19 Ιουν 2009

Καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές.. ένα όνειρο απατηλό..

Για είκοσι χρόνια περίπου διέσχιζα όλο το λεκανοπέδιο Αττικής καθημερινά.. από τη Δύση προς την Ανατολή. Εκεί κάπου στους πρόποδες του Υμηττού περνούσαν οι ώρες, οι μέρες, τα χρόνια.. Εκεί μαθήτευσα, δούλευα και ζούσα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Έμαθα την πόλη καλύτερα και απ’ αυτήν που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

photo από εδώ

O Υμηττός ένα πανέμορφο με πυκνή βλάστηση βουνό, ήταν το σημείο αναφοράς για όλους στο ωδείο. Τις Κυριακές ανεβαίναμε όλοι μαζί, σκαρφαλώναμε στα βράχια, τρέχαμε στα μονοπάτια που τον διέσχιζαν, εξερευνούσαμε τα μικρά μυστικά του... Όμως μου άρεσε να ανεβαίνω και μόνη μου.. στο μεσημεριανό διάλλειμα από τη μελέτη έπαιρνα μαζί μου ένα βιβλίο και ξεκινούσα για το βουνό. Είχα βαφτίσει μια γωνιά δική μου, στρωνόμουν οκλαδόν κάτω από τα πεύκα και διάβαζα. Συχνά σήκωνα το βλέμμα να κοιτάξω τριγύρω και ένιωθα ότι δεν ήμουν μόνη. Σαν να βρισκόμουν μέσα σε μια τεράστια ζεστή αγκαλιά που με τροφοδοτούσε με αστείρευτη ενέργεια και χαρά.. Στην επιστροφή κατέβαινα σχεδόν πετώντας…

photo από εδώ

Μια ημέρα βγαίνοντας τη πόρτα του σχολείου βλέπω στο βουνό φλόγες θεόρατες, μου φάνηκε ότι έφταναν στον ουρανό.. κόπηκε η ανάσα μου για λίγα δευτερόλεπτα, έτρεξα γρήγορα πίσω να ειδοποιήσω και τους άλλους , φώναζα αλαφιασμένη ανεβαίνοντας τη στριφτή σκάλα καλώντας και τους υπόλοιπους να τρέξουμε λες και μπορούσε κάτι να γίνει για ν’ ανατραπεί η καταστροφή. Όμως το μόνο που κάναμε ήταν να κοιτάμε τη φωτιά να κατασπαράζει ότι έβρισκε μπροστά της. Ο αέρας σε συνδυασμό με το κάψιμο των δέντρων έβγαζε έναν εφιαλτικό ήχο που δε θα τον ξεχάσω ποτέ… Από τότε κάθε χρόνο ο Υμηττός καίγεται, όπως και η Πάρνηθα, η Πεντέλη.. όπως η Χαλκιδική, η Σάμο, η Πελοπόννησο.. αν έμεινε κάτι ακόμη να καεί μετά από εκείνο το τραγικό καλοκαίρι του 2007.. Όπου υπάρχουν συμφέροντα και απάνθρωποι, τα δάση καίγονται…

photo από εδώ

Αν και ζω σ’ ένα άγονο νησί που δε κινδυνεύει από φωτιές, όταν φυσά δυνατά όπως αυτές τις μέρες μέσα στο κατακαλόκαιρο, το μυαλό μου είναι εκεί, στα απροστάτευτα δάση που γίνονται κάθε χρόνο θύματα των «δυνατών»…
Μοναδική μου ευχή για το φετινό καλοκαίρι να μην έχουμε καταστροφές, να μην έχουμε πυρκαγιές στα λιγοστά δάση μας….


Υ.Γ. Με αυτή την ανάρτηση θα σας αποχαιρετήσω για το υπόλοιπο καλοκαίρι όχι λόγω διακοπών, αλλά λόγω εργασιών. Ίσως ρίχνω κλεφτές ματιές σε όσους γενναίους απέμειναν στη μπλοκογειτονιά. Καλές διακοπές και καλή αντάμωση φίλοι μου:)


50 σχόλια:

Roadartist είπε...

