22 Ιαν 2009

Oι φίλοι μου




Δύο μέρες τώρα ταξιδεύουν μέσα στο διαδίχτυο βραβεία. Δώρα θα τα έλεγα λίγο διαφορετικά. Δώρα που δείχνουν την εκτίμηση, την αγάπη, την φιλία και αυτή την δίψα για επικοινωνία που όλοι έχουμε εδώ μέσα. Όταν πήρα το πρώτο χάρηκα πολύ, αλλά όταν είδα το δεύτερο και καπάκι το τρίτο, άρχισα να τρέμω από την χαρά μου. Δεν αντέχω τις μεγάλες συγκινήσεις!!!
Δε φανταζόμουν ποτέ πού θα έφτανε αυτό μου το εγχείρημα, όταν πολύ δειλά ξεκίνησα ετούτο το blog.
Καταρχήν να ευχαριστήσω όσους με πρότειναν και με έχουν κάνει να μη μπορώ να γράψω από την τρεμούλα:

http://sparklingshoes.blogspot.com/ τα πιο γλυκά παπουτσάκια της παρέας.
http://ab-see.blogspot.com/ τον μοναδικό George με το αξεπέραστο χιούμορ.
http://olivetreegirl.blogspot.com/ το κορίτσι με τα χρυσά χέρια.

Για να δούμε τώρα τι είναι αυτό το βραβείο που μάλλον οι περισσότεροι το ξέρετε ήδη.

Το βραβείο Proximidade περιγράφεται ως εξής:«Αυτό το blog επενδύει και πιστεύει στην εγγύτητα – την εγγύτητα στο χώρο, το χρόνο και τις σχέσεις. Αυτά τα blog είναι εξαιρετικά γοητευτικά. Αυτοί οι bloggers προσπαθούν να βρουν και να γίνουν φίλοι. Δεν ενδιαφέρονται σε βραβεία για την προσωπική τους άνοδο! Η ελπίδα μας είναι όταν κοπούν οι κορδέλες των βραβείων αυτών, να αναπαραχθούν ακόμη περισσότερες φιλίες. Proximidade is described as follows:'This blog invests and believes in PROXIMITY - nearness in space, time and relationships. These blogs are exceedingly charming. These kind bloggers aim to find and be friends. They are not interested in prizes for self-aggrandizement! Our hope is that when the ribbons of these prizes are cut, even more friendships are propagated. Please give more attention to these writers!'This blog award should be sent to your favorite eight bloggers and they, in turn should forward to eight of their favorites. You should include the text for Proximidade (above) in your announcement blog.
Tώρα κανονικά θα έπρεπε εγώ να το κάνω για άλλους οκτώ φίλους αλλά δε μπορώ. Δε μπορώ να διαλέξω μόνο οκτώ. Έχω μια κακή συνήθεια να μην ακολουθώ τους κανόνες και αυτό θα κάνω και τώρα. Φίλοι και απαραίτητοι συνοδoiπόροι πια στη ζωή μου είναι όσοι έχω ξεχωρίσει, παρακολουθώ στενά και επικοινωνώ τακτικά ή και καθημερινά.
Θα ήθελα όλοι όσοι είναι στις λίστες μου να πάρουν αυτό το δώρο γιατί δε ξέρω αν θα μπορούσα να συνεχίσω χωρίς να τους διαβάζω. Τους ποιητές και συγγραφείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, που με το λόγο τους κάνουν πολλές φορές την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά, τους εικαστικούς καλλιτέχνες που βελτιώνουν την αισθητική μου, τις δύο ιδιαίτερες φίλες μου που λένε αυτό που νιώθω πριν το πω εγώ, όσους κάνουν ρεπορτάζ για μας που δε ζούμε στη Πρωτεύουσα, όσους και όσες πιστεύουν ότι η δημιουργία είναι επανάσταση όπως λέει η Faraona και το πετυχαίνουν με τις δημιουργίες τους και όσους παλεύουν για το δίκαιο σ' αυτόν τον τόπο κι ας μοιάζει ουτοπία. Όλους τους θεωρώ φίλους γιατί μ' αυτούς μιλάω, συζητώ, απαντώ, ρωτώ, μαθαίνω και ονειρεύομαι ένα κόσμο καλύτερο.

