καλό μήνα Άστριά μου
Φιλιά!

Margo είπε...

@olivetreegirl ..

Ολιβάκι μου μέσα μου βράζω, νιώθω να αδικούμε γιατί ποτέ δεν έκρυψα κέρδη, ποτέ δεν έκλεψα, με εκμεταλλεύτηκαν πολλές φορές και ποτέ μα ποτέ δεν κινήθηκα από προσωπικό συμφέρον. Αν βγω στο δρόμο για να ζητήσω το 14ο μισθό πίσω ή τη σύνταξη που μου αξίζει, θα κερδίσω ΙΣΩΣ προσωρινά μία ζωή αξιοπρεπής σε βιοτικό επίπεδο. Η κοινωνία μου όμως δεν θα αλλάξει, θα συνεχίζει να εκμεταλλεύεται, να κλέβει, να εκβιάζει, να χρησιμοποιεί, να λαδώνει, να λαδώνεται και όλα αυτά που χαρακτηρίζουν την νοσηρή κοινωνία μας. Αν αλλάξει η κοινωνία που θρέφει την αδικία τότε δεν θα υπάρξει πια φτωχός και αδικημένος και οι πολίτες της θα νιώσουν επιτέλους ασφαλής. Όσοι κινούν τα νήματα είτε πολιτικοί είναι αυτοί είτε μεγάλοι επιχειρηματίες αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι ανθρώπους πνευματικά ενεργούς γιατί απλά αυτοί δεν κατευθύνονται. Ποιος τους ψηφίζει νομίζεις;

Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί θα διώξουμε την ασχήμια.

Καλό μήνα Ολιβάκι μου

Margo είπε...

@leondokardos..

Έχεις δίκιο Λεοντόκαρδε, αν κάποιοι δεν επαναστατούσαν ίσως να μην είχαμε καν δημοκρατία. Κάποτε η επανάσταση είχε πιο καθαρούς στόχους όπως τη χούντα πχ. Σήμερα έχουμε Δημοκρατία χωρίς όμως να είναι Δημοκρατία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας μας πιστεύω ότι είναι η διαφθορά. Διάβασε αν θέλεις το προηγούμενο σχόλιο στην Olive. η απάντηση αφορά και το δικό σου σχόλιο.
Καλό σου μήνα!

Margo είπε...

@Άιναφετς..

Από μέσα μας να ξεκινήσει μαγισούλα μου αυτό ακριβώς!
Καλό μήνα και σε σένα, λουλουδιαστό σαν τις ανεμώνες σου:)

ΑΦ!!!!!!!!!

Margo είπε...

@Υπατία η Αλεξανδρινή..

Καλό μήνα Υπατία Αλεξανδρινή!!!
Πολύ όμορφο το Nick Name σου:)

Καλό ξημέρωμα σου εύχομαι

logia είπε...

καλημέρα συναδέλφισσα, συνεργάτιδα, φίλη!!!!
δεν έχεις μόνο εσύ προβλήμσατσ έχω και γω
αλλά το πρόβλημά μου είναι οτι δεν μπορώ να μπω στα μπλογκς!!!!!
τελικά τα κατάφερα και είμαι εδώ να σου πω,
οτι χέρι-χέρι πρέπει να προχωράμε
οτι η τέχνη είναι σίγουρα ένα όπλο πολύ δυνατό για κάθε μορφή επανάστασης, για να αφυπνίζει και να ξεσηκώνει συνειδήσεις και ίσως γιαυτό τελικά να την έχουν παραπεταμένη....
σε φιλώ

ε πστ!!! ευχαριστώ...

Ανώνυμος είπε...

Μαργκο μου...τελικά ο επαναστάτης παύει ποτέ να είναι επαναστάτης;;;

γινεται ποτέ μέρος του κατεστημένου που κάποτε πολέμησε;;;

τι να πω;

Αλλη μια φορά με γέμισες σκεψεις!

H.Constantinos είπε...

Δύσκολοι καιροί γιά επαναστάσεις, ακόμα και σιωπηλές...

fractal είπε...

Kαι όμως προδόθηκαν τόσο ξετσίποτα εκείνοι οι αγώνες των φοιτητικών μας χρόνων.
΄Το μόνο που θυμίζει πιά εκείνο που υπήρξαμε είναι, τα αγωνιώδη ερωτήματα που με τα ίδια ή με διαφορετικά λόγια, κάθε τόσο βάζουμε στον εαυτόο μας για να απαντήσει.
Τι δεν κάναμε σωστά?
Γιατί όοσα ακολούθησαν δεν έχουν καμιά σχέση με εκείνα για τα οποία δώσαμε όλη την ορμή το σφρίγος και την αγνότητα των χρόνων της πρώτης μας νιότης..

Margo είπε...

@logia..

