16 Ιαν 2009

Αν γινόμουν Δήμαρχος



Ίσως να ακούσατε στις ειδήσεις για την παραίτηση του Δημάρχου Μυκόνου Χρ. Βερώνη. Ήταν 18 χρόνια Δήμαρχος και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, στην κοπή της πίτας, το ανακοίνωσε. Δεν το ήξερε κανείς ούτε η γυναίκα του!!!! Δεν είπε και το λόγο, μόνο έφυγε για διακοπές και μας άφησε “ακυβέρνητους”. Έτσι και εγώ σαν γνήσια Ελληνίδα πολίτης άρχισα να ονειρεύομαι προεδρικές καρέκλες. Στρώθηκα λοιπόν στη δουλειά και άρχισα να χαράζω πολιτική!!! Σε ένα κιτάπι έγραψα για τα πρώτα πράγματα που θα μεριμνούσα. Δε θα είναι μόνο αυτά, όοοooχι, αλλά από κάπου έπρεπε να ξεκινήσω.

1) Θα φρόντιζα να αγοραστούν δύο με τρία μηχανήματα ανακύκλωσης πλαστικού, για τα μπουκάλια του νερού. Στη Μύκονο ζουν 10 με 11 χιλιάδες άνθρωποι και όλοι πίνουν εμφιαλωμένο νερό. Φανταστείτε τον όγκο των σκουπιδιών μόνο από τα πλαστικά μπουκάλια και δε συζητώ για το καλοκαίρι που μαζεύεται εδώ όλος ο κόσμος (στη κυριολεξία).

2) Θα σταματούσα επιτέλους την καύση των σκουπιδιών, που καίνε μες τη μέση του νησιού και μας θυμιατίζουν απ’ όλες τις πλευρές, μολύνοντας τον αέρα που αναπνέουμε αλλά και τον υδροφόρο ορίζοντα. Περιμένουμε βέβαια να τελειώσει το έργο της υγειονομικής ταφής εδώ και πολλάααααα χρόνια. Εγώ θα το τελειώσω, θα κάνω τα εγκαίνια και θα πάρω και τη δόξα χαχαχα!! Α! ξέχασα να σας πω ότι τα σκουπίδια σταματάνε να καίγονται το Πάσχα και τον Δεκαπενταύγουστο γιατί μαζεύονται εδώ οι επίσημοι. Λογικό ε;;;;;;; 



3) Θα έβαζα φύλακες σε όσες συστοιχίες βράχων έχουν απομείνει, πριν γίνουν και οι τελευταίοι απαραίτητα αξεσουάρ για τις πισίνες στις επαύλεις των “επωνύμων”. (Φωτογραφίες με πέτρες και βράχους θα αναρτήσω σε ξεχωριστό post)

4) Θα αναπαλαίωνα το Φάρο που στέκεται εκεί στην άκρη του νησιού παραμελημένος και θα φρόντιζα το ρεύμα να πάει μέχρι εκεί υπογείως για να βγαίνει ωραία στις φωτογραφίες!!
 
5) Δε θα έδινα άδειες για ξαπλώστρες στις παραλίες ή θα άφηνα μόνο το ένα τρίτο. Για να μπορούμε να περπατάμε κατά μήκος της ακτής, παράλογο είναι; Ευτυχώς κάποιες λίγες, μοιάζουν ακόμη με παραλίες και όχι δωμάτιο στο Κρατικό όταν εφημερεύει.


6) Θα ταρακουνούσα το νησί τόσο μα τόσο δυνατά, ώστε να φύγει όλη η υπερβολή που ασχημαίνει τις άκρες της, ώστε να μπορέσει να αγναντέψει ξανά το Αιγαίο ελεύθερη και αγνή και μαζί της όσοι την αγάπησαν για την ομορφιά της και μόνο. Τώρα το παράκανα Δήμαρχος είπα να γίνω όχι Θεός αν και όσοι κάθονται στην "καρέκλα" για Θεοί περνιώνται.


7) Α! και κάτι τελευταίο. Θα απαγόρευα το κουτσομπολιό. Θα έβαζα τελάλη που θα γύρναγε στους δρόμους και θα φώναζε "ακούσατε ακούσατε, εντολή Δημάρχου. Κοιτάξτε τις δουλειές σας και το σπίτι σας, μην ασχολείστε με τους άλλους αφήστε τους να πορεύονται και αν χρειαστούν τη κριτική σας θα σας την ζητήσουν. Ακούσατεεεεε;;;;;

Υ.Γ. Σήμερα η Μύκονο έχει Δήμαρχο. Το παρατσούκλι του είναι "Μέγας". Ηλικιακά είναι Μέγας για τα υπόλοιπα δε ξέρω, θα δείξει....


24 σχόλια:

marianaonice είπε...