Σας ευχαριστώ. . . . . . .έτσι απλά.

31 σχόλια:

το πετάλι είπε...

συγχαρητήρια!

πάντα εμπνευσμένες δημιουργίες
και επικοινωνία ουσιαστική!!!

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Στο ίδιο δίλημμα βρισκόμουν κι εγώ.Έτσι επέλεξα την πλάγια οδό.Η σημερινή μου ανάρτηση είναι το δικό μου δώρο σε αυτή την ανεπίσημη γιορτή που έχω καλεστεί.Φιλάκια..

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Τι όμορφη φωτογραφία είναι αυτή που δεσπόχει πάνω-πάνω στο blog!

faraona είπε...

Mα πόσο απο καρδιάς το έγραψες κουκλα μου αυτο το κείμενο!!!!
Ξέρεις οτι βγάζει προς τα έξω την ψυχούλα και την ευαισθησία σου τόσο πολυ που μουφερε δάκρυα στα μάτια!!!!
Το αξίζεις βρε το βραβείο μπράβο σου!!!
να μου εισαι παντα καλα!

Margo είπε...

Πετάλι
Σε ευχαριστώ πολύ, όμως όλοι το αξίζουμε γιατί η επικοινωνία ΕΙΝΑΙ ουσιαστική, αληθινά το πιστεύω. Να είσαι καλά..

Margo είπε...

Αγαπημένη μου Carpe Diem αν εννοείς τη φωτογραφία του τίτλου είναι από ένα παρτέρι που έχω στο σπίτι μου. Την έκοψα λίγο και την έκανα ασπρόμαυρη. Χαίρομαι που σου άρεσε. Φιλιά.

ΥΓ. Τα υπόλοιπα τα γράφω στην ανάρτησή σου, που με έκανε να σκεφτώ πολλά...

Margo είπε...

Faraona μου
Το ευχαριστώ είναι λίγο. Πόσο σημαντικό είναι η ψυχή να βρίσκει αποδέκτες!! Αυτό είναι το καλύτερο δώρο. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ. Καλό βραδάκι να έχεις.

olivetreegirl είπε...

Πολύ όμορφα αυτά που είπες και νομίζω ότι μας εκφράζουν όλους. Εμένα πάντως με αντιπροσωπεύουν απόλυτα!
Υ.Γ. Ο χαρακτηρισμός που μου αποδίδεις με έκανε να φουσκώσω σαν διάνος!!

Poet είπε...

Τα θερμά μου συγχαρητήρια !

George είπε...

....και ονειρεύομαι ένα κόσμο καλύτερο.
Αυτό με έκανε κομμάτια. Πολύ γλυκό και πολύ αληθινό.
Καλό βράδυ καλή μου Margo!

Dorothy είπε...

Συγχαρητήρια για τα βραβεία! Τα αξίζεις πραγματικά γι' αυτό το τόσο ζεστό και φιλόξενο σπίτι που έχεις δημιουργήσει! Χαίρομαι να διαβάζω τα posts σου, αλλά και τα σχόλιά σου, κι ελπίζω να τα λέμε για πολύ πολύ καιρό! Καλό σου βράδυ.

Adamantia είπε...

Μπραβο Μαργκο!! Το αξιζεις περα για περα γιατι ολοι αισθανομαστε πολυ καλα στο μπλογκ σου κι αυτο εχει μεγαλη σημασια, μπραβο σου!

Margo είπε...

