26 Σεπ 2009

Σαν σήμερα..


Δύο χρόνια στο νησί μετά από σαράντα στην πόλη. Σαν σήμερα φορτωμένη ελπίδες και τη μισή ζωή μου έφτασα σε αυτό που πολλοί αποκαλούν τον Παράδεισο των διακοπών. Να με σηκώσει ο τόπος ήθελα, με μόνη παρηγοριά το χρόνο. Μοναδικό εφόδιο οι αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων που χαράχτηκαν σε κάθε πέτρα αυτού του νησιού.
Αν έκανα το σωστό? Ακόμα δε ξέρω, δεν έφτασαν δύο χρόνια. Μόνο οι εικόνες με αποζημιώνουν για την ώρα μόνο αυτές..


Μια μικρή αλλά γέρικη ελιά που αγναντεύει τη θάλασσα..



Η χώρα πριν βγει ο ήλιος που από μακρυά μοιάζει να κοιμάται ακόμη..



Η Ανατολή μιας καινούργιας ημέρας...



Ένα παλιό χωριό που δεν έγινε ακόμη έπαυλη..



Ένας κλειστός ουρανός που πάντα αφήνει ένα άνοιγμα στο φως
και μου λέει να φύγω.. έστω και για λίγο...



51 σχόλια:

ολα θα πανε καλα... είπε...

Καλημέρα.Είσαι μια ποιήτρια σε αυτή την ανάρτηση.Και με τις φωτογραφίες που διάλεξες να μας δείξεις και με τα λόγια.Εύχομαι να είσαι καλά εκεί και νομίζω πως θα είσαι αφού μάλλον ήταν μια συνειδητή επιλογή.Έχει περάσει σοβαρά και από τη δική μου σκέψη αυτή η κίνηση και ίσως να την πραγματοποιήσω - όχι στο ίδιο μέρος,αλλού.
Να είσαι καλά!
Σε φιλώ.
Γ.

Masterpcm είπε...

Εσείς ξέρετε καλύτερα, αλλά παρατηρώντας το κείμενό σας μάλλον κάνατε τη σωστή επιλογή.
Άλλωστε μακροπρόθεσμα και μόνο οι εικόνες αυτές και τόσες άλλες που δεν βλέπουμε εμείς αλλά εσείς μόνο, ο καθαρός αέρας, η ηρεμία μακριά από την φασαριόζα πόλη, θα δικαιώσουν την επιλογή σας.

Να είστε καλά, καλημέρα.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΡΩΓΗ είπε...

Καλημέρα Μαρία.
Μόνο και μόνο ότι μπορεις να βλέπεις αυτές τις εικόνες όλη την ημέρα ή να ακούς την θάλασσα είναι σημαντικό, μπορεί να γαληνέψει η ψυχή σου. Εσύ εκτιμάς πιο πολύ, σε σχέση με τους ντόπιους εκεί το νησί, αφού έχεις ζήσει σε πόλη, έχεις δυνατότητα δηλαδή να συγκρίνεις. Καλά εκανες και είσαι εκεί η ποιότητα ζωής δεν συγκρίνεται!
Να θυμάσαι : το χθες (στην ζωή σου) είναι ιστορία, το αύριο είναι μυστήριο( αβέβαιο) το σήμερα όμως είναι ένα ΔΩΡΟ. Απόλαυσε το!
Φιλί

b|a|s|n\i/a είπε...

όπου και να πηγαίνουμε, σαν είναι επιλογή μας και σαν είμαστε καλά με εμάς, αυτό είναι το ζητούμενο. και είναι (και) αυτές οι εικόνες που δίνουν μία μελαγχολία και μία αισιοδοξία την ίδια στιγμή. υπάρχει σαν σκέψη στο μυαλό κάποια στιγμή να γίνει. μία επιθυμία που όλο και πιο έντονα ακούγεται. η ζωή πλέον σε μία πόλη απλά γίνεται αβίωτη. και όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερο έχουμε ανάγκη να ζούμε γεμάτοι τα πιο απλά. τα πιο όμορφα. περισσότερο όμορφα.
καλημέρα σου! φιλιά!

logia είπε...