Αα! εσύ πρέπει να γίνεις δήμαρχος!!
Έπιασες τα βασικά και καίρια θέματα ενός νησιού και δη της Μυκόνου!!
Μάλλον θα είσαι ο Θεός τους και αισθάνεσαι δήμαρχος σε αντίθεση με τους άλλους που δεν είναι ούτε δήμαρχοι και αισθάνονται θεοί!!
Χαχααχαα!!!

Μαρία Δριμή είπε...

Margo μου,
Βρίσκω το προεκλογικό σου πρόγραμμα πολύ φιλόδοξο και αν υπαγόμουν στο δήμο σας θα ήμουν ένθερμη υποστηρίκτριά σου. Ιδιαίτερα για το τελευταίο σημείο που αποτελεί ένα βασανιστικό χαρακτηριστικό της ζωής σε μικρούς τόπους. Το βίωσα πολύ έντονα στο αγροτικό. Ξέραμε μέχρι και τις πινακίδες των αυτοκινήτων απέξω και καταλαβαίναμε πού είναι ο καθένας ανά πάσα στιγμή....

Margo είπε...

Εσύ Μαριάνα μου πρέπει να διάβασες την πρώτη έκδοση, εσύ Μαρία μου δε νομίζω γιατί έκοψα και έραψα πολλές φορές. Έπεσε λογοκρισία!!!! Πάει δε κάνω για Δήμαρχος.....
Καληνύχτα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε.

Δημιουργία είπε...

Χα.χα! απ'ο,τι βλεπω εχεις προβλεψει για ολα.Μακαρι κοριτσι μου, οι δημαρχοι που βγαινουν -οχι μονο στη Μυκονο αλλα και αλλου- να μεριμνουσαν εστω για τα μισα που χρειαζονται οι δημοτες.Εγω παντως θα σε ψηφιζα γιατι φαινεσαι δυναμικη.

cook είπε...

ω μα με τετοιες προτασεις!!
ΝΑΙ δαγκωτο! :)
καλη χρονια με υγεία!

faraona είπε...

Εγω Μαργκώ μου θα σε ψήφιζα σίγουρα...ειμαι σίγουρη όμως οτι υπάρχουν καποιοι αλλοι που αν σ ακουγαν θα έφριτταν.
Στα τουριστικα νησια της Ελλαδας το μόνο που μετραει ειναι το κέρδος ...τιποτε αλλο.

καλο Σαββατοκυριακο

maya είπε...

έχεις την ψήφο μου :)
μαρέσεις !!!

και εκείνο που είπες για τις ξαπλώστρες και το κρατικό σε εφημερία
όλα τα λεφτά !!!
έγραψες!

καλημέρα !
χχχχχχχχχχχχχχχ

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Σαν να μου φαίνεται πως πρέπει να το σκεφτείς στα σοβαρά!Αγαπάς τον τόπο σου τόσο πολύ, τον ψυχανεμίζεσαι σαν πονά, γιατί δηλαδή να μη γίνεις και δήμαρχος.Ασε που έτσι μπορεί να αναθεωρήσω και την άποψη ότι στη Μύκονο εγώ δε θα πατούσα το πόδι μου ποτέ. Ξέρεις..για τους γνωστούς λόγους που αδικούν τελικά και το νησί και τους κατοίκους που το αγαπούν.Με το καλό..

Dorothy είπε...

Κι άλλη μια ψήφος από εμένα! Αυτό με τον τελάλη, θα μπορούσε να γίνει σε όλους τους δήμους παρακαλώ?

George είπε...

Margo - ΔΑΓΚΩΤΟ!!! και από εμένα.
Λοιπόν σου έχω και άλλα 2 να κάνεις σαν δήμαρχος.
Θα καταργήσεις τα κινητά τα οποία καλύπτουν τον ήχο της θάλλασας.
Θα απαγορεύσεις τα σκάφη τα οποία μου κόβουν τον ορίζοντα της θάλασσας.
Α ναι και ένα τρίτο .. καμιά θεσούλα εκεί στο δήμο για εμένα? Αντιδήμαρχος δε με πειράζει!
Φιλάκια

Margo είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη!! Ακόμα δε ξεκίνησα το προεκλογικό μου πρόγραμμα και ήδη έχω αποκτήσει οπαδούς. Τώρα που το ξανασκέπτομαι, θα χτυπήσω και πιο ψηλά. Θα στοχεύσω μία θέση ανάμεσα στους 300 Βολευτές ω! συγνώμη λάθος, Βουλευτές!!!!
Και επειδή θα αφήσω τη καρέκλα του Δημάρχου άδεια, αφήνω αντικαταστάτη εσένα George αφού το θες (καλά να πάθεις) με τη προϋπόθεση να πείσεις τη Carpe Diem να μας επισκευθεί όπως και όλη τη μπλογκοπαρέα.
Καλή Κυριακή σε όλους...

roadartist είπε...