Με τόση ανοργανωσιά, μάλλον θα είναι θαύμα να πάνε όλα καλά, μακάρι.. Τα συναισθήματα που περιγράφεις είναι κοινά σε όλους μας.. Υπάρχουν μέρη καταπράσινα στην Αττική που τρέμει η καρδιά μου κάθε χρονιά μη καούνε.. έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακαλάμε να "γλυτώσουν και φέτος"..

Καλές διακοπές, καλό καλοκαίρι, να κάνεις πολλά μπάνια κ για εμάς (ε, σε νησί μένεις θα προλάβεις :))
Φιλάκια, να είσαι καλά!

anepidoti είπε...

δεν έχω να πω και πολλά margo μου για τις φωτιές και τους ηλίθιους που τις χρησιμοποιούν προς ίδιον "όφελος"...τα λες μ' ένα δάκρυ τόσο ηχηρό...
καθόμαστε και κοιτάμε περιμένοντας το "πότε"..το σίγουρο είναι πως "θα"...
καλό καλοκαίρι, γλυκειά μου κι όλοι κάπως έτσι θα λειτουργούμε...μόνο ν' ακούμε λίγο την ανάσα ο ένας του άλλου, έτσι για να γλυκαίνουμε!
φιλί!

maximus είπε...

Διάβαζα ένα δοκίμιο στο οποίο αναφερόταν η άποψη ότι όσο ο άνθρωπος σκοτώνει τον άνθρωπο, σκοτώνει το σπίτι του που είναι η φύση και τον αέρα που αναπνέει τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτισμό.

Δεν έχουμε να πούμε πολλά αυτό το καλοκαίρι; Μην σας πάρει ο άνεμος μακριά...τόσο που φυσάει εκεί

Κάλό ξημέρωμα :-)

logia είπε...

kalo kalokairi apo Germania

Tyler Durden είπε...

όσο υπάρχουν πολιτικοί σχεδιασμοί και εκκρεμή δασοκτόνα νομοσχέδια που ευνοούν την καταστροφή των δασών για ιδιωτικά συμφέροντα, τόσο και οι πυρκαγιές θα αυξάνονται.

καλό καλοκαίρι

mermyblue είπε...

οι πυρκαγιές μου φέρνουν απέραντη θλίψη...σκέφτομαι την κόλαση που αφήνουμε να μπαίνει στη ζωή μας με απώτερο σκοπό την οικοπεδοποίηση και με πιάνει απελπισία, κυριολεκτικά...

να σου ευχηθώ ένα καλό καλοκαίρι Μαργκό μου, να περάσεις καλά και να μας επισκέπτεσαι οποτε μπορείς. Είμαστε από αυτούς που μάλλον θα μουλιάσουν στην Αθήνα μέχρι αρχές Αυγούστου.

φιλιά πολλά

επί λέξει είπε...

Καλό καλοκαίρι, φίλη μου. Αλλά όχι και να μας εγκαταλείψεις...για τόσους μήνες. Εγώ τουλάχιστον θα ήθελα να μαθαίνω νέα σου και πόσο τιθάσευσε η ψυχή σου τα χρώματα ή το αντίστροφο... :)

Φιλιά θερινά!

το πετάλι είπε...

μακάρι να έχει ελάχιστες φωτιές

και

πάρα πολλές βουτιές!!!

το φετινό καλοκαίρι

Μάργκο μου,
καλή αντάμωση...

Poet είπε...

Σε μια κοινωνία αρπακτική και ασύδοτη, με την κυβέρνηση που της αξίζει, τι να κάνουν οι ευχές των καλοπροαίρετων ανθρώπων, Margo μου; Στη Θεσσαλονίκη από χρόνια υπάρχουν ομάδες πολιτών για την περιφρούρηση του δάσους του Σέιχ-Σου, πνεύμονα της πόλης. Μήπως θα πρέπει όλοι μας να πούμε ένα έμπρακτο όχι στο τσιμέντο; Και όχι μόνον.