Θα σας ευχαριστήσω πάλι και πάλι και πάλι. Τελικά αυτό το βραβείο έγινε η αιτία να αποκαλύψουμε πώς νιώθουμε ο ένας για τον άλλο και εδώ ταιριάζει "τα αισθήματα είναι αμοιβαία".
Θα ήθελα να διευκρινίσω λίγο καλύτερα ότι πραγματικά προσφέρω αυτό το βραβείο σε όλους σας. Δεν έχω κάνει ιδιαίτερες προσκλήσεις αλλά θα το δείτε όσοι περάσετε από εδώ. Ελπίζω με αυτή μου τη κίνηση να μη το χάλασα, αλλά πραγματικά μου ήταν δύσκολο να διαλέξω!!

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Συγχαρητήρια καλή μου Margo, τέτοια ψυχούλα που είσαι σου αξίζει η βράβευση...Την καλημέρα μου και πολλά φιλιά

Margo είπε...

Olive μου καλή
Και λίγα λέω. Αυτό που θαυμάζω περισσότερο σε σένα είναι η εργατικότητά σου και αυτό το πείσμα που σε κάνει να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Φιλιά πολλά.


Poet
Σε σένα τι να πω. Είσαι από τους αγαπημένους μου αλλά μου είναι δύσκολο να στο δείξω. Δεν φημίζομαι για το θάρρος μου!!!


Goerge
Δεν την αντέχω άλλη συγκίνηση. Αν δεν είχα τα παιδιά, θα είχα πάρει τα βουνά για να επανέλθω στη πραγματικότητα της καθημερινότητάς μου. Φιλιά...


Dorothy μου
Θα τα λέμε σίγουρα και μου έχει καρφωθεί και η ιδέα να οργανώσουμε και μία συνάντηση. Δεν είναι εύκολο, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν το θέλουμε. Καλό ΣΚ.



Αδαμαντία μου
Είσαι από τα καινούργια και αγαπημένα blog που επισκέπτομαι. Σ'ευχαριστώ πολύ.
ΥΓ. Τι κάνει η προξενήτρα μας:)))

Μαρία Δριμή είπε...

Margo μου,
καλησπέρα και συγχαρητήρια! Πάντα να εισπράττεις την αγάπη των άλλων. Πολύ ωραία όλη αυτή η ιστορία με τα βραβεία, αλλά εγώ θα είχα σοβαρό πρόβλημα να επιλέξω 8 (ίσως αν ήταν 18, ή καλύτερα 28 ή μήπως περισσότερα;). Το δικό σου blog σίγουρα θα ήταν μέσα, αφού έχει και γενέθλια μαζί με το δικό μου. Η σελίδα σου είναι πολύ ανθρώπινη, ζεστή και συγχρόνως ενδιαφέρουσα... Κάνε και καμιά άλλη μουσική ανάρτηση. Έχεις τόσα να πεις...
Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο.

Margo είπε...

ΕΛΕΝΑ
Και εσύ καινούργια για μένα και αγαπημένη, σ' ευχαριστώ πολύ!



Μαρία μου
Είσαι από την αρχή το στηριγμά μου για να φτάσω μέχρι εδώ. Ενθουσιάστηκα με την όλη παρουσία σου από την αρχή και θα σου πω ότι με έχεις βοηθήσει να ξεπεράσω διάφορα ζητήματα και συνεχίζω. Η μουσική είναι το μεγαλύτερο από αυτά και έχω αρχίσει ήδη να χαράζω ένα καινούργιο δρόμο για να πορευτώ. Βέβαια δε χρειάζεται να σου πω αν θα ήσουν μέσα στα οκτώ.... Καλό σου βράδυ, σε φιλώ.

Δημιουργία είπε...

Συγχαρητηρια κοριτσι μου,παντα χαρες να παιρνεις.

Ανδρέας Καρακόκκινος είπε...

"Πρέπει σύμφωνα με τους κανονισμούς
να πει στους άλλους και να δώσει μιαν αλήθεια

Οπόταν βρίσκονται στο τέλος
όλοι να κρατούν στο χέρι τους ένα μικρό

Δώρο ασημένιο ποίημα."

