19 Δεκ 2012

Ngura Watjilpa

Στον γάμο τραβάω το μανίκι της μάνας την στιγμή της χαιρετούρας.. "μαμά τι ευχή να πω;" Στα βαφτίσια το ίδιο και στην πρώτη κηδεία θυμάμαι. Δύσκολο πράγμα να πρέπει να πεις ευχή μόνο και μόνο επειδή πρέπει. Με τις ευχές δεν είχα και τόσο καλή σχέση είναι η αλήθεια, όπως και με την τύχη. Με τον καιρό πίστεψα στις ευχές ίσως από ανάγκη, στην τύχη ποτέ! Η θετική σκέψη, η πίστη για το καλύτερο πιστεύω πως βοηθά στην πραγματοποίησή του. 
Αυτά τα Χριστούγεννα όμως είμαι σαν το παιδί που τραβάει το μανίκι της μάνας για να το ορμηνεύσει τι ευχή να πει. Μόνο που τώρα δεν θέλω να μου πουν τα λόγια, αλλά τον τρόπο να τα πιστέψω ξανά. Είναι που δεν θέλω να ευχηθώ να είμαστε μόνο εμείς καλά και οι γνωστοί μας, είναι που θέλω απεγνωσμένα να είναι καλά όλοι. Θέλω η δύναμη του ανθρώπινου μυαλού και η θέληση της ψυχής του, επιτέλους, να υπηρετήσει το καλό και μόνο! 
Δεν εύχομαι πια.. ΘΕΛΩ!


Καλά Χριστούγεννα σε όλους!


υ.γ. θα ήθελα να ξέρω τι σημαίνει το Ngura Watjilpa στον τίτλο της υπέροχης μπαλάντας του Frank Yamma αλλά δεν μπορώ να μεταφράσω από τα Pitjantjatjara στα Ελληνικά ή έστω στα Αγγλικά :-)


update....  

NGUTA WALJILPA 

 lonely place, 
beautiful place 
before people would sit down 
and think about this 
far and wide 
thinking about all this 

 lonely place 
a place for thinking 
a place for thinking about landscape 
country as far as you can see 
sit down and think 
far and wide 

 its this lonely place 
its this beautiful place6 Δεκ 2012

Ήρθε κρύο..


καιρός για δύο..τρεις..


τέσσερις


ή και περισσότερους :-)

υ.γ. κλικ στις εικόνες για την πηγή..