καλημέρα, καλημέρα
είδα ανάρτηση καινούρια και ήρθα τρέχοντας....
και αποζημιώθηκα καλή μου!

εγώ φέτος διακοπές δεν έκανα... αυτές ξέρεις, που αράζεις κάπου, μέχρι να σκυλοβαρεθείς...

κάναμε μόνο σπίθες-αποδράσεις

οι εικόνες σου λοιπόν με πήγαν πίσω σε διακοπές νεανικών χρόνων, τότε που με sleeping bag και με καρπούζι και καβάλα σε μια μηχανή γυρίζαμε το νησί σου και ο καλός μου μου τραγουδούσε το ομώνυμο τραγούδι, αυτό του Γερμανού ντε...
γιαυτό πολύ-πολύ σε ευχαριστώ

ήταν σαν να ξαναέκανα τις διακοπές μου....

οι φωτό σου υπέροχες!!!!!

Venus on fire είπε...

Καλημέρα Margo μου. Πανέμορφο τοπίο ,πάλι μας ταξίδεψες .

Roadartist είπε...

Καλημέρα!
Μόνο δυο χρόνια είσαι εκεί?.. Είναι σχετικά λίγος χρόνος ..Από μια πλευρά μπορώ να σε καταλάβω.. Αλλά μην σκέφτεσαι πολύ, ακολούθα απλά τις εικόνες του τόπου..
Η Αθήνα γίνεται (και όσο πάει τόσο περισσότερο θα γίνεται) αβίωτη.., τέτοιες εικόνες τις χαιρόμαστε στις διακοπές.. Τη καλημέρα μου και σε ευχαριστώ για το mini ταξίδι που γεύτηκα πρωινό Σαββάτου :))) ΦΙΛΙΑ!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Επραξες άριστα!!!
Κι' εγώ το έχω κατα νου και στις άμεσες προτεραιότητές μου τούτο το οριστικό φευγιό από τη μεγαλούπολη, μα με πρόλαβαν γεγονότα...

Να είσαι ΠΑΝΤΑ καλά και να απολαμβάνεις όσα όμορφα η επιλογή σου σου προσφέρει: χαμόγελα σ'ανατολές και δύσεις, ανέμους, γέρικες ελιές, κύματα και γλάρους....
Να φεύγεις για λίγο, όσο χρειάζεται για να ανανεώσεις εικόνες και ίσως-ίσως να επανεκτιμήσεις αυτά που επέλεξες να έχεις και να χαίρεσαι την κάθε στιγμή

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ippoliti_ippoliti είπε...

Τι να σου πω Margo δεν ξέρω, ξέρω μόνο πως η Αθήνα γίνεται αβίωτη, παρά τις ομορφιές που προσπαθεί καθένας μας ν'ανακαλύψει, ίσως δεν φταίει η πόλη, ίσως φταίει όλο αυτό το μοντέλο ζωής. Παρόμοια εμπειρία δεν έχω, η δική μου φθάνει μόνο σε μία επαρχιακή κοντινή πόλη της Αθήνας κι οι αναμνήσεις μου είναι όμορφες παρά τις δυσκολίες που συνάντησα.
Εύχομαι πάντως να είναι γιορτινές οι επέτειοί σου, κι ας περιέχουν ερωτηματικά, νοσταλγία, απορία.
Πολύ καλή σου μέρα

lena_zip είπε...

Να το ζήσεις margo μου ως το μεδούλι. Θέλει τόλμη να αφήσεις τη μεγαλούπολη αλλά πιστεύω έκανες καλά εν τέλη. Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις.

Μαρια Νικολαου είπε...

Yπέροχα μέρη
Ακόμη υπαρχει καπου ζωή...

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Καλησπέρα Margo. Πολλοί λένε καλύτερα στην επαρχία παρά Αθήνα!Δεν ξέρω ακόμα τι τελικά είναι πιο καλό! Είναι ένα ερώτημα που θα το σκέφτομαι για πολύ, μιας και εμείς συζητάμε να αφήσουμε κάποιά στιγμή την πολή και να πάμε στο νησί.

