23 Δεκ 2008

Ο Λούλι το παγόβουνο

Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου βιβλία, που τυχαία ανακάλυψα καθώς περίμενα την σειρά μου σε ένα ιατρείο. Μάλιστα θυμάμαι το ραντεβού ήταν στις έξι το απόγευμα και εγώ μπήκα στις δώδεκα τη νύχτα!!! Όμως βρήκα τον Λούλι και πολλά υπέροχα λευκώματα που φιλοξενούσε ο γιατρός στη βιβλιοθήκη του.
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι για παιδιά και νέους αν και το έχει αγαπήσει και η κόρη μου που είναι τριών γιατί έχει υπέροχες εικόνες. Θα το χαρακτήριζα την πιο ταξιδιάρικη ιστορία που έχω διαβάσει!

"Ψηλά στο Βορρά οπού βασιλεύει πάντα η παγωνιά, ζει ένα νεαρό παγόβουνο, που το λένε Λούλι και περιμένει με λαχτάρα να αποκοπεί από τα παγοκάλυμμα της Γροιλανδίας.

Ο Λούλι έχει πολλούς φίλους στην Αρκτική, μεταξύ άλλων τη Φάλαινα της Γροιλανδίας και τον Πουφίνο με την αστεία μουρίτσα. Αλλά η καλύτερη φίλη του είναι η Κίκι, η Αρκτική Στέρνα.

Ο Λούλι τρελαίνεται να ακούει τις περιπέτειες της Κίκι, που ταξιδεύει στον Νότιο Πόλο, όπου μένουν οι Γέροντες, οι αιώνιοι Πάγοι. Ιδιαίτερα του αρέσουν οι ιστορίες της για τους παιχνιδιάρηδες Πιγκουίνους. Πόσο θα ήθελε κι αυτός , να γνωρίσει τους μυστηριώδεις αυτούς Πιγκουίνους και να μάθει περισσότερα για τους σοφούς Γέροντες!


Μια μέρα η επιθυμία του Λούλι γίνεται πραγματικότητα. Νεογέννητο παγόβουνο πια, μπορεί τώρα να αρχίσει το ταξίδι του στην Ανταρκτική. Οι φίλοι του του δίνουν μια σπρωξιά και ξεκινάει.
Στο δρόμο θα συναντήσει κινδύνους, αλλά θα τον βοηθήσουν πολύ καινούργιοι φίλοι, καθώς θα επιμένει στη δύσκολη πορεία για να εκπληρώσει το όνειρό του".

Μία ιστορία που αγγίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων σαν πολύτιμη σταγόνα ελπίδας ένα έργο τέχνης και φαντασίας. Η εικονογράφηση είναι εξαιρετική αν και φωτογραφίες που παρουσιάζω εδώ την αδικούν πολύ.

Στο πίσω μέρος του βιβλίου υπάρχει ένα λεπτομερές λεξιλόγιο για να καταλάβουμε τον κόσμο του Λούλι, τον κόσμο της στεριάς , της θάλασσας και του ουρανού. Επίσης παρακινεί τους αναγνώστες να βρουν τους φίλους του Λούλι που είναι κρυμμένοι στις εικόνες και να ψάξουν στο χάρτη τους ανέμους και τα ρεύματα που βοήθησαν το Λούλι να φτάσει στην Ανταρκτική.


Λούλι το παγόβουνο" της Πριγκίπισσας Χισάκο του Τακαμάντο
Εικονογράφηση: Βαραμπέ Άσκα
Εκδόσεις: Σύγχρονοι Ορίζοντες

18 σχόλια:

Dorothy είπε...

Πολύ όμορφο παραμύθι και απ'ό,τι βλέπω έχει και φοβερή εικονογράφηση. Περίμενες σε γιατρό 6 ωρες? Και μετά νευριάζω με τον οδοντίατρο μου, που κάνει μονίμως μπάχαλο τα ραντεβού του και περιμένω το λιγότερο μία ώρα! Υπάρχουν και χειρότερα! Καλά Χριστούγεννα Margo, να περάσεις όμορφα και να χαίρεσαι την οικογένειά σου :)

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Χα, χα, χα!

Τρελάθηκα τώρα!
Αυτό το βιβλίο το διαβάζαμε με την κόρη μου πριν τρία χρόνια κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί, το είχαμε "ερωτευθεί" πραγματικά!
Όσο για το "χακούνα ματάτα", βούιζε στα αυτιά μου για πολύ καιρό, όπως και το "οχάνα σημαίνει οικογένεια!" ;), σίγουρα κάτι θα σου λέει κι αυτό ;)!

Υπέροχο το σπίτι σου, γεμάτο ζεστασιά!

Καλές γιορτές σου εύχομαι,margo μου, υγεία και αγάπη!

Μαρία Δριμή είπε...