Καλό καλοκαίρι.

ippoliti_ippoliti είπε...

Τι να σου πώ Margo, είθε η ευχή σου να βγεί αληθινή.
Καλό καλοκαίρι να'εχεις

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Είθε, και οι δικές μου ευχές συνοδεύουν και οι πράξεις μου αν χρειαστεί.

Καλό και δροσερό καλοκαίρι να έχουμε.

Margo είπε...

@Roadartist..

H ανοργανωσιά είναι το σήμα κατατεθέν μας δυστυχώς και αυτά τα πράγματα θέλουν και σχεδιασμό και οργάνωση και δουλειά!!

Καλό καλοκαίρι και σε σένα καλλιτεχνάκι μου κάνε και μια επίσκεψη στο μουσείο και για μένα:))
Τις βουτιές μας θα τις κάνουμε κάτι είναι και αυτό.. να σαι καλά!

Margo είπε...

@anepidoti..

Δεν είχα σκοπό να απουσιάσω.. ένα μικρό και προσωρινό ελπίζω προβληματάκι με δυσκολεύει και να διαβάσω ακόμα.. έτσι είπα να σταματήσω να αναδιοργανωθώ λιγάκι.. είναι που αυτή η εποχή έχει και πολύ πίεση.. πάντως θα μου λείψετε πολύ, αν θα μπορούμε ν' ακούμε ο ένας την ανάσα του άλλου τότε θα κυλίσει πιο γλυκά το καλοκαιράκι:)
Να σαι καλά!
Σε φιλώ

Margo είπε...

@MAXIMUS..

Είναι αλήθεια, η καταστροφή και μάλιστα για το χρήμα, μόνο δείγμα πολιτισμού δεν είναι και η αδιαφορία επίσης για όσα συμβαίνουν σε βάρος αδύναμων κοινωνικών ομάδων και της φύσης την πλέον αδύναμη..

Όταν θα έχουμε κάτι να πούμε θα το πούμε, τώρα όμως χρειάζομαι μία παύση.. όσο για τον αέρα αφού δε με πήρε στα παιδικά μου χρόνια τώρα δε με κουνάει απ΄τη στράτα μου:)

Καλό Σαββατοκύριακο!
Φιλιά πολλά

Margo είπε...

@logia..

Καλό Καλοκαίρι όμορφες διακοπές!
Στη Γερμανία για δουλειά φαντάζομαι(;)
Φιλιά

Margo είπε...

@Tyler Durden..

Και βέβαια το πρόβλημα είναι βαθύτατα πολιτικό, αυτό είναι που με τρομάζει περισσότερο..
Καλό καλοκαίρι και σε σένα φίλε μου.

Margo είπε...

@mermyblue..

Κόλαση και απελπισία είναι η σωστές λέξεις γλυκιά μου mermy..

Θα περνάω σίγουρα, τώρα έχω αγχωθεί λιγάκι ίσως αργότερα αποδειχθεί ότι δε είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα.

Κουράγιο με τη ζέστη ο καιρός περνάει γρήγορα..
Σε φιλώ:)

Δημιουργία είπε...

Σε περιμένει ένα βραβείο στο blog μου. Ελα να το παραλάβεις!

Margo είπε...

@aa..

Μου το κάνεις ακόμη πιο δύσκολο καλέ μου aa, δεν εγκαταλείπω όμως, αναγκάζομαι ν' απέχω.. και για έναν ακόμη λόγο. Τη μουσική! Θέλω όταν επιστρέψω να έχω βρει τρόπο να δημοσιεύσω τη μουσική μου την αιώνια αγαπημένη. Και επειδή πρέπει να τα βάλω με το τέρας της τεχνολογίας, χρειάζομαι αρκετά ξενύχτια να τ' αφιερώσω εκεί. Με τα χρώματα θα συνεχίσω να παλεύω όμως αλλού είναι δοσμένη η ψυχή μου..
Μέχρι να τα ξαναπούμε να είσαι καλά και να περάσεις όμορφα τις μέρες των διακοπών..
Σε φιλώ

Margo είπε...