ε πστ!!! εγώ σ' ευχαριστώ:))

Εσύ το ξέρεις από πρώτο χέρι Νέλλη μου.. η τέχνη αφυπνίζει και αυτή η αφύπνιση έχει διάρκεια.

Καλό απόγευμα σου εύχομαι!

Margo είπε...

@Merlin..

Πιστεύω ότι αυτός που επαναστατεί συνειδητά, όχι επειδή είναι νέος και καθοδηγούμενος ή στοχεύει μόνο σε περισσότερα χρήματα, ο άλλος, αυτός που ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο για όλους και όχι μόνο για τον εαυτό του.. αυτός θα είναι πάντα επαναστάτης και θα παλεύει για μια καλύτερη κοινωνία. Αυτός ο επαναστάτης δεν βολεύεται, δεν γίνεται μέρος του κατεστημένου.

Καλό μήνα Merlin μου:)

Margo είπε...

@H.Constantinos..

Ποτέ δεν είναι αργά για αλλαγές Κωνσταντίνε:)

Καλό μήνα!

Margo είπε...

@fractal..

Τι δεν κάναμε σωστά; Αν βρίσκαμε αλήθεια αυτό, θα βρίσκαμε και τη λύση του.

Όταν ψάχνω απάντηση σε αυτή την ερώτηση το μυαλό μου πάει στους παππούδες μου στο νησί, που ζούσαν πολύ φτωχικά με πολύ σκληρή δουλειά και μη έχοντας ούτε το 1/8 όσων απολαμβάνουμε σήμερα. Τα παιδιά τους που έζησαν εκείνες τις δύσκολες εποχές κράτησαν την ντομπροσύνη και τις αξίες της εποχής. Τα εγγόνια όμως τα έφαγαν όλα, πούλησαν μόνο για να τρώνε μόνο για το φαίνεσθαι.. περιουσίες που τους χαρίστηκαν και δεν τις σεβάστηκαν. Για πιο εύκολη ζωή..
όλα για το έχειν.. ο απόλυτος αποπροσανατολισμός. Αναρωτιέμαι ποιος θα επαναστατήσει σήμερα και γιατί; Η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κρίσης, των αξιών, των σχέσεων.. αυτά θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε όχι τα γεμάτα πορτοφόλια μας. Αυτά θα γεμίσουν έτσι κι αλλιώς αν δεν κλέβουμε ο ένας τον άλλον αν δεν εξαπατούμε ο ένας τον άλλον.

Πολλά είπα ε;)
Αν είσαι ακόμη εδώ καλό σου ταξίδι φρακταλάκι μου, αν έφτασες καλή διαμονή!
Σε φιλώ

"Ground Control to Major Tom" είπε...

Λες το οικονομικό κραχ που βιώνουμε όλοι μας τώρα, να γίνει ο Δούρειος Ίππος για την αλλαγή στην Νεοελληνική, αστική,
"ωχαδερφέμου-δικάμουόλα" κουλτούρα?
Και η ερωτησή είναι καθαρά ρητορική.
Όχι για τη δική μας γενιά, αλλαγή νοοτροπίας ούτε με θαύμα δε γίνεται.
Αν συμβεί ποτέ, θα ναι απο την νέα εκκολαπτόμενη γενιά.
Αυτή που τώρα μεγαλώνει μέσα σε αυτό το σαθρό περιβάλλον γεμάτο από χιλιές δύό μικρότητες,κουτοπονηριές και στόχους ζωής τύπου "άρτος και θεάματα".
Όσο και να με πονάει (γιατί την πατρίδα μου την αγαπώ), καλά να ΠΑΘΟΥΜΕ.


Αυτά απο μένα και να σκεφτείς ότι πέρασα να ευχηθώ καλό μήνα:)

Φιλιά πολλά

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Σε όλες τις μάχες οι στρατοί κάνουν ένα βήμα πίσω,ανασυντάσσονται και προχωρουν.Εμεις θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα.Εκτος από βολεψάκηδες και ωχαδερφισμό(ευελπιστώ),σαν λαός έχουμε και ψυχή και τσαγανό,διαθέτουμε αισιοδοξία και οικογενειακή συνοχή..ακόμη.Στα δύσκολα γινόμαστε μια γροθιά.Και τα παιδιά..εμείς σαν γενιά είχαμε οράματα,ιδανικά που στην πορεία μας τα τσαλακώσανε.και το χειρότερο αυτην την ενδεια την βιώνουν οι επόμενες γενιές,τα όνειρα τους να σταματούν σε μια θέση στο δημόσιο για να βολευτουν στον αγώνα για επιβίωση.Ισως πρέπει να φτάσουμε πάτο για να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας.Με μια Ελλάδα γεμάτη από ήλιο,δεν μπορεί,κάπου θα υπάρχει φως.Μετά την καταιγίδα,πάντα βγαίνει ο ήλιος!
Καλώς σε βρήκα!!