Συμπέρασμα.. :

Χαραμίζεσαι :))

Αυτό το κουτσομπολιό από το οποίο νοσεί κάθε κλειστή κοινωνία, πρέπει να είναι πολύ άσχημο..!!

olivetreegirl είπε...

Έτσι μου'ρχεται να αλλάξω δήμο για να μπορέσω να σε ψηφίσω! Μαύρο στις ξαπλώστρες και στους παλιοκουτσομπόληδες!

Margo είπε...

Roadartist
Λες;)))
Ναι το κουτσομπολιό που φτάνει στη κακοήθεια είναι ανυπόφορο. Είμαι εδώ ένα χρόνο μόνιμα και δε ξέρω αν θα το συνηθίσω ποτέ!


Olivetreegirl
Από το στόμα σου και στου Θεού τ΄αυτί!!!

Ανδρέας Καρακόκκινος είπε...

Μιλάς για ένα τόπο αγγελικά πλασμένο. Το μοναπάτι όμως για τον Παράδεισο στενό και δύσβατο.
Εσύ όμως να μιλάς, να μιλάς, να μιλάς. Εμείς εδώ μαζί σου.

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Εσένα θέλουμε για δήμαρχο. Αντε και ένας άνθρωπος της προκοπής..Καλό βράδυ

Margo είπε...

and33
Σ' ευχαριστώ ποιητή μου, όμως είναι πάρα πολλοί και τι ειρωνία η ασχήμια νικάει. Τούτος ο πλανήτης Παράδεισος δε γίνεται, μόνο προσπαθούμε, μέχρι να βρούμε τον άλλο, τον αληθινό....


Έλενα
Σε καλωσορίζω στο "δήμο μου" όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα!

Adamantia είπε...

Margo δαγκωτό!! Αν πετυχει μπορει να το κανεις και σε πανελλήνια εμβέλεια! Φιλια

Eulie Aeglie είπε...

Ζεις σ’ αυτόν τον παράδεισο, λοιπόν. Με όλα τα χάλια που μπορεί να επιφέρει ο άνθρωπος, τέτοιοι τόποι διατηρούν πάντα την όψη τους από παράδεισο.

Margo είπε...

Adamantia
Να και ένα επάγγελμα που δεν αναφέραμε. Εμψυχωτής :)))
Να είσαι καλά.


Aeglie
Πολύτιμη η αισιόδοξη ματιά σου, ειδικά όταν τη συναντώ σε δύσκολες στιγμές. Σ' ευχαριστώ....
Καλό βραδάκι...

Ανώνυμος είπε...

Αχ σε πρόλαβε άλλος κι έγινε "χαλίφης στη θέση του χαλίφη".
Πρωινό ξαραθύμιο και το ποστ και η τυχαία ανακάλυψη του blog σου.

Σχόλιο σε όσα διάβασα:
και λίγα λες!

Welcome που λέμε και στο νησί.

Σοφία Αρμελινιού είπε...

Mε συγκινεί η ευαισθησία με την οποία μιλάς για τον τόπο σου. Είμαι κι εγώ μόνιμη κάτοικος μιας άλλης μικρότερης "κυκλάδας" και σε νιώθω. Έχω αντίστοιχες παρέες. Γιατί σε ένα τόσο μικρό τόπο όπου όλα σχεδόν "περνούν από τα χέρια μας" να μη μπορούμε να βρούμε άκρη και να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη!

Στη Μύκονο δεν έχω έρθει αλλά θέλω πολύ. Νομίζω όμως ότι θα το επιχειρήσω χειμερινή περίοδο.

Να περνάς καλά και να αγαπάς πάντα το όμορφο νησί σου.

Υ.Γ. Διάβασα ότι η Μϋκονος διαθέτει ιδιωτικό γυμνάσιο! Αλήθεια;;;

Margo είπε...

karvouna
Και εγώ τι θα κάνω τώρα, είχα επενδύσει τόσα σ' αυτό μου το όνειρο:))))
Καλώς σε βρίσκω Δημήτρη στα λιμέρια μου. Θα τα λέμε...



twinkle
Έχεις δίκιο γιατί να μη μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Μάλλον το "καλύτερη" είναι σχετικό για τον καθένα. Νομίζω το νησί σου είναι η Σίφνο; Από αυτά που μου έχουν διηγηθεί όσοι το έχουν επισκευθεί, μοιάζει πολύ με την Μύκονο παλαιότερων χρόνων. Τα νησιά μας και τα μάτια μας!!

ΥΓ Είναι δεύτερος χρόνος που λειτουργεί το ιδιωτικό, προς το παρόν με νήπιο και δημοτικό, με σκοπό βέβαια στο μέλλον να λειτουργήσει και το γυμνάσιο!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

"Δαγκωτό" κι από μένα - αλλά να βάλουμε λίγο νερό στο θέμα του κουτσομπολιού; Άμα μας λείψει κι αυτό, τι θα κάνουμε;

;-)))