@το πετάλι..

Το μόνο σίγουρο είναι οι βουτιές:))
Να είμαστε καλά πάνω απ' όλα Νίκο μου!!

Καλή ξεκούραση σου εύχομαι και οι διακοπές σου να είναι όπως τις φαντάζεσαι!

Margo είπε...

@Poet..

Το ότι εμείς πρέπει να ενεργήσουμε είναι το μόνο σίγουρο και όχι μόνο για τα δάση. Δεν συμβαίνει όμως γι' αυτό και η χώρα μας είναι η δική μας εικόνα του βολέματος και της αδιαφορίας.

Να πούμε όχι στο τσιμέντο; Είμαι πολύ απαισιόδοξη. Μακάρι να το καταφέρουν οι νέες γενιές, ν' απαιτήσουν και να κερδίσουν έναν καλύτερο κόσμο..

Νομίζω ότι δε θ' αφήσεις εύκολα το πόστο σου.. ότι κι αν κάνεις να περάσεις όμορφα το καλοκαίρι.. εγώ δε θα πάω μακρυά εδώ θα τριγυρνώ πιο αθόρυβα..

Margo είπε...

@ippoliti_ippoliti..

Θέλω να πιστεύω στις ευχές, αυτή όμως δε μπορώ και λυπάμαι πολύ!

Καλό καλοκαίρι σου εύχομαι και καλή αντάμωση.

Margo είπε...

@Κωνσταντίνος Κόλιος..

Και οι πράξεις σωστά! Οι ευχές από μόνες τους σε τέτοια ζητήματα είναι καταδικασμένες..

Όσοι είμαστε σε επαρχία, με το θαλασσινό αεράκι θα έχουμε δροσούλες ελπίζω:)
Καλό καλοκαίρι Κωνσταντίνε μου!

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Πολλές όμορφες στιγμές να έχεις φέρει μαζί σου στις αποσκευές σου, όταν μας ξαναγυρίσεις!!!φιλιά***καλό ξημέρωμα!!

olivetreegirl είπε...

Κάθε φορά που φυσάει, σκέφτομαι ακριβώς το ίδιο πράγμα! Μακάρι να γλυτώσουν και φέτος! Με ευχές όμως δουλειά δεν γίνεται! Και νευριάζω που δεν μπορώ να κάνω κάτι, που δεν περνάει από το χέρι μου...
Margo μου μας φεύγεις κι εσυ? Θα μου λείψεις πολύ, να το ξέρεις! Καλό καλοκαίρι, να περάσεις όμορφα, παρά τις δουλειές! Φιλιά!

k είπε...

Ο εφιάλτης κάθε καλοκαιριού! Πέρα από την περιφρούρηση του πράσινου μας, το παρακάτω πρέπει να είναι δραστικές λύσεις. Ποιος ασχολείται όμως για το "μας"; Πώς να αφήσει το ηχηρό "μου"; Θέλει συντονισμό και δυνατή φωνή για να τα καταφέρουμε! Και η οργή μας να γίνει πράξη!

Ελπίζω να μην είναι η τελευταία ανάρτηση σου μέχρι το Σεπτέμβρη! Καλό καλοκαίρι, καλές βουτιές και όλα γίνονται πιο εύκολα χωρίς πίεση και άγχος. Γλυκό καλοκαιρινό φιλί με γρανίτα φράουλα!

Ευρύνοος είπε...

Δυστυχώς έχει γίνει "μόδα" στην Ελλάδα κάθε χρόνο το ίδιο έργο..

δεν θα αναλύσω τι φταίει, όλοι ξέρουμε..

έλλειψη Παιδείας..

έχω κι εγώ το δικό μου δάσος Margo..