Οδυσσέας Ελύτης

To αξίζεις το δώρο γιατί εκτός όλων των άλλων σαν μάννα δεν ξεχώρισες κανένα παιδί σου.

Poet είπε...

Κι εγώ δεν σου είχα πει ότι τρελαίνομαι για τα γατούδια σου αλλά σου το λέω τώρα.

Είναι απλό. Απλώνεις το αριστερό μπροστινό ποδαράκι όπως το ξανθό γατούδι και αγκαλιάζεις το μαύρο γατούδι.

Margo είπε...

Δημιουργία
Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου αυτές τις μέρες νομίζω έχουμε πάρει όλοι χαρά, να είσαι καλά!

Margo είπε...

And33 και Poet
Οι δύο μου ποιητές στη σειρά, ο ένας μετά τον άλλον. Μου φέρατε χαμόγελο και δάκρυ μαζί' και χαρά τόση, που δεν χωράει μέσα μου, σκόρπισε και στο δωμάτιο.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς.
Καλή σας νύχτα.

ολα θα πανε καλα... είπε...

Kαλημέρα και καλή Κυριακή!Κι εγώ χαμπάρι δεν πήρα γι αυτά τα βραβεία,φαίνεται πως δεν πολυκυκλοφορώ στο Διαδίκτυο.Συγχαρητήρια,κάτι θα ξέρουν αυτοί που σου το απένειμαν!
Να σαι καλά!

Margo είπε...

ολα θα πάνε καλά
Σε ευχαριστώ πολύ. Το έχω ήδη προσφέρει με τη σειρά μου στα αγαπημένα μου blogs και στο δικό σου φυσικά, που το αξίζει με το παραπάνω. Ξεκινώντας από τον καταπληκτικό τίτλο, αλλά και την όλη παρουσία σου. Από τα καλύτερά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Πες μου τι θάταν η ζωή χωρίς του φίλου τη σκιά , τι θάτανε ο κόσμος όλος χωρίς τη σκέψη κάποιου που θα σταθεί κοντά σου στην ώρα της χαράς και της λύπης.Δεν θέλω να το σκέπτομαι καν γιατί δεν έχει για μένα θέση μια τέτοια ζωή.Κάτι τέτοιο ζητούμε ΄'ολοι απο τα μπλοκ..φιλία και σεβασμό αξιών.

tzonakos είπε...

Σωστή !

Margo είπε...

αχτίδα
Καλωσήρθες στο blog μου! Αυτά ακριβώς ψάχνουμε και ευτυχώς τα βρίσκουμε. Με δώρο μου μοιάζει και μάλιστα το καλύτερο!!


tzanako
Εσένα δε σε ξέρω, πώς μου ξέφυγες; Ποτέ δεν είναι αργά έτσι δεν είναι; Καλωσήρθες!

tzonakos είπε...

Εντυπωσιάστηκα απο το μπλογκ σου και ειπα να αφησω σχόλιο. Ηρθα εδω απο άλλο, κοινό μας συνμπλόγκερ.
Καλό σου βράδι.

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Margo μου,

με βρίσκεις τόσο κοντά σου στα όσα αισθάνεσαι και λες, τις ίδιες σκέψεις έκανα κι εγώ, παρόμοια τα συναισθήματα...
Συγχαρητήρια για το βραβείο! Ναι, αξίζει σε όλους, πολύ περίσσότερο όμως σε ψυχές όπως η δική σου.

Σε φιλώ!

Margo είπε...

Ομπρελίτσα μου ειλικρινά δεν έχω συνηθίσει να ακούω τέτοια όμορφα λόγια για μένα. Νιώθω λίγο περίεργα. Χαρά και αναστάτωση μαζί! Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου. Καλό σου βράδυ:))

ολα θα πανε καλα... είπε...

@margo:

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όσα μου λες!...