Μπόρω να σου δώσω μόνο την απάντηση που βγαίνει απο μέσα μου "Καλά έκανες". Καλό Σαββατοκύριακο!

zoyzoy είπε...

Είναι δύσκολο να προσαρμοστείς μετά από 40χρόνια και τα 2που'σαι λίγος να συνηθίσεις κάπου θέλεις να δραπετεύσεις απ'το νησί που σε κλείνει αλλά σε αποζημιώνει με τις ωραιότερες εικόνες.
Απόλαυσε την ηρεμία που σου χαρίζει απλόχερα και αν δεν σε γεμίζει αυτό ...
Καλό ΣΒΚ να'χεις γειτόνισσα και φιλιά θαλασσινά!

επί λέξει είπε...

Όπου γη και πατρίς, Μαράκι μου. Αλλού είναι οι χαμένες πατρίδες. Εκεί που δε σε άφησαν, εκεί που σε προπηλάκισαν, εκεί που σε μάτωσαν. Θυμάμαι ταξίδεψα σε τέτοια εδάφη κάποτε και δεν ξέρω αν ο κύκλος έχει κλείσει.

Ε, λοιπόν, δεν είσαι αυτή η περίπτωση. Ούτε και ο τόπος σου. Είμαι σίγουρος ότι φως άπλετο έχουν τα μάτια σου ακόμα και στο σκοτάδι...

Φιλιά πολλά γηγενή κι αυτόχθονα!

cook είπε...

να ζησεις πολλα πολλα ακομη εκει,σου ευχομαι, και να εισαι χαρουμενη και ειρηνικη εντος σου...αν εκανες καλά?...οι φωτο απαντουν...υπεροχα εκανες!...

eva είπε...

Σε μεταίχμιο βρίσκομαι κι εγώ ξέρεις, το μόνο που με κρατά στην Αθήνα είναι τα παιδιά. Μόλις καταφέρω και το λύσω κι αυτό, μη με είδατε!!!
Νομίζω ότι έχεις πράξει καλά, η ποιότητα ζωής εκτός Αθήνας, με την ησυχία σου, τα χρώματα και τα αρώματά σου, με τους ήχους της φύσης, με τους διαφορετικούς ρυθμούς, μακριά από τον συνωστισμό, το άγχος, την ασχήμια τριγύρω, δεν συγκρίνεται με όλες τις ανέσεις του κόσμου, που εδώ που τα λέμε, εικονικές είναι οι περισσότερες.
Άσε που ξυπνά και τον καλλιτέχνη μέσα σου! Τι φωτογραφίες είναι αυτές; Η μία καταπληκτικότερη από την άλλη!

Φιλιά :-)

Ευρύνοος είπε...

Φαντάζομαι μονάχα πόσο έχει μερέψει η ψυχή σου εκεί δυό χρόνια τώρα ε;

τούτες οι εικόνες, για άλλους είναι όνειρα.. όταν δέν έχουν κάν παράθυρα.. στα δωμάτια και ..αλλού.. (στα μυαλά ίσως)

το μόνο που έχεις να απαντήσεις εσύ στον εαυτό σου είναι αν έκανες αυτό που ήθελες και αν πέτυχε..

απο 13 ετών φεύγω συνεχώς..
"φυγάς" η ιδιότης μου..
πάντα σε εξοχές και σε βουνά όμορφα..
βλέπεις δέν αξιώθηκα να φτιάξω μιά παράγκα σε ένα απο δαύτα να φύγω για πάντα..

υγ: πολύ θα ήθελα να συζητήσω μαζί σου απο κοντά κάποτε τούτη την αλλαγή που τόλμησες στην ζωή σου..

χαιρετώ σας..

Margo είπε...

@ολα θα πανε καλα...