Κάθε εμπόδιο για καλό. Αν σε είχε πάρει στην κανονική ώρα του ραντεβού, δεν θα είχες απολαύσει αυτό το υπέροχο παραμύθι...
Καλά Χριστούγεννα! Υγεία και χαρά σε σένα και στην οικογένειά σου!

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Το παραμύθι αυτό μου έφερε στο μυαλό μια φράση από την παιδική ταινία "Το πολικό εξπρές".
Κάπου λέει:Δεν έχει σημασία που πάει το τρένο, σημασία έχει αν θα αποφασίσεις να ανέβεις!!Το τρένο ήταν το τρένο των Χριστουγέννων και οδηγούσε απευθείας στον Αγιο Βασίλη με την προυπόθεση πως είχες αρκετή πίστη για να είναι τα θαύματα ορατά στα μάτια σου..
Τα παραμύθια των μικρών αλλά και των μεγάλων παιδιών αποκρυπτογραφούν για χάρη μας τον κόσμο, μας τον μεταφράζουν σε γλώσσα ορατή, μας επιβιβάζουν στο τρένο...Σημασία έχει το ταξίδι. Πανέμορφο το παγοβουνάκι και οι εικόνες εντυπωσιακές. Καληνύχτα Margo.Να είσαι καλά

Margo είπε...

Dorothy
Περίμενα έξι ώρες και ήμουν και έγκυος έξι μηνών για εξέταση που προκαλεί τέτοιες καθυστερήσεις, άν ο γιατρός είναι έντιμος και δουλεύει σωστά! Πώς να θυμώσεις μαζί του! Σπάνιος άνθρωπος που δε ξεχνώ!!! Χρόνια Πολλά και καλά!

Margo είπε...

Οπρελίτσα
Δεν είναι καταπληκτικά αυτά τα παραμύθια και όλα όσα γράφονται από ανθρώπους που δε ξέχασαν να είναι παιδιά; Όπως και το δικό σου, μου άρεσε πολύ!!!
Τις Θερμές ευχές μου και σε σένα για όμορφες γιορτές!!

Margo είπε...

Maria
Το κάθε εμπόδιο για καλό ισχύει πάντα και αποφορτίζει την ένταση που δημιουργούν οι "κακοτυχίες".
Καλά Χριστούγεννα ας πάρουμε εφόδια για περισσότερη δημιουργία και δύναμη να ξεπερνάμε τα εμπόδια!!

Roadartist είπε...

Χρόνια πολλά..να σου αφησω κ από εδώ τις ευχές μου.. Υγεία και αγάπη..Να περάσεις πολύ όμορφα πλάι σε όσους αγαπάς και σε αγαπούν!Φιλάκια πολλά

Margo είπε...

Carpe Diem
"To πολικό εξπρές" κι αυτό καταπληκτική ιστορία "σημασία έχει αν θα αποφασίσεις να ανέβεις" σε κάνει να θες να σαλτάρεις την ίδια ώρα!!
Πρώτη φορά δε νοιώθω την ανάγκη να πάρω δώρο, το έχω πάρει ήδη με τους φίλους που έχω κάνει εδώ μέσα. Είναι το δικό μου τραίνο και είμαι επάνω και ταξιδεύω...
Καληνύχτα, Καλά Χριστούγεννα!!

Margo είπε...

Roadartist
Σε ευχαριστώ δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από τις ευχές ας ακούγονται ξανά και ξανά αποκτάνε δύναμη!!
Καλό Βράδυ.

faraona είπε...

Καλες γιορτες!!!
Με υγεια,αγαπη και ειρήνη!

Δημιουργία είπε...

Παρα πολύ όμορφες εικόνες και, πράγματι, όχι μονο για παιδιά αλλά και για μεγαλύτερους! Margo, σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα, κάθε ευτυχία και χαρά στην οικογένειά σου!

Katerina ante portas είπε...

Kαλά Χριστούγεννα, αγάπη, ειρήνη, χαρά στην ψυχή και γύρω μας!

(έχω κολλήσει με τη μουσική, που απολαμβάνω! ευχαριστώ!)

Shades είπε...

Καλά Χριστούγεννα!!!

Margo είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους σας, υγεία, ευτυχία και δύναμη εύχομαι για τις μέρες που θα έρθουν!!!

marianaonice είπε...

Ω!!! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κι άλλη σαν και εμένα αγάπησε τόσο πολύ αυτό το τραγουδάκι...
Χαίρομαι τόσο πολύ!
Είναι πολύ όμορφα εδώ @μέσα!
Βγάζει μια ζέστα και μια γλύκα αυτό το μπλογκάκι!
Χρόνια Πολλά Μάργκο!
Με υγεία, χαρά και πρόοδο!!

Margo είπε...

Mαριάνα
Καλωσόρισες στο μπλογκάκι μου και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ζεστασιά βρήκα και ζεστασιά βγάζω ελπίζω! Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

olivetreegirl είπε...

Γλυκιά ιστορία και πανέμορφη εικονογράφηση. Και πολύ όμορφη η μουσικούλα!
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!