είναι στον Κουβαρά..
πανέμορφο.. πεύκα σχηματίζουν αψίδες πάνω απο τον δρόμο..
κάθε χρόνο τρέμει η ψυχή μου να μην πάθει τίποτα..
κάποτε κινδύνεψα σε πυρκαγιά να ψεκαστώ απο ρίψεις αεροπλάνου, μα δεν με ένοιαζε για μένα.. μανιασμένα προσπαθούσα στην πυρόσβεση..

καλημέρα σας..

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Kαλημέρα , εμείς στη Σάμο τον ζήσαμε τον πύρινο εφιάλτη που έκαψε το νησί από την μια άκρη ως την άλλη !!
Ας ευχηθούμε να μην ξαναγίνει ποτέ πιά στο νησί μου, στην Ελλάδα, στον κόσμο όλο , έχουμε τόσο ανάγκη τα δέντρα, να ανασάνουμε, να ξαποστάσουμε, να γεμίζουμε πράσινο χρώμα την ματιά μας !!
Υπευθυνότητα και συνείδηση χρειάζεται , όχι πιά ανευθυνότητα, όχι πιά όλα στο βωμό του κέρδους και του χρήματος !!

Να σαι καλά Μάργκο, ξεκουράσου, και τα λέμε πάλι (κι εγώ κάνω μπανάκια και ξαποσταίνω)

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Έχω την μεγάλη τύχη να δέσω την μέχρι τώρα ζωή μου με το καταπληκτικό ελατοδάσος του Μαινάλου.
Με το που μπαίνει το καλοκαίρι, πάντα υπάρχει ένα σφίξιμο στο στομάχι και η μύτη παραμονεύει την όποια ύποπτη μυρωδειά...

Να είσαι καλά ότι κι αν κάνεις.
Έστω και άνευ διακοπών το καλοκαιράκι έχει να κάνει τόσα για τα μέσα μας!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Πριν από μερικά χρόνια έζησα αυτον τον εφιάλτη στο χωρίο ενω κάναμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές!! δεν έχω λόγια να περιγράψω τι ένιωσα αντικρίζοντας το θέαμα αυτό! Δυστυχώς για μερικούς απο έμας δεν υπάρχει τίποτα πια στη φύση!

Καλό καλοκαίρι να έχεις! Εχω κάτι για σένα πέρνα να το παραλάβεις!

Margo είπε...

@Miou-Popofotitsa..

Καλωσόρισες και στα δικά μου μέρη και σ' ευχαριστώ πολύ!
Το Nick name σου είναι πολύ πολύ γλυκό:)
Να σαι καλά!
Καλό καλοκαίρι.. φιλί:)

Margo είπε...

@olivetreegirl..

Φεύγω ελπίζω για λίγο.. αυτή τη στιγμή μου είναι πολύ δύσκολο ακόμη και να παρακολουθήσω τα blog, αν περάσει η δύσκολη στιγμή θα επανέλθω.. μου είναι δύσκολο πάντως να βρίσκομαι μακρυά..
Καλό καλοκαίρι γλυκιά μου Όλιβ..
Σε φιλώ!

Margo είπε...

@kayadesigner..

Το "μας" δε παίρνει ποτέ την προσοχή που του αξίζει, κρίμα!
Να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα θέλει αυτό το "μου" είναι όμως που μας τρώει:(

Και εγώ ελπίζω γρήγορα να επανέλθω.. γενικώς;)
Εύχομαι να περάσεις καλά όπου κι αν βρίσκεσαι, ακόμη και μέσα στην καυτή Αθήνα!
Γρανίτα φράουλα; Τι μου θύμησες τώρα:)
Σε φιλώ Kaya μου, πολύ πολύ!

Margo είπε...

@Ευρύνοος..

Μανιασμένα, έτσι θα πρεπε να φυλάμε, να φροντίζουμε και να παλεύουμε για τα δάση μας. Εδώ στο νησί δεν έχουμε δάση, αλλά το κακό είναι το ίδιο αφού τσιμεντοποιήτε το νησί με περίσσια ευκολία.
Εύχομαι το δάσος σου να μην πέσει ποτέ στην πυρά!
Καλό καλοκαίρι σου εύχομαι

Margo είπε...