Το είμαι καλά δεν είναι καθόλου εύκολο, δεν είναι ο τόπος που το κάνει είναι οι άνθρωποι μέσα μας, γύρω μας, κοντά μας. Βοηθά ο τόπος σαφώς, πρακτικά βοηθά πολύ, όμως δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό για να είναι κανείς καλά.. Πάντως σου εύχομαι να το πραγματοποιήσεις όπου και να πας είναι καλύτερα άλλοι ρυθμοί ζωής..
Σε φιλώ..

Margo είπε...

@Masterpcm..

Απόλυτη ησυχία, κίνηση ποτέ, μοσχοβολιές, χρώματα, εικόνες, θάλασσα, τίποτε να μη στέκεται εμπόδιο στον ορίζοντα... όλα αυτά κάνουν την επιλογή σωστή, δεν είναι και λίγα..:)

Καλησπέρα!

m είπε...

@ΑΡΩΓΗ_ΝΙΚΟΣ..

Νίκο μου το σημείωσα.. το τώρα είναι το ΔΩΡΟ! Δε σου κρύβω όμως ότι μου αρέσουν και τα μυστήρια κι ας είναι αβέβαια:)
Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη αφού η ποιότητα ζωής εδώ είναι δεδομένη.. πάντα όμως κάτι λείπει, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.. καλώς ή κακώς.
Καλό σου βράδυ!
Σε φιλω

Ανώνυμος είπε...

Στην"ΗΧΩ" η επιλογή σου ήταν θεϊκη εδώ...πέρασες ακόμα και αυτούς τούς θεούς.

Margo είπε...

@b|a|s|n\i/a..

Αυτό το μέσα μας είναι το πιο δύσκολο Βασίλη μου και ακόμη κι αν έχουμε βρει τον τρόπο να γεμίζουμε με τα απλά και τα περισσότερο όμορφα δεν αρκεί αυτό. Εκτός αν μπορούμε να το προστατέψουμε τους γύρω μας.
Καλό βράδυ σου εύχομαι.
Φιλί!

Margo είπε...

@logia..

Αν το ήξερα Νέλλη μου θα το έβαζα να ακούγεται κι όλας.. αυτό ντε του Γερμανού..
ααααα κρουαζιέρα θα σε πάω
ααααα γιατί σε νοιάζομαι και σ'αγαπάω... .:))

Μπορεί και να κουτουληθήκαμε και σε κανένα στενό.. ΤΟΤΕ:))
Φιλιά πολλά!

Margo είπε...

@Venus..

Καλησπέρα σε σένα, χαίρομαι να έχω τέτοιους συνταξιδιώτες..:)
Σ' ευχαριστώ πολύ!

Margo είπε...

@Roadartist..

Δύο χρόνια.. και αυτό που μου λείπει δεν είναι βέβαια η Αθήνα, αλλά οι άνθρωποι ή καλύτερα κάποιοι άνθρωποι που με συντρόφευαν ή με συντροφεύουν ακόμη από μακρυά.. πολύ μακρυά...

Καλό Σαββατόβραδο Καλλιτεχνάκι μου:)

Margo είπε...

@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ..

Μπράβο γλαρένια μου, αυτό ακριβώς είναι που χρειάζομαι και δεν κάνω. Που και που να φεύγω όχι μόνο για να εκτιμώ αυτά που έχω εδώ, αυτά τα εκτιμώ ήδη, αλλά για να γιατρεύω λίγο την νοσταλγία για όσα άφησα πίσω..

Σου εύχομαι να πραγματοποιήσεις ότι έχεις στο νου σου χωρίς εμπόδια!
Φιλιά..:)

Margo είπε...

@ippoliti_ippoliti..

Οπουδήποτε μακρύτερα από την πόλη που μας πνίγει είναι καλύτερα πίστεψέ με, το περιβάλλον μοιάζει ασφυχτικό, απορείς πώς ζούσες τόσα χρόνια σε τέτοιο τόπο.. η νοσταλγία είναι μόνο για τα έμψυχα, μόνο γι αυτά!

Καλό βραδάκι σου εύχομαι

Margo είπε...

@lena_zip..