Poet είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα σχόλια που δείχνουν άγρυπνες συνειδήσεις. Εγώ θα προσθέσω μόνο λίγα στοιχεία. Στις χώρες τις υποσαχάριας Αφρικής το προσδόκιμο ζωής είναι 37 έως 48 χρόνια. Η Ελλάδα (και τώρα, ναι) είναι μέσα στις 25 πλουσιότερες χώρες του κόσμου (με κάθε δείκτη και μέτρηση).

Αχ, η επανάσταση. Όνειρο της εφηβείας μου και πράξη καθημερινή της ζωής μου από τότε. Πετάξτε τα καταναλωτικά σκουπίδια τους στον κάδο. Πες τε όχι στους προαγωγούς και τις πόρνες τους που παρελαύνουν ξετσίπωτα στις τηλεοράσεις. Μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλύτερα με το μισό από το σημερινό μας εισόδημα (οι βόρειοι γείτονες μας ζουν με το ένα πέμπτο ή το ένα όγδοο). Αγάπη, αλληλεγγύη, συντροφικότητα, λιτότητα στα υλικά αγαθά και πλούτος στην καρδιά. Ποιος να τα κάνει όλα αυτά όμως, Μargo μου, σε μια εξαγορασμένη και διεφθαρμένη κοινωνία; Μήπως τα ισχνά φαντάσματα της αριστεράς στην οποία ανήκω μια ζωή; Τα βλέπω και ανακατεύεται το στομάχι μου. Ποιος; Μήπως ο καθένας μας, μήπως ο καθημερινός άνθρωπος στην καθημερινή ζωή; Ή είναι κι αυτό μια ουτοπία;

Unknown είπε...

Γεια χαρά margo απο την πλατεία
Αν δεν φωνάξουνε τώρα που χάνουμε τα πάντα όλα...τα δικαιώματα μας πότε ρε σύ θα ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ?
Καιρός να ακουστούνε οι σιωπές μας...
Αφιερωμένο το τραγούδι
http://www.youtube.com/watch?v=YhIVlyY4SWk

ξωτικό είπε...

Hρθα να πιάσω όλα αυτά τα χέρια να μεγαλώσει ο κύκλος και η ελπίδα !!
κάποιος είπε (λυπάμαι που δεν θυμάμαι ποιός)
"πόσο μας φτώχεινε ο πλούτος"
άντε λοιπόν ας φτωχείνουμε λίγο μπάς και πλουτήσουμε στ'αλήθεια..
και όπως τα είπε η ΙΖΑ και όπως τα είπε ο ποιητής και αυτά που είπες στο fractal και χρόνια τώρα λέω επανάσταση είναι να μην αφήσουμε να μας καταπιεί η μαυρίλα που σκορπίζουν συνεχώς και να κρατήσουμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία μας και την ανθρωπιά μας
να περισώσουμε όσους μπορούμε γύρω μας απ'αυτή τη συλλογική κατάθλιψη που πάει να μας καταπιεί,να λέμε τα δέοντα "οχι" σε χιλλιάδες μικρα καθημερινά σκουπίδια που θέλουν να καταπιούν κι εμάς και τα παιδιά μας ,γιατί τρελλένομαι να βλέπω γύρω μου παιδιά πολύ "καλών ανθρώπων" να βολοδέρνουν χαμένα γιατί η γενιά μας ξέχασε πως είναι σημαντικότερο να χτίσεις έναν άνθρωπο παρά μια μαιζονέτα....
και ....και....
σταματάω μ'έναν ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ ακόμα
"ο χαρακτήρας του ανθρώπου είναι η μοίρα του"

επαναστατικά χαμόγελα και φιλιά αντίστασης !!!!!!!

Margo είπε...

@Ground Control to Major Tom..

Ας είναι, έστω για την γενιά των παιδιών μας Λίνα μου και θα είναι, γιατί θα μας σιχαθούν! Το καλά να πάθουμε το λέω και εγώ και ελπίζω να πιάσει τόπο κι ας καούν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά.

Καλό ξημέρωμα Λινάκι μου

Margo είπε...

@ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..

Καλωσόρισες Ίλυς!!
Ταυτίζομαι απόλυτα με τις σκέψεις σου.. αναρωτιέμαι συχνά αν θα έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι για να αναλογιστούμε την ψευτιά που βιώναμε.. έστω και αργά όμως ας γίνει κάτι, ας πάψουμε να ζούμε με αυταπάτες, με πλαστά ιδανικά, ας μη κοιτάξουμε τις εύκολες λύσεις αυτές που μας κάνουν απρόσωπους χωρίς όνειρα ουσιαστικά και υποτελείς όσων μας «δώρισαν» τη θέση. Λίγη αξιοκρατία επιτέλους και δικαιοσύνη.. γιατί δε φωνάζει κανείς γι αυτά τόσα χρόνια;
Ποτέ δεν είναι αργά σωστά; Πάντα βγαίνει ο Ήλιος!
Καλή σου νύχτα και σ’ ευχαριστώ!