@αθηνα..

Εκείνη τη τρομερή πυρκαγιά της Σάμου δε θα τη ξεχάσω.. εκείνη την εποχή είχαμε κάποιο συνεργάτη από εκεί και έκλαιγε με το κακό που βρήκε το νησί του. Είχα την αίσθηση ότι δεν είχε μείνει τίποτε γι αυτό και χαίρομαι τόσο πολύ με τις πανέμορφες εικόνες που δημοσιεύεις κατά καιρούς..
Καλές βουτιές Αθηνά μου και καλή αντάμωση!
Πολλά φιλιά

Margo είπε...

@Μια φορα κι εναν τρελο...

Μακάρι να έσφιγγε και το στομάχι των υπευθύνων που δεν κάνουν καμία προσπάθεια να δυσκολέψουν όσους ονειρεύονται οικόπεδα. Αντιθέτως τους ανοίγουν τις πόρτες και νομοιμοποιούν τα εγκλήματά τους.

Φαντάζομαι ότι οι υπέροχες φωτογραφίες από δάση είναι από το συγκεκριμένο βουνό;

Καλό καλοκαιράκι με όλα τα καλά του.. και σίγουρα θα περνώ, κάπου κοντά θα βρίσκομαι πάντα:)

Margo είπε...

@Πλεκτό Εγκώμιο..

Αυτό είναι πολύ θλιβερό, για κάποιους να μην υπάρχει τίποτα εκεί που πριν υπήρχε ζωή..
Εύχομαι να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.. η φύση έχει τη δύναμη, με τη βοήθειά μας κάτι μπορεί να γίνει!
Καλό καλοκαίρι και σε σένα:)

Dorothy είπε...

Καλή αντάμωση λοιπόν :) (σε περιμένει κι ένα βραβείο στο μπλογκ μου)

everything53 είπε...

Καλό καλοκαίρι και υπομονή με τις εργασίες. Όταν θα ρίξεις κλεφτή ματιά, να παραλάβεις και το βραβείο που σε περιμένει :)

Adamantia είπε...

Margoula μου καλό καλοκαίρι χωρίς φωτιές αλλά με γαλήνη και αγάπη για όσα είναι γύρω μας.
Μη χαθείς τελείως και να περνάς πολύ πολύ καλά!
Φιλιά πολλά!

ολα θα πανε καλα... είπε...

έχεις δίκιο που φοβάσαι και το σκέφτεσαι κάθε που πιάνει καλοκαίρι και αέρας και γενικά συνθήκες που ευνοούν τις πυρκαγιές.Τον Υμηττό δεν τον γνωρίζω σχεδόν καθόλου,δεν τον έχω περπατήσει θέλω να πω.Εν πάση περιπτώσει,όλα τα βουνά και οι λόφοι και όπου υπάρχουν δέντρα πρέπει να περιφρουρούνται και κάθε καλοκαίρι έχω κι εγώ την αίσθηση μιας αφύλακτης χώρας όσον αφορά τις φωτιές.Ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Εύχομαι και σε σένα καλό καλοκαίρι,είμαι κι εγώ σε τέτοιο mood εδώ και μέρες,να περάσεις καλά,να ξεκουραστείς,και να επιστρέψεις όταν θέλεις,ανανεωμένη!
Σε φιλώ!

logia είπε...

Ας ευχηθούμε να μην έχουμε άλλες φωτιές φέτος. Τρέμω στην ιδέα πως μπορεί να ξαναζήσουμε αυτόν τον εφιάλτη. Ασε που πια βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτών των πυρκαγιών στην έντονη αλλαγή του κλίματος της Αττικής. Όσο για την Πελοπόνησσο, την Εύβοια, το Πήλιο και τόσα άλλα μέρη που κάηκαν, τι να πεις;

Τρελός του Χωριού είπε...