Ευχαριστώ Λενάκι μου θα το κάνω:))
Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!
Φιλιά πολλά

Margo είπε...

@Μαρια Νικολαου..

Φτάνει να μπορούμε να τη δούμε, δεν μπορούμε πάντα δυστυχώς.
Καλό βραδάκι Μαρία

Margo είπε...

@Πλεκτο Εγκωμιο..

Είναι καλύτερα στο λέω με απόλυτη σιγουριά. Τα θετικά είναι πολύ περισσότερα σε αριθμό αλλά κυρίως σε σημαντικότητα. Αν σας δοθεί η ευκαιρία να το κάνετε για τα παιδιά είναι παράδεισος η επαρχία μεγαλώνουν σαν παιδιά!
Καλό σου βράδυ

Margo είπε...

@zoyzoy..

Εκεί είναι το μυστικό, ένα διάλειμμα που και που και εγώ δεν το έχω κάνει δύο χρόνια τώρα, το έχω πάρει σερί.. καιρός είναι για ένα μικρό ταξιδάκι.

Όταν θα περνώ από εκεί θα σου κουνήσω το μαντήλι..:)
Φιλιά πολλά!

vague είπε...

Ωραία είναι παντού πάνω στη Γη.
Όποιος θέλει το βλέπει κι αγαπάει όλους τους τόπους.

Εύχομαι εσύ να το βλέπεις.

Margo είπε...

@aa..

Αυτό το συναίσθημα μπορώ μόνο να το φανταστώ, από τη μια και μοναδική φορά που παππού ανέφερε λίγες λέξεις για τη χαμένη πατρίδα.. πονάει πολύ γι αυτό και δε θέλει καν να το συζητά ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια.

Άπλετο φως στα μάτια ακόμα και στο σκοτάδι.. αυτό το παίρνω σαν ευχή, είναι τόσο δύσκολο αλλά και τόσο όμορφο να το μπορεί κανείς!

Να σαι καλά Αποστόλη μου
Σε φιλώ..:)

Margo είπε...

@cook..

Με αυτά που μου λες είμαι δυο φορές πιο σίγουρη για την ορθότητα της απόφασης. Και δεν ήταν καθόλου εύκολη! Το σίγουρο είναι ότι δε μετανιώνω.
Καλή σου νύχτα Cook..:)

Margo είπε...

@evaggelia-p..

Ευαγγελία μου δεν σύγκρινα ποτέ τις ανέσεις της πόλης με αυτές της επαρχίας θα μπορούσα να ζήσω και με καμία απολύτως άνεση σαν πρωτόγονος.. τους ανθρώπους μόνο πεθύμησα, μόνο αυτούς!
Να το κάνετε πάντως αν το μπορείτε κυρίως για τα παιδιά. Σε αυτά θα φανεί η διαφορά περισσότερο.
Πολλά φιλιά!

Margo είπε...

@Ευρύνοος..

Η ψυχή για να μερέψει χρειάζεται πολλή δουλειά και ναι, βοηθά ο τόπος, δεν είναι όμως αρκετός.

Οι εικόνες είναι όντως ονειρικές φτάνει κανείς να σηκώνει τα μάτια ψηλά και τριγύρω για να τις δει, δεν το κάνουν όλοι, αν συνέβαινε θα είχαμε αν μη τι άλλο ισορροπημένους ανθρώπους γύρω μας.

Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να ακολουθούμε.. δε το μετάνιωσα, για άλλα μετανιώνω..

Φαίνεται ότι είσαι φυγάς ποτέ δεν είναι αργά.... για εκείνη την παράγκα:-)

Υ.Γ. Όποτε θες!

Καλή σου νύχτα

Margo είπε...

@Τhalassokrator..

Ευτυχώς που δεν το παίρνω επάνω μου:))
Ευχαριστώ Θαλασσοκράτορα και θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την "ΗΧΩ" μας...

Margo είπε...

@Συνοδοιπορος..