Margo είπε...

@Poet..

Δεν είναι ουτοπία Τόλη μου, δεν είναι! Αφού το κάνεις εσύ, εγώ, το κάνουν κι άλλοι, είμαι σίγουρη.. και τώρα θα το κάνουν ακόμη περισσότεροι, ίσως στην αρχή από ανάγκη αλλά με τον καιρό, θα καταλάβουν ότι μπορεί να χάνουν σε υλικά αγαθά αλλά κερδίζουν ζωή, ηρεμία, στιγμές με αγαπημένα τους πρόσωπα. Υπάρχει μεγαλύτερος πλούτος από αυτόν; Ελπίζω.. με σφιγμένη καρδιά αλλά ελπίζω..
Καλό ξημέρωμα!

Margo είπε...

@Το παιδί της πλατείας..

Να φωνάξουμε φίλε μου αλλά να μη φωνάξουμε μόνο για τον 14ο μισθό και τις συντάξεις. Να φωνάξουμε για την διαφθορά, για την σπατάλη, για τις κλεψιές, για τις μίζες, για τους βολεμένους υπαλλήλους που μας ταλαιπωρούν, για μείωσή τους στους απολύτως απαραίτητους, για δικαιοσύνη για μια οργανωμένη κοινωνία που δε θα αλλάζει νόμους κάθε τόσο και λιγάκι και αυτούς που θα ψηφίζει να τους τηρεί, για ποιότητα στη ψυχαγωγία.. επιτέλους.. και ο κατάλογος μπορεί να είναι πολύ μεγάλος. Ας φωνάξουμε για ότι μας έφερε σε αυτό το σημείο χωρίς να εξαιρέσουμε και τη δική μας συμβολή σ’ αυτή την κατρακύλα. Όταν παίρναμε δάνεια για σπατάλες ήταν καλά;

Ευχαριστώ για το τραγούδι ήταν ότι πρέπει!!!
Καλή σου μέρα!

Margo είπε...

@ξωτικό..

..έχω πει τόσα στα σχόλια, μα εδώ θα σου πω μόνο ότι το σχόλιό σου με συγκλόνισε.. ειδικά αυτό της το κομμάτι "γιατί τρελλένομαι να βλέπω γύρω μου παιδιά πολύ "καλών ανθρώπων" να βολοδέρνουν χαμένα γιατί η γενιά μας ξέχασε πως είναι σημαντικότερο να χτίσεις έναν άνθρωπο παρά μια μαιζονέτα" η γενιά μας προέρχεται κυρίως από ανθρώπους που πέρασαν κατοχή, πείνα και φτώχεια και θεώρησε ότι χρέος της είναι να μην στερήσει από τα παιδιά της όλα αυτά που στερήθηκε αυτή. Το αποτέλεσμα είναι ότι μεγαλώσαμε χωρίς να μας μάθουν ποτέ. Και το κακό συνεχίζεται και στις επόμενες γενιές.
Μ' αρέσει ο Ηράκλειτος!
Καλό ξημέρωμα ξωτικό μου

ELENI είπε...

KALO S/K MARGO!!!

Margo είπε...

Ήρθε κι όλα το Σαββατοκύριακο!
Καλοκαιρινό look:))

Καλά να περάσεις Ελένη μου

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Margo μου,
έχεις να μου στείλεις κάτι για τ' αστέρια;
Τέτοιες μέρες μόνο εκεί θα βρούμε την ανθρωπιά μας.
Καλό σ/κο.

Margo είπε...

Πέρασα από το blog της εκπομπής και άφησα ένα αγαπημένο ποίημα του Τόλη Νικηφόρου και μουσικές. Ελπίζω να σ' αρέσουν. Άρχισα να ταξιδεύω από σήμερα:)
Καλό ξημέρωμα

επί λέξει είπε...

Μειδιώ για τους Μίδες που μήδισαν...αν με καταλαβαίνεις, Μαράκι μου.

Φιλιά πολλά πολλά "αργοπορημένης" επανάστασης!!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Η η πιο μεγάλη επανασταση, πιο δύσκολη επίθεση, ειναι η επίθεση της αγάπης καλή μου!
Πάνε χρόνια που το εχω διαπιστώσει καλή μου

kiki είπε...

Συμφωνώ απόλυτα περί νου και σκέψης! Το έλεγα πάντα!!!

ELENI είπε...

καλη βδομαδα!