Πρέπει πρώτα να σβήσουμε την φωτιά της απληστίας των ανθρώπων . Και αυτή δεν σβήνει καθόλου ευκολα.
Οσο για το νισι σου , μπορεί να μην εχει βλάστησή όμως ότι εχει είναι ξερικό και αναβει γρήγορα και ευκολα. Στην Μάνη , που λατρεύω , εχω δεί τις πιό φονικές φωτιές σε θεόξερα βουνα . Σαρώνουν τα πάντα σε ελάχιστο χρονο

"Ground Control to Major Tom" είπε...

Mαργκό μου αν και πλεόν οι πυρκαγιές αποτέλουν καλοκαιρινή παράδοση στο Ελλάντα...
Εμένα μπορείς να μου πείς πότε θα σταματήσει αυτό το επαγγελματικό τσουνάμι που με έχει βρεί έδώ και 2 μήνες περίπου?

Δεν Αντέχω Άλλο!!!

Margo είπε...

@Adamantia..

Καλές διακοπές και σε σένα Αδαμαντία μου χωρίς απρόοπτα:)
Δε χάνομαι εδώ θα τριγυρνώ όλο το καλοκαίρι.. νομίζω ότι τον Αύγουστο μόνο εγώ θα τριγυρνώ στα κλειστά σπίτια:)
Σε φιλώ!

Margo είπε...

@ολα θα πανε καλα..

..τελικά στο Θεό ελπίζουμε σχεδόν για όλα.. μεγάλο φορτίο πόσο ν' αντέξει:)
Ελπίζω να συνεχίσουν οι διακοπές σου και να είναι καλύτερα και από αυτό που περίμενες..
Όσο για μένα αυτή η εποχή είναι πάντα πολύ δύσκολη, μόνο αγάντα λέω και θα περάσει.. οι διακοπές ξεχασμένη λέξη, όμως όλα θα πάνε καλά, σωστά;)
Καλή σου νύχτα Γωγώ
Φιλί!

Margo είπε...

@logia..

..τελικά μοιάζει με τρομοκρατία, περιμένουμε όλοι με τη ψυχή στο στόμα τον επόμενο στόχο των επίδοξων οικοπεδοφάγων.. και κάθε φορά που Αθήνα βράζει από τη ζέστη αναπολούμε τα νεκρά δάση. Μαύρα κι άραχνα δυστυχώς..
Καλό ξημέρωμα!

Margo είπε...

@Trellos_tou_xoriou..

Μπορεί να σβήσει η απληστία; Μόνο με θαύμα ή με τον αφανισμό του ανθρώπου και πάλι αυτή θα επιβιώσει σαν τις κατσαρίδες!
Έχεις δίκιο για τα ξερικά μέρη, το καλό εδώ είναι ότι υπάρχουν παντού πέτρινοι τοίχοι και σταματούν τη φωτιά η οποία μπαίνει συχνά για να κάψουν τα φρύγανα και να βγει χόρτο. Αν φυσάει πολύ όμως τρέχουμε και δε φτάνουμε!

Margo είπε...

@Ground Control to Major Tom..

Λίνα μου κουράγιο που θα πάει καλοκαίρι είναι θα κόψει η δουλειά, κρατήσου όπως μπορείς και μετά οπού φύγει φύγει και μη κοιτάξεις πίσω:)
Ελπίζω να προβλέπονται διακοπές ε;
Πάντως εγώ θα είμαι συνέχεια "εδώ", αν και ανενεργά, όποτε θες πέρνα να πεις τον πόνο σου ή και τη χαρά σου:)
Πολλά φιλιά!

"Ground Control to Major Tom" είπε...

Τον Αύγουστο και ελπίζω να μη συμβεί κάτι και τις αποχαιρετήσω και αυτές.
Αλλά αν όλα καλά, μαύρη πέτρα θα ρίξω πίσω μου :)))
Λίγο πριν το Λεωνείδιο, σε ένα πανέμορφα γραφικό και ήσυχο κόλπο θα ναι οι διακοπές μας φέτος.

Να μου περνάς όμορφα εσύ και το αγγελούδι σου :*