Όχι πάντα δε θέλω να πω ψέματα, δεν είναι πάντα όλα όμορφα. Τώρα είναι και μ' αρέσει παντού και εδώ μέσα μ' αρέσει πολύ κι ας βλέπω μια οθόνη..

Καλή σου νύχτα!

Ευρύνοος είπε...

ίσως φταίει οτι ποτέ δέν ήθελα να εγκλωβιστώ σε ένα μέρος ως ταξιδευτής-φυγάς..
οπότε προτιμούσα αντί να έχω ένα μέρος να αράζω, να έχω όλα τα μέρη "δικά μου"..

εύχομαι να περνάς καλά και όλα τα επόμενα χρόνια :)

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως πολλοί θα ήθελαν να κάνουν αυτό το βήμα ... αλλά συνηθισμένοι στην βοή ... παγώνουν...

A.G.Selena είπε...

Margo αν η καρδιά σου είπε να είσαι εκεί μάλλον καλά έκανες...Συμφωνώ με τον ΟΔΟΙΠΟΡΟ πολλοί θα θέλαμε αλλά...

Φιλιά πολλά καλή μου

maximus είπε...

Eσεις κρατάτε τις υπέροχες εικόνες σας, επιτρέψτε μου εγώ να κρατήσω τον στίχο "..ο νους μας είναι αληταριό.." :-)

Margo είπε...

@Ευρύνοος..

Είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος, θα ξέρεις πόσο σπάνιο είναι αυτό..

Πάντα έτσι να είσαι και να απολαμβάνεις τη ζωή, μόνο έτσι εξίζει.

Να σαι καλά!

Margo είπε...

@ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ..

Ναι είναι ένας καλός τρόπος να σπάει η συνήθεια.. απότομα.. από το χάος στη γαλήνη, από το κόσμο στη μοναξιά, από το σκοπό στον μη σκοπό.. καθόλου εύκολο!
Καλημέρα σου..:)

Margo είπε...

@Selena..

Ας πούμε ότι είναι έτσι αν και η καρδιά δεν καθηλώνεται πουθενά η άτιμη, όλο αλιτεύει..:))

Σε φιλώ μικρό

Margo είπε...

@MAXIMUS..

Αμ.. κι εγώ εκεί κόλλησα, γι αυτό και μόνο το στίχο έβαλα το τραγούδι. Ευτυχώς αλλιώς δε βγαίνει;-)

Καλημέρα Κυριακής με πολύ αέρα εδώ φρεσκαδούρα!

Φιλιά..:)

Eulie Aeglie είπε...

Πάντα αναρωτιόμαστε αν κάναμε τη σωστή επιλογή. Δεν έχει απάντηση. Νομίζω δε, ότι όποιον δρόμο ακολουθήσουμε είναι ο σωστός. Αρκεί να ζούμε με την ψυχή μας κάθε βηματισμό.

Margo είπε...

@Aeglie..

Αυτό είναι και το ζητούμενο, να ζούμε με τη ψυχή μας τη κάθε στιγμή. Δεν είναι πάντα εύκολο, πολλά πρέπει...

ξωτικό είπε...

Αν την ψυχή σου ακολούθησες δεν γίνεται να είναι λάθος

και μακρυά απ'την πολύβουη πόλη είναι πιο εύκολο να την ακούς

κι ότι σου πεί και πάλι
να τ'ακολουθήσεις


μικρή μου Μάργκο...

Margo είπε...

@ξωτικό..

....... δε ξέρω τι να σου πω καλό μου ξωτικό τα λόγια σου μελώνουν την ψυχή μου..
Να σαι πάντα καλά και να σκορπάς ομορφιά..
Με συγκινείς.........

k είπε...

τόλμησες. δοκίμασες. ξαναδοκιμάζεις. μυρίζεις. αισθάνεσαι. βλέπεις με τα μάτια της ψυχής σου. ποιός ξέρει ποιό είναι το σωστό και ποιό το λάθος; ευτυχώς κανείς. μας οδηγούν τα πράγματα από μόνα τους. και το κουβάρι ξετυλίγεται...
το φιλί μου και το θαυμασμό μου για την ψυχή σου.